Peilingen: PVV deelt laatste doffe dreun aan VVD uit in slotpeiling 2016 van TNS NIPO

De PVV weet ook deze peiling weer winnend af te sluiten.

De laatste peiling die peilbureau TNS NIPO uitbrengt, is er wederom eentje vol goed nieuws voor Geert Wilders’ PVV. Zijn partij was er al de grootste, maar stijgt van 35 zetels nu door naar 36. Zijn belangrijkste concurrent – de VVD – zakt daarentegen twee zetels en houdt er 23 over. Het verschil PVV-VVD is inmiddels 12 zetels, en het moment waarop Rutte verdwijnt uit de achteruitkijkspiegel van Wilders ligt gevaarlijk dichtbij.

kantarpeiling-21-12-2016

De PvdA lijkt onder Asscher ook weer iets op te krabbelen: van 7 zetels gaan de sociaal-democraten nu naar 11, terwijl de SP, CDA, D66 en de SGP allemaal enkele zetels verliezen. Andere winnaars zijn GroenLinks (van 11 naar 13) en de ChristenUnie (van 7 naar 8). De uitslag is verder een bijzondere, omdat er maar liefst vijf partijen op 13 zetels staan. De strijd om wie de grootste middenmotor van Nederland wordt, is dus nog lang niet bestreden. Behalve de 13’ers doet ook de PvdA nog mee aan dat spelletje.

Hoe dan ook, de VVD weet dus wat de partij te doen staat als 2017 aanbreekt: met het verraad inzake Oekraïne nog vers in het geheugen moet premier Rutte tóch de boer op om te kijken of er nog wat mensen in Nederland zijn die bereid zijn een stem op de liberale partij uit te brengen. Ga er maar aanstaan.

Nee, wat dat betreft heeft Geert Wilders het een stúk makkelijker. Het enige wat hij moet doen is geen fouten maken tijdens de verkiezingscampagne, en als alles goed gaat kan hij comfortabel doorstomen naar de eerste plek bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Wim

  PVDA + 4 ,waarom? Is het spel op de wagen met hun nieuwe gepropagandeerd held gesteund door gemanipuleerde peilingen en dagelijkse VARA TV.
  Trappen ze er dan weer in.

 2. jennifer

  Mij zeggen peilingen niet veel. Het kan voor iedere partij volgend jaar weer anders uitzien. Het eindresultaat is belangrijk en niet dit soort v spelletjes.

 3. Reinaert de Vos

  Premier Wilders!

 4. Gustaafff

  Alle peilingen toonden ook aan dat Clinton zou winnen. Ik vertrouw ze voor geen eurocent.

  Anderzijds wijst de nieuwe peiling wel op een terugkeer van Rutte in een nieuwe regering.

  1. Wim

   Ja dat was de linkse media propaganda machine in Nederland.

 5. Lex

  Fantastisch hoe de PVV er voorstaat.

  Geert Wilders heeft het meer dan verdient, Deze man heeft heel wat gedaan het afgelopen jaar, samen met zijn team Proficiat.

  Ik werd net kotsmisselijk van pro linkse anti wilders website Krapuul dat de PVV uitgesloten moeten worden wat een walgelijk artiekel pure PVV afgunst en onderbuik gevoelen. Dit is nog veel erger dan de website JOOP van de vara.

  Hieronder de link.

  http://www.krapuul.nl/overig/grappen-2/2619083/ken-je-pvv-ers-sluit-ze-uit/

  1. Wachteres

   Nou snap ik waar Simon zijn wijsheid vandaan haalt.

   Bij Krapuul! Nou daar kan hij trots op zijn.

  2. toetssteen

   @Lex
   Is een bekende. In een grijs verleden publiceerde J.v.d. Heuvel zijn columns ook wel op DDS. Toen was hij nog niet geheel geradicaliseerd.
   Nu is hij een Mo buklaaf.

 6. Lex

  Vervolg

  Als Geert Wilders nu maar geen gekke dingen gaat doen of zeggen en dit aantal zetels vast kan houden tot de verkiezingen liefst nog meer zetels natuurlijk als het even kan 76 of meer.

  da kan hij alleen gaan regeren al al zijn punten 1 op 1 uitvoeren.

  1. loritta

   Ja, U bent de enige niet die dit zou willen!!!! 76 zetels!!!

 7. Adriaan

  Hier is maar één antwoord mogelijk: nog meer mensen zwart voor me laten werken.

 8. bommetje

  Moeten jullie nou echt de Kerst verpesten van kereltje Pechtold en de kleine Jesse? Ze bedoelen het zo goed: Een nieuwe onderklassen importeren en alle kosten afwentelen op de bestaande onderklasse in de hoop er nog meer grip op te kunnen krijgen en ze verder uit te buiten.
  Zag net Pia Dijkstra nog even over “haar organen” . Probeert nu hetzelfde trucje uit te halen als Rutte om haar wet er door te jassen: “De mensen begrijpen niet waar het over gaat en vroegen zich onder andere af waar wij al die organen gaan invriezen. Nou dat regelt Pia nu even met een bijlage dat dat niet gaat gebeuren. Dat stomme volk begrijpt er toch ook helemaal niks van. Nou Pia gaat het dus oplossen.

 9. Wim

  Propaganda draait volop, nu Asscher als held op sport gala. Wie ook weer juist de NPO.

 10. Mickeyhil

  Wat je door deze peilingen krijgt als het 10 voor 12 is, dat mensen die volgens de kieswijzer op D66, CDA enzo uitkomen, toch maar verstandig en tactisch op VVD gaan stemmen, omdat deze partij het meest dichtbij Wilders zit.
  Ik verwacht zelf dat Wilders zelf ook niet wil regeren, want problemen benoemen is iets anders dan oplossen, en zelf is hij in tegenstelling tot zijn achterban slim genoeg om te weten, dat zijn oplossingen zelfs voor een hogere terreurdreiging gaan zorgen.

  1. Sniper666

   @ Mickeyhil

   Is u een verse trol van JOOP afkomstig?

   1. Mickeyhil

    Nou, tegenwoordig zit DDS in de nieuwsfeed van IOS, daarvoor had ik er nooit van gehoord

  2. Volkspatriot

   Trump gemist? Het Volk trapt er deze keer echt niet meer in. En de linkse ratten zullen het merken!!!

   1. Mickeyhil

    Het is inderdaad beangstigend, maar ik schat wel in, dat het Nederlandse Intelligentie gemiddeld hoger ligt dan de Amerikaanse, daarbij was Clinton wel een hele slechte concurent en in absulute aantallen wel de winnaar, en Nederland werkt niet met kiesmannen.

  3. glazenbol

   Toch zie ik liever een Wilders die problemen benoemt zonder oplossingen te geven althans dat beweer jij dan een Rutte die alleen maar problemen weet te maken en naar oplossingen niet wil luisteren.

 11. umhnz

  DDS, we have got a problem.

  Wordt hier door de DDS en zijn trouwe fans ten alle tijden elke aktie van die linkse weldoeners volledig afgebrand, gaat hun grote voorbeeld ineens meedoen.
  https://twitter.com/geertwilderspvv

  Tja, hoe moeten ze hier nu op reageren.
  Volharden in hun afkeuring en Hem afvallen?
  Welk een probleem.

 12. Wieb

  Snel verkiezingen, snel premier worden. Nog sneller je verkiezings beloftes breken, hebben we over half jaar weer verkiezingen. Want ja, in de 2e kamer kun je je niet meer verstoppen met tweets. Daar moet je echt praten en de feiten kennen.

  1. Wim

   Wieb je verkoopt onzin en leugens, we hebben 4 jaar achter de rug met gebroken beloftes

   1. umhnz

    Precies.
    Weet u nog wie in 2012 als allereerste zijn verkiezingsbelofte brak?

    1. zomaar

     slap heel slap !!, volgens jou moet je binnen onze democratie standpunten inleveren voor een overeen komst met andere partijen , om een regering mogelijk te maken .

     de afgelopen weken hameren jullie hierop !!, om een regering vorm te geven moeten diverse partijen , hun standpunten inleveren of matigen .

     Wilders heeft dat een keer gedaan!, en je blijft er over etteren .

     1. umhnz

      standpunten inleveren voor een overeen komst met andere partijen.
      .
      Ja, jammer dat Hij dat deed voordat er ook maar een gesprek was geweest met wie dan ook.
      Nee, 2 dagen daarvoor in het debat tegen Cohen zeggen: ons enige breekpunt de AOW leeftijd op 65 jaar houden en op verkiezingsavond je enige breekpunt in de prullenbak gooien.

     2. zomaar

      kom niet lullen!!, jij weet evengoed als ik dat de huidige tendens bij de andere partijen ,lag bij langer doorwerken .

      had hij niet kenbaar gemaakt hier vanaf te zien , was zijn kans om gedoogsteun te geven verkeken geweest .

      dus loste hij dat probleempje democratisch op , door op dit punt af te zien en andere punten erdoor te drukken , tot het CDA dwars ging liggen .

      ja , jammer het had zoveel anders kunnen zijn .

      toch niet getreurd als deze tendens zich voortzet , kan men niet om de PVV heen !, en dan spreken wij elkaar nog wel , hoever jou favoriete partijen de PVV tegemoet komen .

      en wat zij bereid zijn in te willen leveren .

     3. umhnz

      @zomaar @ wim
      https://www.parlement.com/id/vij7e8jky5lw/kabinet_rutte_i_2010_2012

      Wilt u even aangeven wanneer Wilders zijn belofte in de prullenbak gooide en wanneer Hij in beeld kwam tijdens de formatie-besprekingen.
      En kom aub niet met een verhaal dat zoiets al besproken was in een achterkamertje door VVD-CDA-PVV.
      Achterkamertjespolitiek doet de PVV niet aan, dacht ik

     4. zomaar

      umhnz    1 minuut ago   
      @zomaar @ wim
      https://www.parlement.com/id/vij7e8jky5lw/kabinet_rutte_i_2010_2012
      Wilt u even aangeven wanneer Wilders zijn belofte in de prullenbak gooide en wanneer Hij in beeld kwam tijdens de formatie-besprekingen.
      En kom aub niet met een verhaal dat zoiets al besproken was in een achterkamertje door VVD-CDA-PVV.
      Achterkamertjespolitiek doet de PVV niet aan, dacht ik

      wat moet deze link bewijzen volgens jou ?,

      jij schreef aan @Wim “Ja, jammer dat Hij dat deed voordat er ook maar een gesprek was geweest met wie dan ook.
      Nee, 2 dagen daarvoor in het debat tegen Cohen zeggen: ons enige breekpunt de AOW leeftijd op 65 jaar houden en op verkiezingsavond je enige breekpunt in de prullenbak gooien.

      in jou posting aan @Wim, ik heb dit tegen gestreden , omdat de leeftijdsgrens na de verkiezing ter discussie kwam , en Wilders deze belofte schrapte .

     5. zomaar

      umhnz    3 minuten ago   
      @zomaar @wim

      heb ik toch gelijk!!, het was na de verkiezing !!, geen tweedagen ervoor zoals jij geschreven hebt .

    2. Wim

     Ja dat weet ik nog het FNV met PVDA die gaf zijn leden en trap in de rug zodat Wilders kansloos was tegen een meerderheid in de kamer.
     Dat varkentje van het FNV heeft nu van de PVDA als dank een mooi baantje in Brussel.

     1. umhnz

      zodat Wilders kansloos was tegen een meerderheid in de kamer.
      .
      Oh, dus tijdens het debat, 2 dagen voor de verkiezingen wist hij dat zijn breekpunt onhaalbaar was maar probeerde Hij gewoon even goedkoop te scoren.
      U kunt het bekijken hoe u wilt maar er klopt geen reedt van zijn actie.
      Maakt u zelf maar uit wie Hij wanneer belazerd heeft.

     2. Wim

      Ja dat klopt de grote meerderheid had al aangeven dat ze voor hoger gingen .Dus het was realistisch van Wilders om dit te laten vallen.

     3. zomaar

      umhnz    2 minuten ago   
      zodat Wilders kansloos was tegen een meerderheid in de kamer.
      .
      Oh, dus tijdens het debat, 2 dagen voor de verkiezingen wist hij dat zijn breekpunt onhaalbaar was maar probeerde Hij gewoon even goedkoop te scoren.

      onmogelijk ik heb nogal wat vrinden en kennissen, die na de mededeling spijt hadden op de PVV gestemd te hebben.

      dus kan het nooit!!!, tweedagen voor de verkiezing zijn geweest .

      het spel eerlijk spelen .

     4. Wim

      Onmogelijk ik heb nogal wat vrinden en kennissen, die na de mededeling spijt hadden op de PVV gestemd te hebben.

      Verrek dat is ook wat ,bij mij vrienden en kennissen is het net andersom die hebben toch spijt en stemmen bijna allemaal nu op de PVV.
      Op één na dan,maar dat is een Tokkie, laagopgeleid en racistisch

     5. zomaar

      Wim    15 minuten ago   
      Onmogelijk ik heb nogal wat vrinden en kennissen, die na de mededeling spijt hadden op de PVV gestemd te hebben.
      Verrek dat is ook wat ,bij mij vrienden en kennissen is het net andersom die hebben toch spijt en stemmen bijna allemaal nu op de PVV.
      Op één na dan,maar dat is een Tokkie, laagopgeleid en racistisch

      @Wim niet bijdehand doen !!, dit antwoord was op het schrijven umhz , die stelde dat Wilders tweedagen voor de verkiezing in 2012 , zijn breekpunt van 65 jaar had laten vallen .

      daarop heb ik gereageerd met de woorden kan niet!!, vrinden en kennissen van mij hadden spijt op de PVV gestemd te hebben , toen!!!!.

     6. glazenbol

      Juist

    3. nick

     um…. je kan dit wel blijven roepen maar niemand luistert. Daar hebben we dus geen boodschap aan, die onzin.

    4. toetssteen

     @UMHZN
     Voor de duizendste maal! DE SER bereikte op de avond van de verkiezingen een akkoord! Dat houdt in dat zulks overgenomen wordt door de regering! Wilders had daar niets meer over te vertellen.
     Inzake het opbreken van het gedoogkabinet, daar moet u voor bij dhr. Verhagen zijn. (Heeft Verhagen ook eerlijk gezegd.)

     1. glazenbol

      Hear hear!!

     2. toetssteen

      @Glazenbol
      Grinn, ik blijf het gewoon zeggen hoor. Niet dat het helpt bij zoveel beton, maar zwijgen zie ik als toegeven.

  2. tq1991

   Daarom maak ik mij niet druk om Wilders.

  3. nick

   Precies Wieb, daarom komt dat juist helemaal goed. Wilders kan praten als de beste en heeft meer feiten kennis dan alle anderen bijelkaar. Ook begrijpt hij de bevolking beter en luistert. Je vergeet even dat Wilders de meest ervaren en door de wol geverfde politicus van het hele parlement is. De enige daar die echt begrijpt wat er gaande is in de wereld!

 13. gabby

  toppi kan weer heerlijk slapen vannacht

 14. Wim

  Opvallend DENK nul zetels ,hebben ze die nog maar even bij de PVDA opgeteld.

 15. Gustaafff

  Eigenlijk zijn de PVV-ers zo naïef als het maar zijn kan. Ze denken echt dat Wilders zijn grootste verkiezingsbeloften – deportatie en afschaffing van godsdienstvrijheid – waar kan maken. Het arme PVV-volk gaat volgend jaar – als Wilders premier is – af als een gieter, omdat de geblondeerde Limburger een nog grotere “pinnokkio” is dan onze huidige premier.

  1. Wim

   Minder naïef als jou partijtje die denkt iedereen aan het halleluja te krijgen.

   1. Gustaafff

    @Wim, denk je dat er – met de SGP in een regering – echt zoveel moskeeën in Nederland had kunnen zijn? En elke poging om Nederland te islamiseren was door de SGP direct in de wielen gereden. Toen Wilders nog in de politieke wieg lag, waarschuwde de SGP al voor de invloed van de islam. Maar door links – en rechts – zijn we altijd afgeserveerd als reliegekkies.

    Wie heeft er nu gelijk gekregen?

    1. Leonidas

     ja, tuurlijk ,
     in grisssstelijke begrippen

     HUNNIE HEBBEN HET GEDAAN , WHAHAHAHAAHA

     TUURLIJK

     SPIJKER jezus nog effe aan het kruis

     de SGP , whahahahahahahaha

     1. Gustaafff

      De zieke bijdragen van ome bob zijn me welbekend. Het zou hem sieren als hij hulp gaat zoeken, in plaats van aan de lopende band, onzin kletsen.

     2. Leonidas

      ik denk , dat jij niet kan relativeren ,

      zoals alle godsdienstwaanzinnigen
      je hebt ook geen humor
      je blijft maar stampen ik heb gelijk ik heb gelijk
      dus leg dat eens uit bij een psychiater
      ga eens lekker onderuit op de bank liggen .

      en als die man dan een mop vertelt ,

      LACH EENS, SACHARIJNIGE godsdienstwaanzinnige,
      kom je uit EPE /
      E..erst P.. apa E. ffe ???
      en als afsluiter ,

      Jozef is bezig in de werkplaats , beetje timmeren
      en ?
      slaat keihard op zijn duim ,
      waarna de deur opengaat
      en Jezus vraagt
      heeft u geroepen vader ???

      sacharijnige holmaat, en was tie schoon die arm ??

  2. zomaar

   hoef ook niet in een jaar , als het goed is heeft ij daar vier jaar de tijd voor @Gus .

   je moet het zo zien de huidige politiek hebben er 30 jaar over gedaan om hun afbraak volledig te maken .

   dus wij geven Wilders ook de tijd.

   1. Gustaafff

    @zomaar,

    In die vier jaar tijd kan hij geen klap bereiken. We hebben namelijk nog een coalitiepartner en tweede kamer die al zijn plannen zal blokkeren.

    1. zomaar

     ach gut , heb ik geen rekening gehouden met de democratie 🙂

     1. Gustaafff

      Dus je komt eindelijk tot het besef dat de krankzinnige verkiezingsbeloften nooit zullen kunnen worden doorgevoerd, m’n beste @zomaar?

    2. zomaar

     Gustaafff    5 minuten ago   
     Dus je komt eindelijk tot het besef dat de krankzinnige verkiezingsbeloften nooit zullen kunnen worden doorgevoerd, m’n beste @zomaar?

     hoezo krankzinnige , beloftes ?, best realistisch als ik het zeggen mag ?.

     de huidige politiek heeft het uit de hand laten lopen , en zitten nu met de handen in het haar!!.

     en nog zijn zij te lam om daden te stellen !.
     http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/dijkhoff-wil-dat-gemeenten-stoppen-met-bed-bad-en-brood-ik-stop-met-betalen-404208/

     dit is maar een link , kan er niet meer plaatsen per posting , toch lees het nieuws eens ?,en kom dan maar terug of het krankzinnig is.

     1. Gustaafff

      @zomaar, even eenvoudig dan. Stel, zoals de peilingen er nu voor staan is een PVV/VVD/CDA-coalitie – een nieuwe rechtse elite – het meest waarschijnlijk. Denk je echt dat de VVD en CDA bereid zijn een verbod op de koran in het regeerakkoord op te nemen? Vooral VVD-Rutte verwijst dit plan direct door naar de prullenbak.

     2. Leonidas

      zomaar , hier zie je bij het antwoord van de SGP

      de humor van de gggggristelijken , whahahaha

      dat is echt het dunste boekje ooit geschreven

      en hij is ziek geweest toen ze lezen hadden op school .

      is die arm al schoon eigenlijk , ???

     3. zomaar

      @Gus binnen deze linkse democratie , zal het niet meteen lukken , toch vier jaar later als de boel geheel uit de hand gelopen is wel !, en dan verwacht ik dat er hard aan toe zal gaan .

      dit alles met dank aan de onnozelheid van links en de christenen organisaties !, die liever hun eigen ouders en kinderen offeren op het altaar van de islam (vreemdelingen).

      mijn kijk (of wens) is dan ook deze , na de verkiezing (mag) de PVV niet een regering vormen , en blijft hierdoor in de oppositie waardoor hij steeds meer aanhang verwerft , gewoon omdat hij steeds meer het gelijk aan zijn kant krijgt !.

      (nog iets voor je ) , http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/ex-studenten-alfitrah-over-moskee-je-mag-moslims-niet-aangeven-419863/

      dit ettert gewoon door met het slappe beleid van de huidige partijen , dus zijn gelijk haalt Wilders wel binnen !.

      afin het CDA is niet rechts!!!, evenmin als de VVD met Rutte aan het roer !!, dus word het straks gewoon weer aanmodderen met vijf zes partijen in de regering !.

     4. zomaar

      Leonidas    4 minuten ago   
      zomaar , hier zie je bij het antwoord van de SGP
      de humor van de gggggristelijken , whahahaha
      dat is echt het dunste boekje ooit geschreven
      en hij is ziek geweest toen ze lezen hadden op school .
      is die arm al schoon eigenlijk , ???

      ik heb het gelezen , @Gus is het niet eens met Wilders betreft de islam , maar is trots op het GSP , die ook de islam aan banden leggen wil.

     5. Gustaafff

      Dat is juist, @zomaar. Aan banden leggen, niet verbieden. Ik heb altijd voorgesteld de islam in te perken, zoals de PVV eerst ook deed. In wezen zijn jij en ik ook altijd bondgenoten geweest in de strijd tegen de islam. Maar de radicalisering van de PVV, die volledig de godsdienstvrijheid de nek om wil draaien, doet onze wegen toch scheiden.

     6. zomaar

      Gustaafff    12 minuten ago   

      het beperken om een geloof te beleven ,of het geloof als zodanig te verbieden , en wat ervan overblijft past binnen onze samenleving , iets is zeker het Salafisme binnen de islam past hier niet , (en gezien de nieuwsbronnen steekt deze juist de kop op bij de jongeren moslims hier geboren en getogen) , dus wat is er mis met het extremen verbieden uit een ander geloof , een geloof wat hier zijn roots niet heeft , wil hier middels dwang zich hier nestelen , en de ritte en gebruiken van hun thuislanden hier invoeren .

      welk bezwaar kan er zijn dit te verbieden ?.

     7. Gustaafff

      @zomaar, mijn bezwaar is: je draait de vrijheid van godsdienst de nek om. Bovendien is het praktisch onhaalbaar.

  3. nick

   gustaaf, fout, PVVers zijn alles behalve naïef! PVVers denken niets van die onzin die jij hier neerkalkt.
   PVVers weten dat alleen Wilders een begin van een verandering kan inzetten. Hij is, weten ze, de enige die dit wil! De rest van de elites/verraders van ons land zijn totaal geen veranderingen van plan maar koersen verder af op de vernietiging van ons land.

   Daarom gaan we nu massaal voor de PVV kiezen en zullen dit de komende jaren blijven doen want deze verandering zal tijd kosten en lastig zijn maar ergens moet je beginnen om ons land weer Nederand te laten worden. Dus weg met alle hyocriete leugenaars. De bevolking is het in steeds grotere getallen helemaal zat en klaar met die Rutte en kompanen. Ze laten zich niet weer bedriegen!

   Jij zit op het zinkende schip Gustaaf, jij en al je andere rode vriendjes!

   1. Gustaafff

    @nick, op het islam- en vluchtelingenvraagstuk na is het verkiezingsprogramma net zo rood als dat van de PvdA.

    Maar goed; jij beseft toch wel dat het onmogelijk is voor Wilders om z’n plannen door het parlement te krijgen? Ben je echt zo verschrikkelijk naïef om te denken dat het hem lukt?

 16. Seneca

  @umhnz
  iedereen is er zich nu van bewust, dat u een groot bewonderaar van GW bent. U adoreert en aanbidt hem. U bent zover van het padje af, dat als u in de derde persoon over GW schrijft, Hij schrijft.

 17. Seneca

  Leuk hoor die peilingen, maar ik wacht liever op de uitslag in maart 2017. Niet de huid verkopen voor de beer geschoten is.

 18. Donald Troef

  Welk probleem hebben de fatsoenlijke partijen eigenlijk als de PVV 36 zetels zou halen? We praten over minder dan een kwart van de stemmen.

  1. zomaar

   problemen genoeg dacht ik zo ?, ik denk dat er dan meer beloftes aan hun achterban zullen sneuvelen, dan alleen het uitgemolken breekpunt 65 jaar van Wilders.

   1. toetssteen

    @Zomaar
    !00 en weet ik hoeveelste maal, het was de SER op de vooravond van de verkiezingen die een akkoord bereikte en dat geldt dan als maatstaf!

 19. poldi

  Ook door het volgende zal de PVV stijgen.

  Hoorde vanmorgen op de radio dat vele bedrijven hun personeel op kaarten geen prettige kerstdagen maar prettige feestdagen toewensen en dat bij een toenemend aantal winkels kerststalletjes worden verwijderd.

  Bij AH hebben ze kerststollen in feeststollen veranderd.

  En dat allemaal vanwege die voortwoekerende islamisering, om razend van te worden.

  In de Boogaard van Rijswijk waan je je af en toe in het middenoosten met al die kopvodden en in zwart gestoken spoken.
  Wat een stadsvervuiling !

  1. Mar

   @poldi

   “Bij AH hebben ze kerststollen in feeststollen veranderd.”

   Gelukkig kunt u bij de AH nog kopen:

   kerstbroodjes
   kerstboombolletjes
   AH kerstster
   kerstsoesjes
   roomboter kerstboomcake

    1. umhnz

     Zolang het commercieel verantwoord is, niks meer, niks anders.
     Geld gaat altijd boven principes.

    2. Mar

     Heel lang, @zomaar

     Ik ben maar weer eens gaan spitten na het lezen van het artikel en de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend.

     “Ze wensen elkaar daarom ’fijne wensdagen’, versturen wenskaarten en organiseren winterfeesten. ”

     Primera heeft dit jaar Fijne Wensdagen op de folder staan. In de folder staan allerlei hebbedingetjes om te vragen voor Kerst. Ook is er een aanbod van kerst wenskaarten.
     Een gevalletje klok klepel van de Telegraaf journalist?

     “eindejaarsmaaltijden in plaats van kerstmaaltijden”
     “heeft het woord kerst geschrapt en kinderen uitgenodigd voor een ’winterdiner’. ”

     Op de Facebookpagina’s van scholen met eindejaarsmaaltijd en winterdiner staan foto’s van vorig jaar en op de tafels liggen kerst-placematten, staan kerststukjes, kerstversieringen en in de hal staat een kerstboom.

     Kerst in de ban? Valt wel mee, maar ja, de moppermaffia (prachtwoord) zit er al weer bovenop en doet alvast de gillende keukenmeid voor oud en nieuw.

 20. Gustaafff

  Overigens begrijp ik niet waarom de SGP met drie zetels in de peilingen staat. De reformatorische fractie is even eurosceptisch en islamkritisch als de PVV. Blijkbaar prefereert rechts het CDA nog steeds boven de SGP.

  Waarschijnlijk ligt de oorzaak bij de eeuwenlange demonisering van links – die de SGP maar blijft neerzetten als de nieuwe poldertaliban.

  1. Gustaafff

   Van links = door links.

  2. Wim

   Misschien hierom
   http://nos.nl/artikel/2134058-geen-vrouwen-wel-vertrouwde-gezichten-op-sgp-lijst.html

   Het is bijna net zo eng clubje als de Islam ,bij macht zullen veel vrijheden verboden worden.

   1. Gustaafff

    @Wim, jij trapt recht in de demonisering van de SGP. Vrouwen hebben allang toegang tot de kieslijst – maar als zij niet willen, kunnen we ze moeilijk dwingen. De SGP is de meest integere en fatsoenlijke partij die er is van nog voor de Tweede Wereldoorlog. Die partij staat tenminste écht voor haar idealen.

    1. Wim

     Vrouwen hebben allang toegang tot de kieslijst – maar als zij niet willen, kunnen we ze moeilijk dwingen.
     Nou ik denk dat dit dwingen andersom is. Er was trouwens een rechtszaak nodig om dit af te dwingen, dat zegt genoeg
     Plus ze zijn erg duur voor de gemeenschap want het fokt maar door.
     Ik heb 10 jaar in de hulpverlening als vrijwilliger gezeten, ik kan je vertellen dat demisbruik in de SGP dorpen rijkelijk bloeit

     Ja dat kan zijn dat ze gaan voor hun idealen, maar die ideaal is religie en religies zijn levensgevaarlijk

     1. Gustaafff

      @wim, vrouwen hadden helemaal geen zin om op de kieslijst te staan – want zij voerden de campagnes -, maar links achtte het van groot belang hun mening – vrouwen op de kieslijst – door de strot van de SGP te duwen per rechtzaak. Nu kom je weer met een non-argument van eigen ervaring, maar weet jij niet hoeveel misbruik – wat je daar ook onder mag verstaan – er is onder “niet-SGP-dorpen”?

      De bewering dat alle religies levensgevaarlijk zijn, is bovendien flauwe kul. Urkers of Staphorstenaren heb ik nog niet met een zwarte baard of kalasnikov zien lopen. Bovendien – en ja, ik parafraseer nu de PVV – is dit land gebaseerd op de verdwijnende christelijke traditie.

      Waar we veel aan te danken hebben.

  3. Leonidas

   nou als je dat niet begrijpt,
   begrijp je dus van de hele wereld niks
   en maar blijven brullen hier op de side
   en dan kruip je ook nog in de reedt van
   de grootste farizeer hier op de side .

   dus ik schat , dat ze die laatste overgebleven hersencel eerdaags ook nog aan moet duwen .
   wat een geniale domheid

   1. Gustaafff

    @ome bob, ik realiseer me deksels goed dat je zo gek als een deur bent. Een man die beweerde een geweer in bezit te hebben, kan ik moeilijk nog serieus nemen. Je doet maar lekker waar je zin in hebt, maar reageer niet op mij met eindeloos gebral.

    1. Leonidas

     EEN MAN DIE EEN GEWEER IN ZIJN BEZIT HEEFT ??

     PUNT 1, ben ik klaar om op ieder moment van de dag mijn geliefden te verdedigen. ikke wel
     punt 2 kost zo’n nieuw ding een scheet en 2 ,nou ja maak er 3 knikkers van
     punt 3 als jij denkt dat als straks Allah el hakkenbar samen met beukman en Simon a.k.a. 45 cs. bij jou voor de deur staan

     denk jij dan je aardappel-dunschillertje te pakken in de keuken en er effe op los te steken ?

     punt 4 , als jij als godsdienstwaanzinnige, alle verhalen uit je hoofd kent
     en denkt , dat “”DE LIEVE HEER “” jou wel komt helpen ? dan zal ik je nu al teleur moeten stellen

     die man pleurde Adam en Eva na een geintje met een appel !!!, vrouw hee,
     weeeeer niet geluisterd,
     hij had het kunnen weten ,
     ze zat even met haar gedachten zoals altijd bij de kerst actie, van de Bijenkorf met de nagellak in de aanbieding

     DUS ZOALS IK AL ZEI , geen humor , jij niet maar HIJ zeker niet

     Als ik eerdaags boven moet komen, zal ik hem er daar over ook nog wel even aanspreken
     Ik wel ,
     ijken wat die ouwe sacharijn als antwoord heeft !

     en op zoveel dommigheid als jij er uit braakt
     MOET gewoon zoveel mogelijk gereageerd worden ,

     stel voor dat jullie nog groter worden ,

     moet ik straks met mijn kalahnikov heeeel EPE leeg komen schieten .

     de waanzin blijft maar doorgaan , geen enkele hersencel die aanspringt , als je
     Peter Selie, oma ga, wachteres ,toetssteen , suykerbuik c.s en zo
     geweldige stukken ziet schrijven

     Kijk , die paar betaalde trollen, ook wel de “hersenlozen ‘ genoemd, die zitten hier , al weggeschopt op alle sides ter wereld
     als laatste strohalm om hun Islam , landverraders gal te spuien ,

     maar jij bent gewoon een beetje teveel , op zo’n keiharde massief houten SGP kerkbank te pletter gevallen dan te pletter geslagen vroeger met de dreiging ;
     God ziet alles , hel en verdoemenis, brood met spijkers ,branden in de hel en waarom voetbal jij op zondag en zit je hier op school ?

     JIJ hebt een echt probleem,
     ik heb zoveel gelachen van mijn leven , dat ik vrolijk en prettig gestoord ben
     ONDANKS dat ik jouw jeugd van dichtbij heb mogen meemaken , mijn moeder was gelukkig de redding
     die pleurde zowel de pastoor als de dominee de deur uit, tot aan het eind van de straat met een klomp en een mattenklopper joeg zij de schriftgeleerden en FARIZEERS VOOR ZICH UIT

     de een , jouw kluppie, vond toen mijn broertje stierf aan difterie
     dat dat Gods wil moest zijn geweest , die had daar grote bedoelingen mee. en wilde verder niet helpen ,
     de andere partij , de pastoor wilde alleen helpen ALS MIJN MOEDER HET R.K. GELOOF AANNAM !!

     dat hebben jouw geloofsgenoten op hun geweten ,

     mijn vader , die van zijn werk afkwam en afgevoerd was naar Duitsland, en daar door de Russen bevrijd werd,

     HEEFT BEIDEN ALLETWEE LATER HET ZIEKENHUIS IN GESLAGEN

     DE STUKJES UIT DE KRANT KAN IK JE TOESTUREN

     MALLOOT

 21. poldi

  Net gelezen:
  Een groeiend aantal bedrijven, scholen en instellingen vermijdt krampachtig het woord kerst om ’andersgelovigen’ niet te kwetsen. Ze wensen elkaar daarom ’fijne wensdagen’, versturen wenskaarten en organiseren winterfeesten. Of schrappen zelfs het hele woord.

  Ik krijg even een aanval van razernij door de invloed van de voortwoekerende islamisering en krijg onbedwingbare neigingen om die kopvodden en niqaabs op straat af te rukken. Gauw even een pilletje innemen.
  Hoog tijd voor een grote schoonmaak.

 22. Wachteres

  George Orwell [1984] uit 1948, ter bemoediging van ons allemaal:

  “Being a minority ,even a minority of one does not make you mad.
  There is truth,and there is untruth. If you cling to the truth, even against the whole world, you are not mad”.

  Vrij vertaald: Je bent niet gek als je bij een minderheid – al bestaat die maar uit één persoon – behoort.
  Er is waarheid en er is onwaarheid. Als je je aan de waarheid vasthoudt, zelfs tegen [de onwaarheid] van de hele wereld in, dan ben je niet gek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.