Peilingen: Wilders is veroordeeld door de rechters, maar wordt fors beloond door de kiezers: PVV nóg groter!

In de rechtszaal eindigde het Wildersproces niet geheel zoals PVV-leider Geert Wilders zou hebben gewild, maar in het stemhokje lijkt alles wél op z’n plaats te vallen.

Herinnert u zich nog alle mensen die voorspelden dat deze verkiezingen een nek-aan-nekrace zouden worden tussen de VVD en PVV. Die mensen zijn de laatste tijd wel weer héél stil, en met goede redenenen. Want tweestrijd? Nek-aan-nek? Niets in de huidige peilingen lijkt daar nog op. Sterker nog: de PVV loopt elke week alleen maar verder weg van Mark Rutte’s weglachpartijtje.

Zo ook deze week weer in de peilingen van Maurice de Hond:

peilingen-11-12-2016

Nee, met die afgetekende VVD-overwinning wil het maar niet zo lukken: ook deze week gaat er bij de liberalen weer een zetel af, die vervolgens terechtkomt bij Geert Wilders PVV. Samen met een zetel die bij het CDA wordt weggesnoept is de eindscore voor vandaag dus andermaal +2 voor de PVV. Resultaat? De PVV telt (virtueel!) nu 36 zetels, en het gat met nummer twee is 13 zetels. Dat is toch wel gigantisch te noemen.

Met nog maar drie maanden te gaan tot de verkiezingen wordt de druk dus ongemeen hoog opgevoerd op Mark Rutte en de VVD. Kan de VVD nog terugkomen van iets wat zich begint af te tekenen als een historisch verlies? Het ziet er namelijk met de week somberder uit voor de regeringspartij.

Iets anders dat we overigens kunnen concluderen na het zien van deze peiling, is het feit dat GeenPeil nog niet echt aanslaat. Zoals het er nu voorstaat winnen DENK en VNL ieder één zetel, maar GeenPeil houdt (voorlopig?) nog de nul.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. RS

  Mooi bericht. Heerlijk.

 2. Wim

  Mensen zullen merken met de verhogingen die nu in de bus vallen dat de beloofde koopkracht verbetering 2017 ook een leugen is.
  Het is zo als de Engels analist beschrijft in Xander nieuws wie niet luistert en meningen onderdrukt door politiek processen die doen denken aan het Stalinistische en Nazi tijdperk gaan het voelen .Dan kan het wel eens te laat zijn voor de regenten in Den Haag

 3. Donald Troef

  Er zijn inderdaad mensen die werkelijk denken dat Wilders ons land een steek verder zal brengen.
  Mensen worden graag bedrogen door charlatans. Dat is van alle tijden en plaatsen en het domme volk doet altijd hetzelfde dansje: ‘Hossanah’ en daarna ‘kruisigt hem!’
  Das Volk is altijd hardleers. Het tragische is dat dit herhaalde leerproces altijd gepaard gaat met verdriet en ellende voor veel mensen.

  1. Vabis

   ” Het tragische is dat dit herhaalde leerproces altijd gepaard gaat met verdriet en ellende voor veel mensen. ”

   Jouw soort kan niet genoeg verdriet en ellende aan den lijve ondervinden Wim!

  2. Wim

   Wat een zwak onderbuik verweer.

  3. zomaar

   het domme volk is al ruim 40 jaar bedrogen door de zittende charlatans !, na elke verkiezing kwamen dezelfde partijen weer samen , om het uitzuigen van eerder voort te zetten .

   ik denk en hoop , dat het domme volk nu eens hun les geleerd heeft en de linkse (A)sociale dictatuur ,van zich afwerpt !!.

   en kiest voor zijn/haar eigen samenleving , als zij dat niet gaan doen !, dan is het pas echt dom volk !, zoals de linkse socialist dat al jaren is .

   1. Donald Troef

    Het volk is inderdaad dom, zomaar, want men ziet niet dat we in een van de meest rijke, vrije en veilige landen van de wereld leven. Deze situatie is veroorzaakt door de politici die men nu wil afzetten en vervangen door figuren die nog nooit iets bestuurden of oplosten.

    Het volk is ongeneeslijk dom en maakt altijd dezelfde fout. Daarin laat men zich niet leiden door de feiten maar door het persoonlijk onbehagen, het eigen leven waarin men de problemen niet weet op te lossen en waarin het pessimistische levensgevoel niet wijkt. Men hoopt tegen beter weten in op een Verlosser buiten zichzelf.
    Populisten en fascisten als Hitler, Trump en Wilders snappen dit sentiment en strelen de onrustige onderbuiken. Dat geeft een prettig gevoel zolang ze niet aan de slag gaat. Als dat wel gebeurt is de ellende meestal niet te overzien.

    1. poldi

     @Donald, @Donald toch !
     Wanneer koop je eens zoete druiven ?
     Het lijkt nu Geert Wilders opmars niet is te stuiten, de druiven je steeds zuurder gaan smaken.
     Ik zou maar overgaan op pilletjes want die zullen je frustraties wat verzachten.
     Veel sterkte voor de komende 3 maanden !

     1. Donald Troef

      Ik dacht dat Poldi altijd van mening was dat de peilingen van de Hond doorgestoken kaart zijn. Nu lijkt hij daar ineens anders over te denken?

      Grappig.

     2. Wim

      Het volk is ongeneeslijk dom en maakt altijd dezelfde fout………

      Dat klopt Donald gezien de politiek moord, politiek processsen,levens bedreiging, op roepen tot uitroeien en deporteren,isoleren democratisch gekozen politiek partij in de kamer, oproepen van pogrom achtige optochten door burgemeesters tegen een politicus die gewoon zijn mening geeft, het oproepen van uitsluiten van banen door een PVDA politicus, beschuldigingen van fascisten, Tokkies ,voortduwende hetze.
      Inderdaad doen denken aan hele duistere tijden van de vorige eeuw.
      Inderdaad men heeft niets geleerd.

     3. poldi

      @Donald, ik blijf hem Manipulator de Hond noemen want ik weet welhaast zeker dat de PVV veel hoger scoort en hij de scores voor de PVV dempt.
      Waarschijnlijk stuurt hij de echte scores naar Rutte, Samson, Jesse Buma, Roemer, Klaver etc.
      Niet voor niets dat zij in paniek raken en het demoniseren van Geert Wilders in de hoogste versnelling via de linkse media hebben gezet..
      Vooral nu steeds meer mensen en dat zijn echt geen tokkies er voor uit durven te komen om op de PVV te stemmen.

      Grappig he ?

     4. Floris

      Mensen, de man (u weet wel over wie ik het heb) is echt getikt. Wij van UV noemen hem patiënt Wim:
      Lees en lach hier mee hoe de dwaas zich gedurende 2 weken in de maling liet nemen: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&start=1390

     5. Donald Troef

      @ Floris,

      Je wordt een beetje zielig, kerel. Begin ik zo naar in je hoofd te spoken?

      Ik snap het wel, inhoudelijk zijn er voor jou weinig mogelijkheden.

    2. zomaar

     @Donald , ooit (1960-1970) heeft het domme volk op links (PvdA) , massaal gestemd uit onvrede met het vorige kapitalistische belijd , noem het een soort van revolutie of revolte .

     nu na al de jaren is gebleken dat het domme volk ,(let wel het Domme Werkvolk ), weer genaait is geworden door een soort zelfde charlatans als voorheen , weer werd nog word niet naar het domme volk geluisterd en gingen deze charlatans hun eigen weg !.

     dus is er nu de tijd weer aangebroken van een revolte !, of revolutie die juist ingang gezet worden door mensen (indeze Wilders, Trump, L.Pen ) hun kop boven het maaiveld der linkse charlatans uitsteken en gestoken hebben .

     de geschiedenis leert ons !!, dat je het domme volk (in jou ogen) niet langer met droogbrood en eisen opzadelen kan , ooit komt dan het moment !, dat juist het volk (en let wel die zijn in grote getallen !) ,het niet meer pikken zal .

     het domme volk schreeuwt al ruim 30 jaar stop het vertroetelen en gepamper , aan mensen die hier ons! kleineren en toch bleven de charlatans hier doof voor en gaven alle voorrechten aan de deze mensen die hun maakbare samenleving moeten bevolken .

     welke link jij ook geeft aan A.H, of anderen zegt niet zoveel.

     het domme volk is klaar met de huidige charlatans !, tijd voor een revolte!!.

     1. Donald Troef

      Het domme volk voelt onbehagen en verwacht dat Wilders ze rijker en tevredener zal maken. Tegen die domheid is natuurlijk geen kruid gewassen.
      Het enige dat we kunnen hopen is dat niet de meerderheid van dit volk in die staat van domheid verzeild zal raken.

     2. zomaar

      Donald Troef    13 minuten ago   
      Het domme volk voelt onbehagen en verwacht dat Wilders ze rijker en tevredener zal maken. Tegen die domheid is natuurlijk geen kruid gewassen.
      Het enige dat we kunnen hopen is dat niet de meerderheid van dit volk in die staat van domheid verzeild zal raken

      zoals ik beschreven heb !, is in onze geschiedenis door eeuwen heen meer revoluties opgestart in de hoop op verbetering , zelfs in 1960-70 kon en mag men over een revolte spreken van het domme volk , die massaal achter links gingen staan !, ook in de hoop op verbetering .

      dus wat is er nu op tegen dat het domme volk (in jou ogen) de zijde verkiest van mensen zoals Wilders , Trump, om gehoord te worden , betreffende hun ongenoegen voor een maakbare samenleving van linkse socialisten .

      het domme volk heeft al ruim 3 decennia terug aangegeven , dit niet te willen zij waren en zijn blij met de samenleving waaruit zij opgegroeid zijn , en hebben zeker lak aan een nieuwe barbaarse woestijn cultuur , waarvan bedreigingen en moorden uit gaat .

    3. zomaar

     @Donald , veilig zijn wij hier niet !, gezien de aanslagen die met regelmaat binnen onze westerse samenleving gepleegd worden door moslims , (de aanslag pleger kan zomaar je buurman/vrouw zijn !, let wel uit en in opdracht van hun doctrine zijn zij hiervoor in staat !) , en vrij zijn wij verre van dat!!.

     wij de autochtoon mag niet meer vertalen wat hij/zij ondervindt van bepaalde groepen mensen die de huidige en voorheen charlatans geïmporteerd hebben , om hun maakbare samenleving te bevolken !!.

     hier een link hoe de Marokkaanse populatie hier denkt over een wapen ,in huis te hebben .

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/27204482/___Wapen_verdachte_niet_gek___.html

     en dit is een niet uitzonderlijk ,of alleenstaand geval !, ik vermoed dat 80% van de hier levende moslims een of meerdere vuurwapens in huis of moskeeën heeft , en de huidige charlatans en hun voorgangers zijn hier nooit tegen opgetreden , het moest volgens hen kunnen , iets met cultuur of zoiets .

    4. Anna

     Donald Troef. Is het voor u een prettig gevoel om een moordenaar van miljoenen mensen zoals Hitler nodig te hebben om tot niets te komen. Het “volk dom” vinden getuigt niet van enige vaardigheid.

    5. nick

     Daarin heb je gelijk droeftoeter, een groot deel ‘het volk’ is idd nogal dom, ze denken dat zij de slimste zijn, jouw soort dus, maar helaas niet.
     Het is een beetje sneu te moeten constateren dat alles wat je inbrengt tegen je gebruikt kan worden en wordt! Geeft maar op, werkelijk nadenkende mensen nemen jou soort allang niet meer serieus. En weet je, daar komt jou soort steeds meer achter en beginnen zich achter de oren te krabben. Men begint langzaam door te krijgen dat ze op het verkeerde spoor zitten en uit de rails lopen. Dat het dus mis gaat met hun betweterige denkbeelden die niets dan narigheid veroorzaken.
     Het is echt zielig dat jouw soort zich dan altijd vergaloppeerd met het uitmaken van de anders denkenden voor racisten en facisten, iets wat ze eigenlijk en nogal duidelijk zelf zijn. Je ziet, het is net een boemerang, komt recht in je gezicht weer terug.

     1. Volkspatriot

      Helemaal eens, Nick. Het Volk is het zat en wenst een nieuwe Leiding. Het gaat geweldig goed met Wilders in de peilingen en steeds meer mensen van het “domme” volk zullen zich aansluiten om de slinkse meute met pek en veren te verjagen.

      Wij zijn het volk!

  4. Anna

   Donald Troef. We hebben de “charlatans” bezig gezien met de euro, bezig gezien in Brussel en bezig gezien in nationale staten. Grote toenemende onveiligheid, grote toename immigratie, grote toename islamisering, afname van onze opgebouwde verzorgingsstaat,vrijheid, vrijheid van meningsuiting, Draghi voorzitter van ECB die per maand 80 miljard euro lucht aan het bijdrukken is om zo te proberen de euro te redden.

  5. nick

   Hmmm droeftoeter, je geeft dus toe dat de zittende elites ons nogal in de steek hebben gelaten en er een bende van gemaakt hebben. (feitelijk de echte charletans zijn maar dat heb je nog niet door blijkbaar) Alleen verwacht je niet dat Wilders en de PVV dit kunnen veranderen. Daarom blijf je maar laf en slachtofferig hangen bij de uitzuigers en bedriegers. Vreemd soort, jouw soort mensen. Onbegrijpelijk feitelijk. Beetje jammer ook want jullie houden de vooruitgang en verandering op.

  6. Anna

   Donald Troef. Een andere mening doet u af als “domme volk”. Geef eens een duidelijk en goed weerwoord en feit in plaats je makkelijk af te doen met “domme volk”. Of is een goed weerwoord voor u te moeilijk?

 4. Ni28

  De charlatans hebben wij nu bijna vier jaar aan het werk gezien. En dat hebben wij gemerkt, zeker de zieken en de ouderen. En de tegenstanders van Wilders zijn bang, erg bang.

  1. Donald Troef

   Ja, ondanks de enorme economische crisis, is de kwaliteit van de ouderenzorg verbeterd en is de koopkracht van nagenoeg iedereen redelijk op peil gebleven en nu weer stijgende.
   Dat zijn hinderlijke feiten, is het niet?

   1. zomaar

    medische wel , de ouderen kan langer leven , financieel weer niet , en gezien het sluiten van verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen al helemaal niet .

   2. Anna

    Donald Troef. “Koopkracht”? U zult nog flink schrikken wat er allemaal vanwege de inflatie bijkomt. Alles, maar dan ook alles zal heel, heel veel duurder worden. Dat zegt Mark Rutten niet. Alleen al de jaarlijkse bijna 8 miljard euro voor de immigratiekosten van niet Europese immigratie. Die ook nog eens maandelijks oplopen. In 2015 komt er nog een miljard bovenop vanwege de Syrische asielzoeker. In de 57 islamitische OIS landen lachen zich kapot.

 5. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/dft/27194609/__Europa_viert__mislukte__euro__.html

  Europa viert ’mislukte’ euro
  09 DEC 2016 Ruud Mikkers

  Brussel – Vandaag op de kop af 25 jaar geleden werden met het Verdrag van Maastricht op een Europese top zowel de Europese Unie beklonken als de euro geboren.

  Voor de EU is dit reden voor een feestje. Volgens experts ontmaskeren de economische bijna-rampen van de afgelopen jaren de EU echter als een een ’incompleet en heel slecht geconstrueerd project ’, dat van ’boterzachte afspraken ’ aan elkaar hangt.

  Tja, onze enige kans op redding: de PVV!

 6. Wachteres

  Volgens Simon Zielepiet is de ouderenzorg verbeterd.

  Ach ja, de oudjes hoeven nu nog maar 20 uur in hun luier te liggen in plaats van 24 uur.

  Dat scheelt!

  1. Donald Troef

   Ja, de kwaliteit van de ouderenzorg is de afgelopen jaren voortdurend verbeterd. Een belangrijke bijdrage is de stelselwijziging die het voor ouderen mogelijk maakt veel langer thuis te blijven wonen. Daarin zijn wel knelpunten op te lossen maar niemand betwist de geweldige vooruitgang die op dat punt is geboekt.

   1. Wachteres

    Wie is ‘niemand’ hier Simon? Simon?

    1. Donald Troef

     Niemand met enige kennis van zaken. Jij zult het wel betwisten maar je behoort niet tot die groep.

   2. zomaar

    toch moeten zij de nodige hulp ontberen !, dit geld en hulp is vergeven aan de zielige gelukszoeker !.

    zo werken de charlatans , de tokkies uitzuigen om hun maakbare samenleving te verwezenlijken.

    1. Beukman

     @zomaar
     Onzin
     Het geld gaat op aan het herstellen van de schade die alcoholgebruik aanricht.

     https://www.cpb.nl/persbericht/329118/kosten-van-drankmisbruik-veel-hoger-dan-opbrengst-accijnzen

     Jij kan het gewoon niet hebben dat er op bescheiden schaal voortgang is geboekt in de ouderenzorg. Jij behoort tot de groep van weg-met-onsers die niet in staat zijn om te erkennen dat er ook wel eens dingen goed gaan in Nederland.

 7. marjo012

  Ik vind het ronduit schandalig dat op deze site de Ned bevolking aan de lopende band als dom bestempeld word.Ik ken inmiddels meer hoogopgeleide die het ook zat zijn wat er zich allemaal afspeelt in dit land en wie daar alleen maar de voordelen van hebben.Was zelfs verrast dat deze mensen zeiden we wachten de uitslag van het proces af, en dan weten we ook precies waar we aan toe zijn in dit land en op wie we stemmen moeten gaan in maart.Mensen als donald troef die hier mensen als dom en tokkies bestempelen zouden zich eens n groot spiegel voor moeten houden, als men dit soort uitspraken over eigen burgers uit Nederland doet zegt dit genoeg over de persoon in kwestie.

  1. Wachteres

   Ach Marjo, Simon [Donald Droeflot] maakt zichzelf alleen maar intens belachelijk.

   En hij haalt daarmee tegelijkertijd het niveau van DDS naar beneden.

   ’t Wordt tijd dat hij voorgoed wordt opgeruimd.

   1. Donald Troef

    Het is niet zo vreemd dat Wachteres het opruimen van andersdenkenden bepleit. Die term is tamelijk gebruikelijk in haar ideologie: er zijn mensen die deugen en mensen die niet deugen. Laatstgenoemde groep moet worden geruimd.
    Ze heeft haar masker laten vallen en we kijken het fascisme recht in de ogen.

    1. Vabis

     Zieke dieren worden ook geruimd Wim, waarom denk jij een uitzondering te zijn, je bent namelijk een rat!

     1. Donald Troef

      Q.e.d.

      We hoeven er niet aan te twijfelen welk soort volk Wilders weet te begeesteren.

    2. Wachteres

     Natuurlijk Simon, jij kunt het weten, want je hebt een bel aan je fiets.

     Je vergist je trouwens, jouw beschrijving past meer bij politiekcorrect.

     https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

     Joop van Riessen, Diederik Samson, Pauw en Witteman, dat zijn er al vier!

     En het is al jaren ‘common knowledge’ dat de poitiek-correcten zich superieur achten.

     En mij voortdurend de schuld geven van wat anderen hier beweren, maakt je alleen maar tot een nog grotere zwamneus dan je al bent.

    3. Sniper666

     @ DonaldDroef

     Als er vogelgriep is ruimt men ook alles voor de veiligheid. Is dat dan facisme?

     1. Beukman

      Interessant. @Sniperd weet niet wat het verschil is tussen een mens en een vogel. Vabis gaf al te kennen bepaalde mensen te beschouwen als een rattensoort. Het jargon van de nazis daar waar zij spreken over joden, begint weer bon ton te worden.

   2. Beukman

    @Resje schrijft:
    “‘t Wordt tijd dat hij voorgoed wordt opgeruimd.”

    Nou nou.
    Je bent aan het radicaliseren. Dat is rap gegaan: een week geleden prees je een bijdrage van Donald nog de hemel is.

    1. Donald Troef

     Ja, Beukman, Wachteres was heel enthousiast over mijn satire waarin ik opsluiting en deportatie van alle moslims bepleitte, de noodzaak schetste dat Wilders na het krijgen van een meerderheid in de regering een staatsgreep zou plegen waarna hij de pers zou zuiveren en linkse landveraders zou berechten.
     Hij was niet de enige die daar enthousiast op reageerde, ook Floris en Vabis prezen deze voorstellen en verder was er stilzwijgende instemming van iedereen hier, behalve umhnz en Gustaafff.

     Het was een pijnlijk maar leerzaam experiment: als Wilders de absolute macht krijgt zijn er heel erg veel willige helpertjes beschikbaar om de vervolging van minderheidsgroepen te faciliteren en deze rechtsstaat om zeep te helpen.

     1. Vabis

      Heb jij dan even pech, in het geval dat jouw woorden woorden waar blijken te zijn mag je wel razend snel gaan verhuizen, je snapt zeker zelf toch wel waarom?

     2. Anna

      Donald Troef. Wat is er op tegen om alle asielzoekers meteen terug te sturen naar oorspronkelijke islamitische landen of regio? Wat is er op tegen om eigen landen op te bouwen en te ontwikkelen en de handen eens flink uit de mouwen te steken. Dat hebben wij ook gedaan na de Tweede Wereldoorlog. Waarom zouden wij moeten accepteren dat ze onze opgebouwde verzorgingsstaat komen opeten. In hun landen kunnen ze met de westerse miljarden toch zelf een gezonde verzorgingsstaat opbouwen. Of niet soms?

 8. robmdw

  Toch knap gedaan van Wilders. De uitspraak van de rechters was waarschijnlijk waar hij op hoopte. Hij heeft een prachtig platform gekregen om zijn rethoriek kracht bij te zetten. Hij is en blijft een enorme gehaaide en sluwe politicus. Het is mooi hoe hij het voor elkaar krijgt om met iets meer dan 2 van de 10 stemmers zo volledig het podium voor zichzelf op te eisen. Het wordt beleefd alsof die 2 ´de stem van het volk´ zijn. Dit is Trumpisme. Beleving en perceptie, daar gaat het om. Modern hersenonderzoek bevestigt dit ook steeds meer: mensen neigen grote beslissingen te nemen niet vanuit rationele en bewuste overwegingen, maar meer vanuit associatieve en minder bewuste drijfveren.

  1. Wim

   Ik heb een rechtsstreek lijntje met Geert. Hij bevestigde wat Donald verwoorde men kan heel dom zijn ,dat linkse volk loopt als lemmingen in mijn plan.De NOS zend het iedere dag drie keer uit, de Vara programma’s staan er bol van en de burgemeesters lopen hun benen onder hun gat uit, de drukpersen van de voor ingevulde aangiftes staan volop in productie. En dan die Rutte Wim ,jeetje die haalt er kindertjes bij op TV, fantastische gewoon wat een oen. . Echt Wim het kon niet beter. De show kan beginnen. Een domper was even vlak na die uitspaak van mij die. overval op dat juwelen echtpaar.Maar gelukkig had de media het echtpaar eerst de schuld gegeven het waren best lieve jongens dus minder was onzin.. .Nee je kan best spreken van een enorm succes.

  2. Anna

   robmdw. Bevolking is zeer goed opgeleid, kunnen alles zoeken op internet. Bevolking weet heel goed wat er zich afspeelt in Europa, EU en daar buiten. Laten zich door niemand meer voorliegen en bedriegen. Bevolking zag dat officieren van Justitie het nodig hadden om zich te verdedigen bij Pauw. Dat deugt niet. Bevolking ziet dat onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting worden ingeperkt om een minderheid te behagen. Angst voor een minderheid.

 9. Anna

  Als 2 officieren van Justitie zich moeten gaan verdedigen bij VARA Jeroen Pauw zegt meer dan genoeg. Dat was een zeer kwalijke zaak omdat het hoger beroep nog moet volgen. Dat heeft heel veel mensen verbaasd. Er moet een andere wind gaan waaien. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Kom op PVV rug recht en hoofd omhoog!! Geert Wilders voor Minister President. Goed voor allochtoon en autochtoon.

 10. poldi

  Plagiaat
  ———
  Ik stem Wilders. En voor de duidelijkheid: ik ben een goed opgeleide vrouw met een goede baan en geen racist.
  Ik ben klaar met die laffe politieke correctheid en het niet bij naam mogen noemen van de problemen en het wegkijken.
  Ik ben klaar met het open grenzen beleid en de problemen in Ter Apel veroorzaakt door niet-vluchtelingen.
  En tegenwoordig ben ik racist omdat ik zwarte Piet prima vind.
  Ik wil inderdaad mijn land terug.

  1. marjo012

   Compliment dat je het tenminste eerlijk durft te zeggen zouden meer mensen gewoon moeten doen, ook ik ga PVV stemmen en ben ook goed opgeleid en heb een goede baan, maar wil ook niet langer geknecht worden door deze regering die alleen maar alles voor import over heeft, en wil ook mijn land terug.

   1. Vabis

    Beukman de hilarische hulptrol van Wim Hutten denkt indruk te maken met een mening van iemand op een onbeduidend blogje…

    1. Donald Troef

     Welke feiten in het blogje kloppen niet, Rob?

     1. Vabis

      Waar heb ik het over feiten Wim Hutten?

      Iedere politieke partij stemt voor of tegen bepaalde zaken en maakt goede sier met beloftes aan de kiezer, waarom denkt de geesteszieke trol dat de PVV hierin anders zou zijn?

     2. Beukman

      Voor en groot deel bevat dit lijstje geen beloftes @Vabis, maar punten waar Geert zijn aanhang genaaid heeft. Punten waar Geert de zo door hem verfoeide elite heeft gesteund.

      Maar goed, je geeft indirect tenminste toe dat Geert gewoon een onderdeel van het systeem is, het systeem dat ook wel “de elite” wordt genoemd. Zijn we het zowaar weer eens eens.

   2. Donald Troef

    Goed dat je dit plaatst, Beukman: dit mag nog wel eens met wat meer nadruk:

    De zorg
    De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen.

    In werkelijkheid stemde de fractie in de Tweede Kamer

    voor hogere eigen bijdragen
    voor bezuiniging op het persoonsgebonden budget
    voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70

    De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde

    voor particuliere investeringen in ziekenhuizen
    voor winstuitkeringen in ziekenhuizen
    voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen
    tegen een meer inkomensafhankelijke premie
    tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen
    tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg
    tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb

    Veiligheid
    De PVV zei te kiezen voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie moest worden tegengegaan.

    In werkelijkheid ging de PVV akkoord met

    bezuinigingen op de politieopleiding
    afschaffing vergoeding aspirant-agenten, waardoor het voor zij-instromers onmogelijk werd om politieagent te worden
    afschaffing van middelen die gemeentes konden aanwenden voor hun veiligheidsbeleid

    De PVV was tegen

    het aanpakken van alcoholverslaafden in het verkeer
    het terugdringen van de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit
    het terugdringen van recidive en stemde voor bezuiniging op de reclassering
    snelle re-integratie van ex-gedetineerden.

    Verkeer en vervoer
    De PVV beloofde maar liefst 2 miljard euro extra in nieuwe wegen en wegverbreding te steken; vergroting van de veiligheid in het openbaar vervoer; keiharde aanpak van verkeersagressie of hufterig gedrag en beter onderhoud van wegen.

    De PVV stemde

    voor elite-tolrijbanen, waarop mensen tegen betaling de files sneller kunnen passeren
    tegen mobiliteitsmanagement voor werkgevers en werknemers
    tegen geld voor sneller onderhoud van bestaande wegen
    tegen maximale sluitingstijden van spoorwegovergangen
    tegen het oplossen van het tekort aan fietsenstallingen bij stations

    De PVV verklaarde zich

    tegen het weerbestendig maken van de spoorwegen
    voor een snellere stijging van de prijs van een trein- of buskaartje in vergelijking met de kosten van een auto
    tegen het verbeteren van de verkeersleiding bij ProRail
    tegen een inventarisatie van knelpunten op het spoor
    tegen een onafhankelijke klachteninstelling voor het OV
    tegen verbetering van de reisinformatie en communicatie bij ongelukken op het spoor
    tegen het instellen van maatregelen tegen autorijdende alcoholisten
    voorstander van het afschaffen van mobiele snelheidsmetingen op de snelwegen.

    Dierenwelzijn
    De PVV stelde fatsoen en respect voor weerloze levende wezens voorop. Niet alleen t.a.v. onze huisdieren, maar ook vanwege onze primaire levensbehoeften melk, kaas en vlees. De rechten van het dier moesten van de PVV in de grondwet worden verankerd. De PVV verklaarde zich tegenstander van plezier- druk- en drijfjacht, maar voor noodafschot en/of beheersjacht als er gevaar dreigt voor mens of dier

    De PVV stemde

    tegen verplichte brandbestrijdingsmiddelen in stallen – waar de laatste vijf jaar ruim 700.000 dieren levend zijn verbrand
    tegen betere controle op de intensieve veehouderij
    tegen een voorstel om de dierenwelzijnsregels aan te scherpen
    tegen plannen om gaandeweg een einde te maken aan de bio-industrie
    tegen een verkoopverbod voor de bedreigde blauwvintonijn
    tegen het in stand houden van het systeem van dierenrechten na 2015
    tegen een vergunningenstop voor megastallen
    voor de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen

    Het milieu
    DE PVV vond dat het goed gaat met het milieu in Nederland. De lucht is sinds decennia niet zo schoon geweest. Illegale lozingen moesten met kracht worden tegengegaan. Wetten moesten strikt worden nageleefd. Straatvuil was volgens de PVV voor veel mensen ergernis nummer één. De PVV was tegenstander van het onder water zetten van vruchtbare landbouwgrond. Dus geen ontpoldering. In de Westerschelde wilde de PVV geen nieuwe verdiepingen meer.

    De PVV stemde

    tegen het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems
    tegen een actieplan om zwerfafval aan te pakken
    tegen gesprekken met België om te voorkomen dat de Westerschelde verder zou moeten worden uitgediept
    tegen het voorstel om meer openheid te geven over de plannen voor nieuwe kerncentrales
    voor de bouw van nieuwe kolencentrales

    Democratisch Nederland
    De PVV vond dat onze democratie in de grootste crisis sinds Thorbecke verkeerde. De macht moest worden teruggegeven aan de burger. Het EU-nationalisme moest de kop worden ingedrukt. De macht uit Brussel moest naar Nederland gerepatrieerd worden en subsidies aan politieke partijen waren uit den boze.

    De PVV stemde

    tegen de verbetering van de informatievoorziening van de regering aan de Kamer over Europese besluitvorming en de invloed van Nederland daarop
    tegen een nieuwe wet die de financiering van politieke partijen inzichtelijker moet maken
    tegen openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij met die belangen zijn omgegaan
    voor meer invloed van ‘Brussel’ op onze begroting

    De PVV verleende geen steun aan voorstellen om

    meer zeggenschap te krijgen over onze land- en tuinbouw
    de groeiende bemoeienis van Europa met onze woningcorporaties een halt toe te roepen

    En tot slot: De ‘falende magistratuur’ is volgens de PVV een bedreiging voor onze democratie, maar de PVV stemde

    tegen een onderzoek naar de invloed van de manier van financieren van de rechterlijke macht op de kwaliteit van de vonnissen

    1. Wim

     Zo dat is een mooi rijtje leugens.

     1. Donald Troef

      Precies, Wim, Wilders is een notoire leugenaar maar weinigen hebben dat nog in de gaten.

     2. Wim

      Dat woorden verdraaiende toverstokje van je Donald werkt niet meer. Probeer het opnieuw

    2. nick

     Je begrijpt het niet he droef? De PVV is geen SP. In het geheel niet!

     Het zijn realisten, maar daar heb jij een andere mening over. Alleen miljoenen mensen hier in ons land denken daar net zo over. Wij hebben een partij nodig die realistisch is, die luistert naar de bevolking want daar worden ze voor en door betaald! De PVV luistert blijkbaar want zegt precies hetzelfde wat de meeste denken, dat spreekt dus aan. Leugens van de rest van de heersende elites worden doorzien en helpen niet meer. We zijn het bedrog meer dan zat!

     Indien je niet luistert en liegt en bedriegd ga je op een dag door de mand vallen. Dat gebeurd nu. Eindelijk!!
     En alles omdraaien helpt niet meer want het valt teveel op.

     1. Volkspatriot

      Heel mooi gezegt nick, zo is het precies!!! Als de liegende en bedriegende linkse elites straks worden weggestemd door het Volk dan zullen wij hen weten te vinden.
      We zijn het bedrog meer dan zat en eindelijk krijgen echte Nederlanders hun land weer terug.
      De Bevrijding zal op 15 maart 2017 gebeuren zoals dat op 5 mei 1945 gebeurde!!

    3. Anna

     Donald Troef. Dat is toch het SP lijstje van 2011. Heeft de SP geen garen bij gesponnen met hun nog amper 11 zeteltjes. Kiezers zijn niet gek. Die zien wel dat de SP heel de Arabische wereld hier naar toe haalt. Vraag eens aan Roemer waar de SP al die jaarlijkse miljarden voor asiel en immigratie vandaan gaat halen.

   3. Anna

    Donald Troef. Wat is er op tegen om alle asielzoekers meteen terug te sturen naar oorspronkelijke islamitische landen of regio? Wat is er op tegen om eigen landen op te bouwen en te ontwikkelen en de handen eens flink uit de mouwen te steken. Dat hebben wij ook gedaan na de Tweede Wereldoorlog. Waarom zouden wij moeten accepteren dat ze onze opgebouwde verzorgingsstaat komen opeten. In hun landen kunnen ze met de westerse miljarden toch zelf een gezonde verzorgingsstaat opbouwen. Of niet soms?

 11. WWW

  50 plus wordt de sleutel voor een mega coalitie.

 12. denktenk

  @ Donald Troef

  Als “Dom volk” als ras aangemerkt wordt, zou ik maar uit gaan kijken.
  Voor je het weet, liggen er al weer voorbedrukte formulieren klaar en dit keer niet van je eigen “ras”.

 13. Wim

  Iedere samenleving die enigszins beschaafd is – wat Nederland absoluut is- zal inzien dat het op deze wijze de mond snoeren van tegengestelde meningen het gedrag van tirannen is. Dit samenklitten van de rechtbanken en de politieke elite, in een poging om afwijkende meningen te verpletteren, is ongepast voor een grote en befaamde natie als Nederland. Maar ze zouden hun verdiende loon nog wel eens kunnen krijgen.

  1. nick

   Hear Hear @Wim.

   Sander weet het goed te vertalen en verwoorden. Goed artikel ook!

   Droeftoeter kan ook beter zwijgen want alles wat hij hier neerzet wordt tegen hem gebruikt. Krijgt hij als een boemerang terug. Zijn woorden worden gebruikt om op te reageren, zodat we nogmaals kunnen neerschrijven wat we denken van zijn onzinnige mening en idiote stellingen.

   Maar hij mag ook doorgaan met zijn onzin, maakt het wel levendig.

  2. Volkspatriot

   Heel goed gezegt Wim!! De moslims en de linksen zullen hun verdiende loon krijgen. Laten ze maar vast beginnen planken voor hun ramen te timmeren. Haha!

 14. Volkspatriot

  Wat een geweldige goede berichten. Echte Mederlanders gaan eindelijk hun land terug krijgen!
  Hup Geert, jij gaat de bezem door de smerige linkse elite halen. Endelijk een einde aan de verrotte smerige linkse bende.

 15. Sniper666

  Gaat een merkwaardige kabinetsformatie worden.

 16. Wim

  Opvallend ,niemand heeft het meer over de SP. Een totaal onopvallend partijtje geworden met een kleurloos figuur aan te roer.

 17. Sniper666

  @ Wim

  SP is toch nog groter dan de PvdAllah…

  1. denktenk

   PvdAaaaaaaaaaaaaaahhhhhh. (Pornoversie)

 18. loritta

  Hier geniet ik van !!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.