Peilingen: Wow! PVV maakt megasprong van 12 zetels en is nu met afstand de grootste partij van Nederland

Rutte en de VVD liggen inmiddels ver in de achteruitkijkspiegel van ome Geert Wilders, die comfortabel op weg lijkt naar zijn eerste zege tijdens Tweede Kamerverkiezingen.

Enkele weken geleden vierde de PVV een feestje: ze zaten precies tien jaar in de Tweede Kamer. En vandaag kwam dan het cadeautje: in de peiling die Kantar Public (het voormalige TNS NIPO) publiceerde, blijkt dat de partij van Geert Wilders een reuzensprong van 12 zetels maakt en nu met 35 blauwe stoeltjes de grootste partij van het land is. De VVD heeft het nakijken en daalt van 27 naar 25, en staat dus op een achterstand van maar liefst 10 zetels. Flinke verschuivingen, dus:

koen

Opvallend is dat in deze partij VNL en DENK het niet zo goed doen: volgens Kantar komen beide partijen niet aan de kiesdeler, en blijven zij uit de Tweede Kamer weg. Ook de Piratenpartij en Thierry Baudets Forum voor Democratie kunnen het wel schudden, aldus het nieuwe TNS NIPO.

Tragisch is het lot van de PvdA ook, die daalt naar slechts 7 zetels. Voor alle duidelijkheid: de PvdA heeft in de Tweede Kamer nooit minder dan 23 zetels gehad. Een score van 7 zetels noteren zou echt een ongehoorde draai om de oren zijn, maar wel eentje die Samsom, Asscher en hun krakkemikkige partijtje dubbel en dwars verdiend heeft. Ook het genante feit dat 50PLUS inmiddels meer zetels heeft vergaard dan het sociaal-democratische soepzooitje dat de PvdA tegenwoordig nog is.

Hoe dan ook: gevestigde partijen als de VVD en de PvdA (maar D66 en het CDA moeten zich ook gewaarschuwd weten) kunnen hun borst dus natmaken voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart aanstaande. Zoals het er nu naar uitziet gaat Wilders een monsterscore noteren, en krijgen alle middenpartijen een ongelooflijk pak op hun donder. Kortom: dat wordt de aankomende weken nog een leuke verkiezingscampagne!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Wim

  Wat voor spel wordt er gespeeld. Wil men de PVV vlak voor de verkiezingen een loer draaien en zo in neerwaartse spiraal krijgen.

  1. Janalb

   Ja!!

 2. Ome Ga

  Inderdaad, de gevestigde nepvertegenwoordigers en nepsanhedrin en nepdeugdlinks meoeten nunecht wennen gaan om nog steeds hun gekoesterde comfortzones veilig te achten!

  Het is wereldwijd. In Italië heeft het hautaine ‘intellectuele’ establishment het verloren. Net als in vele andere landen dat gaat komen. Ook in de USA, waar CNN zijn duistere – door miljoenen steeds meer niet geloofwaardige – fakenews blijft verspreiden. Of wegdenken, daar is links en elite ook erg goed in.

  Zelfs bij PizzaGate – m.i. het grootste politiek perverse schandaal ooit, in de internationale politiek – ‘denkt’ men HUN(!) probleem weg en ja nog erger:

  CNN probeert opnieuw Trump en de waarheid en FEITEN te demoniseren (met de hele linkse msm kliek – Washington Post, CBC, BBC enz – dus ook ‘onze’ NRC die alle nieuwsgaring rechtstreeks van dit gajes krijgt).

  Want dit geldt wel degelijk tevens voor NL steeds meer; manipulatie en controle en belachelijk maken en demoniseren. Maarrrr ‘ze’ gaan verliezen, amen! Absoluut ZIEN:

  https://youtu.be/Cj7PBaKGtyo

 3. Sniper666

  Heel mooi bericht dat de PvdAllah op zijn rug gaat. Die hebben toch een schade aangericht in onze maatschappij, niet te filmen!

 4. Frulen

  Ome Ga@

  Geheel met u eens. Niets daarvan in de Nederlandse MSM, “Pizza Gate?” nooit van gehoord. Ja ja Soros is druk bezig !

 5. poldi

  En dat, terwijl TNS NIPO de PVV voorheen altijd zeer laag peilde.
  Het lijkt wel of alle omlaagsturing parameters van de diverse peiling bureau’s zijn uitgeschakeld.
  In elk geval mijn dag kan niet meer stuk !

 6. Gustaafff

  Prima. Na de verkiezingen heeft de PVV met VVD en CDA een meerderheid. De nieuwe elite en alles blijft zoals het was.

 7. poldi

  Mark Rutte zou de PVV toch decimeren !

 8. Wim

  Snel de 5% kiesdrempel er in en we zijn voorgoed bevrijd van de PVDA.

 9. Wim

  EU-official, wiens dochter door migrant werd verkracht en vermoord, haalt geld op voor migranten
  Na de moord: Duitse overheid waarschuwt bevolking tegen islamofobie in plaats van tegen islam – Burgemeester München nodigt migranten uit op jongerenfeest, die randen vervolgens talloze meisjes aan – Sharia rukt op: Moslims vernielen in tientallen warenhuizen kerstbomen en kerstartikelen

  Hoe politiek-correct gehersenspoeld moet je zijn als je zelfs je eigen dochter postuum offert op het altaar van de islamisering van je land?

  De brute verkrachting van en moord op de 19 jarige dochter van een Duitse EU official door een Afghaanse moslimmigrant deed veel stof opwaaien. Wat er daarna gebeurde grenst echter aan het ongelooflijke, om niet te zeggen waanzinnige: de ouders van het vermoorde meisje grijpen haar begrafenis aan om geld op te halen voor een pro-migrantenorganisatie, die ervoor ijvert om het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers geheel stop te zetten.
  Wie zijn er nu eigenlijk erger en gevaarlijker voor onze toekomst: moslims die onze vrije samenleving met hun jihad willen onderwerpen aan de islam, of hun Europese slachtoffers, die hier niet alleen vrijwillig aan meewerken, maar zelfs hun misdaden lijdzaam ondergaan, goedkeuren en zelfs aanmoedigen?

  Geen bloemen, maar geld voor migranten

  De vader van het slachtoffer, de 19 jarige Maria Ladenburger, is een hoge EU-official die iedereen heeft verzocht geen bloemen mee te nemen naar haar begrafenis, maar in plaats daarvan geld te geven aan een pro-migrantenorganisatie die eist dat asielzoekers niet langer gedwongen worden uitgezet (voor zover daar al sprake van is).

  Maria’s ontzielde lichaam werd op 18 oktober in de rivier de Dreisam in Freiburg gevonden, nadat ze enkele dagen eerder niet thuis kwam na een studentenfeestje. Haar 17 jarige verkrachter en moordenaar kwam in 2015 illegaal Duitsland binnen, was reeds eerder betrokken bij een vechtpartij, maar omdat hij een ‘onbegeleide minderjarige’ is werd hij niet het land uitgezet.

  ‘Dit zijn de daden van een overwonnen volk’

  ‘Dit zijn de daden van een overwonnen volk,’ schrijft de bekende anti-islam activiste en journalist Pamela Geller. ‘Hun dochter werd wreed verkracht en vermoord door een moslim vluchteling, en haar ouders vragen om donaties voor een migrantenorganisatie.’
  Deze organisatie, Welblick Freiburg, kreeg op zijn Facebook pagina dermate veel woedende commentaren, dat deze al snel werden gewist. Welblick Freiburg gaat ondertussen onverdroten door met het actie voeren om alle uitzettingen stop te zetten.

  1. Sniper666

   @ Wim

   Te ziek voor woorden. Lijkt heel erg op het Stockholmsyndroom.

  2. Timo

   Zo zie je maar dat de EU een terroristische organisatie is waar alleen randdebielen werken. Deze vader moeten ze een nekschot geven. Een gevaar voor heel europa. het wordt tijd dat we de wapens oppakken.

  3. Anna

   De ARD en media courant brachten de moord door de Afghaan op het jonge meisje niet in het journaal.

 10. poldi

  En na de uitspraak van de rechtbank aanstaande vrijdag, komen er ongeacht de uitslag weer één of twee zetels bij.

 11. Anna

  PvdA Samsom is van mening dat alle Midden Oosten en Afrikanen in hun bootjes richting Europa kunnen komen zie Pauw. PvdA is de grote veroorzaker van alle immigratie en islam ellende. iedereen die het niet met hun mening eens waren maakten ze kapot. Weg met die asociale partij

 12. JanvanEechoud

  Wát zal Tim E. de téring in hebben! 🙂

 13. Anna

  Al degenen allochtoon en autochtoon die begrijpen dat over x jaren onze scholen voor de helft of meer dan de helft uit islam zal bestaan zien de hel van de islamisering al voor zich. Ben je voor een toekomst zonder verdere immigratie en islamisering stem dan PVV.

  1. marjo012

   Beste Anna wat er ook gebeurd en hoe het ook loopt,deze keer ga ik zeker PVV stemmen.

 14. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/06/angela-merkel-calls-burka-ban-wherever-legally-possible/

  Angela Merkel calls for burka ban in Germany

  Angela Merkel has called for a ban on the burka “wherever possible” in Germany and said there can be no repeat of last year’s migrant crisis in a speech launching her bid for another two-year term as Chancellor.

  “German law takes precedence over sharia,” Mrs Merkel said during a speech at her party’s annual two-day congress in the western city of Essen.

  “The full face veil should be banned, wherever legally possible,” she added, to prolonged applause.

  Er is hoop: Angela heeft zich bekeerd. Of heeft dit met de komende verkiezingen te maken?

  Toch maar stemmen op iemand die constant is in zijn opvattingen.

  Geert Wilders, dus!

 15. Le Pro 58

  Hier word ik nou zo moe van , peilingen en nog eens peilingen.
  Men verkoopt de huid voor dat de beer geschoten is .
  Kortzichtigheid alom .
  Na de laatste stem is uitgebracht en de rook in de stemlokalen is verdwenen , pas dan gaan kijken wie er gewonnen heeft .
  Het is nu toneelspel voor de bühne zonder een echte vuist te kunnen maken .
  Belangrijker is als de vermoedelijke PVV stemmer nu eens echt zijn stem uitbrengt i.p.v. verkiezingsretoriek in beeld te brengen met opruiende stoere taal en vermoedelijk grote uitslagen in het verschiet stelt en toch de boel loopt te verlakken op het laatste moment in het stemhokje .
  Dit is wat Geert Wilders 4 jaar geleden ook is overkomen .
  Vandaar dat ik wat dichter bij de werkelijkheid blijf , eerst zien dan pas geloven .
  3 maanden kunnen heel wat kwaad aanrichten , een foute opmerking kan zomaar 5 of 10 zetels kosten in de suggestieve peiling , en weg is het ideaalbeeld met premier Wilders in het vooruitzicht voor de vele PVV sympathisanten .
  Het Trump effect gaat ook een keer voorbij of vervelen , feestdagen en economie met beurzen in goede rally’s zijn voorlopig een hot item , voor de Kerst en Oud en Nieuw worden de credits in de gaten gehouden en de politiek gaat weer op reces en op een gegeven moment is zij demissionair .
  Social Media heeft voorlopig de touwtjes stevig in handen , het zijn de moderne brood en spelen en is de spin in het web waardoor iedereen zo wie zo te volgen is .
  Angst regeert om per ongeluk iets te plaatsen of te delen , het kan veel schade aanrichten voor veel jonge of oudere kiezers en kan ten alle tijden tegen hun gebruikt worden ( de politiestaat in wording ).
  Hoe kan men dan duiden dat de democratie en vrijheid van meningsuiting in een gecontroleerde dictatoriale staat toch een farce is , als wij dezelfde politieker ( gekozen volksvertegenwoordiger ) Wilders voor de rechter sleept met aangiftes voor zijn uitspraken .
  Laten wij maar niet voorbarig zijn en op de zaken vooruit lopen , de feiten met de eindtelling gaan de doorslag geven in maart 2017 , niet eerder .

 16. nienke

  Inderdaad, laten we maar even afwachten en ons al niet blij maken met een dooie mus.
  Eerst maar eens kijken of de Ned. kiezer straks ook massaal op de PVV. gaat stemmen zodat hij deze score kan blijven houden.
  Het duurt nog even voordat het maart is en vele Ned. hebben waarschijnlijk een kort geheugen en stemmen weer op hun oude politieke partijen.
  Laten we hopen dat het dit keer niet gebeurd en Wilders de grootste wordt, hij heeft het verdiend.

  1. Janalb

   Dat is nog maar de vraag Nienke ik denk dat de Nederlanders toch een kort geheugen hebben en het met Wilders Niet aandurven. Ik Durf het Niet denk ik. Maar ik weet het nog Niet. Wilders is toch geen charismatisch figuur en er hangt een waas van onduidelijkheden om hem heen.
   Tja…

 17. monach

  Het meest hoopgevende aan dit artikel is dat DENK nul zetels heeft.

 18. Janalb

  Die eikels van denk krijgen in deze poll geen enkele zetel. Zegt wel iets over de betrokkenheid van de Turken in ons land. Het interesseerd ze geen bliksem als ze maar een uitkering krijgen ofwel ze achten het nederlanderschap hoger dan het Turkse. En dat weet ik wel te waarderen.
  Verder Ben ik van mening dat de PVV het de komende maanden moeilijk gaat krijgen. Als de bevolking goed na gaat Denken over deze windbuil zonder visie. Het enige wat ik goed vind Aan Wilders is zijn moslim-beleid……en verder???? Niets positiefs eigenlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.