Politiekcorrect links is doodsbang: ‘Alternative für Deutschland zal garen spinnen bij de aanslag in Berlijn!’

En ik maar denken dat we aanslagen hoegenaamd niet mogen ‘politiseren.’ 

Oh, oh, oh. Wat zijn ze toch in paniek. Je zou erom lachen als het niet zo vreselijk triest was:

De Duitse politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) zal garen spinnen bij de aanslag van maandagavond op een kerstmarkt in Berlijn, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen.

Dat denkt Marnix Krop, die van 2009 tot 2013 ambassadeur voor Nederland in Duitsland was en nu verbonden is aan Instituut Clingendael. Volgens Krop kan de aanslag bijdragen aan een omslag van de stemming in Duitsland, in het voordeel van de Merkel-kritische AfD.

Normale mensen denken na zo’n vreselijke aanslag: ‘Oké, hoe kunnen we voorkomen dat dit nog een keer gebeurt?’ Als dan blijkt dat de controle en screening van nieuwkomers niet goed genoeg is, bijvoorbeeld omdat er te veel migranten naar Duitsland zijn gekomen de afgelopen jaren, doe je daar iets aan. Je schaft de massa-immigratie af, zorgt ervoor dat mensen maar mondjesmaat naar binnen mogen komen, en screent iedere potentiële nieuwkomer zo goed als maar kan. Als er ook maar iets van onduidelijkheid is over de ware denkbeelden van de aspirant-immigrant deel je hem of haar mede dat hij/zij niet welkom is. Vervolgens zet je de persoon uit.

Dat zouden normale mensen denken. Helaas zijn linkse mensen niet normaal. Als zij een aanslag zien denken ze namelijk niet ‘hoe kunnen we dit voorkomen?,’ maar ‘oh nee, wat betekent dit voor de verkiezingen?’ Vervolgens krijg je flutartikelen zoals het artikel waar we hierboven naar linken met commentaar van een stel Gutmenschen die iedereen eerst en vooral waarschuwen voor ‘de gevaren van het populisme.’ De ‘gevaren van het radicaal-islamitisch terrorisme’ worden volkomen genegeerd.

Als gezegd: je zou erom lachen als het niet zo intens triest en levensgevaarlijk was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Donald Troef

  Fascisten profiteren altijd van ellende en onrust. Hitler spon ook garen bij de Rijksdagbrand in 1933.

  1. jennifer

   Daarom wordt de islam ook zo groot in Europa omdat het fascisten zijn die Hitler altijd aangebeden hebben omdat ze de joden vergast hebben. Daar maakte ze op YouTube zelfs een indianen dans voor. Dus partijen die op dit gevaar dan gaan wijzen zijn in jou ogen en die van de politiek correcte dan ineens fascisten. Blij dan toch te weten dat de Duitsers zelf daar inmiddels anders over denken en ook weten waar het fascistische gevaar nu zit en wie werkelijk de fascisten zijn in Europa.

 2. Gustaafff

  Ik vertrouw Duitse populisten voor geen meter.

  1. Donald Troef

   De Duitse populisten zijn de nationaal-socialisten in een nieuw salonfähig jasje.

   1. Gustaafff

    @DT, iets met deja-vu.

   2. jennifer

    Beschamend voor iedere burger in Europa wat u hier uitkraamt en is echt een uitspraak van een fascist.

   3. Sniper666

    @ DonDroevig

    Ja hoor.. En Bor de Wolf is een racist en discrimineert!

 3. gabby

  als er eigen familieleden van die linken om komen bij een terroristcne aan slag dan piepen wel anders

 4. Wachteres

  “Politiekcorrect links is doodsbang: ‘Alternative für Deutschland zal garen spinnen bij de aanslag in Berlijn!’”`

  Dan wordt het tijd dat de pc/linksen weer eens flink met de naziknuppels gaan zwaaien …

  In heel Europa en zelfs/ook in Amerika denken ze dat dit effectief werkt….

  Warempel …… op de site is dat al gebeurd, zie ik nu. Nummer één, bovenaan!

  Het wordt blijkbaar een soort automatisme:

  Rechts gaat winnen … naziknuppel. Rechts gaat winnen … naziknuppel … etc.

 5. Ni28

  Helaas worden normalen mensen geregeerd door abnormale. Hun hogere doelen die wij natuurlijk niet begrijpen omdat wij allemaal dom zijn, worden doorgedrukt al kost het slachtoffers. De slachtoffers worden natuurlijk netjes en met tranen herdacht dus wat wilt je nog meer? Onze open samenleving wordt pas door anderen gesloten maar dat is dan te laat.

 6. Ni28

  Wie deze linkse puinhoop ooit op moet gaan ruimen zal een behoorlijke kluif aan hebben. Daar heb je tientallen jaren voor nodig en dat zonder dwarsliggers.

  1. ErTussenIn

   Ik ben links, één die samen kan werken, helaas de meeste niet, maar een beetje de rem erop, ik zeg doen.

   Er zijn heel veel jonge kinderen met een lichte aandoening, die prima in een maatschappij mee hadden kunnen draaien, op 17 a 18 jarige leeftijd door de snelle veranderingen en toestanden, voor de rest van hun leven in een inrichting moeten verblijven.

   De rekening betalen wij, het bedrijfsleven is pleite met hun goedkope arbeidsplaatsen.

 7. Ni28

  Fascisten profiteren altijd van ellende en onrust. En wie heeft deze veroorzaakt? Ook zeker de fascisten. Alleen de socialisten hebben schone handen die doen alles goed. Maar niet heus!

  1. jennifer

   En dat zijn nou de echte fascisten die Europa samen met de islam in de greep houden.

 8. Wim

  Gelukkig eerste reactie alweer fascisten en Nazi’s. Je zou eens een keer met argumenten moeten komen ,dat valt niet mee.
  En halleluja Guus sluit zich daar binnen 4 minuten(je zou haast denken) direct bij aan, als één populisme is dan zijn het wel religies want dat is echt iets mensen op de mouw spelden ,een want die hebben onderbuik gevoelens.

  1. jennifer

   Ik heb op deze site nog geen een inhoudelijke reacties en onderbouwde reactie gezien van deze twee. Misschien niet meer op reageren en mijden zou beter zijn voor hun toch.

  2. Gustaafff

   @wim, de lijn tussen het populisme van nu en het nationaal-socialisme van toen, is zo dun als een draadje.

   1. zomaar

    nationaalsocialisme = zorgen dat je eigen bevolking het goed heeft !.

    internationaal socialisme = zorgen dat ieder ander , buiten je eigen bevolking het goed heeft , dat is de clou waar het omdraait , de bevolking wil het niet meer slikken om te blijven betalen voor anderen !.

    en @Gus als je , je geschiedenis kent ?, en het tijdsbestek van WI tussen WII eens goed doorneemt weet je ook waar je over schrijft!!.

  3. jennifer

   Wim heeft geen zin er iets op te zeggen, hij is zo onnozel dat hij 40-45 gaat vergelijken met nu dan ben je al ver heen toch.

  4. Peter Selie

   Hij moest even overschakelen van het ene naar het andere account, dat duurt 4 min.

 9. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27283180/__Rechter_berispt_om_Wilders-tweet__.html

  Even lachen …. zelfs/ook politiekcorrecte rechters maken zich belachelijk.

  Rechter berispt om Wilders-tweet

  Vandaag, 09:59

  Rechter Sylvia Taalman is door de rechtbank Overijssel teruggefloten. Nadat Wilders was verkozen tot politicus van het jaar kwam ze met een opmerkelijke tweet.

  Ze kunnen het niet laten … Tja, je moet een keer iets anders bedenken. De naziknuppel werkt op den duur ook niet meer voldoende..

  1. Ni28

   Ja, en dergelijke neprechters zoals deze mevrouw Taalman gaan dan een onbevooroordeelde vonnis uitspreken. De rechtssysteem deugd dus niet zoals wij al wisten.

 10. Sniper666

  Gutmenschen zijn geen realisten, dat is het grootste probleem.

  1. ko vadis

   @ Sniper666,
   Vertel een Gutmensch de waarheid, en aanschouw de woede!
   (Cognitieve dissonantie)

 11. Ni28

  Men schermt zo graag met fascisten en nazi’s. Als alles blijft doorgaan zoals nu dan zullen wij ze eens echt krijgen. Dan zullen wij nog met weemoed denken aan Wilders en de AfD. Wat een schaapjes waren dat. En dat vrees ik ten ergste dat het slap gelul van nu ons daar eens zover krijgt.

  1. jennifer

   Juist om te verbloemen Ni28 dat de regeringen die nu aan de macht zijn in Europa samen met de geimporteerde islam de fascisten zijn, die de burgers van Europa uitleveren aan het fascisme van de islam.

 12. Ome Ga

  (Inter)(National)Socialismus schafft dass auch nicht mehr.

  Wel hebben ze nog het merendeel van de msm leugenpers achter zich,
  maar dat houdt ook een keer op. Sinds internet nieuws veel sneller, onafhankelijker en vergelijkender is.

  Een kort overzicht, 2016 het jaar van de openbaar gemaakte linkse leugenpers:

  https://news.grabien.com/story-montage-medias-10-most-mortifying-moments-2016

 13. Peter Selie

  Het echte verhaal: Hitler en de grootmoefti van Jeruzalem

  Netanyahu zorgde voor wereldwijde opwinding met zijn opmerkingen dat Hitler het idee voor het uitroeien van de Joden van de Palestijnse leider grootmoefti Haj Amin al-Hoesseini had. Maar hoe zit het nu werkelijk?

  In een toespraak voor het Zionistisch Congres kwam de Israëlische premier Netanyahu met een letterlijke weergave van het gesprek tussen de grootmoefti en Hitler tijdens hun beruchte ontmoeting in november 1941 in Berlijn. Waar Netanyahu de inhoud vandaan heeft weet niemand. Natuurlijk vielen de internationale media over elkaar heen om Netanyahu van Holocaustontkenning te beschuldigen en velen vroegen zich af wat hem bezielde. Gevolg was wel dat kranten gedwongen waren een klein geschiedenislesje te geven waarbij zij er niet onderuit kwamen om ook zijdelings het naziverleden van de vader der Palestijnse natie aan te stippen.

  Angela Merkel liet snel publiekelijk weten dat de verantwoordelijkheid voor de Holocaust puur en alleen bij de Duitsers ligt. Velen waren er als de kippen bij om te verklaren dat de grootmoefti helemaal geen antisemiet was, alleen maar een antizionist en dat zijn collaboratie met de nazi’s een kwestie was van ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Hij zou een tragisch fi guur zijn, een slachtoff er zelfs, en wat was eigenlijk het probleem als ook een aantal zionisten contact met de nazi’s hadden gezocht? Bovendien, waarom zouden wij het over iemand hebben die al geruime tijd onder de grond ligt en helemaal geen rol van betekenis speelt voor de Palestijnen van nu?

  Moeilijk bespreekbaar
  Deze reacties laten vooral zien dat de aantoonbare invloed van het nazisme op de huidige radicale politieke stromingen in het Midden-Oosten nog steeds moeilijk bespreekbaar zijn. Angela Merkel claimt liever het absolute alleenrecht van de Duitsers op de Holocaust dan het verband tussen nazisme en Palestijns en islamitisch radicalisme ter sprake te brengen. In de ophef rondom Netanyahu’s uitspraak wordt te makkelijk voorbijgegaan aan de historische rol die de grootmoefti hierin speelde. Het valt niet te ontkennen dat Haj Amin al-Hoesseini in belangrijke mate de emigratie naar Palestina onmogelijk heeft gemaakt, met alle rampzalige gevolgen van dien. Daarnaast is het extremistische gedachtengoed van de grootmoefti en zijn Arabische geestverwanten, waarin traditioneel islamitisch antisemitisme wordt gecombineerd met nazisme, in de gehele islamitische wereld van blijvende invloed geweest. Vandaag de dag zijn daarvan sporen te vinden in zowel de nationalistische ideologie van het Baathregime van Assad als het islamitisch extremisme van IS.

  Het gedachtengoed van de grootmoefti, waarin traditioneel islamitisch antisemitisme wordt gecombineerd met nazisme, is van blijvende invloed geweest Lees verder >>> https://www.niw.nl/het-echte-verhaal-hitler-en-de-moefti-677/

 14. maarjuna

  De eerste voortekenen zijn zeer veelbelovend. De Duitse burger kiest vrij massaal voor eenheid en ingetogenheid. Christenen, Joden, Moslims en anders gelovigen komen samen, zingen, bidden, spreken, vieren tegen geweld en tonen medeleven met de slachtoffers. Er wordt vredelievend geprotesteerd door deze groepen en ze negeren terecht de provocaties van extreme moslims en populisten. Deze mensen en hun leiders verdienen tot dusver dipe bewondering en respect!

  1. jennifer

   Wat heet veel belovend je hebt het over de gezamelijke dienst in Berlijn denk ik waar iedereen in de kerk elkaars hand vast hield. Nou das veel belovend zeg, kom op zeg hoe groot denk je dat Berlijn is. Het was tegenover de rest van de bevolking in Berlijn en Duitsland maar n handje vol hoor. En dat men daar respect toont is toch logisch.De waarheid is dat de Duitse bevolking er genoeg van heeft van die politieke correctheid die er heerst in het land, en er genoeg van heeft dat Merkel haar gasten voor het merendeel uit terroristen bestaat. Waarom praten mensen gelijk over populisme als men de politiekers eindelijk eens de waarheid zegt, het lijkt meer op n woord wat men maar gebruikt als men machteloos is omdat men fout zit maar dit niet toegeven wil. Goedkoop excuus dan toch als je al deze ellende over je burgers uitstrooit .Merkel verdiend helemaal geen respect meer als leider ze heeft alles kapot gemaakt in Europa dan verdien je toch geen respect of ondersteun jij deze gang van zaken ook al is hiermee bewezen dat het fout fout en nog eens fout is.

   1. maarjuna

    Ja die dienst, maar ook al die andere samenkomsten en reacties in media. Hartverwarmend om op dit moment een poosje Duitse TV te kijken.

    1. jennifer

     Kom op zeg zo naief zal je toch wel niet zijn toch. Je weet toch dat de linkse media je echt niet die andere kant van de straat laat zien waar de bevolking met de borden vol protest tegen merkel en foto s van Merkel staan waar ze bebloede handen op heeft.

     1. maarjuna

      Dat bedoel ik, of die media nu links of rechts zijn maakt me niet uit. Er zijn erg veel positieve initiatieven, die krijgen veel aandacht. Dat er aan de andere kant van de straat misschien provocaties zijn van wie dan ook, ze worden in ieder geval terecht genegeerd – helemaal terecht als het die haatdragende bebloede foto betreft.

  2. Noodluik

   Ja maarjuna, zo zul je zeker de oorlog winnen die de islam tegen het westen heeft ontketend. En vergeet vooral de waxinelichtjes, de bloemen en de beertjes niet. Geduchte wapens waardoor extremistische jihadisten meteen uitgeschakeld worden. Gekkie.

   1. maarjuna

    Nee natuurlijk win je daar geen (militaire) oorlog mee, maar het kan er wel een voorkomen.

    1. jennifer

     Jij hebt echt geen idee wat er in Duitsland aan de hand is merk ik met gepraat over initaitieven die er zouden zijn. Die herdenking dienst en stoet is ter eren van de slachtoffers in Berlijn en heeft niets met het gebral wat jij hier zegt te doen. En er zijn helemaal geen provocaties geweest aan de overkant dit zei ik als voorbeeld hoe de linkse media overal te werk gaan, begrijp je het nu dan of nog steeds niet, en die bebloede foto komt rechtstreeks uit Amerika die hebben die als eerste gepost op de media en is zeker niet haatdragend maar betreft de waarheid over dat mens. He he ben je nu eindelijk wakker en snap je het nu of hoe zit het met jou.

     1. maarjuna

      Ik kijk naar verschillende media in Duitsland en hier en dan zie ik twee type reacties: die, die vreedzaam rouwen en protesteren en gaan voor behouden van eenheid. En aan de andere kant (van de weg), die veroordelen, agressie promoten en provoceren (zowel een kapotte vrachtwagen als een bebloede foto). Ik snap heel goed, dat jij daar anders naar kijkt. Het doet mij goed veel te zien van de gematigde krachten in Duitsland. Ik denk dat we daar veel meer van mogen verwachten dan van polarisatie. Ik hoop dat jouw visie je zal brengen wat jij ervan verwacht. Zo zit het met mij

     2. Gustaafff

      @maarjuna, gelijk heb je. Na de aanslag telde dit forum – en DDS – slechts agressieve verwijten, halfbakken oorlogsverklaringen en eindeloos vingerwijzen. Een berichtje van mededogen en compassie op twitter was aan Wilders niet besteedt. Zijn volgelingen hadden daar ook geen zin in – noch DDS.

     3. Noodluik

      Gustaafff is een echte Christen en keert eindeloos zijn rechterwang toe, in de hoop dat de extremistische jihadisten eens moe worden om er op te slaan.

      IJdele hoop. Dan hebben de -doorgaans zeer vredelievende- boeddhisten in Myanmar het beter bekeken: voor hen is de grens van de tolerantie door de Rohingya moslims verre overschreden en zij (de boeddhisten) moorden het gespuis nu stelselmatig uit. En terecht. Dat gebeurt dus op een gegeven moment hier ook. Wat mij betreft kan dat moment niet snel genoeg komen.

     4. jennifer

      Maarjanu .Natuurlijk mag jij en ook ik ieder een eigen mening erover hebben, zolang het feiten zijn zal met het met elkaar eens zijn, maar helaas liegen de feiten er niet meer om dat het anders is helaas. Wat gusstaaf zegt is opruiing praat hier, dus daar zou ik al helemaal niet op ingaan als ik jou was het raakt kant nog wal wat hij hier brengt. Ga maar eens op verschillende forums in Duitsland dan wordt je wel het een en ander duidelijk en dat heeft niets met populisme te doen dat is de waarheid hoe het gaat en hoe de bevolking daar er nu over denkt, en protesten zijn nog niet een gewelddadig geweest daar dus wie dat zegt liegt keihard.

     5. Gustaafff

      Noodluik en zijn Haagse meester weigeren ook maar op enig moment mededogen te tonen met de 12 duitse slachtoffers. Ze profileren zich als grote hoeders, maar hebben in feite de nabestaanden – per internet – nog niet gecondoleerd.

 15. Ni28

  maarjuna@ En wij kijken vrolijk uit naar de volgende aanslag. Wat zal het weer leuk zijn dat samen zijn. Wat een verbroedering. Wat een mooie stukje TV, de avond kan niet meer stuk. Bent u van aard altijd naïef geweest?

  1. maarjuna

   Kennelijk vindt je het gepast om op een aanslag te reageren met verdachtmaking van je medemensen, die even geschokt zijn, maar een beetje anders denken dan jijzelf, publiceren van haatdragende foto’s, toejuichen van gewelddadigheid, mensen die samen willen rouwen, die de eenheid van hun land willen bewaren uitmaken voor naïef enzovoort.
   Ik heb meer op met diegenen, die wel werk willen maken van een harmonieuze samenleving, juist op de momenten, dat dat moeilijk is. Die elkaar steun geven als dat nodig is.
   Helaas ontkomen we er ook niet aan om direct al tot vervolging van aanslagplegers te gaan, maar verdere politisering of nog eventuele gerechtsvervolging zijn van latere zorg (wat niet betekent onbelangrijk).

   1. Sniper666

    @ maarjuna AKA Norma

    “Ik heb meer op met diegenen, die wel werk willen maken van een harmonieuze samenleving”

    De islamietjes zijn er de oorzaak van dat het niet zo wil lukken in de samenleving. Go on, ontken het maar weer…

    Dus als we een meer harmonieuze samenleving wensen, moet de islam er uit.

    1. Gustaafff

     “De islamietjes zijn er de oorzaak van dat het niet zo wil lukken in de samenleving.”

     De populisten ook, @sniper666.

    2. maarjuna

     Tja, conflicten oplossen door een partij uit te schakelen wordt al sinds mensenheugenis toegepast. Het idee, dat dat ooit tot harmonie zal leiden vind ik, als ik eerlijk ben, nou juist naïef.

 16. bommetje

  M.i. valse en eenzijdige berichtgeving door de Nederlandse Staatsomroep na de gebeurtenissen in Berlijn: “Mensen zingen samen en laten zich nauwelijks negatief uit over de vluchtelingen” . Wat zijn die Duitsers toch goed en die Nederlanders toch dom, kortzichtig en slecht. Trap er niet in !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.