Politieke journalisten hebben geen zin om Wilders tot ‘Politicus van het jaar’ te kronen, en blazen verkiezing af

gortwolders
Foto: @PVVHeemels / Twitter

Het is zo doorzichtig allemaal.

Dit jaar komt er geen ‘politicus van het jaar’. Althans, niet aldus verkozen door de parlementaire pers. Ieder jaar kiezen de op het Binnenhof aanwezige journalisten wie het afgelopen jaar het handigst, het meest behendigst, het slimst of het meest succesvol heeft geöpereerd. Dit jaar is er eigenlijk maar één man die voor die prijs in aanmerking komt: Geert Wilders. De man werd uitgelachen vanwege zijn steun aan Donald Trump, en leek met zijn rechtzaak omtrent ‘minder, minder, minder Marokkanen’ op een konijn dat in de koplampen tuurde.

Maar hoe anders dan verwacht verliep 2016 voor PVV-leider Geert Wilders. Hij wist veel sympathie te wekken door in zijn rechtszaak aan te tonen dat de vrijheid van meningsuiting onder druk staat, profiteerde optimaal van gebeurtenissen als de Brexit, Trumps verkiezing en natuurlijk het eigen Nederlandse Oekraïne-referendum.

Wie is dan ook de onbetwiste politicus van het jaar? Geert Wilders natuurlijk, en dat zeg ik als iemand die niet eens overweegt om op de PVV te stemmen. De parlementaire pers had echter geen zin om (alweer) de PVV tot winnaar te kronen, en verzon een smoesje om de geblondeerde politicus een hak te zetten:

“De parlementaire pers kiest dit jaar geen Politicus van het Jaar. Er zijn te weinig stemmen en de journalisten die mogen stemmen vinden dat er geen één politicus echt uitspringt.

Er zijn 31 stemmen uitgebracht op een totaal van ongeveer honderd parlementair journalisten die regelmatig op het Binnenhof werken. Leden geven aan dat zij dit jaar moeilijk een keuze kunnen maken voor een politicus van het jaar. Er springt niemand uit.

Ook uit een groeiende groep journalisten twijfels over de juistheid van de verkiezing. Zij vinden dat journalisten zichzelf kwetsbaar maken als zij een politicus aanwijzen die zij goed vinden functioneren.”

Het is zo enorm doorzichtig dat het gewoon lachwekkend is. Het heeft helemaal niets te maken met dat ‘niemand eruit springt’. Dat is – zoals ik hierboven al uitlegde – gewoon klinkklare onzin. Waar het wél iets mee te maken heeft, is het feit dat die parlementaire journalisten hun neus ophalen voor Wilders en de PVV. En nadat ze tegen hun eigen zin de man al drie keer eerder de prijs voor Politicus van het jaar gaven, besloten ze in 2016 en masse de hele verkiezing dan maar te boycotten.

Het is een beetje kinderachtig, maar ook wel weer grappig. Inderdaad ook grappig ja, want zure verliezers vormen altijd een amusante vertoning..

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Pak dan maar de slechtste daar lopen er genoeg van.

 2.   

  Pletter die prijzen dan maar in de hofvijver. Een politicus van het jaar traditie moet je wel jaar in, jaar uit vol houden. Anders is het zinloos.

  1.   

   Heel juist weer gegeven!!

 3.   

  Doorzichtig Linkse spelletje. Cordon Sanitaire XXXL.

 4.   

  Er zijn dus 31 politieke journalisten die niet politiek correct zijn.

 5.   

  Ondertussen in de EU ……

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-12-14|?Vrouwen_worden_verbannen_uit_Franse_moslimwijken?&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els__14dec&cmpid=NLC|els__14dec|2016-12-14

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’

  Een reportage van de nieuwszender France 2 heeft ophef veroorzaakt in Frankrijk. Uit de korte documentaire blijkt dat in specifieke straten en plaatsen in Frankrijk vrouwen niet welkom zijn.

  Het gaat in veel gevallen om buurten met een hoog aantal moslimmigranten.
  En de EU en politiekcorrect zagen dat het goed was.

  Goed dat er partijen zijn die deze waanzin onderkennen en er iets aan willen doen.

  Wilders heeft geen oplossingen? Nee, de oplossingen komen van de EU en haar schoothondjes.

  De grenzen blijven open.

 6.   

  https://www.youtube.com/watch?v=vZ-nw0ijTpQ

  Sweden has died. Do not allow your country to be next….

  Dit is waarvoor Wilders vecht.

 7.   

  Mocht ik De Dagelijkse als Standaard nemen, schieten 2 twee namen omhoog
  Kuzu en Sylvana steken met kop en schouders boven de rest uit qua artikelen op DDS.
  Maar dit is duidelijk een brug te ver voor de hier aanwezige correct-rechtse elite.
  .
  Dan maar zelf een artikel verzinnen.

  1.   

   Ik weet n goeie naam voor hun.Verotte nog profiterende landgenoten.

 8.   

  Wellicht hebben de journalisten er geen moeite mee om een Loden Pinoccio in het leven te roepen voor de grootste Nederlandse volksverlakker. Deze prijs kan dan, wat mij betreft, aan Rutte worden uitgereikt. Wellicht kunnen de verkiezingen voor de DDS worden georganiseerd.

 9.   

  ach ja die drol van Een.Van.Daag, gaat ook de straat op met foto’s van ieder partij lit of leider , behalve de foto van Wilders zit er niet tussen .

  dus straks krijg je hij of zij is gekozen tot politiekers van het jaar , helaas Wilders is het niet geworden deze keer zegt men dan .

  dit spelletje spelen zij ook bij de staatsloterij, postcode loterij, bank/giro loterij , helaas is de hoofdprijs niet gevallen deze maand , maar!! volgende maand is de hoofdprijs groter!.

  ik noem het verlakkerij !!, en oplichting .

 10.   

  Dit zegt toch genoeg over die zogenaamde politiek correcte journalisten bagger journalisten zijn het die liever met alles de waarheid onder de mat vegen.Natuurlijk mag niet aan het licht komen dat deze man door de jaren heen met alles gelijk gekregen heeft wat hun als journalisten met leugens altijd naar buiten hebben gebracht.Gelukkig weet de burger inmiddels wel beter.Kan mij ook niet voorstellen dat het Wilders wat zal interesseren wat deze ondemocratische baggerjournalisten doen, het interesseert mij als Nederlander niet eens.Dus lekker belangrijk dat smerige spelletje van die journalisten daar in het binnenhof.

 11.   

  Wat een zielig zootje daar bij De parlementaire pers, eenvandaag, wat een politiek correcte linkse streek.

  Ze willen Geert Wilders niet nog meer wind in de zeilen gaan geven.

  Te zot voor woorden.

  Dan ook maar meteen afschaffen.

 12.   

  Tim , wat ben je ook een apart mannetje :
  Ik hoef niet te weten dat je NIET op Wilders stemt , interessert mij geen bal en….waarom weer …die ‘blonde’ politicus ?
  Wordt eens volwassen.

  1.   

   @ fred

   Wie is u dan? Weer zo’n JOOP idioot?

 13.   

  Nou geert of je nou door die bagger journalisten wel of niet gekozen wordt denk dat de burger in Ned er inmiddels wel anders over denkt.Komt vandaag ook nog eens het bericht naar buiten wie bij het kabinet rutte 1 de schuld is van het vallen van het kabinet.Het word met de dag duidelijker hoe de burgers in dit land al jaren bedrogen worden hierom.Niet Wilders was de schuld ervan maar het CDA.Jarenlang roepen zelfs D66 PVDA GroenLinks en nog wat van die partijen dat Wilders voor de verantwoordelijkheid wegloopt, blijkt nu ineens de waarheid te zijn dat het CDA dit veroorzaakt heeft,en daardoor het kabinet gevallen is.Op die manier hebben ze de PVV onderuit gehaald bij de verkiezingen die volgen moesten hierop toen,Wat een stelletje ratte zijn het toch.Zo ziet men door wat voor een rotzooi Nederland momenteel geregeerd wordt vol leugens en bedrog.

 14.   

  Wat een onzin allemaal. Het gaat wie je de beste vindt, dat heeft niets te maken of je het wel of niet met hem eens bent. Belangrijk onderscheid. Als je een politicus de beste vindt omdat je het met hem eens bent, dan kan je maar beter stoppen met die verkiezingen. Het gaat om een oordeel over politieke competenties en niet over voorkeuren.
  Ik vind hem de beste in het bedrijven van politiek, hij weet heel goed zijn electoraat te bedienen en bovenal zijn electoraat gelooft in hem. Heel sluw hoe hij dit voor elkaar weet te krijgen.

 15.   

  Zijn het een paar journalisten die mogen beslissen wie de politicus van het jaar is? Wat een arrogantie, ik maak dat zelf wel uit!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!