Slinkse Sylvana jokt maar wat raak, en verzint dat niemand ooit afstand neemt van haatvideo’s

Het is weer eens zover met Sylvana Simons.

Het is een aardige nieuwe tactiek die gebruikt wordt door La Simons: gewoon een interview geven aan de buitenlandse pers, daar onzin beweren, en dan maar duimen dat je er mee weg komt. In Colombia spreken ze immers geen Nederlands, en zelfs met het Amerikaanse Vice heb je grote kans dat je gewoon wegkomt met je geleuter.

Helaas voor Sylvana is dat buiten ons omgerekend, want wij zullen Sylvana blijven fact checken, waar ook ter wereld interviews met de DENK-diva ook verschijnen. Tegen Vice heeft Sylvana namelijk het volgende beweerd:

“Een formele aanklacht [over een video waarin Sylvana wordt gelyncht] wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie, en de videomaker heeft zichzelf aangegeven bij de politie voor onderzoek. Maar minister-president Mark Rutte heeft de racistische video niet veroordeeld – wat Simons niet verbaast.

“Dat is volgens mij onderdeel van het probleem,” zegt ze. “Het leiderschap dat we zo wanhopig nodig hebben is niet alleen economisch leiderschap: het is ook moreel leiderschap. Het zijn leiders die zeggen, ‘dit is niet de kant die we op willen gaan met ons land.””

En dat is gewoon klinkklare onzin, want als er iemand is geweest die zich vaak heeft uitgesproken tégen alle idiote bedreigers vna Sylvana en vóór haar vrijheid, is het premier Rutte wel geweest. Vorige maand nog heeft de premier het nodig gevonden om Geert Wilders uit te maken voor “zielepiet”. Reden? Wilders vond dat DENK zo spoedig mogelijk ontbonden moest worden en daar was de premier furieus over.

Maar dat was niet eens voor het eerst dat Rutte zich opwierp als beschermheer van Sylvana, want in mei sprak de minister-president zich eerder al uit tégen alle trieste verwensingen die Sylvana voor haar kiezen krijgt:

“”Het zijn walgelijke reacties. Dat staat een constructieve dialoog in de samenleving in de weg”, zegt Rutte.

Mensen moeten zelf grenzen stellen zodat zij zich niet als een soort “doorgeslagen tokkie” gedragen en anderen de ruimte ontnemen om zich te kunnen uiten, aldus de premier.”

Aldus Rutte.

Dus Sylvana, dat lijkt me een redelijke steun in de rug voor je, van niemand minder dan onze eigen premier. Hij toont precies dat ‘morele leiderschap’ wat jij nu zegt te missen in onze huidige politiek.

Ik hoop dat je zelf ook wel een béétje inziet dat je dus nogal een jokkebrok bent door tegen de Amerikaanse pers te doen alsof Rutte jou nog nooit gesteund heeft. Want dat is dus gewoon niet waar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. van Urk

  Krijg je ervan als je continu alleen maar over jezelf en hetzelfde bepaald probleem praat. Daardoor krijg je nooit geen interesse meer in anderen zelfs als ze voor je problemen willen opkomen die je compleet voorbij laat gaan door net te doen dat zij niks hierover gezegd hadden. Er is bij haar waarschijnlijk nooit vroeger verteld dat haar gedrag vervelend overkomt of waarschijnlijk heeft het toch te maken met een minderwaardigheidscomplex en heeft er vroeger niemand naar haar geluisterd of heeft zij zelf nooit geluisterd of misschien heeft zij geen inlevingsgevoel of vindt zij haar mening belangrijker en dat zij daarom zo egocentrisch gedraagt aan het publiek. Een hele was wat ik van haar denk.

 2. Janalb

  Syvanatje, de risee van onze zwarte landgenoten, Dom tot in haar beenderen en duikelt na de Val van denk in een heel Diep gat, het zwarte gat.
  Ze eindigt waarschijnlijk als assistent van de concierge van de islamitische BLO.

 3. LieverKipsLeverworst

  Voorheen was Simons best een aardige juffrouw. Totdat ze het in d’r bol kreeg en zichzelf politiek belangrijk ging voelen. Opeens begon ze te zeiken over racisme, zwarte piet, maakte ze denkfouten en vond ze zichzelf zielig. Sindsdien vind ik haar niet meer zo aardig. En dat ik sindsdien een touwteringtiefushekel aan haar heb, heeft ze volkomen aan zich zelf te danken. Wat een zeikwijf.

 4. marjo012

  Wordt tijd dat ook de Amerikanen eens te horen krijgen wat de waarheid is over dit figuur en wat ze werkelijk allemaal flikt in dit land.

 5. GrandM1961

  Het ergste is nog dat ze overal een podium krijgt, dat mens spoort voor geen meter en ziet overal racisme en discriminatie samen met dat belachelijke Turken partij. Kritiek over hun uitspraken kunnen ze geen van allen velen, en dan blokken ze alles maar.

 6. Sniper666

  Het is lastig voor mij het voor heer Rutte op te nemen, maar hij was destijds oprecht niet blij met die lynch knutselfoto. Dus als SS dit zo zegt in een interview met Vice zit ze heel erg (denk)FOUT.

 7. tq1991

  Veel mensen hebben haar vrijheid verdedigd, waaronder Klaver, Asscher en zelfs Rutte. Alleen de grootste vrijheids(strijder) en zogenaamd de grootste verdediger en gebruiker van het woord, jawel Geert Wilders heeft maar gezegd dat ze maar moest ophouden en DENK maar opgeheven moet worden. Waardoor haar bedreigers winnen. Wat je ook van DENK en Sylvana vind, dit is pas een grote schande.

   1. tq1991

    Je eigen, nooit kunnen die walgelijke PVV aanhangers normale woorden produceren. Houd dan je bek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.