Slotenmakers kunnen uw huis steeds beter beveiligen

Geen categoriedec 14 2016, 14:55
Op het gebied van huisbeveiliging hebben de laatste jaren grote ontwikkelingen plaatsgevonden. Hierdoor hebben slotenmakers steeds meer mogelijkheden gekregen om uw huis beter te beveiligen. Technische toepassingen hebben meerdere facetten van ons dagelijks leven sterk veranderd.
Zo hoeft u tegenwoordig niet meer van de bank op te staan om de temperatuur in uw woning te regelen. Slimme thermostaten kunnen vanaf afstand bediend worden en van tevoren worden ingesteld om uw woning van exact de gewenste temperatuur te voorzien. Technologie kan dit ook voor de beveiliging van uw huis betekenen. De slotenmaker uit Gent geeft in dit artikel drie voorbeelden van moderne toepassingen die hem beter in staat stellen om uw huis te beveiligen.
Alarmsystem goedkoper en makkelijker te installeren
Een huis beveiligen met een alarmsysteem is natuurlijk al meerdere jaren mogelijk. Toch was dit voor de meeste mensen geen reële mogelijkheid. De aanschaf en installatie van een alarmsysteem brachten namelijk hoge kosten met zich mee. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. De slotenmaker uit Gent meldt dat alarmsystemen stukken goedkoper zijn geworden. Daarbij komt ook nog eens dat de systemen nu ook veel makkelijker te installeren zijn. Moderne draadloze alarmsystemen vereisen niet meer dat door het hele huis draden aangelegd moeten worden. De sensoren communiceren draadloos met het controlepaneel. De installatie wordt hierdoor zo makkelijk dat je dit eventueel ook zelf kan doen.
Nu ook camerabeveiliging voor iedereen toegankelijk
Elektronische toepassingen worden steeds goedkoper. De meeste elektronische apparaten worden tegenwoordig in China voor zeer lage prijzen geproduceerd. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat alarmsystemen goedkoper zijn geworden om aan te schaffen. Een andere elektronische toepassing die de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden is een videocamera. De groeiende populariteit van action camera’s zoals GoPro hebben ervoor gezorgd dat camera’s massaal geproduceerd worden. De camera’s die voor de beveiliging van een woning worden gebruikt maken gebruik van dezelfde technologie. Ook deze beveiligingscamera’s zijn hierdoor veel goedkoper geworden. Dit geeft een slotenmaker weer meer mogelijkheden om uw huis te beveiligen.
De slotenmaker voorspelt opkomst slimme sloten
Een toepassing die nog niet echt is doorgebroken zijn slimme sloten. De slotenmaker voorspelt echter dat dit de komende jaren wel gaat gebeuren. Net zoals nu bijna alle Nederlandse huizen voorzien zijn van slimme thermostaten zal dit in de toekomst ook gelden voor slimme sloten. Deze sloten bieden veel meer mogelijkheden om uw huis te beveiligen. Zo worden de sloten bijvoorbeeld niet met een sleutel geopend. Het is mogelijk om deze op afstand te openen via je mobiele telefoon. Je zou eventueel ook iemand een digitale sleutel kunnen sturen waarmee zij tijdelijk toegang tot de woning kunnen krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten