Softe rechters weer in de bocht: terroristische ISIS-dreiger komt er vanaf met een kleine boete

ISIS screenshot
Foto: ISIS screenshot

Het slappe Nederlandse strafrecht doet weer van zich spreken: een man die z’n uiterste best heeft gedaan om zoveel mogelijk ISIS-aanslagen te laten plaatsvinden, krijgt van een “schappelijke” rechter in Arnhem slechts een boete met een voorwaardelijke celstraf.

Nou nou, zo leren die polderterroristen het wel af hoor! Iedere keer dat zij dreigen een aanslag te plegen, geeft een rechter gewoon een kleine boete van €750 én wordt er geen celstraf oplegd. Of nou, vooruit, laten we de terreurbestrijders ook een beetje tegemoet treden en een voorwaardelijke straf opleggen. Of alle rechters in Nederland zo denken durf ik niet te beweren, maar deze magistraat uit Arnhem in ieder geval wel:

“De 28-jarige Ibrahim T. uit Druten is veroordeeld en heeft een geldboete van 750 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Deze straf krijgt hij voor het tonen en verspreiden van opruiende teksten. Hij heeft daarmee geprobeerd anderen aan te zetten tot het plegen van terroristische misdrijven, aldus de rechtbank in Arnhem woensdag.

‘Nu mag heel Europa branden’, schreef hij onder meer. Voor de rechter de uitspraak gaf, verklaarde T. aan de politie dat hij nog altijd achter zijn uitspraken staat. ‘Het is hoe ik erover denk, ik zal mijn mening ook niet veranderen’.”

Ibrahim moet verder ‘in gesprek’ over de ideologie die hij aanhangt. Nou, dat zal ‘m leren!

En ook hoopt de rechter op deze manier een “signaal” af te geven. Signaal? Weet je wat pas een signaal afgeeft? Als dit heerschap voor een flinke poos achter sloot en grendel gaat. Dit gehobby met voorwaardelijke strafjes en gesprekjes: doorgewinterde jihadisten als Ibrahim lachen daar alleen maar om. En die gaan gewoon verder met het opruien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Nederland moet voor iedereen van buiten aantrekkelijk blijven. Jammer dat het voor de autochtonen steeds minder wordt. Nederland wordt niet verkocht maar weggegeven.

  1.   

   Zo’n magistraat moet zich toch kapot schamen om zo’n straf uit te delen. Hij handelt uiteraard volgens het wetboek, maar ik zou als rechter het kabinet verrot schelden dat er geen zwaardere straffen gegeven mogen worden. Dat zou ook de taak moeten zijn van onze heren rechters. Gehoord van een bevriende politie agent: “We pakken tuig op en brengen ze voor de rechter. Na enkele dagen staan ze weer fluitend en lachend buiten om door te gaan waar ze gebleven waren. Het is dweilen met de kraan open.” Hij vindt het in en in treurig dat er geen zwaardere straffen worden gegeven.

  2.   

   Ja, op een presenteerblaadje, dat roep ik ook al 2 jaar

 2.   

  Volgende week rijdt ie in op burgers met een vrachttoetoet en lezen we weer dat de dader al maanden bij justitie bekend is. Dit slap optreden van de rechters veroorzaakt alleen maar een vicieuze cirkel en geeft geen antwoord op het bestrijden van terrorisme. Vroeger werden misdadigers buiten de stadspoort opgehangen en verdachten gepijnigd op de martelbank. Dat waren pas rechterlijke signalen aan de rest !

  1.   

   Maar, waar halen we zo snel een stadspoort vandaan? Misschien, weet deze softe rechter er wel een bevriend aannemertje.

   1.   

    ????

 3.   

  En zo wordt Nederland steeds onveiliger om te wonen voor de eigen burgers. Bedankt regering en (s)linkse rechters.

 4.   

  Maar als er tijdens een demonstratie tegen een azc een ei gegooid wordt krijgt die persoon zes maanden cel, want “dit moeten we keihard aanpakken”.
  We worden door ons eigen trias politica voor de leeuwen gegooid.

  1.   

   Wil dus ook zeggen dat we ons zelf maar tegen dit import tuig moeten gaan verdedigen schijnbaar.

 5.   

  Gewoon een kick in the ass en over de grens ermee. Wegwezen met die gozer. Wat hebben we toch een fijne rechtspraak in Nederland hè?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!