Sylvana Simons radicaliseert en ontmoet oprichters extremistische "Black Lives Matter"-beweging

Geen categoriedec 22 2016, 17:07
Black Lives Matter is in de Verenigde Staten berucht vanwege hun gewelddadige rellen en de agressieve acties tegen politieagenten. Kennelijk vindt Sylvana dat alleen maar mooi.
Het is campagnetijd, dus proberen alle partijen zich in de kijker te spelen bij de kiezer. Helaas doet ook DENK dat. Het was nauwelijks voorstelbaar dat deze partij nog dieper kon zinken, maar vandaag werd dankzij Sylvana Simons een nieuw dieptepunt bereikt. De DENK-politica had namelijk een ontmoeting met de Amerikaanse oprichters van de extremistische "Black Lives Matter"-beweging, die vandaag in Nederland te gast zijn voor een lezing.
https://www.instagram.com/p/BOUpGVdF0bN/?taken-by=sylvanasimons
Black Lives Matter ("zwarte levens doen ertoe") werd in de Verenigde Staten opgericht door zwarte activisten, naar eigen zeggen om een tegengeluid te laten horen tegen vermeend racisme vanuit de Amerikaanse politie. Inmiddels is echter duidelijk dat deze beweging niet alleen kritiek heeft op politiegeweld, maar er een verborgen agenda op nahoudt. Zo meent de beweging – net als Sylvana Simons – dat de Westerse maatschappij door en door racistisch is, omdat blanken het hier voor het zeggen zouden hebben. Daarom wil de beweging een radicale omwenteling van de samenleving om de "witte suprematie" te doorbreken.
Daarbij wordt geweld niet geschuwd: demonstraties van Black Lives Matter ontaarden doorgaans in gewelddadige rellen, waarbij activisten niet alleen de politie ervan langs geven maar ook talloze winkels plunderen en auto's in brand steken. Er werden zelfs agenten doodgeschoten door activisten van de beweging. Maar Sylvana Simons spreekt openlijk haar sympathie uit voor deze radicale groepering, en gaat zelfs met ze op de foto.
Het is natuurlijk belachelijk dat die Black Lives Matter-types in Nederland zijn. In Rotterdam worden ze zelfs onthaald als vrijheidsstrijders en mag Black Lives Matter-activist Patrisse Cullors een zogeheten vrijheidslezing geven. De lokale Rotterdamse afdeling van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, is daar niet over te spreken. Lex Cornelissen, voorzitter van JOVD Rijnmond, heeft geen goed woord over voor Black Lives Matter:

"In plaats van een constructieve bijdrage te leveren aan de ingewikkelde raciale verhoudingen in de VS kiezen Black Lives Matter-activisten ervoor politieagenten fysiek aan te vallen, rassenrellen op te stoken en geweld tijdens deze rellen te verzwijgen. Black Lives Matter is de laatste sociaal geaccepteerde haatgroep in de Verenigde Staten. Onder het mom van racismebestrijding stelt de beweging zich consequent anti-blank en dus racistisch op."

Ik heb hier niets aan toe te voegen. Het is bizar dat Sylvana Simons trots poseert met zulke radicale activisten. In de VS heeft Black Lives Matter de gespannen raciale verhoudingen alleen maar verder gepolariseerd – en dat is precies waar Sylvana en DENK ook in Nederland mee bezig zijn. Te gek voor woorden dat een extremistenknuffelaar als Sylvana Simons na 15 maart mogelijk plaatsneemt in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten