VNL levert bescheiden maar degelijke kieslijst af

Met de Tweede Kamerverkiezingen minder dan drie maanden verwijderd van ons, worden langzamerhand de kieslijsten van alle partijen bekend. Zo ook van VNL, dat weliswaar een nieuwe partij is maar tóch kiest voor politieke ervaring.

We wachten nog op de kieslijsten van maar een paar partijen (met name die van PvdA, PVV en DENK), maar VNL heeft vandaag bekendgemaakt wie ze aandragen als kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart aanstaande.

Lijsttrekker is uiteraard Jan Roos, die op plekken 2 en 3 gevolgd wordt door de zittende Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes. Op de vierde plek vinden we de hoogste vrouw – Tanya Hoogwerf – die momenteel gemeenteraadslid is voor Leefbaar Rotterdam. Alexander Sassen van Elsloo bezit plek 5. Deze man is columnist bij De Telegraaf en heeft via de geflopte partij Artikel50 tevergeefs geprobeerd om een zetel te verwerven in het Europese Parlement.

Verder op de lijst nog enkele figuren uit de lokale politiek, zoals Michel Versteeg op nummer zes. Versteeg was vroeger voor het CDA in de gemeenteraad van IJsselstein zat. Tegenwoordig is Versteeg manager Juridische Zaken bij ABN-Amro. Plek 7 is voorbehouden aan wethouder Jan de Laat van de partij Gouda Positief.

En ook zien we op plek 12 Johan Oosterhagen, de voorzitter van de jongerenorganisatie van VNL. Lijstduwer zal zijn Laurence Stassen – zij was namens de PVV lid van het Europese parlement en van de Provinciale Staten van Limburg, maar is inmiddels alweer een flinke tijd partijvoorzitter van VNL zelf.

Dit is de volledige kieslijst:

1. Jan Roos
2. Joram van Klaveren
3. Louis Bontes
4. Tanya Hoogwerf
5. Alexander Sassen van Elsloo
6. Michel Versteeg
7. Jan de Laat
8. Symen van der Meer
9. Peter Vermaas
10. Jeffrey Himpers
11. René van Gemert
12. Johan Oosterhagen
13. Johan Molema
14. Arjan de Gast
15. Sachin Chandarsing
16. Ronald van Tiggelen
17. Chris de Veth
18. Laurence Stassen

DDS (of ik) gaan geen specifieke partij kiezen om te ondersteunen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van aankomend jaar, maar toch willen we VNL bij dezen alle succes wensen met hun mooie kandidatenlijst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Viertel

  VNL is er dus niet in geslaagd om nog een paar bekende namen op de lijst te krijgen. Even leek het er op dat Thierry Baudet mee zou doen. Maar zijn naam ontbreekt. VNL mag al heel blij zijn als ze Jan Roos in de Kamer weten te krijgen.

  1. marjo012

   waarom ook bekende namen, men weet toch wat dit brengt. Kijk maar wat er in de tweede kamer zit dat zegt genoeg. VNL doet er goed aan mensen te hebben die weten wat er onder de burgers leeft, dus normaal geschoolde mensen die de burger meer aanspreken zullen als die hypocriete elite koppen overal.

 2. glazenbol

  Alexander van Sassen Elsloo staat mij wel heel erg aan

 3. Lex

  Go die schreeuwlelijk denkt nogal wat stemmen te gaan halen?

  Ze mogen blij zijn als ze 1 zetel halen. Mensen die echt een ander beleid willen hebben in nederland die weten wel waarom ze moeten stemmen.

  Juist die man die gisteren is uitgeroepen toe de politicus van het jaar in een vandaag.

  Hij heeft het echt meer dan verdient

  Lex

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.