Vrolijk Kerstfeest, maar niet in Turkije: overheid verbiedt kerstvieringen op school. Update: Turkije ontkent

UPDATE (van de hoofdredacteur): de Turkse autoriteiten ontkennen.

Volgens de leiding van de school klopt er niets van de berichtgeving in de internationale media, aldus De Telgraaf. Zo zou de “goedbedoelde e-mail” van het overkoepend bestuur “ten onrechte” zijn uitgelegd als een “verbod.”

Volgens het AD zegt ook de school zelf geen verbod te hebben ontvangen. Sterker nog, leerlingen die dat willen zouden tijdens schooluren de gelegenheid krijgen om gewoon kerst te vieren. Voor de rest zouden leraren en leerlingen samen vrijwillig besloten hebben om kerst niet meer als school te vieren — dus met zijn allen.

Sterker nog, volgens de school en de Turkse autoriteiten had het ministerie van Onderwijs wél toestemming voor het feest gegeven.

Origineel artikel:

Per decreet heeft de Turkse overheid bepaalt dat bepaalde scholen geen Kerstmis meer mogen vieren.

Het gaat momenteel niet best in Turkije met verschillende vrijheden: zowel de geloofsvrijheid als de vrijheid van onderwijs staan onder druk. De daders zijn natuurlijk de Turkse overheid, die via de wet allerlei mensen die niet in hun soennitisch-islamitische verhaaltje passen het leven zuur pogen te maken.

Zoals christenen. Die mogen – als het aan de AKP-regering ligt – tot nader order geen Kerstmis meer vieren:

“De Turkse autoriteiten hebben de kerstviering op een Duitse middelbare school in Istanbul verboden. Het is voor het eerst dat dit gebeurt.

„De Turkse schoolleiding heeft meegedeeld dat er in de lessen voortaan niet meer mag worden verteld over en gewerkt worden aan kerstgebruiken en het christelijke feest en dat er ook niet meer over gezongen mag worden”, staat in een e-mail, die de Duitse afdeling van het Istanbul Lisesi heeft ontvangen.”

De onderdrukking van andersgelovigen in Turkije begint echt de spuitgaten uit te lopen, en het ergste is dan ook nog dat men wel in Nederland komt klagen over ‘racisme’ dat hier zou plaatsvinden. Ik zou willen zeggen tegen de heren uit Ankara: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Wat betreft deze school die nu niets meer aan Kerst kan doen, ligt er een schone taak weggelegd voor Angela Merkel. De school in kwestie wordt namelijk gefinancierd door Duitsland: het lijkt me dat onze oosterburen wel wat diplomatieke druk mogen zetten op Turkije vanwege deze verbanning van het Kerstfeest. Niet alleen omdat zoiets uit het oogpunt van geloofsvrijheid echt niet door de beugel kan, maar ook omdat Angela Merkel zelf een christen-democrate is. En wat is de christen-democratie nog waard als men niet eens meer durft of wil opkomen voor Kerstmis?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. C.oitus

  Nou dan kunnen wij toch ook ramadan verbieden.

  1. marjo012

   Het word de hoogste tijd dat ze de kans niet gaan krijgen en het voorbeeld van Turkije hier in Nederland straks nog gaan volgen.Als men op links gaat stemmen het volgend jaar moet men oppassen, dat kan dan gebeuren dat ze hier er ook aan toe gaan geven dat moslims onze traditionelen feesten gaan verbieden of zoals nu al in Amsterdam gebeurd de naam ervan gewoon gaan veranderen.Het land is verloren als men zich hiertegen niet snel gaat verzetten.Zo zie je maar wat die artelijke cultuur van de islam overal klaarspeelt in Europa.Uitroeien tot het bot en al hun feesten wat niet in onze cultuur thuishoort verbieden, en zijn ze het er niet mee eens dan snel oprotten naar hun thuisland,islam feesten doen ze daar maar vieren maar niet hier ,die horen niet in een christelijk land en Europa gevierd te worden, dat mogen de christenen daar ook niet is nu wel bekent.

  2. van Urk

   Inderdaad C.oites! Als het daar wel kan waarom hier dan niet? Al is het alleen maar om Turkije te pesten met wat zij zelf aan pesterijen tegen andersgelovigen doen.

   1. monach

    Zijn geen pesterijen. Het is sharia-beleid om langzaam het christendom te laten verdwijnen

 2. zomaar

  ook hier gaan wij deze kant op!!.

  https://www.nieuwskoerier.nl/news/39483-npo-kerst-niet-met-opzet-uit-promofilmpje-geschrapt-video

  de linkse media , benoemd het al niet meer!! , alles om de moslims te behagen !.

  maar Ojee toen Wilders enkele jaren terug voorstelde om een kopdoekentax !, te gaan heffen .

  heel de media en eerste /tweede slaapkamer , stonden op stelten, het was racistisch volgens hen en ongepast de moslim (Femke.Halsema) moest alle vrijheid krijgen .

  1. van Urk

   En zo duwt links andersgelovigen net zo goed weg in een afgelegen hoekje onder het nom van godsdienstvrijheid. Waarom wel de moslims willen behagen met hun religieuze doen en laten terwijl andersgelovigen hierdoor hun eigen doen en laten ervoor in moeten gaan leveren? Geen Kerststallen of kruizen tegenwoordig maar wel islamitische prullaria tentoonstellen aan onze “atheistische, christelijke of Joodse” gezichtsveld.

 3. Ni28

  Terwijl de moslims alle christelijke tradities(en ook vooral levens) om zeep helpen propageert onze elite de moslimtradities door de christelijke tradities anders noemen zoals b.v. onze eigen NPO doet, geen kerst maar december feesten, geen Pasen maar lente feest. Wat voor verwerpelijke overheid hebben wij toch overheerst door linkse wanbeelden die eigen cultuur verfoeid. Erdogan doet het tenminste voor zichzelf maar onze heersers doen het voor hem ook nog. Zullen dan Wilders en Le Pen toch winnen? In de dictatoriale landen zien wij bij de dood van de onmenselijke heerser ook tranen van de slachtoffers die voor hem huilen. Hier zal het niet veel anders zijn want de stigmatisering van de laatste decennia te groot geworden is en mensen gaan uiteindelijk stemmen, bang als zij zijn, zoals zij altijd gewend waren. Beter het kwaad die je gewend bent dan iets beters maar toch onbekend. De verkiezingen die in Europa aanstaande zijn zullen cruciaal zijn voor de toekomst van het Westen. Zullen wij vrij blijven of vrijwillig onderworpen worden door de islam?

  1. Adriaan

   @Ni28 Je vraag in de laatste zijn. Ik vrees dat we vrijwillig onderworpen gaan worden door de islam, tenzij we in maart keihard ingrijpen en vooral een stem tegen deze linkse terreur uitbrengen. Moslims willen in Duitsland de Kerstgedachten (kerstbomen, kersthuizen en kribben) uitbannen. Moslims in een westelijke, christelijke wereld! Zij willen bepalen wat wij wel of niet mogen doen. Dit achterlijke volk (ik hoor namelijk nooit een tegenstem van de moslims, dus ik ga nu bewust generaliseren) heeft nooit voor zichzelf leren denken. Zij zijn door extremisten gehersenspoeld met de inhoud van de koran. Verderfelijk dat dat in onze cultuur binnensluipt als een nest giftige slangen.

 4. monach

  Erdogan kan zich enkel als een fuhrer gedragen omdat Europa zo ontzettend slap reageert.

 5. Wachteres

  Helaas zijn het vaak niet de moslims die de christelijke tradities om zeep willen brengen, maar offeren de politiek-correcten zich wel op om dat te doen.

  Stel je voor dat de moslims zich gekwetst zouden gaan voelen, nietwaar?

  Je zou denken dat ze bij bovenstaand bericht dan weleens uit hun slof zouden schieten:

  “We doen zoveel voor jullie, krijgen we ook wat terug”? ‘Voor wat, hoort wat’.

  Niks van dat alles. Het islamitisch geweld – waarvan we DAGELIJKS tientallen voorbeelden in de krant kunnen lezen – wordt met alle mogelijke excuses weggemoffeld.

  Ook ‘christenen’ sloven zich uit voor een ideologie, vermomt in een godsdienstig jasje, die hun broeders en zusters overal in de wereld ombrengt.

  Indachtig het gezegde ‘Heb uw vijanden lief”???

  https://www.unzensuriert.at/content/0022604-Jaehrlich-werden-weltweit-mehr-als-100000-Christen-wegen-ihres-Glaubens-ermordet [Vert.E.J.Bron]

  Islamitische terreur wereldwijd

  “Jan Figel, de speciale EU-gevolmachtigde voor godsdienstvrijheid, maakte tijdens een internationale conferentie over christenvervolging en de schending van de godsdienstvrijheid eind november in Wenen bekend dat er ieder jaar meer dan 100.000 christenen op grond van hun geloof worden gedood.

  Dat zijn gemiddeld meer dan 274 mensen per dag, van wie voornamelijk door islamitische fanatiekelingen het hoofd wordt afgesneden, die opgeblazen of op andere wijze vermoord worden. Ook of wellicht juist op christelijke feestdagen zoals Kerstmis.

  200 miljoen christenen wegens hun geloof vervolgd

  En het aantal christenen dat wereldwijd wegens hun geloof wordt vervolgd, wordt door de internationale “Gesellchaft für Menschenrechte” en de organisatie “Christian Solidarity International” op 200 miljoen geschat.

  Dat zijn aantallen en feiten die westerse politici en eigenlijk alle christelijke hoogwaardigheidsbekleders tot nadenken zouden moeten stemmen. In plaats daarvan worden imams uitgenodigd om te preken in onze kerken en peetvaders van de islamitische terreur zoals Saoedi-Arabië door onze politici gevleid.

  Ambtskerk ondersteunt islamisering van Europa

  Inmiddels is de christenvervolging ook al overgeslagen naar Europa. Geestelijken worden openlijk op straat met stenen bekogeld of door Jihadisten in de kerk vermoord. Voor islamitische bedreiging gevluchte asielzoekers worden in de massaonderkomens door islamitische fanatici opnieuw in het nauw gebracht. Christelijke kinderen worden door islamitische “medeleerlingen” gepest in onze scholen. Imams radicaliseren kinderen en jongeren met haatpreken”.

  Zelf reageerde Christus heel anders, als hij vond dat het christendom en zijn Vader in het geding kwamen.

  Hij veegde het plein voor de synagoge hardhandig schoon, als daar handel gedreven werd en noemde schijnheilige farizeeërs ‘adderengebroed en witgepleisterde graven’.

  En eerlijk gezegd kan ik voor Zijn gedrag heel wat meer respect opbrengen dan voor veel van zijn slappe navolgers.

 6. Sniper666

  Erdogan laat duidelijk zien hoe de wind waait. Alleen de EU blijft wegkijken.

 7. Ruud562

  Tja, dit kunnen we hier ook gaan verwachten! Nu al mogen in sommige plaatsen c.q. plekken geen kerstbomen staan, vanwege de gevoelens van de ‘gelovigen’! En wordt er in sommige reclame-uitingen niet meer gerept over Kerst, maar over de feestmaand. En met een Asscher aan het roer gaan we geheid verder de kant op van het einde van o n z e Kerst! Want zei hij kortgeleden niet dat ‘de meerderheid met de minderheid moet rekeninghouden!’ En kijk hoe dankzij zijn invloed en bemoeienis ons Sinterklaasfeest op TV en in de winkels ter ziele is gegaan!

 8. J.C.

  Wie gelooft nu nog dat de wereld van iedereen is? Alleen de dwazen…….

 9. Wachteres

  En natuurlijk doet Zweden mee aan de uitverkoop van onze tradities:

  School censureert kerstliedjes – om aan te passen aan de “nieuw aangekomen studenten”

  Coupletten zoals “geboren van de Heer Jezus Christus, onze Heiland en God” en “een straal van Gods liefde” is volledig verwijderd uit de hymne, en de “De Ster van Bethlehem” is veranderd in “Een ster van ons allen.”

  https://fenixx.org/2016/12/19/school-censureert-kerstliedjes-om-aan-te-passen-aan-de-nieuw-aangekomen-studenten/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.