Wilders wil premier worden en is voor de duvel niet bang. Nee, ook niet voor politiekcorrecte rechtertjes

Geen categoriedec 13 2016, 9:00
De PVV-leider heeft zin in de verkiezingen. En dat kan ik me erg goed voorstellen. Zijn PVV wordt namelijk vrijwel zeker de grootste.
Geert Wilders heeft een bijzonder interessant interview gegeven aan De Telegraaf. Dat komt niet zo zeer door de vragen van die zogenaamd rechtse krant (die waren helemaal niet zo goed), maar juist door Wilders' antwoorden.
De belangrijkste boodschap die hij voor kiezers heeft is dit:

"Je kan het niet eens zijn met wat ik heb gezegd, het smakelijk of onsmakelijk vinden, maar ik heb geen wet overtreden. Tenzij je trucjes uithaalt en nationaliteit tot ras verklaart. Ik kan in de spiegel kijken. Over de hele wereld is de steun hartverwarmend en dat houdt me op de been. Het gaat om de vrijheid van meningsuiting die nu drie eeuwen is teruggezet. Iemand die in een kroeg een Belgenmop maakt, moet niet bang zijn om vervolgd te worden voor racisme. Dat is een oneigenlijke oprekking om een politicus de mond te snoeren. Het Nederlandse volk zal mij vrijspreken. Op 15 maart gaan we winnen."

In één klap veegt hij dus geheel terecht de vloer aan met de rechters die de Marokkaanse nationaliteit tot ras verheffen én maakt hij maar weer eens duidelijk dat hij écht van plan is om de verkiezingen te winnen. En dan niet om 'groot' in de oppositie te gaan zitten, maar om een kabinet te leiden.
Eerder deze week zei hij dat ook al, maar toen maakte hij een opmerking over "schoon schip maken." Iedereen met ook maar een beetje gezond verstand wist precies wat hij bedoelde, maar radicaal-links deed net alsof het hen niet duidelijk was. Wilders zou " fascistoïde trekjes" vertonen omdat hij, aldus deze socialistische raddraaiers, met "schoon schip maken" ongetwijfeld bedoelde dat hij als premier rechters zou ontslaan die uitspraken deden die hem niet bevallen. Natuurlijk bedoelde hij dat helemaal niet, maar hé, sinds wanneer laat links zoiets als feiten een leuke heksenjacht verstoren? Juist, nooit dus.
Daarom is Wilders gedwongen om in De Telegraaf uit te leggen wat hij precies bedoelde:

"Dat heb ik niet gezegd en ook niet bedoeld. Ik vind wel – en dat heeft de PVV ook eerder voorgesteld – dat rechters niet meer voor het leven moeten worden benoemd. We hebben eerder voorgesteld om ze na vijf jaar of tien jaar nog eens te beoordelen. Mensen met een baan hebben een functioneringsgesprek, want iedereen maakt fouten. Ook rechters. Ik denk dat het niet meer van deze tijd is om ze voor het leven te benoemen. Dus doe dat maar tijdelijk en kijk dan of ze herbenoemd moeten worden. Maar deze politicus gaat geen rechters ontslaan. Dat heb ik niet gezegd en dat heb ik ook niet bedoeld.”

Er zijn gegronde redenen om het daarmee eens óf oneens te zijn (jawel, voor beide kanten valt wat te zeggen), maar wat je niet met droge ogen kunt beweren is dat het plan "fascistisch" is. Toch is dat wéér de kaart die de mafketels van links trekken. Binnenkort laat Wilders per ongeluk een scheet en roept links collectief dat hij Marokkanen wil vergassen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten