"Wir schaffen das" is dit jaar een blamage geworden - en deze vijf verhalen bewijzen dat maar weer

Geen categoriedec 26 2016, 17:00
De prijs voor de meest pijnlijke uitspraak in de recente Europese geschiedenis gaat waarschijnlijk naar Angela Merkel, en dit is precies waarom.
Het is een uitspraak die men haar in Duitsland en de rest van Europa niet snel zal vergeven of vergeten: "Wir schaffen das!" Angela Merkel had er alle vertrouwen in dat Duitsland het wel aankon om honderdduizenden zogenaamde 'vluchtelingen' op te vangen in haar land, maar dat liep al snel uit op een fiasco. Voor wie nog bewijs daarvoor nodig heeft, volgen hier vijf verhalen om dat te illustreren.

1) Knettergek: opportunistische ‘versiergoeroe’ leert migrantenmannen ‘racistische’ vrouwen te verleiden

Dat migran.. pardon - zielige asielzoekers - niet hierheen komen omdat ze op zoek zijn naar veiligheid moge inmiddels wel duidelijk zijn. Maar sommigen lijken dat nog eens slim aan te pakken ook, met behulp van een lokale Judas die de Europese vrouwen wel wil uitleveren aan de nieuwkomers. Die hebben namelijk heel goed begrepen dat ze op den duur teruggestuurd kunnen worden, tenzij ze met een dame met het juiste paspoort weten te trouwen. De verleidingsacties tijdens het nieuwjaarsfeest in Keulen waren niet echt een succes (zie hieronder), dus zijn ze maar les gaan nemen bij iemand die hen de walgelijkste openingszinnen kan bijbrengen om elke vrouw het bed en het huwelijk in te krijgen. Walgelijk.

2) Niet alleen in Keulen maar overal in Europa zijn vrouwen aangerand door asielzoekers tijdens Oud en Nieuw

Één van mijn wensen voor het nieuwe jaar is dat dat jaar wat anders zal beginnen dan met 2016 het geval was, toen vele vrouwen die dachten gezellig een avondje uit te gaan werden lastiggevallen en aangerand door nieuwkomers die zich maar niet wisten te gedragen in het bijzijn van aantrekkelijke, schaarser geklede vrouwen. Misschien nog wel walgelijker dan dit hele gebeuren zelf was de reactie van de Keulse burgemeester, die het allemaal wel vond meevallen. Nou, daar hadden vrouwen in heel Europa toch een andere mening over.

3) Duits AZC brandt volledig uit na ruzie over ‘Ramadanontbijt’

Duitsers die een beurs of congres willen organiseren in Düsseldorf zullen de komende tijd naar alternatieve ruimte moeten zoeken, nadat licht ontvlambare asielzoekers het AZC dat in de lokale beurshal ingericht was in lichterlaaie hebben gezet. En dat was alles behalve een ongelukje. Nee, het illustreert perfect hoe wij door het accepteren van dit soort mensen de conflicten van het Midden-Oosten naar onze eigen landen importeren. De Arabische bewoners waren woedend op de Iraniërs toen die hen niet op tijd hadden wakker gemaakt voor het ontbijt tijdens de Ramadan, waardoor het al licht was en de heren tot de avond moesten wachten met eten. Ze konden die grap niet echt waarderen, en wat begon als een ordinaire vechtpartij mondde uiteindelijk uit in het afbranden van het gehele gebouw. Fijn hoor.

4) Migranten in Duitsland weigeren een poot uit te steken: “We zijn hier als gasten van Merkel!”

Het stereotype van een asielzoeker: een man die zijn gehele familie achterlaat om hier te komen genieten van onze sociale voorzieningen, zonder daar iets terug voor te willen doen. Dat is misschien niet van toepassing op iedereen, maar stereotypes berusten meestal op een kern van waarheid, en zeker in dit geval. Hoe valt dat beter te illustreren dan met dit verhaal waarin een lokale overheid kosten noch moeite had gespaard om een bijbaantje te regelen voor een stel asielzoekers dat gezegd had wel te willen werken. Toen de eerste werkdag naderde bleken ze echter opeens toch geen zin te hebben: "We zijn hier als gasten van Merkel, en gasten hoeven niet te werken!" Wat een kansenparels, Mutti.

5) Merkels CDU wordt compleet weggevaagd bij verkiezingen deelstaat Berlijn

Niet alleen de Duitse samenleving is het slachtoffer geworden van het opendeurenbeleid van Merkel: ook de bondskanselier zelf heeft de gevolgen moeten voelen. En die waar zovel in Berlijn als in Mecklenburg-Vorpommern groot toen de kiezers daar besloten om haar gefaalde beleid keihard af te straffen door haar CDU veel stemmen te laten inleveren. En terecht, want dat is eigenlijk het enige wapen dat een volk nog heeft in dit soort tijden: de stembus. Gelukkig heeft men dit aangegrepen om te laten zien dat het huidige beleid echt niets goeds oplevert, en sindsdien is Merkel weer een beetje bij zinnen gekomen. Spannend wordt het volgend jaar pas echt, als er landelijke verkiezingen zijn, waar ze waarschijnlijk gestraft zal worden voor haar roekeloze uitspraak. Gaat ze nog een termijn schaffen, of wordt die uitspraak het einde van haar regeerperiode?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten