Zielig! Moeder wil Sinterklaas vieren met zoontje, maar de zak met cadeaus wordt bij voordeur gestolen

Geen categoriedec 05 2016, 16:00
Hoe triest kun je zijn als dief. Natuurlijk hebben de meeste criminelen weinig normen en waarden, maar om een zak met cadeaus van Sinterklaas te stelen moet je wel héél triest zijn.
Ravenna Böhmer had zo uitgekeken naar het Sinterklaasfeest dit jaar. Haar zoontje van 7 gelooft nog steeds in de Sint, maar na dit jaar is dat waarschijnlijk niet meer zo. Hij is nu immers echt wel op een leeftijd dat hij vragen gaat stellen. En trouwens, veel vriendjes van hem zullen al niet meer 'geloven,' dus de magie komt ten einde.
Juist daarom wilde Ravenna ervoor zorgen dat het Sinterklaasfeest van dit jaar voor hem onvergetelijk mooi zou worden. Zij en haar vriend gaven maar liefst 400 euro aan cadeaus. Om het nog specialer te maken had Ravenna een Sinterklaas en Zwarte Piet ingehuurd. 's Avonds stonden die inderdaad voor de deur. Ze gingen naar binnen en speelden even met Ravenna's zoon. Hartstikke leuk natuurlijk.
Maar toen gebeurde het: Sint en Piet vroegen zachtjes aan Ravenna's vriend waar de zak met cadeaus was. Die zou toch voor de deur gezet worden zodat ze die mee naar binnen konden nemen? Was hij dat vergeten?
[caption id="attachment_153337" align="alignleft" width="620"]Ravenna en haar zoontje van zeven. Ravenna en haar zoontje van zeven.[/caption]
Nee, dat was hij helemaal niet vergeten. Kort voor Sint en Piet kwamen had hij de cadeaus namelijk echt voor de deur gezet. Sint, Piet, en de vriend stonden onmiddellijk op en gingen kijken: geen zak. Vervolgens ging Ravenna langs bij de buren. Die hadden niets gemerkt, maar de zak met cadeaus was in geen velden of wegen te bekennen. Alles was weg; 400 euro aan presentjes. Ravenna:

"Ik ben vooral boos op degene die dit heeft gedaan. We hebben alles bij elkaar wel 400 euro uitgegeven aan cadeaus, ook omdat mijn zoontje zeven is en dit denk ik het laatste jaar is dat hij gelooft. Hij verheugde zich er ontzettend op, en ik wilde dat het dit jaar heel leuk voor hem zou worden. En dan gebeurt zoiets."

Natuurlijk deed Ravenna vervolgens aangifte van de diefstal. De politie vond het vreselijk vervelend, maar maakte ook duidelijk dat de kans erg klein was dat de cadeaus nog gevonden zouden worden. Om het verhaal nog erger te maken bleek ook meteen dat Ravenna niet de enige moeder was die aangifte had gedaan van de diefstal van de Zak van Sinterklaas: een ander gezin was precies hetzelfde overkomen.
Gelukkig was een buurtjongetje zo vriendelijk om één van zijn cadeau's aan Ravenna's zoontje te geven, maar de avond was natuurlijk toch verpest. En dat met dank aan een stel harteloze dieven die zo'n mooi gezinsfeest gebruiken om zichzelf stiekem te verrijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten