Ambitieuze Jan Roos geeft aanzet tot rechts stembusakkoord: rechts Nederland verenigt u!

Geen categoriejan 22 2017, 14:00
VNL-lijsttrekker Jan Roos begrijpt dat rechts Nederland eindelijk weer kans heeft om de verkiezingen te winnen. Maar als we daar echt van willen profiteren zullen we de handen ineen moeten slaan, zegt Roos. Hoe? Door met een rechts stembusakkoord te komen.
"Nederland is onrustig, Europa dwaalt en de Verenigde Staten staan aan de vooravond van een nieuw begin. Iedereen voelt het en iedereen ziet: verandering is noodzakelijk. En verandering is aanstaande." Dat schrijft VNL-lijsttrekker Jan Roos voor de Volkskrant (ongelooflijk dat ze hem de ruimte hebben gegeven om zijn klassiek-liberale denkbeelden onder de aandacht te brengen maar wie weet, misschien dat ze rechtse partijen daar dit keer iets eerlijker gaan behandelen. Hoop doet leven, nietwaar?).
Roos ziet hoe het establishment maar niet in staat is om antwoorden te geven op de grote vraagstukken van deze tijd: terrorisme, integratie, de asieltsunami, en -- jawel, hij durft het zowaar te zeggen -- "de belastingdruk." Roos somt op: "Handhaving van de status quo lijkt het devies en daardoor blijven de onvrede en grote zorgen van mensen bestaan."
Daarom zijn wij, aldus Roos, toe aan "verandering," net zoals ze dat in Amerika kregen door vorig jaar op Donald Trump te stemmen. Roos is ervan overtuigd dat we dit jaar een even verrassende verkiezingsuitslag zullen zien in Nederland met een VNL dat meer zetels binnenhaalt dan de meeste peilingen vooralsnog aangeven.
Natuurlijk zou dat bijzonder prettig zijn. Zoals Roos ook schrijft is de Nederlandse politiek toe aan "verversing." De oude ons-kent-ons kliek heeft het al te lang voor het zeggen. Het is tijd voor nieuw bloed.
Maar dan zijn we er nog niet. Roos wil namelijk dat dat 'nieuwe bloed' van tevoren wel duidelijk aangeeft wat het precies anders zal doen dan de huidige machtshebbers:

Maar behalve verrassingen dient er ook duidelijkheid te zijn. Duidelijkheid naar de kiezer over de koers van het land. VNL pleit daarom voor een rechts stembusakkoord. Laat de (primair) rechts georiënteerde partijen afspreken dat zij inzetten op een brede rechtse coalitie, met een helder rechts regeerakkoord. Laten we gezamenlijk links buiten het bestuur houden en onze welvaart, veiligheid en bovenal onze vrijheid centraal stellen."

Hoewel de rechtse partijen met elkaar van mening verschillen op een aantal onderwerpen zijn er wel degelijk ook belangrijke overeenkomsten. Zo zijn ze allemaal immigratiekritisch. Dat betekent niet dat ze alle immigratie willen uitbannen -- dat zou achterlijk zijn -- maar wel dat ze de immigratie willen beperken. Daarnaast willen ze allemaal (in ieder geval op papier) meer investeren in politie en defensie, willen ze de belastingen verlagen, en -- oh ja -- willen ze de macht en invloed van Brussel beperken.
Dat zijn punten waarop al die verschillende partijen de handen ineen kunnen en moeten slaan, aldus Roos. Hij wil dat al die partijen van tevoren aangeven dat ze na de verkiezingen graag zaken met elkaar willen doen en dat deze punten dan de kernpunten van hun beleid vormen.
Roos:

"Met stevige bestuurders, een duidelijk rechts akkoord en een robuuste rechtse coalitie kunnen we onze veiligheid, welvaart en vrijheid garanderen en verstevigen."

De grote vraag is natuurlijk of die andere partijen daarmee akkoord gaan? Aan de ene kant zullen de PVV, Forum en misschien zelfs de VVD, het CDA en de SGP dit verleidelijk vinden, maar aan de andere kant zijn ze niet alleen elkaars bondgenoten, maar tegelijkertijd ook elkaars concurrenten. VNL wil kiezers weghalen bij de VVD en de PVV, de PVV wil ze weghalen bij de VVD en enkele linkse partijen, het CDA hoopt dat Sybrand Buma hét alternatief wordt op Mark Rutte, en ga zo maar door.
Als Roos zijn zin wil krijgen moeten al die partijen en politici hun eigen ego dus de wacht aanzetten en het belang van rechts Nederland voor dat van zichzelf stellen. Politici kennende acht ik die kans bepaald niet groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten