Arrogant Duitsland denkt Israël de les te kunnen lezen, veroordeelt bouw van Joodse woningen

Angela Merkel_0
Foto:

Het historisch besef is ver te zoeken bij de regering van Angela Merkel.

Dat Duitsland onder leiding van Angela Merkel volledig de weg kwijt is, is bekend. De uitspraak “Wir schaffen das” is inmiddels berucht vanwege de gevolgen die deze had voor Duitsland en de rest van Europa: miljoenen kansloze migranten stromen Europa binnen, met alle gevolgen van dien. Berichten over aanrandingen, vandalisme en geweld door asielzoekers zijn schering en inslag, en dat allemaal dankzij Merkel.

Ondanks dat gigantische fiasco denkt de Duitse regering het constant beter te weten dan andere landen. Niet alleen als het gaat om immigratie, maar ook op andere thema’s. Het laatste doelwit van Duitsland is Israël. Premier Netanyahu kondigde eerder deze week aan dat er 2,500 nieuwe woningen zullen worden gebouwd in de Westelijke Jordaanoever, beter bekend als Judea en Samaria. En dat is onacceptabel, aldus een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Duitse regering “betwijfelt” of Israël wel echt is toegewijd aan de tweestatenoplossing, waarbij de Westelijke Jordaanoever zou worden toegewezen aan een toekomstige Palestijnse Staat. Volgens de woordvoerder gaan de huidige bouwplannen “veel verder” dan wat we voorheen hebben gezien.

De Israëlische premier Netanyahu
De Israëlische premier Netanyahu. Bron: Flickr/IsraelInUSA

Het is natuurlijk vrij bizar dat de Duitse regering Israël op de vingers tikt. Een land dat verantwoordelijk is voor de moord op zes miljoen Joden zou misschien een toontje lager moeten zingen. Bovendien is Duitsland zelf niet echt succesvol bezig: dankzij de open grenzen van Merkel vond er in Berlijn een gruwelijke aanslag plaats op een kerstmarkt. Duitsland zou beter een voorbeeld kunnen nemen aan Israël, dat al decennialang te maken heeft met islamitisch terrorisme, dan de Joodse staat veroordelen omdat het wat huizen bouwt voor haar burgers.

Huizen in Israël.
Huizen in Israël.

Wat de kritiek van Duitsland nog dommer maakt, is dat de bouw van deze huizen absoluut niet in de weg staat van een eventuele vrede met de Palestijnen en de oprichting van een Palestijnse staat. De woningen worden namelijk gebouwd in de zogeheten nederzettingenblokken, gebieden die nét over de officiële Israëlische grens liggen. Zelfs als er een Palestijnse staat wordt opgericht in de Westelijke Jordaanoever, zullen de nederzettingenblokken daar nooit onderdeel van zijn. Die zullen in dat geval worden toegewezen aan Israël, en de nieuwe Palestijnse staat zou dan ter compensatie wat land kunnen krijgen dat nu bij Israël hoort.

Om überhaupt te kunnen spreken over een tweestatenoplossing, is het natuurlijk wel een vereiste dat beide partijen in gesprek willen gaan over een eventuele oplossing. Israël heeft al meermaals plannen voorgelegd aan de Palestijnen over een oplossing, waarbij de Palestijnen bijna al het gebied krijgen dat ze eisen. Toch lopen de onderhandelingen telkens stuk omdat de Palestijnen weigeren om zelfs maar een kléín beetje water bij de wijn te doen. Voorlopig is er dus totaal geen sprake van een Palestijnse staat, en kan het dus ook geen kwaad als er Joden wonen in dat gebied.

Maar de regering van Angela Merkel geeft liever Israël de schuld, dan de situatie eerlijk te bekijken. En dat terwijl Duitsland zo ongeveer in puin ligt door haar desastreuze asielbeleid. Het is te hopen dat Israël zich niets aantrekt van de Duitse kritiek, en gewoon doorgaat met het bouwen van nieuwe huizen!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Ze is echt de duivel

 2.   

  De kern van het probleem zijn niet de nederzettingen maar de weigering van de islamitische wereld om Israël te erkennen.

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

 3.   

  Vergeet niet dat deze Merkel de Islam op haar handen draagt

 4.   

  In een rap tempo verloederd Europa, met Merkel en Rutte die het verkwanselen. Rutte roept wel: laser op, maar doet er vervolgens niks aan. Treurig en triestig.

  1.   

   mee eens.

 5.   

  “The Palestinian population is just like the German language fake. I,ts a fake people! I,ts treu!” The government of the Netherlands

 6.   

  Zowel de Joden als de Palestijnen mogen van mij dood vallen , ik als rasechte Arier heb niets met die volkjes. Nu niet , morgen niet & over 100 jaar ook niet. Laat het lekker daar ,ver van mijn bed. En daar blijven.

  Elke recht geaarde Nederlander zou zo moeten denken , anders ben je dat niet.

  Vraag is dan : als je als DDS zo graag rechts wil zijn , waarom neem je het dan zo op voor die Joodjes ?

  Als je rechts bent , dan laat je die Joden en Palestijnen elkaar lekker uitmoorden. Kijk je daarvan weg. Laat het je koud wat daar gebeurd. Kies je in elk geval geen partij omdat Amerika dat wél doet. Dat is het loopse teefje zijn van de Amerikanen.

  Antisemitisme is mij vreemd , net als racisme. Maar wij hebben geen Joodse geloofscultuur of achtergrond/roots. Zuiver Christelijk in mijn ogen. Die Joden hebben ze er gewoon uit medelijden bijgehaald.

  Ik heb niets met die besneden Palestijnse / Joodse pikkies & hun vrouwenbesnijdenissen.En hun muziek is te walgelijk om aan te horen.

  1.   

   werkloze generaal@ Had je je zelf niet beter “Arbeitslose nazi General ” kunnen gaan noemen?

   1.   

    @Van Urk
    Vermoedelijk heeft deze werkeloze Ober-Gruppenführer ook zijn bloedgroep in zijn oksel getatoeëerd!

  2.   

   @ werkloze generaal,

   Je hebt gelijk dat ze allebei mogen verrekken. Maarrr… ras-echte arier? Echt? Kom jij uit Iran?
   Ik uit Nederland.

   1.   

    De Arier is ontstaan uit een Europese beschaving , geen Kaukasische / Iraanse.

    De Iraanse beschaving die aanvankelijk beschouwd werd als oorsprong van de Arier , bleek uiteindelijk terug te voeren op een nog oudere beschaving die in Europa ontstaan is. Dit gebied bestreek ongeveer het huidige Nederland / Duitsland / Engeland.

    Bekende ideologen uit de jaren 30 van de vorige eeuw onderschrijven deze versie.

 7.   

  Uitermate dom om de verhoudingen met het enige beschaafde land in het Midden-Oosten in de waag te stellen. Met zoveel haat en barbarisme in die regio zou men Israël moeten koesteren.
  Duitsland krijgt nog heel veel spijt van al die barbaren die ze nu in 2016/7 hebben verwelkomt en met weemoed terugdenken aan hun Joodse wijken die ze in blinde haat vernietigd hebben. Zo zie je maar, als het maar lang genoeg geleden is, vallen er gaten in het collectief geheugen.

  1.   

   Josefkuijpers@ Duitsland beseft inderdaad niet dat het nog steeds gestraft wordt wat zij het Joodse volk hebben aangedaan. Antisemitisme is blijvend en gaat iedere keer op een andere manier verder. Eerst vanwege hun geloof daarna vanwege hun succes en nu vanwege het feit dat zij hun eigen staat hebben dat iedere keer verdedigt moet gaan worden tegen volkeren dat op dit moment ook in Duitsland zijn sporen van achterlijkheid nalaat.

  2.   

   Josefkuijpers

   Volledig mee eens!

 8.   

  Ze moet juist haar excuses aanbieden voor wat haar vader en haar volk mijn volk heeft aangedaan.

  1.   

   Waarom zijn, in Duitsland, voorzitters van joodse organisaties dan VOOR de handelswijze van Angela Merkel?

   http://newobserveronline.com/world-jewish-congress-and-official-german-jewry-welcomes-nonwhite-invasion/

 9.   

  Israël heeft van zowat de hele wereld (inclusief hun trouwste bondgenoot, de VS) het verwijt gekregen dat bouwen contraproductief werkt in het licht van het vredesproces. Dan zou ik tegen Bibi zeggen: wees nou eens de wijste. Leg het werk daar neer, totdat er een goed akkoord is. Ja, we zijn bondgenoten van Israël. Maar zelfs de trouwste bondgenoot moet af en toe een tik op haar vingers krijgen.

  1.   

   Gustaaff@ Werk neerleggen!? En de Palestijnse bouwvakkers dan? Die worden dan op straat gezet! Links beseft niet eens met waar zij mee bezig zijn. Net als het boycotten op Israelische producten. Het benadeelt allereerst de Palestijnen financieel. Zo zijn er bijvoorbeeld 500 Palestijnse werknemers in 2016 ontslagen bij SodaStream omdat het door druk van de linkse BDS-beweging moest verhuizen naar Beersheva. En zo heeft Israel wel meer fabrieken staan dat werk biedt aan meer dan twintigduizend Palestijnen.

   1.   

    @van urk, dat boycotten is natuurlijk onzin, dat mag ons duidelijk zijn. Het gaat om deze specifieke casus. Bouwvakkers kunnen altijd worden overgeplaatst.

  2.   

   https://brabosh.com/2010/12/11/pqpct-9fm/

   De 3 x NEEN van Khartoem uit 1967: geen erkenning, geen onderhandelingen en nooit vrede met Israël

   Israël is altijd al de wijste geweest. De islam wil geen vrede met Israël. Het land moet verdwijnen.

 10.   

  De burgers kunnen er niets aan doen, dit zal wel weer in het plannetje van dictator Merkel en Soros haar vriend passen. Snap niet dat dit misbaksel wat zich nog kansler durft te noemen nog in Duitsland het voor het zeggen heeft. Ze had allang voor het Den Haag tribunaal moeten staan, voor dat wat ze de burgers in Europa aan gedaan heeft. Ze heeft al heel wat doden op haar geweten, en er zullen nog meer slachtoffers vallen door dat wat ze voor Europa beslist heeft. Ik vind Merkel een van de walgelijkste dictators die de mensheid tot nu toe gekend heeft. Als ze klaar is met haar plan om de burgers van Europa naar de islamietische slachtbank te brengen, heeft ze meer bloed aan haar handen als ooit een dictator in de geschiedenis gehad heeft.

  1.   

   Nou, EU zit er vol mee, die dit besloten hebben. Uitroeiing… omvolking….en meer zulks fraais….

 11.   

  En waar blijft de veroordeling van de Palestijnse Autoriteit voor de voortdurende oproep om Israel te vernietigen?
  https://likud.nl/2017/01/fatah-tweestatenoplossing-opstap-tot-vernietiging-israel/

 12.   

  De gestrekte rechterarm met open hand op ooghoogte is van de foto geknipt.

 13.   

  Netanyahu is een viezerik. En natùùrlijk wordt de holocaust(TM) er weer bijgehaald.
  There’s no business like shoah business, he, DDS?

 14.   

  Het ligt gevoelig als de Duitsers zich met Joden bemoeien en zeker met kritiek. Uitgerekend de Duitsers zouden beter moeten weten hoe de Joden zich moeten handhaven tussen al die Arabieren.

 15.   

  Ze doet mij echt aan een zeer berucht iemand denken.

 16.   

  @werkloze generaal en laaghlandt
  Waarom deponeren jullie je uitwerpselen niet op frissekijk.nl ? Daar vreten ze jullie stront zoals de Nederlanders in 11945 van het Zweedse wittebrood smulden.

  1.   

   Seneca , de Arier stamt uit een oud Europees ras . In grote lijnen was het huidige Duitsland / Nederland het leefgebied van deze beschaving. Diverse bekende ideologen uit de jaren 30 van de vorige eeuw onderschrijven deze versie.

   De Arier is dus Europees , niet Iraans / Kaukasisch.

   Verder voeg je niets toe aan deze discussie , komt omdat je geen échte Nederlander bent. Ook al ben je hier geboren Seneca , het buitenlandse bloed dat in je stroomt zal je NOOIT tot Nederlander maken. Onthou dat goed.

   En een échte Nederlander Seneca , en luister nou heeeel erg goed wat ik je zeg , die is niet begaan met de Joden of met de Palestijnen. Die kijkt daarvan weg. Die beschouwt dat als een ver van mijn bed show.

   En als ze dan toch voor de Joodjes zijn , zijn ze de loopse teefjes van Amerika. Napraters van grote broer Amerika. Zonder eigen inbreng.

   1.   

    Ach werkloze generaal!
    Natuurlijk ben ik volgens jou geen ‘echte’ Nederlander, maar ik ben wel een mens! Dat is een soort waarvan ik mij afvraag of jij daartoe behoort. Volgens mij ben je een app die door de computer wordt gedicteerd om deze stront op dit forum te deponeren. Als je een mens zou zijn dan zou ik nu zeggen, lazer op, klootzak! Maar je behoort niet tot de mensheid, dus ik haal mijn schouders maar op bij het lezen van je uitwerpselen.

    1.   

     Seneca , jij bent in mijn land als een muis tussen de ratten. Nee ik discrimineer jou niet , sluit jou ook niet buiten. Antisemitisme + racisme is mij vreemd.

     Maar je moet niet denken dat , omdat je hier toevallig geboren bent en daarmee op goedkope wijze de Nederlandse nationaliteit hebt gekregen , dat ik jou dan als Nederlandse zie. Dat ben je niet en word je ook niet. Ook al ga je op de kop staan. Allochtoon is allochtoon.

     Zo denkt de échte Nederlander namelijk . Je kan hier werken , je gezinnetje stichten , een leuk huis kopen + auto , maar je zal NOOIT als échte Nederlander gezien worden.

     Wat niet wil zeggen dat we prima door één deur kunnen , onze fantastische conversatie bewijst dat op dit moment.

  2.   

   Seneca, ik weet niet wat voor achtergrond jij hebt, maar zeg als Nederlander gewoon eerlijk,mocht je een joodse achtergrond hebben, heb ik er geen probleem mee. De joodse gemeenschap in Nederland heeft het land nog nooit ontwricht. Mocht je een islamitische achtergrond hebben, dan moet ik zeggen, zal je ook met 2paspoorten nooit een echte Nederlander worden, gezien het straat beeld vervuild is door hun, en onze Nederlandse vrijheid behoorlijk beknopt raakt door dit soort middeleeuws import tuig allemaal.

   1.   

    Als ik geboren zou zijn in Nigeria of Kenia , waar de bevolking zwarter dan zwart is, dan maakt mij dat nog geen Nigeriaan of Keniaan.

    Je bent Nederlander of je bent een import produkt. Er is geen tussenweg. Maar links wil ons doen geloven alsof die import wél gewoon Nederlanders zijn , zodat ze geen onderscheid maken. Maar dat onderscheid is er wel degelijk !

    Je kan dus zonder te discrimineren of uit te sluiten zeggen dat Joden Turken Nigerianen en Chinezen geen échte Nederlanders zijn. En dit ook NOOIT zullen worden.

 17.   

  Werkloze generaal (hahaha) schreef:

  “Antisemitisme + racisme is mij vreemd.”
  ———————————————

  Wat een grap. Hahaha.

  Weet je zeker dat je geen werkloze putjesschepper bent?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!