“Asielzoekers krijgen €1000 om op onze kosten tanden te laten bleken”

Asielzoekers mogen op onze kosten hun tanden laten bleken, of op welke andere manier dan ook €1000 te besteden aan tandzorg. “Wat een belachelijke situatie,” aldus VNL-lijsttrekker Jan Roos die de gang van zaken in zijn gemeente aankaart.

Een drietal tweets van VNL-lijsttrekker Jan Roos afgelopen middag baarden nogal wat opzien. De voormalige PowNed-lijsttrekker maakte melding van het feit dat zijn gemeente er een exorbitant ruimhartig beleid op nahoudt met betrekking tot de tandheelkundige zorg van asielzoekers. Zo zouden ze per persoon allemaal €1000 krijgen, die ze naar eigen inzicht kunnen uitgeven aan hun gebit.

Het geld wat Roos’ gemeente besteedt aan de tandheelkundige zorg voor asielzoekers gaat ten koste van het budget dat is vrijgemaakt voor mensen in de bijstand:

€1000 is een bijzonder hoog bedrag, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat de halfjaarlijkse controle slechts €20,44 kost. Met €1000 kan je meer dan 48 keer je tanden en kiezen laten onderzoeken door een tandarts. Of, inderdaad, dus je tanden laten bleken op kosten van de belastingbetaler. Een bizarre en volkomen onnodig ruimhartige regel.

Om welke gemeente het gaat wil Roos niet zeggen. “Waar ik woon,” antwoordt de VNL-lijsttrekker als RTLZ-journaliste Hella Hueck wil weten waar in Nederland dit gebeurt.

Laten we hopen dat als al deze informatie klopt (en Jan Roos bezweert dat dit allemaal waar is) deze misstand snel gecorrigeerd wordt. Want het is echt niet te verkopen dat armlastige asielzoekers worden voorgetrokken op onze eigen kleinverdieners. Iedereen heeft recht op goede tandheelkundige zorg, en asielzoekers heus niet meer dan anderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Vabis

  Dat kan goedkoper door hun bleekwater te laten gorgelen!

  1. jennifer

   En doorslikken dan toch.

 2. Mar

  Zou Jan Roos willen vertellen hoeveel asielzoekers er in zijn woonplaats wonen?

  1. Ni28

   Laten wij aannemen dat het waar is, is het dan wel in orde?

 3. Ni28

  Links beleid is ruimhartig voor de vreemden en gierig voor eigen burgers. Wat een vreemde uitleg van solidariteit.

 4. henk vintage

  Jan Roos woont in Bergen.
  Als het verhaal waar is, dan de OZB dit jaar maar even uitstellen.

 5. van Urk

  Dus daar gaat ons beloofde 1000 euro naar toe. Ahaa!

  1. Ni28

   scherp opgemerkt!

 6. zomaar

  ik ben verplicht verzekert , en ik krijg het niet voor niks .

  betaal mijn eigen blauw , voor de gasten , inplaats dat ik eraan verdien , zo gaat de toko op de fles .

 7. Victor83

  Met zn alle de staat aanklage! Ik ken me gvd niet eens een aanvullende verzekering permiteren, dit is toch te absurt voor woorden dit.

  1. jennifer

   Met z n allen niet meer betalen, dan wil ik het wel eens zien hoe ze dit gaan oplossen want dat zullen ze dan toch moeten. Import wordt hier overal mee bediend en de Nederlander mag het betalen, hoe gek zijn wij eigenlijk nog dat we dit smerige spelletje van de politiek nog langer mee spelen.

 8. ErTussenIn

  Ik denk dat Jan Roos ook nogal eens gaatjes heeft in z’n kiezen bij deze tandarts, waarschijnlijk bij de second opinion tandarts ook 😉

 9. jennifer

  Ik hou er mee op te betalen, waarom ook schijnbaar krijgt import hier alles gratis zelfs luxbehandelingen. Ze kunnen mij de pot op inmiddels bij die maffiose verzekeringen hier in dit land.

 10. van Urk

  Vanaf 2019 krijgen wij een vrijblijvend belastingstelsel en hoeven wij geen verplichte belasting te gaan betalen.

 11. Luctor et emergo

  Als dit waar is moet deze oneerlijke regeling per direct gestopt worden!

 12. van Molenbeek

  Dit zal waarschijnlijk wel kloppen.
  Sociale zorgpakketten zijn behoorlijk uitgebreid.
  fysio en brillen worden ook vergoed.
  Bij bril of contactlenzen namelijk 295,- euro 1x per 3jaar.

 13. J.C.

  Minister Edith Schippers van de VVD heeft (in vervolg op hetgeen Hans Hoogervorst van de VVD eerder in gang heeft gezet) het Nederlandse volk opgezadeld met een peperduur zorgsysteem, met minimale vergoedingen. Zo’n bericht als hier door Tim Engelbert beschreven zal bij nog veel meer Nederlanders de ogen openen.

  15 maart 2017, de afrekening.

 14. Mars020

  Ze doen ook alles om die mafkezen hier naartoe te lokken, zal wel weer van de PVDA komen. Kansparels uit Afrika… pffff… Zag van de week er eentje uit Somalië ofzo, de A10 op fietsen met twee lange latten van hout onder zijn arm. Iedereen toeteren en naar zijn voorhoofd wijzen, maar die achterlijke aap keek alsof hij water zag branden. Zijn dat nu de raketgeleerden, waar onze regering het regelmatig over heeft gehad?. Nu moeten we ook de tandartskosten betalen voor dat zooitje gajes. Tijd voor actie van de PVV.

 15. Gustaafff

  Als Roos gelijk heeft, moet Bontes kamervragen gaan stellen.

 16. RS

  bij mijn weten krijgen die azielige zoekers het niet in handen. ze zijn allemaal verzekerd bij het Zilveren kruis. die betaald de rekening. het zou toch te gek zijn als die 1000 € zo in het handje krijgen en er bv. een tv of miele van zouden kopen.
  Dus 1.U kunt nog van zorgverzekeraar wisselenals u bij die zilveren club bent aangesloten of U betaald de premie een paar maand niet…….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.