Bam! 53% van de Grieken vindt dat de euro “slecht voor Griekenland” is. Grexit here we come?!

Naderen het punt waarop de eurofielen in Brussel zich zo machteloos voelen dat ze maar in huilen uitbarsten? Het zou zomaar kunnen.

Volgens een recente peiling in Griekenland is een meerderheid van de bevolking van dat land nu van mening dat de euro “slecht voor Griekenland” is. Het is een wonder dat het zo lang geduurd heeft voordat de Grieken dit eindelijk begrepen, maar goed: beter laat dan nooit.

Al met al is 53 procent van de Grieken ervan overtuigd dat de euro hun land en economie ernstig verzwakt heeft. Dit betekent dus dat een minderheid de faalmunt nu nog steunt.

Het moge duidelijk zijn dat dit vrijwel zeker een grote impact zal hebben op het stemgedrag van onze Griekse vrienden. De oude, traditionele partijen in dat land hebben zich namelijk decennialang hard gemaakt voor de euro. Het zijn de relatief nieuwe partijen die zich daar tegen verzetten… en die nu ongetwijfeld gaan profiteren van de stemmingswisseling onder kiezers.

En dat doet de hoop weer leven dat Griekenland binnenkort misschien alsnog vrijwillig besluit om uit het falende europroject te stappen. Dat zou natuurlijk niet alleen geweldig nieuws zijn voor de Grieken zelf, maar ook voor de Nederlandse belastingbetaler, die nu al jaren kromligt om allerlei ‘steunpakketten’ aan Athene te betalen. Bij een Grexit is dat niet langer mogelijk en kunnen de Grieken eindelijk weer gedwongen worden om hun eigen broek op te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Janalb

  Goed, Griekenland eruit, nu de rest van de Zuideuropese graaiers nog.
  NL – DE – BE – AT en samenwerken met de scandinaviers, een 140 millioen mensen met een gezonde economie. Laat de rest het schompes krijgen.

 2. Anna

  Miljarden verslindende eurozone en EU is vernietigend voor iedereen. Grieken liggen na ontvangen miljarden nog steeds op de pijnbank. Bijdrukken van maandelijkse 80 miljard is allemaal lucht en nog eens lucht. Eens zal de luchtbom barsten

  1. jennifer

   Hopelijk heel snel zodat ieder land zijn eigen rommel kan opruimen die ze maken. Zeker griekenland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.