Belgische autoriteiten zijn naarstig op zoek naar ISIS-leider 'Padre', het brein achter de aanslag in Parijs

Geen categoriejan 18 2017, 12:00
Langetijddachten de Belgischeautoriteitendat de uit de weg geruimde terrorist Abdelhamid Abaaoud verantwoordelijk was voor de planning en uitvoering voor de vreselijke aanslagen in Parijs. Dat blijkt niet te kloppen.
We wisten al dat België een gigantisch probleem heeft met radicale moslims, maar dat probleem blijkt nog groter te zijn dan we allemaal dachten. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de hoofdverantwoordelijke voor de vreselijke aanslagen in Parijs nog altijd op vrije voeten is. Deze terrorist luistert naar de bijnaan 'Padre.' Tot voor kort dachten de autoriteiten dat dit de bijnaam was van Abdelhamid Abaaoud, de extremist die eind 2015 gelukkig werd uitgeschakeld. Nu denken ze zeker te weten dat dit niet klopt. Er stond in ieder geval nog één persoon boven hem in de hierarchie, en die persoon is nog altijd op vrije voeten.

Hij wordt terloops vermeld in het vonnis van het proces over het verijdelde complot van Verviers. Maar 'Padre' is wel de hoogste in rang van alle IS-terroristen die in dat tweehonderd pagina's lange document staan opgesomd. Hoger zelfs dan de Marokkaanse Belg die ooit bestempeld werd als oorlogsminister van IS - Abdelhamid Abaaoud uit Molenbeek.

In het vonnis staat nadrukkelijk dat Abaaoud bevelen opvolgde van die 'Padre.' Op 2 januari 2015, slechts 13 dagen voor het complot van Verviers verijdeld werd, belde deze extremist met één van z'n handlangers in België. Vervolgens blijkt uit een afgetapt telefoongesprek van 13 januari 2015 dat die Padre aan het hoofd stond van de organisatie. Het ging daarbij dus niet om Abaaoud.
Dat is allemaal al zorgwekkend genoeg, maar het verhaal wordt nóg erger. Onze zuiderburen moeten namelijk toegeven dat ze nog steeds niet weten wie die 'Padre' nou eigenlijk is. Ze zijn dus naar een speld in een hooiberg aan het zoeken en weten niet eens waar ze moeten beginnen. Het enige waar ze zeker van kunnen zijn is dat 'Padre' een radicale moslim is. Dat is het dan. Aangezien er nogal wat radicale moslims rondlopen in België (en elders in Europa) hebben de Belgische autoriteiten daar natuurlijk helemaal niets aan.
Natuurlijk moet dit ook reden voor zorg zijn in Nederland en andere Europese landen. Door het opengrenzenbeleid in de EU kan zo'n Padre immers gaan en staan waar hij wil. Hij kan onderhand wel in een heel ander land zitten -- een land als Nederland. Het enige wat hij nodig heeft is steun van sympathisanten. Helaas lopen er daar genoeg van rond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten