Dit filmpje is momenteel een grote hit in links Nederland: Wilders is Hitler, moslims zijn de nieuwe Joden!

Op Facebook-accounts van linkse Nederlanders wordt dit filmpje momenteel grif gedeeld: een betoog dat we aan het vooravond staan van een nieuwe Holocaust. Maar niet de Joden gaan verdwijnen in deze nieuwe Shoa, maar moslims. En wie installeert straks in heel Nederland gasdouches? Precies: Geert Wilders, met een toepasselijk Hitler-snorretje.

Links Nederland (of althans, het deel dat op Facebook actief bezig is met het verkondigen van de politieke mening) heeft een nieuw lievelingsfilmpje, en deelt dat ook gretig op social media. Het is een filmpje dat verschijnt op pagina’s met namen als “Allochtoon“, en inmiddels al door ruim 2000 mensen verder gedeeld vanaf alleen al die pagina.

Het filmpje probeert te betogen dat wat er momenteel gebeurt met moslims, de opmars is voor de totale uitsluiting en uitroeiing van islamieten zoals de nazi’s dat tussen 1933 en 1945 hebben uitgevoerd met Joden.

“Het begon niet met GASKAMERS,” aldus het filmpje in het openingsshot dat bezaaid is met Jodensterren. “Het begon met politici die op VOOROORDELEN inspeelden.” Bij dat laatste shot zijn de uitgemergelde overlevenden van een concentratiekamp in 1945 te zien. “Het begon met de STILTE van gewone mensen,” gaat het filmpje even later verder om ons daarmee de schuld te geven van een kennelijk op handen zijnde genocide tegen moslims. De schuldige komt ook in beeld. Dat is uiteraard (weinig origineel) Geert Wilders:

vlcsnap-2017-01-17-18h53m34s61

De video is om meer dan één reden walgelijk te noemen: het exploiteert de verschrikkingen van Joden om vervolgens net te doen alsof de PVV hetzelfde doet als de NSDAP van weleer. Wilders zegt dat de Nederlandse judeo-christelijke cultuur niet zo goed te rijmen valt met islamitische beginselen, terwijl Hitler er van overtuigd was dat Joden een minderwaardig ras waren. Als je ze niet uitroeit, infiltreren ze alles en maken ze iedereen kapot. Zo denkt Wilders helemaal niet over moslims.

Sterker nog, in een interview met een islamiet heeft Wilders wel eens gezegd dat een moslim die zich in Nederland gewoon aan alle wetten houdt hier een goed leven zal hebben en helemaal niets te vrezen heeft. Zulke uitspraken zal je niet vinden van Adolf Hitler over Joden. Zij waren verderfelijke ratten, en moest je uitroeien – aldus Hitler.

Maar die kennis zal linkse Nederlanders er niet van weerhouden om niet te doen alsof PVV-leider Geert één op één vergelijkbaar is met nazi-Führer Hitler. En dus deelt men dit ultra-walgelijke filmpje gewoon verder.

Met historisch besef of een gezond politiek debat heeft dit allemaal niets meer te maken. Dit is simpelweg demonisering van het ergste soort.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Wim

  Zeer verderfelijk laag pijl. Links is geestenziek.

 2. Adriaan

  Walgelijk. Hoe ziek ben je om dit op internet te plaatsen.

  1. DirkSteen

   Inderdaad, WALGELIJK!!!

 3. bommetje

  Nieuwe Hitlers is geen man met een snorretje en een uniform maar zo goed als zeker een haatbaard gehuld in lompe geflankeerd door vechtende voddenbalen met een kalshnikov.

  1. jennifer

   Helemaal met je eens.

 4. maarjuna

  Alweer een Godwin, het lijkt wel of er geen meningsverschillen meer bestaan, die zonder kunnen. Je ziet uit alle politieke geledingen dit soort nonsens op de tegenstander afgevuurd worden. Intussen maken deze holle vergelijkingen (zeker op mij) geen enkele indruk meer (walgelijk vinden is eigenlijk te belangrijk maken).

 5. HaZ

  Dit krijgt nog een heel groot staartje !

  1. jennifer

   Zou terecht zijn dan toch.

 6. Dam

  Walgelijk, maar wellicht ook goed dat het is geplaatst. Aan ieder medaille zit een keerzijde. Dit laat zien hoe dom en walgelijk veel linkse mensen zijn en hoever ze gaan om te proberen iemand kapot te maken. Sorry, maar uiteraard is Wilders niet zo. Hij haat geweld en dat is precies wat hij ver van Nederland wil houden. en ach we zeggen allemaal wel eens wat. Het hele huidige kabinet heeft dingen gezegd en geuit die weer werden teruggetrokken. Pleurt op en kut Marokkanen en zo nog wel een en ander. In ieder geval is hij geen draaier en heeft hij vaak genoeg gezegd dat het de extreme moslims betreft. En typisch dat hoor je deze walgelijk lieden niet noemen, dat zijn ze dan ineens vergeten. Om te vergelijken met Hitler? Ik denk dat dit een jong persoon is geweest die zoiets heeft verspreid. Ik vind dat deze persoon opgepakt moet worden. Dit is veel ernstiger dan dat koppie van Sylvana in een getekend galgje, waarvan iedereen weet dat het maar een tekeningetje is, waar dit mens bewaking voor wilde hebben. Ook zo belachelijk. Dus dat wordt straks in de Kamer een en al aanvragen van beveiliging door dat mens. En die bewaking van haar betrof een appje op haar telefoon, dat is bij Wilders wel even anders. Nee dit is een walgelijk filmpje, daar moet achteraan gegaan worden. Zal wel weer niet gebeuren door dat linkse zootje en de linkse rechtstaat hier in Nederland. Wellicht is het rondgebracht door belangrijke linkse personen? Wie weet?

  1. jennifer

   dam: helemaal waar wat je zegt, dit gaat el heel erg ver. Waar dit Filmpje op z n plaats zou zijn en waarheid zou zijn zie je niet.

 7. ArjandeKok1

  Het vergelijk gaat volledig, maar dan ook volledig, mank. De Joden waren niet de radicale elementen die onder ons leefden. Het waren de meest succesvolle mensen in Nederland, die Amsterdam groot hebben gemaakt. De eigenaars van de huidige kapitale grachtenpanden en landhuizen en buitenplaatsen (die hen zijn afgenomen), de (diamant, goud en specerijen) handelaren, de kunstliefhebbers, de ondernemers, degenen Nederland groot hebben gemaakt, degenen die de VOC financierden, degenen die onze Gouden Eeuw hebben bewerkstelligd. Harde werkers, die hun bijdrage leverden aan de samenleving. Doe je huiswerk, ken je historie!

  1. zomaar

   ach jaren geleden deden de linkse apostelen , aan geschied vervalsing , toen de herdenkingskransen vernield werden door moslim tuig!,

   kwam Jet. Bussenmaker en Aboutaleb met de leuzen voor de moslims , dat wij bevrijd zijn door de moslims .

   dus ook dit links bericht is niet vreemd

  2. Leonidas

   ja en de opa van die schele aSSher daar lullen we gewoon niet over !!

 8. Gustaafff

  Het is weer een typische kenmerk van deze strijd. Links en rechts bevechten elkaar niet op argumenten, maar spelen genadeloos op de man. De ene keer fabriceert links een filmpje, de andere keer scheldt rechts de linkerkant weer helemaal kapot. Hier wordt Wilders met Hitler vergeleken, maar hoevaak is de PvdA niet uitgemaakt voor een NSB-club. Het begint er zo zoetjesaan op te lijken dat niemand meer respect voor elkaar heeft of ténminste het fatsoen in pacht heeft om op de bal te spelen.

  En laat ik duidelijk zijn: het is een walgelijk filmpje.

  1. zomaar

   door weg te kijken van de problemen die de moslims ons brengen , is het ook een NSB club .

   lijkt mij duidelijk vergeet niet dat de PvdA, jarenlang mede veroorzaker is van het importeren van moslims .

   1. Gustaafff

    @zomaar, dat is natuurlijk niet goed. We mogen Wilders niet met Hitler vergelijken en de PvdA niet met de achterban van Hitler in de jaren ’40. Het wordt steeds meer moddergooien in plaats van een goed debat voeren. Het is triest, maar zo staan de zaken.

    Men heeft het weleens over demoniseren, maar links en rechts demoniseren elkaar.

  2. jennifer

   Guustaaf even goed nadenken en dan weet je ook dat die uitspraak van NSB ers niet zo verkeerd was, maar op waarheid berust. Onzin om Wilders met hitler te gaan vergelijken, terwijl overal in Europa en zeker in Duitsland nu de mensen wakker zijn geworden, wie de echte fascisten en Nazies zijn en wie de nieuwe Hitler is in Europa , dan wijst alles naar Merkel. En dit is de uitspraak van zowat alle Duitsers inmiddels Dus ook links Nederland moet zich maar eens goed achter de oren krabben. Dit is niet meer als verbloemen voor wat ze zelf zijn inmiddels.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, je doet nu hetzelfde als wat de filmmaker doet: je pakt een paar elementen en stelt vervolgens de democratisch gekozen christendemocrate gelijk aan een debiele dictator. Als je de PvdA gelijkstelt aan landverraders die massaal Joden afvoerden, moet je niet klagen als links Wilders – die overigens ook uit is op deportaties – eens met Hitler vergelijkt.

    1. ErTussenIn

     Of je staat aan Wilders zijn kant, maar iemand in je familie is links en het beleid is met wortel en al.

     De Moslims het land uit ben je geen 4 jaar mee bezig.
     Tja, je weet niet tot hoever het gaat he 😉

     1. Leonidas

      BEN JIJ BEZIG MET EEN KOOKPROGRAMMA SIMON ??

      IETS MET WORTEL EN AL ?? BEREIDT

      DUS WE ETEN GROENTENSOEP MORGEN ??

      er komt echt geen zinnig woord meer uit je he , MAFKEES ,

      nou ja, dan neemt jan het toch over, ?? makkie

    2. jennifer

     Jij wil het gewoon niet begrijpen schijnbaar, nergens zeg ik dat de PVDA joden afvoerden. Jou vergelijking slaat nergens op .Ik zeg duidelijk dat LINKS zich eens achter de oren mag krabben over de vergelijkingen wat Duitsland betreft dit is waar woon vlak bij Duitsland en lees ook alles wat er in Duitsland gebeurd dus. Ik doe dus niets hetzelfde als de filmmaker, dit zijn artelijke vergelijkingen die je maakt. Wat met het geheel bedoeld woord is jou schijnbaat nog steeds niet duidelijk of jij doet maar alsof.

     1. Gustaafff

      @Jennifer, neem me niet kwalijk, die woorden neem ik terug. Maar ik bestrijdt de vergelijking die anderen stellen; tussen Merkel en Hitler.

     2. jennifer

      Dat vind jij dat men Merkel er niet mee mag vergelijken, de Duitsers denken er inmiddels wel anders over na alles wat ze meegemaakt hebben , na wat Merkel veroorzaakt heeft.

 9. Ni28

  Nieuwe hit van Joop soms? Dom, zielig, eentonig. En alle partijen zullen hardop zwijgen.

 10. Wachteres

  WALGELIJK! Maar dat zijn we van links/politiekcorrect wel gewend, toch?

  Wat hen betreft is er niets nieuws onder de zon.

 11. Wim

  De echte nazi’s zijn onder ons.
  Dat is links ,die de islam die Joden, homo’s, ongelovigen en anders gelovigen willen vernietigen daarbij vrouwen willen vernederen in de watten legt
  Ook Nazi’s hadden prima contacten met de islam.
  Tevens bejubelen ze personen(Clinton ,Obama)die bezig waren om de wereld in WOIII te storen en vernederen ze de man die dit niet wil(Trump)
  Men jubelt over een groot rijk de EU.
  Men jubelt over politiek processen.
  Men jubelt over politieke moorden. P.F.
  Men jubelt over Duits staatshoofd.
  Men jubelt over oproepen tot uitroeien van het verzet de PVV stemmers.
  De linkse media heeft het niveau bereikt van Der Stürmer
  Men roept op tot agressie tegen Rusland om het Barbarossa gevoel te bemesten.
  Men heeft daarvoor zelf 300 landgenoten voor opgeofferd en die snel onder de steen zijn gelegd.
  Links zijn de werkelijke Nazi’s als je dat woord wil gebruiken.

  1. Wim

   Merkel loopt blind achter de NAVO provocaties en sancties richting Rusland aan, ze is misschien wel de eerste premier die Duitse soldaten weer in diverse oorlogen mee laat vechten. Als gevolg daarvan zal ze medeplichtig worden aan de nieuwe derde wereldoorlog en zal het aantal doden dat Duitsland gaat veroorzaken wellicht die van de tweede wereldoorlog overtreffen.

 12. Wim

  Britischer Ökonom: EU wurde von der CIA als Bollwerk gegen Russland gegründet
  Veröffentlicht: 17.01.17 17:26 Uhr

  Der britische Ökonom Evans-Pritchard erläutert anhand von historischen Dokumenten, dass die EU maßgeblich von der CIA erschaffen wurde. Die EU sollte ein Bollwerk gegen Russland im Kalten Krieg sein. Diese Rolle könnte sich unter Donald Trump grundsätzlich ändern.

 13. ro

  idd walgelijk,hadden we ook kunnen verwachten van die linkse rakkers,demoniseren is nu echt van start gegaan…bah bah

 14. ro

  ze Kopiëren nu de killary clinton campagne tactiec op micky mouse niveau..wat een klucht joh pfffff

 15. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=r4D_OLm-RV4

  Undercover in een moslimschool in Birmingham

  Undercover camera exposes the hate taught to Muslim children. A must see! Islam is a belief or hate and nothing else.

  Hetzelfde is gebeurd in moskeeën in GB en pas geleden in Denemarken, waar 8 van de belangrijkste en grootste moskeeën zijn onderzocht. Conclusie:

  Haat tegen het westen … en voormiddeleeuwse achterlijke opvattingen.

  En politiekcorrect/links zag dat het goed was.

  Hoe men de verantwoordelijkheid op zich durft te nemen om dergelijke levensgevaarlijke primitivo’s hier bij honderdduizenden binnen te halen, zal ik nooit begrijpen.

  Daar is maar één verklaring voor: links gehersenspoeld en KNETTERGEK geworden.

 16. toetssteen

  Op Joop had er eentje een maffe redenatie die als het niet zo triest zou zijn geweest me zou hebben laten schateren! Wilders was alleen goed voor Joden vanwege een soort schuldgevoel van ‘extreemrechts’. (soort libertarisch gedachtegoed zou A.Hitler volgens deze mafklapper hebben aangehangen…).

  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1199

  De ontluisterende waarheid, waar deze personen niet aan zullen willen is dat Hitler niet rechts (wat ik overigens een brakke indeling vind, beter zou ik een andere indeling wensen zodat de verwarring ophoudt), maar soort Groen Links.

 17. Wieb

  Alle reaguurders aan het rechteroog blind? Film is vergelijkbaar met Fitna…..Dus idd ook walgelijk.

  1. bommetje

   Wieb is aan twee ogen blind. Fitna is een film met actuele en daadwerkelijke beelden. De clip met wilders is verzonnen.

  2. jennifer

   Ja dan ben je echt stekeblind als je zoiets beweerd, de Fitna film is als waarschuwing voor ons Nederlanders gemaakt en terecht ook, het is de hele waarheid. Dit soort misselijk makende filmpjes raken kant nog wal en is een foute vergelijking.

  3. Anna

   Wieb. Met dit verschil dat Fitna uit de werkelijk, bestaande en uitgevoerde beelden bestond.

   Deze video is ontstaan omdat links niet kan winnen en geen argumenten heeft. Hitler en de Tweede-Wereldoorlog erbij halen. Links misbruikt DE JODEN.
   Heel Nederland heeft er alles aan gedaan om moslims te behagen en het naar de zin te maken. Wat hebben wij er voor terug gekregen?????????????

 18. Wieb

  De grootste moordpartij allertijden hebben wij, Christenen, op ons geweten. 6 miljoen Joden. Of waren dat ook de Moslims?

  1. zomaar

   iets van ruim 20 miljoen door de rode rakkers , in dezelfde periode , vreemd dat je daar nooit is van hoort ?.
   of is bij links de geschiedenis zo bij gesteld , dat deze miljoenen onder het kleed geveegd zijn komt links niet uit , om decennia lang te dwepen met een aftreksel van het communisme en dan te moeten zeggen dat de grootse moordenaar in die periode , hun (min of meer) afgod was .

   en ja onder deze miljoenen zaten ook joden , die na de oorlog gewoon door rood vervolgd en vermoord zijn .

  2. bommetje

   Gelukkig is in het westen het zelfreinigend vermogen hersteld. Dit kun je absoluut niet zeggen over de moslimwereld. Belangrijk blijft nu wel dat spanningen in het westen serieus worden genomen en niet, zoals nu gebeurd, de establishment-ratten de andere kant opkijken en hun idealen proberen te verwezenlijken over de ruggen en op kosten van het volk.

   1. bommetje

    Het zijn dus de establishment-ratten die niet geleerd hebben van de geschiedenis.

  3. jennifer

   Duik eens in de geschiedenis en als het lukt te lezen en te begrijpen, kom dan terug met iets wat waarheid is. Je lult hier behoorlijk uit je nek. En dan mag je je bezig gaan houden met wat hedendaags de problemen zijn en die vermelden, wat ook met nu te doen hebben dan. En kijk dan ook eens wie de Nazies aanbaden toen en nu, dan kom je toch weer op de Islam uit gesteund door links overal. Dus wie zijn nu 2017 de echte nazies en fascisten dan?

  4. Anna

   Wieb. Wij, samen met de Russen en later met hulp van de geallieerden hebben Hitler verslagen. Het had totaal niks met religie te maken Wilde Joden ons allemaal Jood maken met een JIHAD.

  5. bjornvanherpen

   is dat zo, kan me niet herinneren dat ik daar bij betrokken was dus wat lul je nou slap linkse mol, zeker een soort van voorliefde voor moslims ofzo?

  6. Arachne

   De grootste moordpartij (alles is relatief door tijdperk, bevolkingsaantal en middelen) was de 55 miljoen Europese/Westerse slachtoffers (exclusief de joden), die grotendeels stierven in en te midden een strijd tegen “het kwaad”.

   Onze grote schande is dat WO2 een rechtstreeks gevolg was van de Vrede van Versailles.

   Voor een andere grote moordpartij moet u bij de communistische Sovjets zijn, die de dood van zo’n 70 miljoen mensen op hun geweten hebben. Dit is inclusief de zgn burgeroorlog (1917-1921) en de georganiseerde holodomor in de Oekraïne.

   Slachtofferrijke en voortslepende oorlogen komen zonder uitzondering voort uit overheids imperialisme.

 19. Bes Tolen

  Ik denk dat eerder een bureaucratische genocide van de Europese bevolking plaatsvindt. Hun basis is het ergste verraad dat je een bevolking kunt aandoen. Dat dit soort links anderen met schuld wil beladen om die anderen als waardeloos te kunnen bestempelen terwijl ze zelf grote fantasten, cultuurbarbaren en egoïstische asocialen zijn. Zij zijn in werkelijkheid de politieke steun voor oorlogshitsers aan de macht. Hun wereldbeeld leidt tot steviger positie van de schatrijke groepen, die ten koste van het volk rijk zijn geworden, en hedendaagse plunderaars waarvan ze het bestaan niet eens vermoeden. Zij zijn totalitair en extreem aanmatigend. Zelfbenoemde bedreigende controleurs van ieder met andere opvattingen waarvoor ze in de huidige politieke situatie vrijelijk door de steun van zogenaamd gematigde politici hun gang kunnen gaan. Juist ook als het om ten onrechte gedoogde, illegale organisatie en daden gaat, niet in het minst op het gebied van de massa immigratie.

 20. Anna

  Niet kunnen winnen met reëel weerwoord dan maar Joden misbruiken, Hitler en de Tweede Wereldoorlog erbij halen. Het aller, aller, allerergste is dat De JODEN in heel Europa hun landen moeten verlaten vanwege moslims.

 21. Anna

  Politiek werkt hieraan mee.
  Een Nederlandse Minister President die afgelopen zondag in Buitenhof heeft gezegd in openbaar voor tv dat hij PVV “NUL” uitsluit. Hij heeft de PVV hun democratisch recht ontnomen voor een publiek van 17 miljoen.
  Over haatzaaien, demoniseren en democratie beschadigen gesproken.

  1. bommetje

   Door al die leugens en eenzijdige voorlichting van de NPO begin ik ook sterk te twijfelen aan de berichten van de MSM ten tijde van de WOII en de periode daarna. Is er daadwerkelijk veel verzet geweest door die grijze heren met hoeden of is dit sterk overdreven en veel te veel belicht? Ik sluit niet uit dat die linkse ratten van destijds gewoon op hun handen zijn blijven zitten maar nu het volk iets anders doen willen geloven. Ik vertrouw de berichtgeving van destijds dus ook niet meer. Waren het niet de PVV-ers van destijds die verzet boden ?
   Geschiedenis komt tot stand door een interactie tussen het establishment en het volk. Dus beiden zijn verantwoordelijk. Het establishment neemt nu geen enkele verantwoordelijkheid voor het verleden. En de geschiedenis dreigt zich te gaan herhalen. Het establishment spuugt op het volk maar krijgt, als ware het een ventilator waarin gespuugd wordt, door de huidige sociale media, hun eigen kots terug in het gezicht. En terecht !

  2. Anna

   Na de aankondiging van de Minister President om PVV ondemocratisch uit te sluiten twitterde de Nederlandse ambassadeur in Denemarken Henk Swarttouw ” Good news,No more feeding the beast”. Hoe ze op een valse, gemene wijze elkaar de bal toespelen.
   De politiek is mede schuldig aan de demoniseren van virtueel grootste partij PVV. Deze video is nog maar een begin. Tegenstanders zijn tot alles in staat. We hebben het allemaal al meegemaakt met Pim Fortuyn.

   1. jennifer

    Zou nog niet verwonderd zijn waarom die rat van der graaf nog vrij rondloopt. Dat dit extra gedaan wordt door de rechtbank, met alle bedoelingen ervan. En niemand die ingrijpt in dit land om herhaling te voorkomen. Zo krijgt links toch weer hun zin let maar eens op. Ook in 2017 zal de kiezer last hebben van kortgeheugen, alsof alles wat links geflikt heeft al die jaren in een keer uitgewist is dan.

 22. Pjotter

  Is dit geen haat zaaien ? kan hiervan aangifte worden gedaan ?

 23. Pjotter

  De zelfde vraag geld voor mij betreffende de NL ambassadeur in Denemarken met zijn Twitter bericht en excuus t.a.v. Wilders, “dont feed the beast”
  De haat rijst aan alle kanten de pan uit.

 24. RS

  Mijn grootouders/ouders zouden zich omdraaien in hun graf………….verder niks te melden. Wel gedeeld!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. H.Vaes

  Als de linksen niet meer weten hoe een weerwoord te geven aan de politiek van Wilders dan gaan ze gefrustreerd raken en doen ze dingen die zelfs ernstig gestoorde uit fatsoen niet zouden doen.

 26. bjornvanherpen

  de grootste haters zijn de moslims zelf, ze roepen toch altijd dat alles wat de islam niet aanhangt uitgeroeid moet worden maar in een ding zijn ze wel goed en dat is en het slachtoffer rolletje kruipen

 27. Cultuur_Pessimix

  Weldenkende en zichzelf respecterende mensen halen hun nieuws niet van onzinplatform Facial Boek. De makers van zo’n filmpje gooien met modder en maken zichzelf alleen maar belachelijk. Net zoals mensen die Sylvana Simons aap gaan noemen. Is allemaal niet nodig, weinig constructief en belangrijkste nog: niet waar. Wilders is geen Hitler en Simons geen aap. Of je het wel of niet eens bent met hun ideeën kun je op andere manieren uiten. Het is duidelijk een zwaktebod van mensen die niet meer objectief kunnen nadenken en vervallen tot hysterisch gekrakeel en angstzaaierij. Maar goed, niet serieus nemen dit soort lui die denken dat ze hiermee mensen mobiliseren om tegen de PVV te zijn. Als grap is het filmpje smakeloos, als protest ongefundeerd, qua nieuwswaarde van beschamend laag allooi. Makers en verspreiders van de film: stelletje hysterisch links-liberale nietsnutten en nestbevuilers! Is dat genoeg modder? Mooi! Wie wind zaait zal storm oogsten.

 28. Bes Tolen

  ArjandeKok1, wat u beweert, is historisch onjuist. Er zijn meer zulke verhalen in omloop, ook in provincieplaatsen, dus bent u niet de enige met dat idee. Amsterdam was al vanaf 1500 bezig met haar opmars. Joden (uit Antwerpen en Portugal) kwamen, trouwens een beperkt aantal op het totale inwonerstal, naar Amsterdam omdat het de aantrekkelijke vestigingsplaats was. Antwerpen was trouwens al zeker honderdvijftig jaar diamantstad voor zich daar de eerste joden vestigden, die weliswaar in de diamanthandel gingen.
  De meeste Joden in Spanje en Portugal zijn trouwens in de tweede helft vijftiende eeuw naar het katholicisme overgegaan. Door de geslepen bemoeienis van het Vaticaan op het nodige moment en zeker voor de elite onder gunstige voorwaarden.
  De westerse wereld houdt er veel mythes op na en die zijn onuitroeibaar omdat ze gebruikt, lees: misbruikt worden. Daardoor komt het westen nooit uit haar problemen. Daardoor maakt ook de islam in Europa kans. Het Vaticaan is op dit punt ook bezig zich sterk te maken en zoekt zeker een weg om zich te handhaven. De bevolking is niet in tel. Nooit geweest m.i.

  1. toetssteen

   +10 voor Bes!

 29. denktenk

  Als het OM een beetje ballen heeft,
  kunnen ze nu laten zien, hoe ze zijn.

  Dit filmpje is veel smeriger en veel gevaarlijker,
  dan het “KKK-ophang” filmpje van SSimons.

  Als het OM hier niet achter aan gaat,
  weten we precies, hoe OM in elkaar zit.

 30. nassigny

  Walgelijk dit filmpje, echter niet verwonderlijk. Het tekent de, ongefundeerde, angst en het onvermogen om bijvoorbeeld te leren van de demonisering van Pim Fortuijn. Is dit geen haat zaaien.

 31. Ome Ga

  Links gajes: “Ik ben Socialist, ondanks alles, tot mijn dood!”
  Samsom/Roemer/Babyface (hoe heet ie ook al weer):
  “Ik ben en blijf. Socialist.”

  Hitler: “Ich bin Sozialist, weil es mir unverständlich erscheint, eine Maschine mit Sorgfalt zu pflegen und zu behandeln, aber den edelsten Vertreter den Arbeit, den Menschen selbst, verkommen zu lassen.” (Monument Dortmund 1935).

 32. Babaji538

  Carnaval, van vòòr het vlees.
  Zorro!
  Petra Hermans

  1. Zout

   Ik zou wat aan m’n neus laten doen als ik jou was…

   https://i.imgur.com/iBb37C5.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.