DWDD-gast Claudia de Breij verrast vriend en vijand met krachtig betoog over ‘Kansloze asielplaag’

claudiadebreijscreenshot
Foto: Claudia de Breij tijdens haar verrassende betoog in DWDD. Foto: screenshot DWDD

Verrassende televisie gisteravond: Claudia de Breij met een genuanceerd en recht door zee verhaal over asielzoekers en immigranten. Moedig. Aanleiding was de tsunami van kritiek op het Telegraaf-artikel Kansloze asielplaag ongehinderd verder.  

Door DWDD waait de laatste tijd een frisse wind. Blijkbaar laten de programmamakers eindelijk de ultralinkse koers los en bieden ze een podium aan een gekleurder palet van meningen.

Als Claudia de Breij als gast van Matthijs wordt aangekondigd, kun je er donder op zeggen dat Twitter vooraf volloopt met verzuchtingen over de (naar nu blijkt vermeende) voorspelbaarheid van haar zoveelste optreden. Zelfs DWDD-commentator Sywert van Lienden is vol lof over de eerlijkheid van oudejaarsconferencière De Breij die gisteren een behoorlijk ‘rechts’ geluid laat horen:

Van Dolf Jansen mogen we criminele asielzoekers geen tuig noemen, want het zijn en blijven mensen en dat straalt af op de asielzoekers met goede bedoelingen. Marianne Zwagerman (lees hier haar sterke betoog over de Telegraafrel) reageert, waarna De Breij van Matthijs het laatste woord krijgt. Tot ieders verrassing schaart ze zich achter het standpunt van Zwagerman.

Claudia de Breij: ‘Er zit wel degelijk tuig uit Algerije en Marokko. Ze zijn echt heel lastig uit te wijzen omdat Algerije en Marokko ze ook niet terug willen, wat ik begrijp. (…) Je besmet de groep oorlogsvluchtelingen ook door de Telegraaf op die  manier te veroordelen. Ik schrok niet zo van die kop. Het artikel gaat over mensen die grote problemen veroorzaken in asielzoekerscentra. De Telegraaflezer is niet zo stom.’

Zo kan het ook: een beschaafd debat voeren tussen andersdenkenden. We zeggen het niet vaak en hopen zelfs dat het niet bij deze keer blijft: lof voor DWDD.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Claudia de Breij op haar twitter-account:

  https://twitter.com/claudiadebreij/status/818574187996606464

 2.   

  Ik kijk normaal geen NPO , maar dit kwam voorbij tijdens het zappen. Die Dolf Jansen schreeuwt om het hardst , maar zegt niets. Wat een dom sukkeltje , en hij maakt slechte niet grappige shows.

  Claudia staat waarschijnlijk voor de doorsnee Nederlander , die steeds meer in de gaten krijgt wat voor kotsbeleid er gevoerd wordt door de linkse poppetjes van ons kabinet.

  Nog 2 maandjes en we nemen voorgoed afscheid van ze !

 3.   

  Wilders moet bestreden worden en daarvoor gaat links even verder dan men zou verwachten. Maar het gaat om Wilders. Alle partijen stelen een beetje “Wilders” voor zich als eigen uitvinding. Zielig! En als Wilders door deze tactiek verslagen is draait alles gewoon bij het oude liedje. De Oudejaars conference heb ik na 5 minuten uitgezet na enkele aanvallen op Wilders en nog iemand. Haar eerste woord was zowat Wilders en het leek meer op humorloze haat. Iemand op grappige wijze een toontje lager laten zingen is leuk maar dit was het niet. Omdat er van hetzelfde maar op linkse figuren niet aankwam ging de tv uit. Ik geloof deze VARA leden dus voor geen cent en kijk dus niet. Er zijn genoeg ergernissen al op onze media.

 4.   

  Ik ben bang, dat dit een eenmalige “uitglijder” van DWDD is.

  Matthijs van Nieuwkerk zat wel heel erg in zijn papieren te studeren.
  Hij had dit niet verwacht en had er ook geen verweer op.

  Dit was een onverwachte streep door de Vara/DWDD linkse indoctrine.

  Maak je verder maar geen illusies.

  Linkse gutmenschen zijn net zo erg als mohammedanen.

  1.   

   Helemaal mee eens denktenk, een zwaluw maakt nog geen zomer, voordat de rest van het linkse, socialistische tuig ervan overtuigt raakt dat zij decennia lang een giftige islam-adder tegen de borst hebben gekoesterd, dan nog blijven ze in grote lijnen dit landverraad steunen.

 5.   

  Linkse figuren zijn gek op zandnegers uit Afrika. De reden is, dat het meestal alleenstaande mannen zijn, waar broekpak wijven en homo,s op vallen. De normale Nederlander zit niet te wachten op die achterlijke debielen, omdat ze alleen maar overlast veroorzaken. Landen als Marokko en Algerije zijn dolblij, dat ze nu in Nederland zitten en niet uitgezet worden. Op deze manier komen ze van hun vuilnis af, zonder ook maar 1 cent te betalen. Vanaf nu mogen wij voor die randdebielen dokken en staan woningzoekers nog langer op de wachtlijst. Dat is ook de reden, dat Geert Wilders populair is onder Normale Nederlanders met een baan. Deze man probeert met gevaar voor eigen leven, ons land te beschermen tegen tuig. De rest van de partijen schijten hun broek vol, vandaar al die positiviteit over Rifapen. Op dit moment zijn er nog enkele gemeentes, waar het moslimvrij c.q. arm is. Dit moeten we zo houden, anders kan de echte Nederlander nergens meer normaal wonen. Denk daaraan in maart!. Als mensen hun stemgedrag niet veranderen, zit over een paar jaar iedereen tussen de moskeeën, schotels, bontkragen, verkrachters enz.

 6.   

  De asielplaag, waar we nu in zitten is vergelijkbaar met mei 1940. Toen werden we overspoeld met Duitsers. Nu is het Afrika, dat ons land over wil nemen. In de tweede wereldoorlog hadden wij hier de NSB, die heulde met de indringers. Die vroegere NSB is nu afgesplitst in meerdere partijen, zoals de PVDA, Groen Links, D66, SP enz. Het verzet bestaat op dit moment uit de PVV, die gelukkig flink aan het groeien is. Jammer, dat die linkse landverraders heulen met de vijand. Die komen na de bevrijding wel aan de beurt.

  1.   

   Grappige vergelijking, @Mars. Maar de migranten zijn niet met tanks en bommenwerpers komen binnenrollers en PVV-ers worden niet tegen de muur gezet.

   1.   

    Hebben zij niet nodig, denk aan de uitspraak van Khadaffi die vertelde eigenlijk wat nu gebeurt. Wij kunnen hele Europa innemen zonder een schot te lossen, zei hij toen ongeveer met andere worden. Hij had gelijk en Europa hielp om hem te vermoorden. Ik denk dat Europa nu anders zou gehandeld hebben en zich niet laten pushen door Clinton zoals gebeurde. De vrede is met de lente revolutie niet gekomen, in tegendeel. Moslims hebben kennelijk dictators nodig anders is het gelijk rotzooi.

    1.   

     oooh mijn god je begrijpt er echt geen pleuris van he ??
     DOMBO

     het ; tenenekrommende van je ?
     Ik denk dat Europa nu anders gehandeld zo hebben en zich niet laten pushen door Clinton zoals gebeurde

     WAT DENK JE WAT ER DAAARNA IN UKRAINE GEBEURDE
     HERSENLOZE DROPVETER !!

     HEB JE DAT GEMIST ??

     JEZUS CHRISTUS WAT EEN GENIALE DOMHEID HIER VAN DIT VOLK

     1.   

      Leonidas, heeft thuis ruimte genoeg om een aantal kansparels te huisvesten. Hij geilt namelijk op besneden knulletjes met bontkragen. Hij denkt ook, wat een geit kan, lukt mij ook.

 7.   

  Het is waar Gustaaff ,ze komen niet met tanks en bommenwerpers, ze komen met sluwe praatjes en daar stinken veel westerlingen in. Als ze zich gevestigd hebben gebruiken ze vrachtwagens en sturen ze kleine kinderen met een bom om hun middel de menigte in. Dat verwachten de Westerlingen niet. Die tanks komen later wel en een ieder die geen moslim wil worden, rekenen ze mee af en denk niet dat jij ontkomen kan. In het land van herkomst worden de Christenen en Joden ook op een rij gezet . Dus dan kun je de PVV gezelschap houden. Maar zover zal het wat mij betreft niet komen. Daarom stem ik PVV.

 8.   

  Het licht begint te schijnen bij velen, maar laten we belonen diegene die het licht ontstak, GW, proberen met zijn visie met veel vuilspuiterij naar hem, nu de winst proberen te boeken, dat is de vuile politiek waar ik en vele met mij van balen als een stekker.

 9.   

  Luister even naar haar laatste zin dan weet je meteen wat hier achter zit: Wilders de wind uit de zeilen nemen.

  Naarmate de verkiezingen dichterbij komen zullen dit soort geluiden vaker te horen zijn bij de NPO. Daarna niet meer.

 10.   

  Prachtig hoe Claudia dit deed! Ze trok zich helemaal niets aan van links-rechts verwachtingen. Moeiteloos maakte ze een overgang van scherp een probleem formuleren naar barmhartige opvang van vluchtelingen. De uitersten op zowel (zich) rechts (noemend) als (zich) links (noemend) werden compleet weggeveegt door haar onafhankelijk positie nemen.

  1.   

   Het moge inmiddels duidelijk zijn -zowel door de absurde, provocerende en trolachtige stellingname als het woordgebruik voor de bijbehorende onderbouwing- dat Maarjuna de volgende en zoveelste nick is van Simon. Ook al omdat zij/hij alleen steeds dingen poneert, maar niet of nauwelijks op reacties ingaat.

   Wanneer ga je nu eens deaud achterlijke idioot?

   1.   

    Hoezo provocerend? Waar ben ik niet op ingegaan?

 11.   

  Ik volg hier al enkele dagen de discussies omtrent Geert Wilders en het asielbeleid van onze regering. Wat ik hier over wil zeggen is dat mensen waar zij ook vandaan komen, of zij politiek vervolgd worden, of uit oorlogsgebied komen, of hun geloof, geaardheid, of etnisch vervolgd worden, hun huis en haard hebben moeten verlaten, omdat gevangen neming, marteling en/of leven bedreigd wordt. Daar vind ik dat zij hier mogen/kunnen schuilen en zich veilig moeten/kunnen voelen. Daar tegen over staat vind ik, dat deze mensen GEEN permanente verblijfsvergunning moeten krijgen want als de situatie in het land van herkomst weer veilig is moeten zij weer terug gaan want het land van herkomst moet weer opgebouwd worden. Denk b.v. aan Syrie, helemaal kapot geschoten en gebombardeerd. Zij zullen dan hard nodig zijn, daar.

 12.   

  Magere hein. Dolfje, marathonloper. Die is niet anders gewend dan achter Somaliërs aan te lopen.

 13.   

  Geert Wilders zegt het al jaren , een asielplaag die de kansen van echte vluchtelingen misbruikt. Die over de rug van de echte vluchteling , het vredige Nederland verpesten. Maar dat schijnt normaal te zijn voor de moslim, het moeilijk maken voor anders denkenden.
  Nu brult een Claudia iets van Wilders door de ether en je vindt het fantastisch Maarjuna. Een fantastische vrouw. Ja dat vond je van Sylvana ook en kijk wat er van terecht gekomen is. De Brij was een stemmen lokker voor links.

 14.   

  Helemaal goed van Claudia de Breij, gelukkig zijn er steeds meer BN-ers die hun stem laten horen, het moet toch langzaamaan iedereen wel duidelijk worden, dat wij deze stormloop op onze zorgvuldig en met hard werken opgebouwde zekerheden en welvaart, een krachtig halt moeten toeroepen, ons werken is een erfenis voor onze kinderen! En niet bedoeld voor een stel armzalige ‘schraalhanzen’, die gelijk een sprinkhanenzwerm, alles kaalvreten, en een onbruikbaar land achterlaten!

 15.   

  https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=claudia+de+breij+mag+ik+dan+bij+jou

  Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou – YouTube

  Hoe dan ook … dit is wel een erg mooi liedje.

 16.   

  Het sleutelwoord was ‘plaag’, niet ‘tuig’. Dat ligt natuurlijk historisch wel wat gevoeliger.

  Dat er een heel item aan gewijd wordt is wel degelijk de linkse invalshoek die we gewend zijn van DWDD. Wat Claudia ervan zegt kunnen we moeilijk aan dat programma toeschrijven. Dus ik snap de plotselinge lof niet zo.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!