snapshot10

Giel Beelen gaat "zeker" op Sylvana Simons stemmen – terwijl ze hem pas nog voor racist uitmaakte

Geen categoriejan 27 2017, 15:30
In oktober vergeleek hij haar nog met een aap, maar nu gaat Giel Beelen op Sylvana stemmen – of neemt hij haar keihard in de maling?
Radiopresentator Giel Beelen gaat op Sylvana Simons stemmen, vertelt hij in een interview met het AD. In oktober veroorzaakte Beelen nog commotie toen hij in een uitzending het geluid van een krijsende aap liet horen waarna hij zei: "rustig, Sylvana". De politica – toen nog aangesloten bij DENK – was furieus: Giel Beelen was een racist, seksist en ga zo maar door. Zelfs toen hij publiekelijk zijn excuses aanbood, weigerde Sylvana deze te accepteren. Ze beweerde zelfs dat Giel Beelen nog gelooft in de "mythe van witte onschuld" – witte onschuld is dus kennelijk een "mythe", met andere woorden: alle blanken zijn schuldig aan racisme.
Ondanks de ophef beweert Giel nu van plan te zijn om op Sylvana's partij Artikel 1 te stemmen:

"Sinds ze zich losgemaakt heeft van DENK weet ik het zeker"

De 3FM-presentator kennende, vermoed je al snel dat het hier gaat om een grap. Toch lijkt hij behoorlijk serieus over zijn voornemen. Het gaat trouwens niet om een goedmakertje voor zijn eerdere grap over Sylvana, vertelt Giel:

"Och ja, nu lijkt het natuurlijk een goedmaakpoging. Maar ja, dan had ik het juíst gedaan. Ik ben al jaren bezig met het onderwerp vooroordelen. En dat blijf ik. Hoewel ik Sylvana nog niet heb gesproken, wil ik haar graag betrekken bij een van mijn programma’s op YouTube. ‘Help, ik discrimineer, maar ik wil niet meer’, zou de titel kunnen zijn."

Giel Beelen wil dus niet alleen op Sylvana gaan stemmen, maar is zelfs van plan om samen met haar een programma op YouTube te maken! Dat biedt perspectieven voor Sylvana, want een politieke carrière lijkt er voor haar echt niet in te zitten. Haar nieuwe partij Artikel 1 gaat het namelijk waarschijnlijk niet redden. In meerdere gebieden ontbreekt het aan voldoende ondersteuningsverklaringen, waardoor de kans groot is dat de nieuwe partij niet eens overal op het kiesbiljet komt te staan. Sylvana's Artikel 1 is dus al geflopt voordat de verkiezingen hebben plaatsgevonden.
Zelfs als Artikel 1 wél genoeg ondersteuningsverklaringen bijeensprokkelt, is de kans bijzonder klein dat de partij een zetel weet te bemachtigen. Niemand zit echt te wachten op het anti-Nederlandse geluid van Sylvana. De aanhang van DENK, die overwegend islamitisch is, heeft weinig zin om te stemmen op een partij die zich wil inzetten voor feminisme en homorechten. En de Surinaamse gemeenschap, waar Sylvana zelf uit afkomstig is, heeft al helemaal geen behoefte aan een speciale eigen partij. Ze laten Sylvana lekker links liggen en stemmen gewoon op een normale Nederlandse partij.
Sylvana kan na de verkiezingen dus mooi solliciteren bij Giel Beelen. Nu maar hopen dat hij haar niet in de maling neemt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten