Haatoma Anja Meulenbelt vergelijkt Palestijnse terrorist die vier soldaten doodreed met Nelson Mandela

Het ontslag van antisemiet en terrorismeverheerlijker Abou Jahjah heeft een hoop losgemaakt, ook bij onze nationale terreuroma Anja Meulenbelt.

De nasleep van de dodelijke terreuraanslag in Jeruzalem, waarbij vier Israëlische jongeren werden doodgereden door een idiote Palestijn in een vrachtwagen, laat zich nog altijd gelden. Gisteren werd die terroristische aanslag uitvoerig geprezen door de Belgisch-Libanese antisemiet Abou Jahjah, die daarvoor werd ontslagen als columnist bij De Standaard. Die deed over zijn ontslag een hoop huilieboeboe op z’n eigen Facebook-pagina. Jahjah vond het niet te verteren dat hij wordt ontslagen voor het “opstaan voor rechtvaardigheid” en dat deze daad maar weer eens aantoont hoe “hypocriet deze wereld is”. Juist ja.

Wie er ook wat over te zeggen had, was onze nationale Palestijnenknuffelaar Anja Meulenbelt. De voormalige SP-senator en sympathisante van Hamas vond het volgende van het feit dat De Standaard antisemiet Jahjah had geloosd:

meulenbelt-standaard-mandela

Juist ja, de koelbloedige moordenaar die in Jeruzalem vier jongeren van het leven beroofde was eigenlijk een soort Nelson Mandela: de man die het racistische apartheidsregime in Zuid-Afrika ten val bracht en er het algemene kiesrecht invoerde. Inderdaad totáál te vergelijken met de lafhartige moordenaars die Israëlische jongeren doodrijden terwijl ze op de bus staan te wachten. Knappe vergelijking hoor, Anja Meulenbelt! Een massamoordenaar vergelijken met een icoon van de strijd tegen racisme: in Gaza zullen ze vast trots op je zijn.

Eén ding uit deze hele situatie klopt dan weer wel: Anja Meulenbelt is lijstduwer voor de partij Artikel 1 van Sylvana Simons. Die laatste kennen we onder andere van haar nogal liberale gebruik van Nelson Mandela-vergelijkingen, dus wat dat betreft zit Meulenbelt precies op de goede plek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. van Urk

  Tim@ Ook als kind op het linkse bolwerk Utoya gezeten. Snapt u nu wat de beweegredenen waren van Breivik? Dit soort mensen de mond snoeren.

 2. jennifer

  Blijkt wel dat er meer malloten vrij rond lopen als dat ze in de inrichting zitten. Wat n gevaarlijk dom mens dat zowat in Ned vrij rond mag lopen. Nou dat clubje art 1 kan men wel vergeten voor Ned want deze heks heeft schijnbaar niets op met veiligheid voor burgers, als ze Palestijnse terroristen haar goedkeuring geeft. Wordt tijd dat dit soort idioten nergens meer mee, publiekelijk bijval gaat krijgen. Een dikke rol plakband op die bek van die malloot zou beter zijn voor iedereen.

 3. van Urk

  Daarnaast is Israel in vergelijking met het oude Zuid-Afrika geen apartheidsstaat. In Israel wonen seculiere Joden, christenen, druzen, moslims, orthodoxe Joden en Arabieren naast elkaar. Allemaal hebben zij de zelfde rechten, allemaal bekleden zij zeer hoge posities in de Israelische maatschappij. Er bestaat niet zoiets van: Jij mag de bus, universiteit of winkel niet in of jij mag geen functie bekleden als arts of legerofficier omdat u geen Jood bent. Eigenlijk is Israel een van de meest multiculturele landen ter wereld! Waar wel juist apartheid bestaat is nu juist in de Palestijnse gebieden! Plekken waar geen Joden mogen wonen, Op de Palestijnse Bir Zeit universiteit mogen zelfs geen Joden komen, Op het verkopen van een huis aan een Jood staat zelfs de doodstraf en gezamenlijk voetballen wordt door de voorzitter van de Palestijnse voetbalbond “een misdaad tegen de menselijkheid” genoemd. Iets wat je bij andere Arabische staten ook veel tegenkomt.

 4. Laaghlandt

  Nelson mandela was toch ook een terrorist, Kom op!
  Hij heeft niet alleen vast gezeten omdat hij zwart. Maar vooral omdat er een heel wapenarsenaal werd gevonden. Ook werd hem niets verweten toen meneer Nelson mee stond te schreeuwen met het anti-blanke ‘shoot the boer’ lied!

 5. Wachteres

  http://keesjemaduraatje.blogspot.de/2013/03/wat-gebeurde-er-nu-echt-met-anja.html

  Wie een aardig beeld wil krijgen van Anja, moet dit artikel lezen. De gegevens zijn uit haar eigen boeken gehaald. Wat een gefrustreerd, beschadigd mens in feite. Ze heeft zichzelf door haar eigen keuzes kapot gemaakt .

  Ik heb één keer op de site van Anja M. gereageerd. Zij reageerde ook en haalde mijn reacties weg, zodat het leek alsof ik helemaal overbluft was.

  1. van Urk

   Wachteres@ Dacht je dan werkelijk dat dit soort linkse heikneuters daadwerkelijk om de Palestijnse bevolking geven? Je ziet ze niet in Libanon en ook niet in Syrie waar duizenden Palestijnse vluchtelingen in erbarmelijke toestanden opgesloten zitten in kampen waar IS de scepter zwaait. Daar hoor je ze ook niet over.

   1. Wachteres

    Anja is een warhoofd, van Urk. Ze is al zo lang door het ultra-linkse denken gehersenspoeld – ook in haar persoonlijk leven – dat ze niet meer logisch de zaken op een rijtje kan zetten.

 6. Floris

  Links heeft Mandela tot pilaarheilige verheven, maar dat was hij beslist niet. Evenmin als dat wrede wijf van hem.

  Tim volgt deze slinkse strategie om een terrorist tot een soort heilige te verheffen. Wellicht is Tim ook van mening (evenals vette Anja) dat Arafat terecht de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen?

  1. Leonidas

   ja, ik vind die “toffe ‘ mandela ook niet zo geweldenaar hoor

   als je je medemensen in de fik steekt met wat autobanden

   eromheen ,

   dat heb je voor mij al je rechten verloren

   incl die kokosnoten lesbo van hem met dat sch….mhaar

   bovenop

 7. Floris

  Tim schreef: “Nelson Mandela: de man die het racistische apartheidsregime in Zuid-Afrika ten val bracht”.
  ———————————————————–
  Nou nee. Dat is eerder de “verdienste” geweest van linkse activisten zoals RaRa met hun bomaanslagen en overig grof geweld. Mandela kreeg het in z’n schoot geworpen.

  De vraag is of Zuid-Afrika er zoveel beter van is geworden. Volgens mij moet het antwoord ontkennend zijn.

  Wat ik bovendien bij die linkse activisten mis is dat ze nooit op zijn gekomen voor de blanke slachtoffers van zwart racisme. Zowel in Zuid-Afrika als in andere afrikaanse landen zoals Zimbabwe.

  De hypocrieten…

  1. van Urk

   Er stierven meer dan 620.000 blanken om zwarte slaven te bevrijden. En tot op de dag van vandaag nog niet eens een bedankje, en we staan nu bekend als racisten.

 8. unitokkie

  Sja je krijgt vanzelf een hekel aan de wereld, en gaat slachtoffers verheerlijken omdat alleen zij vriendjes met je willen zijn, omdat niemand je wil. Geen enkele man haalt t in zn hoofd om uberhaupt al in de buurt te komen van Anja.

 9. Gustaafff

  Ja, oud-SP.

  I say no more.

  1. Leonidas

   GO AWAY ZEURPIET
   uw tijd is om
   het antwoord was ook al fout, net als je hele personage

   OPZOUTEN BEUKMAN

 10. Wim

  De naam Nelson Mandela (Mvezo, Oost-Kaap, 18 juli 1918), geboren als Rolihlahla Mandela, is voor niemand een onbekende. Eerst als leider van het ANC (African National Congress), als president van Zuid-Afrika van 1994 tot 1999 en ook als winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1993. Zevenentwintig jaar lang zat hij gevangen op het Robbeneiland vanwege zijn strijd tegen de Zuid-Afrikaanse apartheidspolitiek. In Zuid-Afrika wordt hij beschouwd als de “Vader van het vaderland”. De gezondheid van Mandela was de laatste jaren al sterk achteruit gegaan en sinds begin juni 2013 verbleef hij in het ziekenhuis. Nelson Mandela is op 5 december overleden en in Nederland worden de gemoederen in gereedheid gebracht voor een aantal weken van –al of niet gemeende – rouw door middel van tranentrekkende televisie- en radioprogramma’s.

  De Zuid-Afrikaanse geschiedenis, zo leert ons het klassieke geschiedenisboekje van de Lagere School (van voor de bedenkelijke ‘mammoet’ herziening van het onderwijs uiteraard), begint definitief met de Nederlandse zeevaarders die, onderweg van Nederland naar de Indische archipel, hier een verversingsstation oprichtten in 1652. Destijds was de zuidelijkste punt van Afrika nagenoeg onbewoond, alhoewel vanuit het noorden (vanaf 1653) nog wel eens enkele nieuwsgierigen hun jacht onderbraken om al die drukte eens wat beter te bekijken. Kort en goed: Zuid-Afrika kende in de voor zover ons bekende geschiedenis vrijwel geen inwoners toen de eerste (Nederlandse) kolonisten hier aan wal kwamen. Het toetreden (!) van zwarte bevolkingsstammen tot het Zuid-Afrikaanse gebied in latere eeuwen had vooral te maken met de veel grotere overlevingskansen die de blanke gemeenschappen konden bieden. Grotere veiligheid, beter voedsel en betere gezondheidszorg, ook al was die nog zo summier.

  Die situatie, dus een zwarte en blanke bevolking met onderling grote culturele verschillen en gebruiken, noopte midden 20e eeuw de inmiddels van Engeland onafhankelijke Zuid-Afrikaanse staat tot het ongelijk behandelen van beide bevolkingsgroepen volgens de toen geldende inzichten. Hiertegen richtte zich het bezwaar van de jonge Mandela, die overigens, ondanks de rassenscheiding, zonder problemen een volledige rechtenstudie kon voltooien. Alhoewel oorspronkelijk geweldloos (naar het voorbeeld van o.a. Ghandi in India), was Mandela er niet vies van om geweld te gebruiken nadat vreedzame middelen niet snel genoeg resultaat leverden. Mandela stichtte en leidde persoonlijk vanaf 1960 de militante tak van het ANC met de naam ‘Umkhonto we Swize’ (Speer van de Natie). Deze groep noteerde een groot aantal aanslagen, die bloedig van karakter waren en vele doden tot gevolg hadden. Op grond van die terroristische aanslagen en het voorbereiden van een staatsgreep werd de advocaat Mandela berecht, veroordeeld en gevangengezet. Tijdens zijn gevangenschap werd het ANC geleid door zijn echtgenote Winnie, waarbij Nelson Mandela kennelijk onmachtig was om te voorkomen dat in die periode de meest weerzinwekkende en bloedige aanslagen werden gepleegd. Dit resulteerde in het levend verbranden van tegenstanders door hen met benzine te overgieten en een brandende autoband om de nek te hangen. Als gevolg van al deze acties kleeft ook aan de handen van Mandela het bloed van duizenden doden. Hij wist, keek toe en zweeg luidruchtig, zo weten wij nu.

  In de 70-er en 80-er jaren hebben Nederlandse communistische en socialistische ‘axiegroepen’ zoals RaRa zich ingespannen om dit Zuid-Afrikaanse terrorisme te ondersteunen. Zo werden Shell benzinepompen vernield of in de brand gestoken, directies van bedrijven bedreigd met de dood, terwijl ook Makro-vestigingen het moesten ontgelden vanwege relaties met Zuid-Afrika. Vele van die ‘axieleiders’ en hun vazallen van toen bevinden zich nu prominent in de politiek, de publieke omroep, de Non Gouvernementele Organisaties (NGO’s) of andere echelons waar enorme hoeveelheden belastinggeld worden verstookt. In die tijd ook werden geschiedenisboeken herschreven tot een voor de linkse kerk acceptabele versie van de geschiedenis en waardoor een cultus rond Mandela kon ontstaan alsof het de evenknie van een Bijbelse Profeet was.

  De werkelijkheid is anders. Mandela deinsde er op cruciale momenten niet voor terug om duizenden mensenlevens op te offeren voor zijn persoonlijke idealen en ambities. Dat Mandela gevangen werd gezet had niets van doen met zijn idealen, die ook zonder geweld en talloze doden bereikt zouden zijn gelet op de druk die van elders al op de Zuid-Afrikaanse regering werd uitgeoefend om de apartheidspolitiek te herzien. Door nu te doen alsof Mandela uitsluitend gevangen werd gezet vanwege een onwelgevallige kleur, zweetvoeten of ander vermeend ongemak, is dan ook een volstrekt onjuiste voorstelling van zaken en verdoezelt de werkelijke geschiedenis. Dat is ook te merken aan het ontbreken van berichtgeving in ons land omtrent de huidige ‘Plaasmoorden’, waarbij talloze blanke boeren op weerzinwekkende wijze om het leven werden gebracht. Blanke boeren dus, die het land in 300 jaar een ongekende rijkdom en een onbezorgde toekomst brachten, voor uiteindelijk zowel zwart als blank. Een bewijs overigens dat geen enkel land op dit continent arm zou hoeven te zijn en afhankelijk van ‘blank’ ontwikkelingsgeld.

  De huidige werkelijkheid in Zuid-Afrika is dan ook een andere dan de staatsomroep NOS ons voorschotelt. Het ANC is vrijwel direct na het vertrek van Mandela als leider verworden tot een machinerie die een beperkt en bedenkelijk groepje van weinig verheffende elementen aan de macht houdt. Het land glijdt in hoog tempo af tot de staat waarin de rest van het Afrikaanse continent zich bevindt en dat is de staat van geweld, immoraliteit, bandeloosheid en zelfverrijking voor en door enkelen. Enkele jaren geleden nog waarschuwde oud-president Frederik Willem de Klerk voor het ANC, dat dankzij een electorale meerderheid kan doen en laten wat zij wil. En wat het huidige ANC wil en doet is niet veel anders dan een voortzetting van de apartheidspolitiek. Ditmaal echter zijn blanken de onderliggende partij en het ANC slaagt er niet in zich te realiseren dat zij daarmee meteen ook de economie van Zuid-Afrika grondig om zeep helpt.

  Het siert de mens en politicus Mandela dat hij er in is geslaagd om na zijn aantreden als president van het land Zuid-Afrika te behoeden voor een marxistische geweldsuitbarsting met nog veel ernstiger gevolgen. Dat roept terecht alom bewondering en respect op. Tegelijkertijd echter moet worden geconstateerd dat zelfs Mandela niet bij machte is gebleken om een Afrikaanse natie cultureel en economisch duurzaam bij de les te houden. Mandela was dan ook geen heilige.
  Uit Bron

  1. Wim

   Conclusie,die Anja heeft gelijk, gezien het bovenstaande verhaal zijn het alle twee terroristen die er niet voor terugdeinsde om over onschuldige lijken te gaan

  2. toetssteen

   @Wim
   Niet geheel correct:

   http://www.sahistory.org.za/article/khoikhoi

   Deze mensen leefden daar van oudsher en de Hollanders dreven daar handel mee omdat ze behoefte hadden en verse producten (aan boord van de schepen) en vers drinkwater.

   Later kwamen stammen met een donkerder huid, uit centraal Afrika afgezakt; omdat er wat te halen viel.

   Ingeval van Israël een zelfde laken. De Ottomaanse provincie Palestina (geen land, had ook geen heerser) was een troosteloze boel van woestijn en moeras. (malaria was vaste vriend….).
   De Ottomanen waren blij dat Joden voor dik geld die waardeloze troep kochten en ze maalden er zeker niet om dat na de oorlog besloten werd dat er een stipje in handen van Joden kwam. Stelde toch niets voor….
   Maar ja, met hard werken werd het toch wat en toen stroomden de Arabieren toe en ze noemden zich Palestijnen, want blablabla.

   1. Floris

    Toets schreef: “Deze mensen leefden daar van oudsher en de Hollanders dreven daar handel mee omdat ze behoefte hadden en verse producten (aan boord van de schepen) en vers drinkwater. Later kwamen stammen met een donkerder huid, uit centraal Afrika afgezakt; omdat er wat te halen viel.”
    ——————————————————————-
    [linksmodus aan] Ja hoor eens Toets, dat waren negers die land stalen van andere negers. Dat mag!

    Het wordt heel wat anders als witten land stelen van negers. Begrijpt u wel? Dan is het wél landjepik.[linksmodus uit]

 11. Wim

  Tausende Juden verlassen Frankreich aus Angst vor Gewalt

  Veröffentlicht: 10.01.17 00:49 Uhr

  In den vergangenen Jahren haben 40.000 Juden Frankreich verlassen, weil sie sich in Land nicht mehr sicher fühlten.

 12. Ome Ga

  Pracht CVtje deze polletiek ho*rige haatoma, en hoe kon deze hamas-Joden-aan-het-gas ook nog senator worden? Ja okay, is dan wel van de godloze, asociale (nationaal) Socialistische Partij geweest, maar toch.

 13. Leonidas

  ik had vroeger een voetbal vriend

  die had zo’n hond : EEN SCHAPENDOES !!

 14. Ome Ga

  Leonidas, maar die schapendoes had niet zo’n mooi Mandelashirt aan. Nou jij weer.

  1. Leonidas

   whahahahahahahah
   als je zo’n mens ziet
   dan eet je toch ook geen fricandellen meer !!
   en werd ook vanmorgen via de britse geheimedienst de S= 5 ??
   bekend gemaakt
   uiteraard ook uit zeeeeer betrouwbare bron
   er gaat een gerucht ????
   dat ze altijd een pistool bij zich heeft ,
   dat als ze iemand tegen komt die lelijker is
   ze die dan doodschiet

   zou dan kloppen ??

   huggie

 15. bjornvanherpen

  met ouderdom komen de gebreken, dat bewijs dat mens wel weer

 16. Kodi

  Hoe kan je nou bezetten wat van jezelf is?

 17. Rheagys

  Landverraad!!!!!!!! Deze mensen horen bij de vijand!!!! We zijn fckin in oorlog met dit tuig en zij neemt het er voor op.. opknopen of daarheen sturen… ik zeg opknopen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.