Haatzaaiend Joop.nl publiceert lijst met rechtse minderwaardige mensen

Joop.nl treedt in de voetsporen van al-Qaeda, dat al langer lijstjes bijhoudt met islamcritici die een pak slaag verdienen…

Ranzigheid is de motor van VARA-website Joop.nl, maar zelfs die twijfelachtige standaard werd vanochtend niet gehaald toen ene Cemil Yilmaz (een “sociaal ondernemer”, aldus zijn mini-biografie) een artikel plaatste over Geert Wilders en andere rechtse mensen in Nederland. Of hoe Cemil dat verwoordde: “Paus Geert en de Rechtse Kerk“. Cemils bezwaar tegen deze zelfverzonnen beweging, die volgens hem bestaat uit een horde slaafse journalisten, luidt als volgt:

“Journalisten als Wierd Duk zijn selectief op jacht naar alle mogelijke manieren om de multiculturele samenleving te problematiseren en bevolkingsgroepen te demoniseren.”

En dat is dus nogal tuig van de richel, hè, die journalisten die rechts van het midden opereren? Lees maar mee met Cemil:

“Deze ‘voorvechters’ van het vrije woord en ‘verdedigers’ van onze normen en waarden zijn evenwichtskunstenaars die uitstekend weten te balanceren binnen de grenzen van de journalistiek en wetgeving. Ze veinzen ethisch te zijn en wassen keer op keer hun handen in onschuld. Op deze manier Du(i)ken zij weg voor elke vorm van verantwoordelijkheid voor datgene wat ze gezegd of geschreven hebben. Met verwijten zoals jij-bakken, jammeren, klagen en getrol van hun volgers smoren zij elke vorm van kritiek. “

En wie dat dan zijn?

“De rechtse kerk (en de linkse die regelmatig met ze meedoet) is groter dan alleen Paus Geert I. Zij bestaat uit een steeds groter worden groep kardinalen (David Pinto, Afshin Ellian, Theodor Holman, Paul Cliteur, Theo Hiddema, Ruud Koopmans, Jeroen Pauw, Andries Knevel, Thijs van den Brink, Wierd Duk, Paul Scheffer, Joost Niemoller, Frits Bolkestein, Bart Schut, Leon de Winter, Jan Dijkgraaf, Jan Roos, Annabel Nanninga, Thierry Baudet, Bas Paternotte, Gert Jan Geling, Yernaz Ramautarsing, Celal Altuntas, Youri Albrecht, Bert Brussen, Marianne Zwagerman, Ebru Umar, etc.).”

Redacteuren van De Dagelijkse Standaard worden niet met naam en toenaam genoemd, maar onze website krijgt wel een “eervolle” vermelding van Cemil als het gaat om het emanciperen van de rechtse burger:

“Middels een geoliede propagandamachine bestaande uit steeds meer (online) haatpaleizen en haatpredikers verspreidt de rechtse kerk haar ideologie. Waar eerst vooral Geen Stijl, The Post Online, Jalta, Elsevier en De Dagelijkse Standaard fungeerde als haatpaleizen, zijn inmiddels ook de grotere namen als o.a. de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de NPO (on)bewust een onderdeel geworden van de rechtse propagandamachine.”

We zullen dit maar opvatten als compliment, maar dit soort lijstjes opstellen (zowel de namen van personen als van zogenaamd niet-deugende websites) is gewoon demonisering van mensen die er een andere (lees: niet-linkse) mening op nahouden, en dus dienen te worden kalltgesteld. Met een open en vrij debat heeft dit niets te maken: dit is gewoon het zo snel mogelijk proberen uit te schakelen van je tegenstander door deze te vergelijken met alles wat erg, racistisch en discriminerend is. Allemaal gekrenkte mensen worden het slachtoffer van deze enge rechtse mensen, die in één lange lijst worden genoemd en daarmee als een soort groep weggezet die het slechtste zijn wat Nederland te bieden heeft. Ofzo.

Joop.nl en Cemil Yilmaz moeten zich diep schamen voor deze laffe poging tot karaktermoord. Ga anders eens in discussie, in plaats van alleen mensen op een hit list te plaatsen!

Die praktijk is namelijk lang niet zo onschuldig als dat het voor sommigen misschien lijkt, want toen in 2002 Pim Fortuyn door intolerante linkse lui constant in het rijtje met Adolf Eichmann, Jorg Haider, Jean-Marie Le Pen en Silvio Berlusconi werd geplaatst liep dat op 6 mei 2002 niet goed af. Of om het grafischer te zeggen: het eindigde met bloed, kogels, en de eerste politieke moord op Nederlandse bodem sinds de gebroeders De Witt in 1672.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Guppie

  Heb het hele stuk doorgelezen en het is walgelijk dat een site die zegt zich zelf te respecteren dit publiceert.
  Zo ook de hetze die door dezelfde site gevoerd wordt tegen de Telegraaf aangaande het benoemen van asiel terrorisme door Noord Afrikaans tuig.
  Nu op DWDd een discussie, voor zover mogelijk bij dit linkse programma over de inhoud van de stukken tegenover de koppen van de artikelen.
  Zowaar iemand bij dit programma die ingaat tegen de beeldvorming van de linkse hetze.
  15 maart nadert, de messen worden geslepen blijkt iedere keer weer.

 2. Ni28

  Jeroen Pauw rechts? Yilmaz in de war? Links is rechts en rechts is links. Wat is Yilmaz?

  1. Floris

   Je was me voor.

   Het is een bekend gegeven dat voor extreem linksen “gewoon links” niet genoeg is. Zo zal een extreem linkserd de PvdA “te rechts” vinden.

   Dat verschijnsel zie je ook bij moslims. Ik meen dat Pauw zich welgeteld 2 keer kritisch uitgelaten heeft over de islam. Dat is dus al genoeg voor kneus Yilmaz om hem bij de rechtse kerk in te delen.

   Ten overvloede: de “rechtse kerk” bestaat niet. Behalve in de biblebelt. Daar wordt deze vertegenwoordigd door de SGP.

   1. Jan

    Hetzelfde kun je natuurlijk zeggen van alle extreem rechtsen hier op DDS die Rutte links vinden. Overigens vinden linksen Pauw te rechts en rechtsen Pauw te links. Wellicht zit hij dus wel ergens in het midden.

    1. toetssteen

     @Jan
     Wat is dan ‘extreem’ rechts? De Libertarische partij die nota bene een islamitische tak heeft; gewoon omdat vrijdenken voor hen voorop staat.
     Velen smijten maar wat met termen zonder enig besef van de achterliggende betekenis.
     Fascisme, ook zo’n modewoord; xenofobie, be my guest! Racisme, zelfs tegen mensen die met leuk getinte partner hebben of zelf een gebruinde teint hebben, want zij zijn dan Bounty’s.
     Mja, u komt met extreem rechts!!! Ayn Rand voorbijstrevend enzovoort.

 3. Ni28

  Is links weer op bloed uit om daarna krokodillentranen laten lopen en witte marsen te organiseren?

 4. Floris

  Ik zie dat kneus Yilmaz zelfs Jeroen Pauw tot de “rechtse kerk” rekent.

  De man ziet ze dus vliegen. Next.

 5. jennifer

  Hier zou de AIVD op moeten letten op dit soort lui, die anderen met de dood bedreigen in de politiek. Zo n site als joop.nl is dan ook een gevaar voor de bevolking in Nederland en nog te beschamend dat ze mogen publiceren. We weten het inderdaad nog van Pim Fortuin, daar kwam de kogel ook van links. Zover moet Nederland het niet door dit soort haatzaaiers laten komen,maar aanpakken die hap.

 6. Gustaafff

  Kijk nou eens. Rechts beschuldigt de gevestigde media ervan een propagandamachine te zijn voor links/de overheid en links beschuldigd de TPO en DDS een propagandamachine te zijn voor rechts. Als klap op de vuurpijl beschuldigen links en rechts elkaar ook nog van “demoniseren”. Met andere woorden: iedereen gooit weer eens met modder.

  Het blijft lachen.

  1. Leonidas

   leuk he guus flaterttttttttttttttttt

   dat er niemand meer op je reageert , heerlijk

   eindelijk normale discussies ,

   ja , de boel opnaaien en mijn Oom zwartmaken samen met je ho..lmaat

   en dan niet vertellen waarom, en ook niet met argumenten komen , je kan zo in brussel gaan werken , PUTIN DID IT
   KAN JE FRANS ZIJN K..NT OPWARMEN !!!
   TOT AAN JE ELLEBOOG

   NEE, MAFKEZEN , je zoekt het maar uit ,

   praat maar met die shoarma lover , die Eu fan , die vindt dat wij de populisten het niet begrijpen

   komt tie :

   nonononon landverrader
   je ligt eruit, je doet niet meer mee in onze discussies

   iets neerpleuren, en je dan pleiten maken nononononononon

   het is een dikke 40 uur geleden, samen met die shoarma graftak

   nononononononn

   het is stil aan de overkant

   het is stil aan de overkant

   het is stil aan de overkant

   ik denk niet dat die lijst nog komt vandaag ,

   ik denk dat ze aan het overleggen zijn

   of ze misschien GEORGIE ZOUDEN KUNNEN ROEPEN !!

   vaudt heren helemaal vaudt !!!!

   dus mijn beste hersenlozen het is nu gloeiende gloeiende

   26 uur geleden heee 26 uur !!!

   hoe lang duurt onze martelgang nog, WIJ WILLEN HET WETEN !!

   DE HELE SIDE SMACHT NAAR DE WAARHEID,

   DUS ik ga morgenochten snel nog een keer kijken

   MISSCHIEN EEN TIP ??? VERANDER SNEL JE INLOGNAAM

   WHAHAHAHAHAHAHA , DAT IS HUMOR SIMON , SNAPPIEUM ???

   LOSERSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

 7. nienke

  Mag dit wel dan rechtse minderwaardige mensen, dit is toch 10 keer erger dan minder marokkanen zou ik zeggen.
  Deze mensen moeten zich toch ook zeer beledigd voelen of kunnen alleen de linksen en de islam zich beledigt voelen.
  Het woord “minderwaardige mensen” dat gaat toch echt te ver mijn inziens.
  Weet je nog dat Van Dam Pim Fortuyn ook een “minderwaardig mens” vond, tenminste zoiets herinner ik me nog.

  1. Mar

   @Nienke

   “Het woord “minderwaardige mensen” dat gaat toch echt te ver mijn inziens.”

   In het gehele artikel op Joop komt het woord ‘minderwaardig’ niet voor.

   De kwalificatie “rechtse minderwaardige mensen” komt van de hand van Tim Engelbart.

   1. ErTussenIn

    Ik had het artikel niet eens gelezen en wist al dat het niet waar was, maar het was wel leuk om te kijken wanneer het iemand zou opvallen 😉

 8. van Urk

  “Zij veinzen ethisch te zijn en zij wassen keer op keer hun handen in onschuld”, “Op deze manier duiken zij weg voor elke vorm van verantwoordelijkheid voor datgene wat zij gezegd of geschreven hebben”, “met verwijten van hun volgers smoren zij elk vorm van kritiek”, “Middels een geoliede propagandamachine bestaande uit steeds meer haatpaleizen en haatpredikers verspreidt de …. haar ideologie”. Alsof ik een artikel over moslims en de islam lees. Joop de Palestijnenknuffelaar weet waar hij zijn inspiratie weer vandaan gehaald heeft om de boel zoals gewoonlijk weer te verdraaien. Jammer dat de aanslagen nochtans niet van rechts komen maar juist van diegenen die Jopie van rechts wil gaan beschermen.

 9. Wim

  Het niveau van Der Stürmer .

 10. Wachteres

  Er zijn ook linkse minderwaardige geestelijken en schoolleiders:

  https://nl.gatestoneinstitute.org/9744/christelijke-geestelijke-islam

  Christelijke geestelijke heet de islam welkom in de kerk, en buigt ervoor

  door Giulio Meotti

  Er is een verontrustende en groeiende trend in Italië en Europa.

  Voor het eerst in meer dan 700 jaar klonken islamitische verzen in de Kathedraal van Florence, in de kerk Santa Maria del Fiore. Onder de bekende koepel van Brunelleschi vergezelden de islamitische melodieën de christelijke. Het “interreligieuze initiatief” werd gepromoot een week na de barbaarse slachting door de islamitische terroristen in Parijs bij het kantoor van het tijdschrift van Charlie Hebdo. Het waren “Koran is rechtvaardig” en andere soortgelijke “hymns”

  1. maarjuna

   Ik vind dat prachtig! Het gaat in tegen die neerwaardse spiraal van elkaar verketterende betweters, die de weg helemaal kwijt zijn binnen die onzinnige links-rechts mythe.

   1. Noodluik

    Maarjuna staat volledig ‘spiritueel’ in het leven, maar is daardoor helaas het contact met de realiteit volkomen kwijt. Ze gelooft in de nieuwe mens, in vrede op aarde en in verbinding.

    Jammer genoeg weigert ze in te zien dat eerst het ‘oude kwaad’ uitgeroeid moet worden voordat je kunt bouwen aan een nieuwe, betere wereld. Het omarmen van het kwaad ziet zij als de beste oplossing, zonder te beseffen dat het kwaad niet van kwezelpraatjes gediend is en haar met huid en haar opeet. Mmmmm…… lekker hapje.

    1. Floris

     Helaas zijn er nog veel te veel Maarjuna’s op deze wereld zodat het kwaad ongehinderd voort kan blijven woekeren.

     1. ErTussenIn

      De juiste volgorde geeft geen problemen en dat kan natuurlijk niet.

  2. Anna

   Wachteres. Toevoegen: De nieuwe kerkleider van de PKN Rene de Reuver die zijn volgelingen wijs maakt dat “Dat je pas over geweld en islam kunt praten als je aanvaardt dat de islam ook een godsdienst is die vrede wil”.
   Islam is vrede als de hele wereld onderworpen is aan de islam. Dat had hij moeten uitdragen aan zijn volgelingen. In Trouw een zekere Shadi Hamid ” Wen er maar aan de politieke islam blijft”. Volgens Hamid “Maar dat is niet persé erg”. Links is vals en hypocriet omdat ze asiel en islam slechts verdedigen om eigen hachjes te beschermen.

   1. Wachteres

    Klopt Anna. De ‘geestelijke leider’ weet blijkbaar niet dat het begrip ‘VREDE’ binnen de islam een heel andere betekenis heeft dan in het Westen.

    Volgens de islam is er pas vrede als de hele wereld onder het beslag van de islam ligt.

    1. Gustaafff

     De Reuver is geen geestelijk leider; hij is een scriba. Hij heeft dus ook geen volgelingen.

     1. Noodluik

      René de Reuver (Capelle aan den IJssel, 12 oktober 1959) is een Nederlandse predikant en theoloog. Hij is sinds 15 juni 2016 scriba van de generale synode (landelijke kerkvergadering) van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit is het hoogste ambt binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

      De taken van de landelijke scriba binnen de Protestantse Kerk in Nederland zijn vooral INSPIREREND, beleidsvoorbereidend, vertegenwoordigend en representatief. Het is een functie voor een gepromoveerde theoloog, die de kerk goed kent.

      Rene is dus niet geheel onbelangrijk en zijn uitspraken ook niet. Een voorbeeldfunctie zou je kunnen zeggen.

     2. Gustaafff

      Uiteraard, @Noodluik. Maar dat heeft elke kerkenraad. Het is aan de gemeente wat ze er mee doen.

   2. ErTussenIn

    Nee hoor, ze weten wel dat het fout gaat, maar het is zoiets als “na mij de zondvloed”, het moet alleen nog even duren dat zij er zelf niet meer zijn.

 11. ikweetwatikwil

  “Links” en de islam begonnen met “praatjes” te maken. Je mag daar dan niet op reageren , want dan zijn “wij” begonnen. Die propaganda machine van de linksen en de islam , draait gewoon de zaken om. Je moet het allemaal met ze eens zijn anders ben je een nazi.
  We zijn 10/12 jaar verder na de 2 moorden en nog blijven ze hardnekkig bezig voor herhaling.

  1. ErTussenIn

   Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, de juiste volgorde geeft geen problemen, overal iets in omdraaien dus, is het motto.

   Geld moet weg, helemaal mee eens!
   Maar geld kan niet eerst weg zijn als je de rekeningen daarna nog steeds op de deurmat krijgt.

 12. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=kwqsuVavn78

  VIDEO: Hoe political correctness terreur bevordert en Duitsland vernietigt.

 13. Ome Ga

  Joop.nl, Volkert van der Graaf, (nat)socialist Adolf, massamoordenaars als Moham, Pol Pot, Yasser Arafat, Abu Yasaf, Osama bin Laden, Hussein O…. maak t rijtje maar af, maar niet te snel.

 14. Ome Ga

  @Wachteres, Anna “Klopt Anna. De ‘geestelijke leider’ weet blijkbaar niet dat het begrip ‘VREDE’ binnen de islam een heel andere betekenis heeft dan in het Westen.”

  Net als ‘MIR’ in de Russische, communistische betekenis.
  Het betekende slechts: “Vrede na alle processen van ‘arm-rijk’ klassenstrijd, van historisch dialectische theses><antitheses dus. De uiteindelijke Pravda Ware Vrede is de synthese, de nieuwe orde, na de slotfase van die strijd.

  (Marx vergat dat er dan nog steeds, tot in eeuwigheid, die klassenstrijd aanwezig blijft. Bezitsdrang en macht blijft bij godloze, anti-theïstische leiders en onderdanen!).

  En idd 'salam' van die haatreligie heeft een totaal andere betekenis, en veul en veul armer en enger, dan 'shalom' (ook semitische taal, maar dan van de Joodse Bijbel, en de ware God van Israel).

 15. Kodi

  Joop.nl begint steeds meer op een NSB-krantje te lijken. Daar werden ook namen van niet welgevallige andersdenkenden aan de schandpaal genageld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.