Het is januari, maar pietenhaters treiteren vrolijk door: agenten mogen niet op de foto met Zwarte Piet!

Geen categoriejan 19 2017, 16:00
Ben je toevallig van plan om dit jaar te solliciteren bij de politie in Almere? Dat is vanaf nu misschien niet meer zo'n goed idee.
Ja, het is januari. Ja, de laatste pepernoten en chocoladeletters zijn misschien nog niet allemaal het huis uit - maar hé, tegenwoordig is elke maand en goede maand om de sloop van Neêrlands tradities voort te zetten, of niet soms?
Nou, wel als het aan de politie van Almere ligt dus. Die lakeien van pietenhaters als Sylvana Simons hebben namelijk een nieuwe manier gevonden om Zwarte Piet uit onze maatschappij te verbannen: door een verbod in te voeren op het fotograferen van de kindervriend, om zo de indruk te wekken dat hij niet meer bestaat. Agenten mogen niet langer een foto met Zwarte Piet maken, want ja: het zou kunnen suggeren dat de politie een kant kiest. Het idee alleen al!
Het is een nieuwe taktiek die ertoe moet leiden dat Nederland langzaam maar zeker van Piet afstapt, zonder dat we het echt doorhebben. Nou, dat laten we dus niet op ons zitten. Het lijkt een kleine maatregel, maar het zijn dit soort dingen die de ideeën van racismeschreeuwers steeds meer geaccepteerd laten raken. En wat dat betreft pakken ze het slim aan: door al vroeg in het jaar dit door te voeren, zorg je al voor een hoop minder discussie, hoopt men tenminste. Natuurlijk wordt het gedaan onder het mom van "de politie wil graag neutraal blijven". Jaja, maar als het een gekleurde of stroopwafelpiet was geweest dan had men er zeker géén problemen van gemaakt. Dit soort wanmaatregelen doen de hoge piefen bij de Almeerse politie juist kleur bekennen, hoewel dat maar al te graag gepaard gaat met een sneue poging om Nederland om de tuin te leiden.
Mijn oproep aan agenten in die stad is dan ook: maak vooral veel foto's met Zwarte Piet, en deel ze zoveel mogelijk op social media. Agenten in Almere hebben óók het recht op het uitdragen van hun mening, en zeker op het uitdragen van onze nationale tradities. En één van de belangrijkste daarvan is - hoe erg de schreeuwlelijken van Artikel 1 dat ook zullen vinden - Zwarte Piet. Of het nou december, juli of januari is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten