Hilarisch: megalomaan DENK eist schadevergoeding van 'afvallige' Sylvana Simons

Geen categoriejan 23 2017, 9:00
De voormalige bondgenoten Tunahan Kuzu en Sylvana Simons gaan elkaar nu ook in de rechtbank bestrijden. DENK eist namelijke en schadevergoeding van 30.000 euro van de aspirant politica omdat ze zich niet aan haar contract zou hebben gehouden.
Volgens DENK heeft Sylvana contractbreuk gepleegd door zich kritisch uit te laten over haar oude partij. Zo zei ze onder meer dat ze het gevoel had gehad dat Kuzu en Selçuk Öztürk het absoluut niet erg vonden dat ze bedreigd werd. Ook zei ze dat DENK "appeleert aan boosheid en gedijt bij polarisatie, maar biedt geen lonkend perspectief en toont geen leiderschap."
Blijkbaar vindt sultan Kuzu die kritiek zo ver gaan dat hij nu een schadevergoeding eist van maar liefst 30.000 euro.
Je zou bijna willen dat de Nederlandse staat hém kon aanklagen wegens het uiten van kritiek. Als dat zo was had hij ongetwijfeld een schadevergoeding tegemoet kunnen zien van 30 miljoen euro.
Hilarisch genoeg beweert DENK ook dat Simons het relatie- en concurrentiebeding van het contract geschonden heeft. Meneer de Turkse politicus denkt dus dat een politieke partij te vergelijken is met een bedrijf. Nou, ik heb slecht nieuws voor hem: dat zijn twee totaal verschillende entiteiten. Als iemand bij Apple werkt kan het die persoon verboden worden om binnen een bepaalde periode voor, zeg, Samsung te gaan werken. Maar in de politiek kan dat niet. De vrijheid van meningsuiting en het recht om te participeren in het politieke proces gaan namelijk boven alles. Ja, zélfs boven de gekrenkte trots van een Nederturkse politicus met autocratische neiginkjes.
Natuurlijk is het voor gewone Nederlanders dan wel weer hilarisch om te zien hoe Kuzu en Simons -- of DENK en Artikel 1 -- elkaar nu gaan bestrijden. Ze willen zichzelf altijd neerzetten als 'het slachtoffer,' allebei bekritiseren ze de Nederlandse cultuur en geschiedenis systematisch, en beide politici zetten allochtonen en autochtonen bewust tegen elkaar in een poging om daar politiek van te profiteren. Laat die twee elkaar maar lekker bestrijden. Ik pak er alvast wat popcorn bij. Jij ook?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten