Hypocriete Rutte spreekt met gespleten tong: stoere woorden in de krant, een heel ander verhaal in Davos

Geen categoriejan 24 2017, 14:00
Huichelachtigheid, uw naam is Mark Rutte.
Na (bijna) zeven jaar te hebben gezwicht onder het premierschap van Rutte weten we ondertussen natuurlijk wel wat we aan hem hebben. De man spreekt voortdurend met gespleten tong. De ene dat zegt hij dit, de andere dag beweert hij met uitgestreken gezicht precies het tegengestelde. Nou zijn de meeste politici bedreven leugenaars, maar Rutte heeft hypocriet zijn echt tot kunst verheven.
Zo ook zijn verhaal deze week in kranten en op televisie. Oh ja, meneer de VVD'er is opeens héél stoer, eurokritisch, immigratiekritisch, en sociaalconservatief. Echt hoor.
Vervolgens gaat hij naar Davos waar hij dit soort verhalen ophangt:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/823846748342939648_NE1YXvpvuZUlSIN4.mp4"][/video]
Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet kan dit soort goedkope politieke spelletjes absoluut niet waarderen. En dus gooide de partij deze hilarische én volkomen terechte tweet het internet op:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/823846748342939648
Ongetwijfeld zal Rutte dit "niet normaal" vinden, maar wat de kiezer "abnormaal" vindt is hoe hij zijn boodschap per publiek verandert. In Nederland is hij Mr. Strict zelve, in Davos verandert hij ineens in de meest eurofiele politicus die ons land ooit gehad heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten