Hysterische VARA ziet in islamkritisch debat een soort Kristallnacht: “Onvervalste moslimhaat!”

Natuurlijk alleen bij Joop.nl: een verslag van een discussie over een islamkritische discussie, die kennelijk alleen te vatten valt in termen die samenhangen met de Tweede Wereldoorlog.

In het lala-linkse VARA-land hebben ze nog altijd niet geaccepteerd dat er miljoenen Nederlanders zijn die sceptisch of zelfs kritisch tegenover de islam staan. Dat veel landgenoten daar zo over denken mag ook niet zo vreemd zijn, aangezien de Koran zelf oproept tot het onthoofden van ongelovigen. Een aanzienlijke groep moslims lijkt daarnaast ook niet veel aanstalten te maken om te integreren, zoals we onlangs nog konden merken toen een Marokkaanse vrouw om het leven kwam in een nachtclub.

Hoe dan ook, De Balie organiseerde gisteravond een debat over de islam in Nederland en daarbij kwamen er dus ook daadwerkelijk islamcritici aan het woord. Schokkend, ik weet het! Alhoewel ik het trouwens ook niet eens ben met types als Wim van Rooy die roepen dat de Nederlandse overheid de Koran moet verbieden, kan een debat niet compleet zijn als álle stemmen – dus ook de meest extreme – gehoord worden.

Vrijheid van meningsuiting bij de VARA geldt echter alleen wanneer je de linkse hartjes-en-bloemetjes-realiteit accepteert. Andere mensen zijn bezig met het organiseren van een extreem-rechtse staatsgreep:

“Dit is geen Beierse bierkelder uit de jaren dertig maar debatcentrum De Balie in Amsterdam waar de crème de la crème van rechts tot ultrarechts zich maandag verzamelde om het ‘probleem’ van de islam te bespreken.”

Uiteraard is het linkse subsidieblog ook niet te beroerd om wat karaktermoorden te plegen. “Uiterst rechts” is het etiketje dat Paul Cliteur krijgt opgeplakt, terwijl ook de Universiteit van Leiden er weer eens van langs krijgt als een zogenaamd guurrechts bolwerk (zie ook dit stuk van Joop uit oktober: “We moeten eens praten over het Leidse radicaliseringsbolwerk“):

“Frits Bolkestein van de VVD zat in de zaal, Paul Cliteur lijstduwer van het uiterst rechtse Forum voor Democratie in het panel evenals de extreemrechtse Vlaming Wim van Rooy. Thema van de bijeenkomst was ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ en met ‘ze’ worden de moslims bedoeld maar de titel had net zo goed kunnen zijn ‘Waarom haten wij hen eigenlijk?’.”

En nog meer:

“Achtereenvolgens spreekt Van Rooy, dan volgt vanuit de zaal professioneel moslimhaatster Bernadette de Wit en tot slot Paul Cliteur. Tegenwerpingen waren er niet of nauwelijks. De discussie werd geleid door Geerten Waling, net als Cliteur ook van de Universiteit Leiden.”

Om er vervolgens aan toe te voegen dat dit debat een soort kantelpunt is waar iedereen kennis van moet nemen, want anders komt er binnenkort de anti-moslim-holocaust:

“Kijk zelf, zodat je later niet zegt dat je het niet geweten hebt.”

Juist ja. Nogal lasterlijk en triest dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Ik begrijp de Kruistochten steeds beter. Er is sindsdien ook geen moer veranderd. Behalve de Paus.

 2. jennifer

  Ze zijn zo dom bij de vara dat ze zelf nog niet in de gaten hebben, dat niet de moslims maar hun zelf straks tot die gene gaan behoren die vervolgd gaan worden, en wel door de moslims. Links is goed in slechte vergelijkingen die in 2017 zeker niet meer opgaan.

 3. Analist

  De laatste dagen verschrikkelijk veel, vanuit meerdere partijen en organisaties, vergelijkingen en verwijzingen naar de tweede wereldoorlog als het gaat om populistische thema’s en standpunten. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van kartel-afspraken tussen meerdere partijen met de bedoeling het populisme een kopje kleiner te maken. Kennelijk ontbreekt het het establishment aan echte argumenten. Te smerig voor woorden.

 4. Anna

  Nogmaals, stel dat de Bijbel zou oproepen tot doodsbedreigingen, geweld en moord tegen alle moslims? Dan was de wereld te klein.
  De koran roept minstens 200 maal op tot “doodsbedreigingen, geweld en moord” tegen alle “Joden” en “ongelovigen” en deze oproepen zien we dagelijks uitgevoerd worden.

  1. jennifer

   Daar zul je bij de linkse omroepen en de linkse partijen geen woord over horen. De vergelijkingen zijn zo wie zo dom. In de tweede wereld oorlog was er nog geen internet, konden mensen zich niet verder informeren over wat werkelijk de waarheid was, en daarom trapten iedereen ook in dat wat ze voorgeschoteld kregen, en dachten dat het de waarheid was. Dat gaat nu niet meer op, maar ze blijven het proberen om de mensen op een dwaalspoor te zetten. Je kan op internet inmiddels sites lezen, waarop duidelijk staat wat de bedoelingen zijn van Soros en Merkel voor Europa, dat dit ten dele al zo is zal iedereen in Europa wel duidelijk zijn nu. En toch proberen ze het met de zaken om te draaien van uit de linkse hoeken overal. Hoe dom denken ze dat de burgers zijn eigenlijk.

  2. toetssteen

   @Anna
   Dan pakken ze het O.T. erbij en zie! Dat het nonsens is weet elke christen, want die baseert zich op Christus, dat doet niet ter zake. Ach en hun onzin helpt ook prima om te wijzen naar de Joden, want Mozes hè, die was echt slecht! En Bram (Abraham) enne al die ‘veroveringen en bloedbaden’…….
   Opgravingen ect. leren dat er wat vervelende snuiters langs de weg naar Damascus zwierven, iets waar de Egyptische waarnemer, zich al over beklaagde. Wie en wat ze waren? De Egyptenaar noemde hen Abiru ook wel Habiru. Met wat fantasie Hebreeërs.

   1. Syntha

    Nou…. Christenen weten wel, wie de Verleider van verleiders was, nu moet het tot nog hun doordringen..

 5. maarjuna

  Ja wie haten er nu precies het meest? De extreme Moslims, de extreme Islam critici of de extreme critici van de Islam critici? Zo op het eerste oog doen ze nauwelijks voor elkaar onder.

  1. jennifer

   Nou da s nogal een verschil zeg, de extreme moslims moorden slachten mensen af en verkrachten vrouwen en vernederen ze.De extreme Islam roept op om dit allemaal te doen via de koran. De extreme critici en de Islam critici roepen juist op om dit gezwel in een westerse samenleving te verwijderen, en terecht. Dat Islam en christenen niet samen gaan is toch al eeuwen duidelijk, vind dan ook dat Islam maar terug dient te gaan naar hun eigen grondgebied, en daar hun ideologie uit moeten oefenen, maar niet zoals het nu gebeurd. Ze komen op christelijk grondgebied en moorden de christenen uit, dat is hun hele doelstelling om naar Europa te komen. Mag men als christen dan geen weerklank geven hierop??

   1. maarjuna

    Het mag allemaal, daarbij doel ik op het verbale geweld. Je hebt gelijk, dat er ook te vaak tot verder gaand geweld wordt overgegaan. Ook daar hebben alle genoemde partijen boter op het hoofd.

    1. toetssteen

     @Dunya
     Uhuh, daar gaan mensen bij honderden dood aan…. Doe even weer bij de realiteit komen!
     Wat u doet is de slachtoffers zo framen dat ze daders zijn, want als ze hun kop hadden gehouden en geknield zouden hebben……

     Ach en wat denkt u van de moordpartijen op christenen in de islamwereld? Wat deden de slachtoffers om zo behandeld te worden? Keken ze fout? Waren ze niet onderdanig genoeg?

     Islam mevrouw, vertoond tot in de tiende macht hetzelfde plaatje als de RK kerk. Machtswellust en onderdrukking!

 6. Gustaafff

  “De anti-moslim-holocaust”

  Ik snap ‘m niet. Bedoelen ze hiermee dat anti-moslim-burgers massaal worden vermoord? Of bedoelen ze dat moslims worden vermoord?

  Tja.

  1. jennifer

   Daar zijn ze al jaren mee bezig guustaaf, of is je iets ontgaan wat al die aanslagen verkrachtingen en moorden van de islam in Europa overal.

 7. Bes Tolen

  Maarjuna (MK), naar mijn idee schrijf je onzinnig. Graag meer zelfrespect.

 8. Bes Tolen

  N128, wat wilt u eigenlijk zeggen over de Kruistochten? Ik stel hier al wel dat de verhalen, die worden rondverteld en voor waarheid worden gehouden, uitermate misleidend zijn, grotendeels fantasie en aangedikt en waarschijnlijk met een heel andere beweegreden dan men en dat is iedereen, mag weten.

 9. Akbar

  Bill Warner over de Jihad en Kruistochten:

  https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

  https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

  Laten we de Feiten voor zichzelf spreken.

  Those who don’t want to learn from history are bound to repeat it!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.