Idioot NOS gaat door de knieën voor antisemitische hooligans: Sorry voor in beeld brengen jodenhatende spreekkoren!

Je hebt laf. Je hebt aartslaf… en dan heb je nog de NOS, die aan antisemieten excuses aanbiedt voor het in beeld brengen van antisemitische voetbalsupporters die bij FC Utrecht stonden te gillen dat de ‘Joden’ er ‘aan’ zouden moeten. Hoe bestaat dit?

Zaterdag speelden FC Utrecht en Sparta Rotterdam een wedstrijd in de Eredivisie, om te bepalen wie dat weekeinde 3 puntjes mee naar huis mocht nemen. Maar de clubs waren er niet de enigen die punten wilden scoren: ook antisemitische aanhangers van deze voetbalverenigingen leken een wedstrijdje te doen wie het meest antisemitisch over kon komen. Wie was het meest beledigend tegenover Joden, en wie kon ze op de meest “creatieve” wijze doodwensen? Nee, erg fraai was het niet:

“FC Utrecht-supporters zongen in het stadion van Sparta onder meer ‘’Wie niet springt die is een Jood’’ en ”Joden gaan eraan olé, olé’’, verwijzend naar de beladen wedstrijd FC Utrecht-Ajax van komende zondag. De NOS bracht de teksten van de supporters in beeld en maakte er melding van. “

Een walgelijke vertoning die aangeeft hoe antisemitisme anno 2017 nog altijd springlevend is, zelfs al verdwijnt de Tweede Wereldoorlog langzaamaan uit de achteruitkijkspiegel.

“De NOS trekt nu het boetekleed aan. “Wij hebben dit niet goed gedaan’’, zegt woordvoerder Anja van Ginhoven. ,,De wedstrijd was laat, de uitzending liep al en er is onvoldoende over nagedacht, maar dat doet er allemaal niet toe. We hebben het te zwaar aangezet en we hebben de context weggelaten. We hadden die tekst niet moeten losknippen en letterlijk moeten nemen. En als je dit onderwerp aansnijdt moet je er bij vertellen dat de Utrecht-fans dezelfde geuzennaam gebruikten die vol trots door Ajax-supporters wordt gehanteerd. Dit was selectieve verontwaardiging van onze kant. Een misser.””

Beste NOS, als dit vaker voorkomt is dit juist meer reden om er aandacht aan te besteden. Hoe groter het probleem, hoe meer aandacht het verdient, en antisemitisme in het voetbal is inderdaad iets van een epidemie die na jarenlang te zijn genegeerd eindelijk eens aangepakt mag worden. Jullie item over die belachelijke spreekkoren had de eerste steen des aanstoots kunnen zijn voor een campagne om het betaalde voetbal eindelijk eens schoon te vegen van de werkloze neonazi’s die denken dat het oké is om het geluid van sissend gas te maken als Ajax speelt, te zinspelen op het lynchen van een hele bevolkingsgroep.

Maar in plaats daarvan wil de NOS het beste vriendje van iedereen zijn, waaronder dus ook FC Utrecht. En dus krijg je dit laffe gekruip en gekonkel en worden er excuses gemaakt richting antisemieten. Schaamt de staatsomroep zich niet voor dat gedrag? Ach ja, who cares, als je geen verantwoording hoeft af te leggen en ieder jaar zonder een resultaatverplichting miljoenen aan belastinggeld gestort krijgt.

Ik hoop dat ze in Hilversum beseffen dat hun onverantwoordelijke gedrag echter ook verliezers kent: want zeker niet voor het eerst de afgelopen jaar heeft de Joodse gemeenschap in Nederland weer eens het nakijken. Omdat de NOS had besloten dat hun veiligheid minder belangrijk is dan het goedkeuren van FC Utrecht en hun antisemitische supporters.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Mar

  Ze hebben een hekel aan die NEPJODEN, een deel van de Ajax-supporters die zichzelf SUPERJODEN noemen. Die luidkeels zingen: en wie niet springt is geen jood.

  Google maar op Ajax supporters Superjoden en je vindt genoeg filmpjes op Youtube.

  Het Ajax bestuur heeft al jaren een dubbelrol in deze kwestie:

  http://www.ajax1.nl/coronel-stop-met-geuzennaam-joden/

 2. Laaghlandt

  Hahaha….!
  ik denk dat 9 van de 10 clubs in Nederland deze leuzen roepen..
  En met een jood bedoelen ze geen jood maar een jood (020 jodendom).

  Anyway… leuk dat de tweede wereldoorlog er weer bij wordt gehaald, hadden we nog even nodig. Lekker makkelijk weer.

  Jammer dat de joden en hun semietenvriendjes het zo spelen dat het lijkt alsof de tweede wereldoorlog alleen maar over hun gaat.

  1. Seneca

   Goh, meneer Laaghlandt, recent nog de site frissekijk.info bekeken?

   1. Laaghlandt

    @Seneca

    Nee deze site had ik nog niet bezocht. Toch even gekeken uiteraard. Alleen snap ik uw vraag niet helemaal met betrekking tot deze site.

 3. Rheagys

  Pfff zo een simons kwestie. Ben zelf ajacied en heb geen moeite met wat krachttaal. Dds neemt soms sylvana trekjes over door bij alles direct DISCRIMINATIE te roepn… fck off

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.