Jan Roos: “Volkert is een linkse gek die ons allemaal bij de taas heeft en spelletjes speelt met de rechtsstaat”

Jan Roos sprak eerder vanavond op een bijeenkomst in Rotterdam. DDS was erbij en tekende wat in het oog springende opmerkingen op uit de mond van de VNL-leider.

In de kelder van een Rotterdams hotel maakt een trotse VNL-lijsttrekker Jan Roos zijn opwachting: eerder die dag heeft hij in een mistig Leeuwarden de laatste ondersteuningsverklaringen opgehaald die hij nog nodig had om in alle kieskringen mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart aanstaande.

Hij deelt het podium: Tanya Hoogwerf (raadslid voor Leefbaar Rotterdam en nummer 4 op de lijst van VNL) mag eerst spreken. De vrouw heeft het voornamelijk over integratie, en over hoe al 30 jaar lang de landelijke overheid stilstaat. Zoniet Rotterdam, aldus Hoogwerf, dat zij typeert als het “laboratorium van Nederland.” Ze is trots op wijken die “naar een hoger niveau getild worden” en het feit dat er geen Turkstalige folders meer op het gemeentehuis liggen.

Daarna Jan Roos. De VNL-lijsttrekker neemt geen enkel blad voor de mond en geeft zijn politieke opponenten flink wat weerwoord. GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver komt er het meest bekaaid vanaf, en wordt zelfs gepersifleerd als een soort tienermeisje dat huppelend en zwaaiend rondloopt.

Als het over defensie gaat: “Jesse Klaver zegt: “ah nee, doe mij geen pijn!” Wij zijn wat stoerder, wat mannelijker. Dat is al snel met Jesse Klaver. Wij zijn een partij met ballen.” Maar Klaver moet het nogmaals ontgelden als Roos het onderwerp integratie aansnijdt: “Ja sorry dat ik weer Jesse Klaver nadoe: ‘Ja, welkom, welkom, welkom in m’n land.'” Wederom met bijbehorend truttig dansje.

Maar ook directe politieke concurrenten moeten het ontgelden. Mark Rutte en Geert Wilders krijgen het verwijt de politiek voornamelijk voor zichzelf te bedrijven: “Ik doe het voor mijn kinderen. Mijn twee tegenstrevers hebben geen kinderen.”

Jan Roos maakt er tijdens zijn verhaal meermaals een punt van zichzelf te presenteren als een rechtse politicus die wél z’n woord nakomt (in tegenstelling tot de VVD), maar dan realistisch (anders dan de PVV). Rutte krijgt het verwijt het ‘nee’ bij het Oekraïne-referendum te hebben verdraaid naar “ja, mits” door een bijlage bij het associatieverdrag gevoegd te hebben. “‘Ja mits,’ dat heb ik één keer van m’n leven bij een vrouw geprobeerd. Dat kwam me op een knal voor m’n kop te staan. Ik mag hopen dat hetzelfde het geval zal zijn bij Mark Rutte.”

De PVV krijgt een veeg uit de pan als Jan Roos verwijst naar de overeenkomsten tussen VNL en Leefbaar Rotterdam: “Mensen van Leefbaar Rotterdam hebben veel meer overeenkomsten met VNL dan met de PVV. Dat is logisch, want VNL is niet links. Sociaal-economisch is de PVV links, en hun rechtse plannetjes kunnen ze niet waarmaken, omdat die ongrondwettelijk zijn. Dus waar hebben we het over?”

Een door Geert Wilders voorgesteld plan om een Koranverbod in te stellen wordt door Jan Roos gekscherend weggezet als het verbieden van een hobby. Jan Roos vergelijkt het met een buurman die hij vroeger had: “Die buurman zat de hele avond aan de treintjes en niet aan zijn vrouw. Dat kan. Wij gaan geen spoortreintjes verbieden, zoals Geert Wilders dat zou doen.”

Maar behalve politieke opponenten krijgt ook Volkert van der Graaf er van langs, als Jan Roos spreekt over zijn grote inspiratie Pim Fortuyn. “Een groot politiek leider is ons ontnomen door een linkse gek.” En zelfs nog sterker: “Volkert is een linkse gek die ons allemaal bij de taas heeft en spelletjes speelt met de rechtsstaat.” Waarvan akte, zullen we maar zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Analist

  Ik sluit niet uit dat psychopaat Volkert hetzelfde “geintje” nog eens gaat uithalen. Wellicht fantaseert hij dat hij dan alleen maar een alternatief strafje krijgt. In zijn beeldvorming, gestimuleerd door het establishment, heeft hij immers alleen maar een potentiële Hitler uit de weg geruimd.

  1. jennifer

   Wordt anders toch de hoogste tijd, dat Nederland verlost wordt van dit monster.

   1. Analist

    Dat wordt dan levenslange opsluiting in een gesloten inrichting. Je hebt dan immers iemand met de heldenstatus vermoord en die staan natuurlijk veel hoger in aanzien dan een populistische politicus. Zo denkt een groot gedeelte van Nederland nu eenmaal, toch ?

 2. Arachne

  “Volkert is een linkse gek die ons allemaal bij de taas heeft en spelletjes speelt met de rechtsstaat.”

  De rechtsstaat is in de activistische jaren 60 – 70 en 80 flink opgerekt en aangevuld; daar komt de EU rechtspraak nog bij. Volkert leest zich goed in en heeft dus een gedegen en uitgebreide kennis van wetten, procedures en regelgeving. Van deze kennis maakt hij optimaal gebruik. En hij is niet de enige.

  Daarom gaan activisten graag de cel in of weigeren hun gegevens te geven; maximale media aandacht. Vervolgens klagen ze, bij voorkeur de staat of bedrijven, aan voor schadevergoeding, om oorlogskas te spekken en de vijand te laten bloeden, en media aandacht die het doel weer onder de aandacht brengt. Het doel heiligt ALLE middelen.

 3. J.C.

  Dat vilein framen van de PVV door Jan Roos (van VNL = ex-PVV) vind ik een gevalletje GL Klaver.

 4. Sniper666

  Het is wel aardig dat heer Roos het beestje gewoon bij de naam noemt en er niet omheen lult.

 5. LieverKipsLeverworst

  Tja…VNL. Ik zie Jan toch meer zitten als een Kladaver, een Pechtrolt, een Sylvagina of een Trutte. Maar om nou op hem te gaan stemmen?
  Misschien ga ik helemaal niet stemmen. Oh wacht… daar was toch ook een partij voor?

 6. Gustaafff

  “…or Geert Wilders voorgesteld plan om een Koranverbod in te stellen wordt door Jan Roos gekscherend weggezet als het verbieden van een hobby. (…) Wij gaan geen spoortreintjes verbieden, zoals Geert Wilders dat zou doen.”

  Ik ben het vrijwel nooit met Roos eens, maar dit keer ben ik het met hem eens,

  1. jennifer

   Wanneer hou jij eens op om het op te nemen voor dit achterlijke boek wat mensen alleen maar tot moorden aanzet?

   1. Kodi

    De Moslim verhoudt zich tot de Koran/Islam als dat de verslaafde zich verhoudt tot crack. Islam is gewoon maatschappelijk crack. Zeg maar gerust een maatschappelijk kanker. De Islam moet gewoon uit Europa verwijderd worden.

   2. Gustaafff

    @jennifer, ik ben niet voor de koran, maar wel tegen een verbod.

    1. J.C.

     @Gustaafff

     “ik ben niet voor de koran, maar wel tegen een verbod”.

     De aanhangers van de Socialist A. Hitler hadden destijds ook een soort bijbel, het boek “Mein Kampf” van A. Hitler. Dit handel in dit boek is door de gevestigde orde in Nederland verboden.

     Het verbieden van bepaalde boeken is dus niet uitzonderlijk in Nederland. De inhoud van een boek is daarvoor bepalend. Bijvoorbeeld als de inhoud aanzet tot moord.

     Jan Roos (VNL) heeft geen moeite met boeken, die aanzetten tot moord. Maar die speelt kennelijk nog met modeltreintjes.

     1. J.C.

      Oeps, een zin is verbasterd moet zijn: De handel in dit boek…….

     2. Gustaafff

      @J.C., het manifest van Breivik is ook niet verboden.

     3. J.C.

      @ Gustaafff

      “het manifest van Breivik is ook niet verboden”.

      Heeft Breivik in Nederland leden dan, die hem en zijn adviezen kritiekloos zullen volgen?

     4. Gustaafff

      @J.C., mein kampf en de koran kun je niet met elkaar vergelijken. In de eerste plaats is de islam een religie met miljoenen aanhangers over de hele wereld. En ook veel vredelievende, gederadicaliseerde moslims, die niemand kwaad doen. De PVV vertikt het maatregelen te lanceren die alleen radicale moslims treffen. Nee, zij vinden het niet erg om die goed geïntegreerde, vredelievende moslims erbij te pakken. En vanaf de tribune klinkt het applaus.

     5. J.C.

      @ Gustaafff

      “De PVV vertikt het maatregelen te lanceren die alleen radicale moslims treffen. Nee, zij vinden het niet erg om die goed geïntegreerde, vredelievende moslims erbij te pakken”.

      Niet mee eens, de PVV heeft altijd gezegd, dat goed geïntegreerde en goed geassimileerde moslims, goed passen in de Nederlandse samenleving. De PVV adviseert hen wel (dus dwingt hen niet) om afstand te doen van de islam, omdat de islam een politieke ideologie is, die er niet in de Nederlandse samenleving passende beginselen er op na houdt.

      De Koran staat voor vele moslims boven de Nederlandse wet en dat kan niet de bedoeling zijn.

     6. Gustaafff

      @J.C., je verbiedt de koran toch ook voor goed geïntegreerde moslims? Dan dwing je ze toch afstand te nemen van hun geloof?

    2. J.C.

     @Gustaafff

     “je verbiedt de koran toch ook voor goed geïntegreerde moslims? Dan dwing je ze toch afstand te nemen van hun geloof”?

     Ik ken de Koran niet, maar krijg uit hetgeen ik lees de indruk dat de Koran meer een islamitisch (lees: politiek ideologisch met een religieus sausje) wetboek dan een religieus schrift is. Als ik het goed begrijp, schrijft de Koran in een aantal gevallen regels voor, die strijdig zijn met de Nederlandse Grondwet.

     En zoals gezegd: als de Koran door moslims, wel of niet goed geïntegreerd, boven de Nederlandse wetten gesteld wordt, kan het niet anders zijn dan dat de Koran in Nederland verboden moet worden.

 7. Ome Ga

  Dan zal ik nog een boodschap toevoegen aan dat dansende roodgroene meisje met witte kniekousjes en een zachte glimlach alsof ze net gedrogeerd is.

  Een bericht van X*nder; moesten ze hier ook GOUW doen:

  “Uitgavenstop op ministerie van Milieubescherming

  Gisteren besloot Trump ook al om de EPA, het ministerie van Milieubescherming, een media blackout op te leggen, en het personeel te verbieden om nieuwe contracten en subsidies te verlenen. Voorlopig zal daar eerst toestemming van het Witte Huis voor moeten worden gegeven. Het EPA heeft jaarlijks miljarden te besteden.

  De media blackout is het gevolg van enkele negatieve tweets over de inauguratie van Trump, zoals het plaatsen van de gretig door de Europese massamedia herhaalde leugen dat er honderdduizenden mensen minder waren komen opdagen dan tijdens de inauguratie van Barack Obama.

  72% eens met Trumps aanval op elite in Washington

  Tijdens die inauguratie viel Trump ongekend hard uit tegen de gevestigde orde. Volgens een Rasmussen Report peiling is 72% van de Amerikaanse kiezers het eens met Trumps uitspraak dat ‘een kleine groep in onze hoofdstad te lang de voordelen van het regeren hebben geplukt, terwijl het volk de lasten heeft moeten dragen.”

 8. Ome Ga

  GOUW = gauw

 9. Ni28

  Zware criminelen, moordenaars zouden geen aanspraak mogen maken op burgerrechten en anders behandeld worden. Op deze wijze treiteren zij iedereen omdat handig misbruik maken van hun rechten die erg flexibel zijn en met een handige advocaat komen zij overal onderuit. De gedupeerden en nabestaanden trekken altijd aan het kortste eind. Een moordenaar van dit type moet nooit meer in de samenleving terug kunnen komen.

 10. Kodi

  Heeft die Volkert dus weer de rechtszaak weten op te rekken dat hij zijn zin kreeg inzake behandeling van enige zaken gesloten deuren. Om van te kotsen. Weet je wat ik wil? Hem voorgoed achter gesloten deuren geplaatst zien worden. En nog beter: Eén horizontale gesloten deur, bovenin zijn kistje wel te verstaan En ik ben bereid om geld te geven aan hem die Volkert omlegt. Want Volkert van der Graaf verdient de doodstraf.

  1. denktenk

   Waarom heeft Volkert van der Graaf geen TBS gekregen?

   1. Gustaafff

    Omdat de man niet gestoord is, @denktenk.

    1. denktenk

     Ik ben bang, dat ik je niet goed begrijp.

     Is iemand die impliciet, met voorbedachte rade een moord pleegt, niet gestoord?
     Wat moet je dan wel niet uitvreten, om gestoord te zijn?

     1. Gustaafff

      @denktenk, als Volckert gestoord zou zijn, zou die ons nu niet in de tang hebben. Wat je wel moet doen? Ik denk zoiets als Mohammed B..

 11. Wim Vreeswijk

  Vrijwillige euthanasie is voor iedereen een pijnloze oplossing !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.