Links blogje TPO vergelijkt Geert Wilders en DDS met Adolf Hitler

Aan de linkse kant van de blogosfeer regent het weer eens vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. Geert Wilders is kennelijk een verwant van Adolf Hitler, en onze mooie website heeft er bij nader inzien kennelijk ook wel wat weg van Mein Kampf. Het is weer eens raak: columnist Meindert Fennema mag met goedkeuring van de TPO-redactie alle Godwin-luiken volledig opengooien.

Heeft u ooit gehoord dat Geert Wilders eigenlijk een reïncarnatie van Adolf Hitler is? Vermoedelijk wel: al sinds Wilders zich tien jaar geleden van de VVD afscheidde en z’n eigen partij oprichtte, zijn de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog en de nazi’s een onuitroeibaar fenomeen gebleken. Vrijwel alle onderdelen van de linkse gevestigde orde deden er aan mee: de PvdA, DENK, de SP, GroenLinks, de publieke omroep en natuurlijk de VARA-website Joop.

Vandaag mogen we ook een volgende Wilders-hater toevoegen aan dit rijtje illustere WOII-hobbyisten: de website TPO.nl.

In een artikel getiteld “Adolf Hitler en ‘de eeuwige strijd van de mensheid’” vaart de website bij monde van GroenLinks-politicoloog Meindert Fennema uit tegen Geert Wilders. Volgens Fennema doet Wilders hetzelfde met de islam als Hitler destijds met het jodendom, en lijkt daarmee te suggereren dat Wilders van plan is om met de poldermoslims hetzelfde te doen als Hitler destijds met Europese Joden deed. Of in ieder geval een poging wil wagen hetzelfde uit te voeren: massamoord en genocide. Hetgeen natuurlijk een even uitentreuren herhaalde als absurde suggestie is, want Wilders heeft er nooit blijk van gegeven moslims dood te willen. De PVV-leider vindt alleen dat de judeo-christelijke cultuur van Nederland haaks staat op de islamitische cultuur – maar van vernietingskampen, gasdouches en bordjes met “voor moslims verboden” is toch echt geen sprake. Dat lijkt me een belangrijk verschil.

Toch weerhoudt het Fennema en zijn broodheren bij TPO er niet van om vervolgens ook nog deze website – De Dagelijkse Standaard– met naam en toenaam te noemen in datzelfde artikel:

“Tegenstanders huilen en klagen en zijn laf: dat kennen we van de Dagelijkse Standaard.

Hitlers polemiek vertoont een steeds terugkerende polariteit: zwak/vrouw/pacifistisch tegenover sterk/man/oorlogszuchtig.”

Briljant. Als je uithaalt naar tegenstanders en zegt dat ze zich aanstellen of laf zijn, dan ben je eigenlijk ook een soort Adolf Hitler. Waar haal je het vandaan? Het publieke debat is er één van mensen tegen mensen: daarbij haal je soms fel uit naar elkaar, maar dat maakt je geen nieuwe Hitler. Of is TPO-eindbaas Bert Brussen eigenlijk ook een soort Führer? Ik heb even wat recente stukken van dit heerschap er op nagelezen, en hij foetert zijn tegenstanders uit voor “ontzettend vermoeiende zeikhoer“, verkondigers van “haatpropaganda” en meldde hij ook dat “de totale morele paniek en meltdown van fatsoenlijk Nederland” was gearriveerd. Als kers op de taart waren DDS-schrijvers ook nog eens “talentloze rukkertjes.”

Alle bovenstaande teksten zijn prima hoor, maar kom dan niet klagen dat wij soms tegen anderen zeggen dat ze ‘klagen’ of ‘laf’ zijn. Dat is echt small potatoes vergeleken met de smurrie die TPO zo nu en dan over hún tegenstanders heenkiepert. Als DDS dus een soort neo-nazistisch internetblaadje is omdat we tegenstanders laf noemen, dan is TPO vast en zeker Voor Volk en Vaderland 2.0.

Ironisch is het wel: de website prijst zichzelf vanwege de zogenaamd niet-politiek-correcte toonzetting, maar vervolgens wordt de heilige graal van het politieke establishment gretig omarmd: het vergelijken van mensen die eng en rechts zijn met Adolf Hitler en zijn onfrisse praktijken. Een zwaktebod van jewelste, uiteraard, en dat snappen heus ook wel bij TPO als ze hun pilletjes weer innemen.

Dan zijn ze weer keurig on message en zullen ze het constante geleur met de Tweede Wereldoorlog weer keurig veroordelen:

“Voor het vermogen van Volkskrant-columnist Peter Middendorp om te Godwinnen zodra het over Wilders (FOUT!!!1!!) of De Telegraaf (FOUT IN DE OORLOG!!!1!!1) gaat steken wij ons hand wel in het vuur. Dankzij die Peter Middendorp is een oud type columnistiek weer in opgang aan het komen. De columnist als moralistische dominee, als vingerwapperende linkse anderemeningenhater. De columnist die alleen nog kan schrijven uit rancune en narcistische egobevrediging.”

Dat stukje komt dus uit een artikel van TPO-hoofdredacteur Bert Brussen van nog geen vijf dagen geleden. Maar vandaag is Wilders op z’n eigen site toch weer Hitler 2.0. Wie het nog snapt, mag het zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wachteres

  Steun direct Meindert Fennema

  Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken. TPO

  Ja hoor, vast wel

  De reacties liegen er niet om:

  “Maar hoe het nu komt dat Hitler zijn ideologie mateloos populair is onder moslims laat Meindert liever achterwege. Waarom? Omdat hij anders zijn eigen theorie onderuit schoffelt”.

  1. jennifer

   Hij weet het wel,maar uit lafheid durft hij dit niet te benoemen. Iedereen in Europa weet toch wie de echte fascisten en Nazies zijn inmiddels. Dus zijn vergelijking gaat zowiezo niet op. Zou hij Merkel ook durven te benoemen als de opvolger van Hitler. Zij heeft straks een heel continent vermoord door ze uit te leveren aan de Islam die Hitler toen en nu nog altijd aanbidden. Dus die heeft straks nog meer bloed aan haar handen samen met de linkse regeringen in Europa die hier in meegegaan zijn als Hitler toen had.

 2. Rheagys

  Aanklagen voor smaad en laster

 3. Wim

  Toch vreemde omdat juist links naar De Nacht Van De Lange Messen smachten om PVV politici uit te vermoorden en de aanhangers te deporteren.

 4. Wim

  Wat is TPO.?

 5. toetssteen

  TPO is niet links, men staat de v.v.m. voor en geeft deze Fennema het woord. Wat de lezers van dat woord vinden, dat staat eronder luid en duidelijk te lezen.
  Insgelijks geldt voor de column van J.J. de R. en zijn gekruip voor islam. Het moet gezegd kunnen worden, maar natuurlijk niet vreemd opkijken dat u in de comments wordt ‘afgebrand’.

 6. maarjuna

  Godwin! De perfecte manier om elke intelligente manier van uitwisseling van mening in de kiem te smoren. Er volgt een opsomming van wie al dan niet met Hitler moet worden vergeleken en of dat mag. Kortom in de kortste keren gaat het nergens meer over.

  1. jennifer

   Zo n voorspellende reactie van jou hier.

 7. jennifer

  Ik vind het ronduit schandalig, en hoop dat hier het laatste woord nog niet over gevallen is in deze zaak, Dit is tegen TPO zeker een rechtszaak waard wegens smaad en laster.

  1. toetssteen

   @Jennifer
   Het is zeker niet het woord van Bert Brusse! Hij geeft iemand het vrije woord. Het is aan de reaguurders of ze het er al dan niet mee eens zijn. Nou ehhh, niet, Fennema wordt afgefakkeld tot aan zijn schoenveters.
   Het is een soort tactiek van TPO die ik wel waardeer. U mag zeggen wat u wilt, maar wij zijn zo vrij daar het onze van te vinden.

   Alzo niet TPO is iets kwalijk te nemen, maar eventueel scribent. Echter ben ik wel dermate verguisd rechts dat ik vind dat deze man gewoon zijn verhaal moet kunnen doen. Weten we meteen waar al die breedsprakige babbelaars staan.
   Feitelijk kunt u het zien als een onthulling. Lees: hoe wordt de burger door de elitaire UVA elite belazerd.

 8. van Urk

  Dat noemt zich ook nog een hoogleraar. Iemand met een scherper oog en lagere opleiding ziet meteen dat de vergelijking totaal kant noch wal raakt. Als je Wilders meer vergelijkt als een soort verzetsman die zich tegen de nieuwe nazi,s verzet dan lijkt die vergelijking meer plausibel. Dat zo,n quasi politicoloog moslims neerzet als de nieuwe Joden en het slachtoffer zullen zijn van een nieuwe holocaust is compleet belachelijk terwijl iedere onnozele weet dat het zelf de grootse antisemieten en Mein Kampf lezers zijn die het liefst nog steeds alle Joden aan het gas willen gaan helpen!

 9. Wim

  Hij is of was communist

  65 miljoen in de Volksrepubliek China
  20 miljoen in de voormalige Sovjet-Unie
  2 miljoen in Cambodja
  2 miljoen in Noord-Korea
  1,7 miljoen in Afrika
  1,5 miljoen in Afghanistan
  1 miljoen in communistische staten in het Oostblok
  1 miljoen in Vietnam
  150.000 in Latijns-Amerika
  10.000 door daden van internationale communistische bewegingen en

  1. van Urk

   Wim@ En nog een miljoentje onder het bewind van de Ethiopische socialistische dictator Mengistu Haile Mariam. Inderdaad! Als de heer Fennema en al die andere kleingeestige linkse zielenpoten nu eens het lef hadden om hun eigen socialistische, communistische, marxistische of maotische fascistische massaslachters als voorbeeld te gaan noemen .. dan klinkt het meer oprechter en serieuzer dan dit slap gelul.

 10. Lex

  Ik hoop dat Geert Wilders aangifte gaat doen tegen Meindert Fennema.

  Blijkbaar worden nu alle registers open getrokken om de PVV te beschadigen.

  Verdorie het is hier net zo erg als in Amerika en maar modder en stront gooien naar de PVV en maar proberen zand in de goed draaiende motor te gooien.

  En maar hopen dat de PVV door al die indianen verhalen en aantijgingen in de peilingen gaat zakken. Pure afgunst en jaloezie dat de PVV nog steeds boven aan in de peilingen staat.

  En och de PVV is toch zo tegen de islam go gek hé. Al meer dat tien jaar waarschuwt de PVV voor de gevaren van de islam en terecht.

  Den haag steekt liever zijn kop in het zand.

  Ik en 2 miljoen mensen met mij hopen op kabinet Wilders1

  1. loritta

   En ik hoop ook op zo’n kabinet!!

 11. nienke

  Dit is zeker een recht zaak waard, het is toch van de zotte om Wilders te vergelijken met hitler.
  Laat ons maar even afwachten wat er over enkele jaren gaat gebeuren in dit land, dan komen inderdaad de ware hitler figuren ons Nederland bezetten en uitroeien.
  Jammer genoeg hebben we nog steeds figuren in Nederland die denken dat het straks een walhalla wordt in Europa als de ware hitler aan de macht komt.
  Is het al bekend hoeveel aanhangers van de PVV. moslims hebben vermoord? geen 1 en hoeveel moslims hebben duizenden onschuldige burgers vermoord? wie zijn nou de hitler figuren? in elk geval Wilders en zijn aanhang NIET.

  1. denktenk

   Het begint de spuigaten uit te lopen.

   Wanneer komt het OM in actie?
   Bij Sylepiet Simons waren ze er als de kippen bij.
   Het OM is er toch voor alle Nederlanders
   en niet alleen voor links activisten?

 12. H.Vaes

  Iedereen, die belangrijk wenst te zijn maar niet voldoende aandacht krijgt zoals deze Fennema …….ziet als redmiddel….zich afzetten tegen Wilders…..dan krijgt hij de gehele linkse pers achter zich.
  En Fennema kan het niet inhoudelijk winnen….daarom haalt hij steeds zijn favoriet Hitler erbij…..Als iemand een proces verdient wegens grove belediging en smaad en haat zaaien…dan is het deze diep gefrustreerde Fennema wel.

 13. jowyajax

  Wat zijn het toch domme mensen om te denken dat Hitler rechts zou zijn, dat maken de linkse hufters er van , maar Hitler was lid van een linkse partij , leider van de NSDAP . Nationaal socialistische Duitse arbeiders partij. Dus dat linkse zooitje dat mensen wil laten geloven dat Hitler rechts zou zijn is een linkse bedrog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.