Linkse kerkleiders liggen zwaar onder vuur: houd op met het vertroetelen van de gewelddadige islam

Gelovigen komen eindelijk in opstand binnen de protestantse kerken in Nederland: men heeft genoeg van het (soms verdekte, soms openlijke) geknuffel van de islam, terwijl aanhangers van die godsdienst lang niet altijd op zoek zijn naar harmonie en verzoening.

Het werd eens tijd ook, dat kerkleden wakker werden voor het gevaar dat de gewelddadige vormt in Nederland. Veel dominees en predikanten voeren openlijk een soort GroenLinks/D66-koers tegenover dat wat zij beschouwen als een aanverwante godsdienst, maar lang niet alle gelovigen zijn er zo zeker van dat de islam pure liefde is.

Binnen de belangrijkste protestantse kerk van Nederland, de PKN, lijkt die kwestie nu tot een kookpunt gedreven:

“Scriba De Reuver is sinds de zomer van vorig jaar de landelijke kerkleider van de PKN. Hij deed zijn uitspraken [“Islam is vrede, en de christendom en de islam zijn eigenlijk vergelijkbare godsdiensten.” red.] vorige week. De kritiek op zijn visie groeit, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf onder een tiental vooraanstaande protestanten, zoals dominee Gerard Krol uit Geldermalsen. „Ik vrees dat we niet kunnen zeggen dat alle islamieten per definitie zo vredelievend zijn”, zegt hij. „Ik denk toch dat er vanuit de islam een negatieve houding is ten opzichte van joden en christenen, helaas.” Veel gemeenteleden herkennen zich niet in de uitspraken van de kerkleider, stelt hij vast.”

Voor iedereen die het jargon niet spreekt: de scriba is de hoogste geestelijke baas van de PKN, en aan zijn woorden hangen dus een zeker gewicht. Dat uitgerekend deze man niet kan of wil inzien dat er vanuit de islam heel wat Nederland-onvriendelijke sentimenten uitgaan, moet zorgen baren. Allereerst omdat de islam – nog sterker dan het christendom dat is – een veroveringsgodsdienst is. Het is het doel van de islam om zich over zoveel mogelijk plekken te verspreiden en die dan over te nemen. Het gebeurde in het Midden-Oosten, daarna in Noord-Afrika en Oost-Azië en nu in de buitenwijken van Europa. We moeten er beducht voor zijn dat deze godsdienst niet meer voeten aan de grond krijgt, want anders hebben we slecht nieuws voor vele inwoners van ons land. Voor joden, voor vrouwen, voor homoseksuelen… en uiteindelijk ook voor christenen. Want met al die groepen heeft de gemiddelde imam helemaal niets op.

Het is dan ook totaal onverantwoord om die dreiging af te slaan en net te doen alsof de islam een soort christendom 2.0 is, zeker als je de scriba bent van de PKN. We kunnen opgelucht zijn dat De Reuver met deze uitspraken zijn hand overspeeld lijkt te hebben en komt de protestantse gemeenschap nu in actie. Gelukkig ook maar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Ritter

  Hoe kan De Reuver nu beweren dat “islam “vrede” is?

  Als iemand zoiets beweert dan is er iets goed mis in zijn hoofd of zo iemand is zeer slecht geïnformeerd over de feitelijke situatie in de wereld.

  Er is al jaren een genocide aan de gang in de islamitische landen tegen christenen en andere minderheden. De schatting is dat over 15 jaar nog maar weinig christenen over zijn in het Midden Oosten vanwege de daar heersende christenvervolgingen.

  Ook in Europa neemt de agressie tegen christenen toe vanuit moslim hoek. Kijk naar de asielcentra waar christenen worden lastig gevallen door moslims en zelfs daardoor apart moeten worden opgevangen. Om over het toegenomen antisemitisme (door de instroom van moslims die als z.g “vluchtelingen naar Europa komen) nog maar te zwijgen.

  Misschien moet deze man maar met Ruud Koopmans gaan praten over de feitelijke situatie.

  “Volgens hem zijn aanslagplegers helemaal geen ‘lone wolves’ zoals veel mensen denken, maar komen ze uit een grote gemeenschap van gelijkgezinden.

  “Er bestaat een enorm gevoel van superioriteit binnen de islam. Kijk naar misstanden in moslimlanden: het ligt altijd aan de buitenwereld”.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27362883/__45__Marokkanen_fundamentalistisch__.html

  1. maarjuna

   Ik heb niet veel op met die Koopmans als hij uitspraken doet over religie, maar zelfs als je mee gaat in zijn (niet wetenschappelijke) berekeningen en redenering, kan je tot positieve conclusies over Islam en verbinding kunnen komen. Dan zouden er namelijk 900 mio Islamieten zijn, die geweld niet goed keuren. Bovendien groeit dat aantal harder dan de andere groep. Die eerst genoemde gelovigen, zijn degenen die we moeten koesteren.

   1. van Urk

    maarjanu@ Als al het geweld vruchten gaat plukken en het westen overstag gaat door te islamiseren dan hoor je de “vreedzame” moslims hier ook niet over want dan zouden zij dat geweldig vinden. De radicalen zijn gewoon de gewapende tak van de islam. De meeste moslims schuwen juist het geweld tegen hun eigen broeders en zusters.

    1. Kodi

     Erdo:

     De moskeeën zijn onze kazernes.
     De koepels zijn onze helmen.
     De minaretten zijn onze zwaarden.
     De gelovigen zijn onze soldaten.

     Daar zit geen woord Turks bij. De Islam is een oorlogsdoctrine welke al sinds hun oprichting 14 eeuwen geleden in oorlog is met andersdenkenden en onderwerping van hen opeist. Wordt wakker!

    2. maarjuna

     Zou kunnen, dat je fantasie hierover uitkomt, als we Koopmans mogen geloven is de ontwikkeling momenteel de andere kant op.

    3. Kodi

     Behalve dan als alle andersdenkenden nagenoeg uitgeroeid, verdreven of onderworpen zijn. Moet je dan eens kijken hoe de ene groep ware Moslims de andere groep niet ware Moslims wil elimineren. Kijk eens naar landen met al nagenoeg 100 % Islam: Jemen, Afghanistan, Pakistan, Iraq, Somalië. Er zal dus geen vrede zijn als iedereen zich maar aan de Islam zal laten onderwerpen, zoveel is duidelijk, want de Islam kent geen vrede, hooguit gevechtspauzes om de wonden te likken en te hergroeperen.

     En speciaal voor de goedgelovige eeuwige wegkijkers onder ons die het licht van realiteitsbesef nog niet hebben gezien en die ons maar al te graag willen doen geloven dat de recentelijke zelfmoordaanslagen in Kabul niets, ik herhaal niets met de Islam te maken heeft, omdat er onder de slachtoffers (ook) Moslims vielen:

     Bekijk de volgende video:

     https://www.youtube.com/watch?v=rC19qeNq9gE

     Vanaf minuut 2:12 >

     Kabul Afghanistan had nothing to do with Islam because most of the victims were Muslims.
     But anyone who has read the Quran knows that in Sura 9 verse 73 Allah commands Muslims to wage judge not only against non-believers, but also against hypocrites who problably claim to be Muslims but haven’t fully submitted to the teachings and the example of Muhammed

   2. Kodi

    We moeten de Islam helemaal niet willen koesteren. Geen ideologie die zoveel imbecielen in zich herbergt als de Islam. En waarom is het nou juist de Islam die al die imbecielen aantrekt? Omdat de Islam gewoon in de kern een kwaadaardige doctrine is. Het is een veroveringsleer. En daar komt niets anders uit voort dan moorden, verkrachten, plunderen. De Islamitische doctrine staat haaks op onze Europese waarden. Volgelingen van de Islam willen deze waarden ook niet delen. En derhalve dienen zij uit Europa vandaan de gang te maken naar hun natuurlijke habitat, de zandbakken op het Arabisch schiereiland. Gaan ze daar lekker overspelige vrouwen stenigen, meisjes besnijden e.d. Niet hier! Opzouten met die Islam!

   3. Ritter

    @maarjuna

    Die moslims mogen dan wel geen geweld gebruiken maar willen vaak wel Sharia en andere dingen die niet compatibel zijn met onze westerse samenleving en levenswijze.

    Het grote gevaar voor Europa zit niet in de moslims die geweld gebruiken (en daarbij vaak (stilzwijgend) steun ontvangen van moslims die zelf geen geweld gebruiken) maar in de massa immigratie van moslims naar Europa.

    Deze moslims nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast. Ten gevolge daarvan zal Europa sluipend islamiseren.

    1. maarjuna

     Ik betwijfel of sharia niet met onze wetgeving gecombineerd kan worden, dat gebeurt overal op de wereld, dus waarom hier niet. Ik ken maar twee landen waar sharia de enige wetgeving is en dan reken ik IS mee. Het andere is Saudi Arabië en mogelijk zijn er nog twee of drie. Weliswaar stellen veel Moslims de wil van God boven wereldlijke wet, maar dat geld voor veel meer gelovigen en de meesten vinden dat ze zich toch aan de wet moeten houden.

     1. Noodluik

      Kijk zo ziet het denken van een zwaargestoorde er dus uit: “Ik betwijfel of sharia niet met onze wetgeving gecombineerd kan worden, dat gebeurt overal op de wereld, dus waarom hier niet.”

      Knettergek gecombineerd met totale onwetendheid!
      Ben je soms een kleinkind van Jan Hein Donner?

     2. jennifer

      Jij snapt het nog steeds niet geloof ik, we willen geen Islam geen moslims en zeker geen sharia meer niet in Nederland en in heel Europa niet meer. Overal gaan ze er voor op de barricade dat de Islam en moslims verdwijnen uit Europa. Als het zo ver is, is het natuurlijk beter dat mensen als jij snel mee verhuizen dan, Dan heb je je sharia iedere dag hoe je het wil.

     3. Noodluik

      Jan Hein Donner moet natuurlijk zijn Piet Hein Donner. (Tegen Jan Hein heb ik een keer remise gespeeld met simultaan schaken)

 2. Gustaafff

  Dat de islam gewelddadige elementen in zich heeft, is ons wel duidelijk. Maar een Protestants leider – ja, vooral een christen – heeft minder ruimte om de islam te veroordelen. Had De Reuver gezegd dat de islam een gewelddadige godsdienst is, dan had de goede man waarschijnlijk nu met bodyguards gelopen.

  Nadat Van der Staaij vorig jaar opperde om gebedsoproepen te staken, schreeuwde links dat dan ook de kerkklokken maar moesten zwijgen. Hetzelfde had kunnen gebeuren: men had de bijbel erbij gehaald en geschreeuwd dat die al net zo gewelddadig is als de islam.

  We weten wel beter.

  1. Wachteres

   Dat is zeker de reden waarom de kerken wel tegen Wilders ageren, maar niet tegen de islam. Onder die ideologie/godsdienst zijn en worden duizenden christenen vervolgd en vermoord.

   Een beetje laf, vind je ook niet?

   EEN VLAMMEND PROTEST TEGEN “EEN TEGENGELUID VAN DE KERKEN”!!!

   http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=31&t=23934

   Er is onderaan het artikel een link naar de site van Bron, waar het in feite op staat.

   Helaas schiet dat hier weg.

   1. Gustaafff

    @Wachteres, de Protestantse Kerk Nederland heeft zich nooit nadrukkelijk uitgesproken tegen Wilders. De PKN wordt vertegenwoordigd door CDA, CU en SGP. Als iemand tegen Wilders zou ageren, is dat aan de taak van de politieke arm van de PKN. De PKN kan zich in een aantal punten van Wilders vinden: islamkritisch, eurosceptisch en meer geld naar Defensie. Voor het islamiseringsprobleem staat de PKN echter andere oplossingen voor dan de PVV.

    1. van Urk

     PKN en SGP gaan niet samen.

     1. Gustaafff

      @vu, zoals je ongetwijfeld zelf wel weet, is de PKN niet allemaal éénendezelfde leer. Er zit gereformeerd, behoudend, licht tussen. De gereformeerde afdelingen gaan wel degelijk samen. Mijn gemeente staat vol PKN en de ChristenUnie of CDA hebben er geen zetels. De SGP is middengroot.

     2. Gustaafff

      “De gereformeerde afdelingen gaan wel degelijk samen.”

      Neem me niet kwalijk, ik bedoelde natuurlijk de SGP en de PKN gaan wel degelijk samen.

    2. Wachteres

     Wat voor oplossingen dan, Guusje?

     Wat een zwager van mij zei: “We bidden voor hen?” En ondertussen lief zijn voor degenen die jou als vijand zien en door wie je broeders en zusters vermoord worden?

     1. rhinestone66

      Voor je vijand bidden wil niet zeggen dat je lief hoeft te zijn voor hem.

   2. Kodi

    Als de kerken niet verder willen leeg lopen, dan zullen ze zich spoedig van hun valse herders moeten gaan ontdoen. Want valse herders geleiden ons slechts met ons hoofd naar het hakblok op het altaar van de (zelf-)Islam(-isering).

  2. NederNederlander

   @Gustaafff

   “De enige manier om je vijand uit te schakelen is om hem tot vriend te maken.
   dus maak snel vriendjes!!

  3. NederNederlander

   “Wie de wijsheid zoekt is wijs, wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben is een dwaas.

 3. maarjuna

  Groeperigen die alleen maar liefde zijn bestaan niet. Niet binnen de Islam, niet binnen het Christendom, binnen geen enkele religie en ook niet daar buiten. Het is beter te erkennen, dat overal duistere kanten te vinden zijn. Het helpt niet de ander daarom te veroordelen. We moeten aandacht leren te hebben voor wat overeen komt en wat verbinding tot stand brengt. Daar moeite voor doen, ontmoetingen organiseren, naar elkaar luisteren. Religies zouden daarin voorop moeten lopen. Gelukkig hebben ze deze waarden allemaal (in theorie) hoog in het vaandel staan. Dat zou men serieuzer moeten nemen en dus naar handelen. En dus niet angstig vluchten in afwijzen, eigen belangetjes en protectionisme.

  1. Noodluik

   Maarjuna de ‘verbindings’ fetisjist. Denk je nu echt dat de islam wil verbinden, naar andere religies wil luisteren en bloemenkransjes in het haar wil dragen? En ken jij ook persoonlijk moslims, of is alles theorie en liefdevol omarmen bij je?

   1. maarjuna

    Ja, die ken ook wel. Als een bloemenkrans op een zeker moment zou bijdragen, moet je dat vooral niet laten, schaden zal het zeker niet. We leven in een tijd waarin veel is gericht op extremen, want daaraan wordt verdiend. Bovendien hebben een aantal gevestigde machtsblokken belang bij onrust en conflict. Dat houdt hun bevoorrechte positie in stand. Alleen een krachtig verbindende stroming vanuit het midden kan daar echt oplossing in bieden.

  2. jennifer

   Toch is er geen andere religie op de wereld die oproepen anders gelovigen te vermoorden, alleen de islam doet dit, dus dit is appels met peren vergelijken. Islam is nog nooit vredelievend geweest. Het is hun altijd alleen om de macht gegaan en anderen te vernietigen. Je mag het dan ook zeker geen religie noemen, dit is een schande voor alle andere religies die normaal zijn en niet in naam van hun god anders gelovigen vermoorden. Islam is een moordlustige ideologie, en moet zeggen als je zoiets aanhangt moet je je wel diep schamen anno 2016.

   1. W.ilders

    Dit dus inderdaad!! Hoe triest is het dus eigenlijk wel niet dat anno 2016 vrouwen een hoofddoek te zien dragen.

   2. maarjuna

    Zou kunnen, dat je fantasie hierover uitkomt, als we Koopmans mogen geloven is de ontwikkeling momenteel de andere kant op.

    1. maarjuna

     Deze reactie was niet voor jou bedoeld Jennifer. Ik ben het overigens niet eens met jouw idee dat de Islam een moordlustige ideologie is. Vrijwel alle religies (en niet religieuze levensbeschouwingen) worden misbruikt voor afschuwelijke doeleinde. Op dit moment de Islam wel meer dan de anderen, maar er is geen principieel verschil.

   3. Kodi

    Waarom is het nou juist de Islam die zoveel imbecielen aantrekt? Het heeft met de aard van deze doctrine te maken. De Islam is van de schil tot in de kern in en in kwaadaardig. Aan een rotte boom kunnen enkel rotte vruchten groeien.

 4. Ni28

  Je kunt het heulen met de vijand noemen. Dat is wat de progressieve links en midden doet. Onze huidige Europese leiders. Wij zien in landen waar de islam voet aan de grond kreeg dat het niet vredelievend aan toe gaat en de samenleving honderden jaren terug wordt geworpen waar alleen de godsdienst regeert. Terug naar de middeleeuwen kort samengevat. De verlichting terugdraaien. Als dan dit als een progressieve idee gezien moet worden moeten wij de betekenis van progressief nogmaals te bezien. Holen zonder kop een zekere ellende tegemoet. Progressief links is in deze een grotere vijand dan de vijand zelf.

 5. Ni28

  Islam kent geen tolerantie. De wijze van verdediging van de islam is altijd gewelddadig. Dat is kenmerkend voor alle orthodoxe geloven die geen ruimte bieden aan de verlichting die nodig is om alle geloven in vrede naast elkaar te laten leven.

 6. pm10326340

  Helaas zie je bij voorgangers van evangeliegemeenten hetzelfde gekke Henkie gedrag. Het meest stuitente hierin is dat men doet overkomen als zou de Leeuw van Juda (Jezus) dit leren in de bijbel. Niet dus. En zo is er veel waar gelovigen uit de volken weinig kaas van hebben gegeten. Als je de huidige generatie kerkleiders (en politici) moet geloven dan moet je terroristen, moordenaars, verkrachters e.d. een knuffel geven en we leefden nog lang en gelukkig met elkaar. Wat dat betreft ben ik ook blij dat Israel niet deze mentaliteit heeft want anders zouden ze niet meer bestaan. Zelf ben ik overigens christen en ik herken me volstrekt niet in deze mentaliteit en volksverlakkerij.

  1. Gustaafff

   “moet geloven dan moet je terroristen, moordenaars, verkrachters e.d. een knuffel geven en we leefden nog lang en gelukkig met elkaar”

   @PM, je generaliseert er lekker op los. Op het ogenblik zien we allerlei vluchtelingen voor de deur staan. Onschuldige Syriërs, geen terroristen en verkrachters.

   1. Noodluik

    Behalve ‘vluchtelingen en onschuldige Syriers’, zien we op het ogenblik ook tienduizenden ongewenste economische immigranten en kansloze ‘asielzoekers’ voor de deur staan Gustaafff. Maar die laat je natuurlijk gemakshalve even buiten beschouwing-

    1. Kodi

     En vergeet de IS-proxies niet, welke gretig misbruik maken van de uitgerolde rode loper voor asieleisers. In Rusland zijn ze verstandiger: Daar nemen ze alleen Christelijke vluchtelingen uit het Midden Oosten op. Dat zal een hoop ellende met de Islam uitsparen. We moeten de instroom van Moslims naar Europa gewoon bezien als een vijandige invasie en deze dus ook alzo te behandelen. De Islam heeft andersdenkenden de oorlog verklaard. Daar past geen passief met ons pootjes in de lucht op ons rug gaan liggen bij.

   2. pm10326340

    Gustaafff ik weet niet in welke kring jij verkeert maar latente terroristen noem ik niet onschuldig. Die allerlei waar jij het over hebt zullen dan de, uitzondering op de regel zijn. Wees er maar zuinig op en maak je sterk en krachtig om de verdwaasde en gewelddadige meerderheid te weren en te bestrijden.

    1. Gustaafff

     @Pm, zelfs Noodluik – de man die veel pleit om de grenzen te sluiten en korans te verbieden – geeft aan dat er vluchtelingen en economische migranten bijzitten. Waar jij het krankzinnige idee vandaan haalt dat elke vluchteling – of zo je wilt, gelukszoeker – een latente terrorist is, is mij niet duidelijk.

   3. van Urk

    Afghanen, Albanezen, Somaliers, Ghanezen, Algerijnen, Nigerianen, Marokkanen, Irakezen of Iraniers. Waar vallen die dan onder? beste Gustaaff. Want die heeft de elite met hun dom gedrag ook hier naar toe geloodst.

    1. Gustaafff

     @VU, jij vindt blijkbaar ook dat het latente terroristen zijn, ik niet. Als ik Nigerianen zijn die gevlucht zijn voor Boko Haram, Iraanse homo’s die in hun thuisland de sigaar zijn, Irakezen gevlucht voor IS, Ghanezen, gevlucht voor de armoede, Afghanen, gevlucht voor de Taliban, Somaliërs, gevlucht voor de chaotische situatie in hun vaderland – nee, dat noem ik geen latente terroristen. Bovendien heeft de elite ze hier niet naartoe “geloodst” – een elite die in 2012 herkozen is, weet je wel, toen Wilders afging als een gieter – maar opgevangen.

     1. van Urk

      Afghanen gevlucht door de Taliban randen hier vrouwen aan en steken mede-vluchtelingen neer in AZC,s. Nee Gustaaff, dit soort gasten zijn de Taliban zelf!

 7. jennifer

  Zo ging het in de tweede wereld oorlog ook, de kerken hebben toen een vies spelletje vaak gespeeld in het voordeel van de Nazies en de fascisten. Nu zijn ze dik met de Islam fascisten. Grotere verraders voor de bevolking is er niet, en dat zijn de linkse weer.

  1. Gustaafff

   @Jennifer, dat is ook generaliseren. In een aantal kerken herbergde men wapens voor het verzet en verborg men onderduikers. Wellicht ken je het “achterhuis van Rotterdam”? Het betreft hier de Breepleinkerk waar – achter het grote orgel – Joden werden verstopt en dozen wapens op de kansel werden gelegd. Bij razzia’s gingen de Duitsers immers niet zo snel bij kerken langs.

   1. jennifer

    Ja en de NSB ers hebben ze daarna aan de Duitsers verraden, met n mol in de kerken die meehielp. Allemaal mooie plaatjes voor de buitenwereld, maar weet zelfs van mijn vader en opa dat het zo was, de kerken waren verraders in veel plaatsen in dit land. En deden heel weinig voor de mensen toen, maar waren meer bezig hun eigen hachje te redden in die tijd.

    1. van Urk

     Ligt niet aan de kerk maar juist wat u benoemde dat er een mol “verrader” aanwezig was. Zoiets gebeurde eigenlijk overal. Zo werd vroeger de bekende Urker oud marechaussee en agent van Bureau inlichtingen Pieter Hoekman verraden en gedood toen hij met parachute gedropt werd boven Brabant om zendapparatuur af te leveren. Vermoedelijk door een “mol” onder de verzetsmensen.

   2. van Urk

    Gustaaff@ Zij bedoelde waarschijnlijk het Vaticaan dat weleens een oogje dicht deed wat de nazi,s met de joden deden.

  2. pm10326340

   Helaas moet ik je hierin gelijk geven. De Lutherse kerk heeft openlijk bijgedragen aan de Nazi ideologie. Wat de Joden betreft heeft de kerk sowieso door de geschiedenis heen een levensgroot probleem. Dit neemt overigens niet weg dat er vele christenen zijn geweest die hun leven op het spel hebben gezet danwel gegeven hebben voor Joden. Vandaag zie je weer hetzelfde fenomeen. De officiële vertegenwoordigers van de kerken keren zich tegen Israël terwijl miljoenen gewone kerkgangers solidair zijn met Israël.

   1. van Urk

    Op Urk deden kerken in de oorlog genoeg om de Duitsers dwars te zitten.

    1. jennifer

     Ik zei ook op vele plaatsen niet overal.

 8. rujoleki

  Onze laatste kans op een leefbaar Nederland voor onze kinderen en kleinkinderen is op 15 maart.Zeg 15 maart NEE tegen de islam,NEE tegen de moskee,Nee tegen de haat tegen christenen.Stem op de PVV op 15 maart.
  PVV betekent Einde islam in Nederland.

 9. NederNederlander

  De derde wereld oorlog word door de moslims in gang gezet!!

  https://www.youtube.com/watch?v=tJnW8HRHLLw&feature=youtu.be

  1. van Urk

   NederNederlander@ Prachtig filmpje en compleet op waarheid berust. Een heel lijst aan feiten. Hoe overtuigender wil je het dan nog hebben of heeft Links geen belevingsgevoel waardoor zij niet in gaan zien dat de Islam in oorlog is met de rest van de wereld?

 10. Ali Yas

  Tim: “Allereerst omdat de islam – nog sterker dan het christendom dat is – een veroveringsgodsdienst is”

  Het christendom is geen veroveringsgodsdienst maar is juist principieel geweldloos. Wie het Nieuw Testament kent – Tim kunnen we daar blijkbaar niet onder rekenen – behoort dat te weten. Christenen die vinden dat je anderen best onder dwang mag bekeren zijn net zo van het pad af als moslims die denken dat de islam *zonder* geweld tegen andersgelovigen kan.

  1. van Urk

   De Islam (de antichrist) is een van de wapens als laatste stuiptrekking van Satan om te proberen om zo snel mogelijk de wereld te chaotiseren en te on-christelijken voordat christus weer terug zal komen op aarde. Een “christen” als Gustaaff zou dat toch moeten weten? Waarom heb ik als christen dat dan wel in de gaten?

   1. Gustaafff

    @vu, ik vind het moeilijk om te stellen dat de islam de antichrist is. De antichrist is iemand die het bestaan van Christus ontkent. Mohammed doet dat niet; hij ziet Jezus als een grote profeet. Ik – en dat is mijn visie op het geloof – denk dat Mohammed een zogenaamde valse profeet en dwaalleraar is. De bijbel en de kerk zijn het krachtigste middel om deze valse leer uit te delgen en tegen te gaan.

    In dit verband refereer ik dan ook naar Efeze 16: 14-17.

    1. Gustaafff

     Efeze 16 = Efeze 6.

    2. van Urk

     Gustaaff@ Mohammed doet het namelijk wel en is dus een antichrist: want hij ziet net als ieder ongelovige Jezus niet als de Zoon van God. Jezus was er zeer duidelijk in wie Hij werkelijk is!

     1. Gustaafff

      @VU, ik denk dat dit een discussie voor de andere keer is. Want wat je aangeeft:

      “De Islam (de antichrist) is een van de wapens als laatste stuiptrekking van Satan om te proberen om zo snel mogelijk de wereld te chaotiseren en te on-christelijken voordat christus weer terug zal komen op aarde.”

      noopt juist Nederland tot enige zelfreflectie. Jarenlang zijn er kerken leeggelopen, is Nederland op alle mogelijke manieren ontchristelijkt en hebben mensen geen boodschap meer aan het Woord Gods. De islam had hier nooit wortel geschoten, als Nederland een behoudend en christelijk land was gebleven.

      Maar niemand heeft meer een boodschap aan Efeze 6: 14-17: in mijn optiek de enige manier om de islam doeltreffend te weerstaan én te bestrijden.

     2. van Urk

      Over leeglopende kerken in Nederland geef ik u gelijk Gustaaff. Daarom schreef ik ook dat de Islam een van de middelen is. Socialisme, Atheisme en communisme is ook een gereedschap van de grootse misleider om christenen en Joden dwars te gaan liggen.

    3. Floris

     “De antichrist is iemand die het bestaan van Christus ontkent. Mohammed doet dat niet; hij ziet Jezus als een grote profeet.”
     —————————————————————–
     Even voor de duidelijkheid: de islam neemt alle profeten uit de bijbel over, maar stelt dat allen MOSLIMS waren. Dat is gewoon plagiaat.

     Wat Jezus betreft: zijn goddelijkheid wordt ontkend en ook staat in de koran dat hij niet is gekruisigd. Daarmee ontkent de islam dus de essentie van het christendom.

     En daar komt de aap uit de mouw: de islam formuleert zichzelf als de opvolger van het joden- en christendom welke vernietigd moeten worden en vervangen door islam:

     9:33. Hij is het, Die Zijn boodschapper met leiding en de ware godsdienst heeft gezonden om deze te doen zegevieren boven alle godsdiensten, ofschoon de afgodendienaren er afkerig van zijn.

   2. ErTussenIn

    @van Urk

    idd, te chaotiseren en destabiliseren.

    Dan zou je toch denken dat ze blij zullen zijn met Wilders hier aan de macht.

 11. van Urk

  Allah en Satan zijn dezelfde figuren. In de Bijbel wordt Satan gekenschetst als intrigant (misleidend en leugenaar). In de Koran noemt Allah over zichzelf “de grootste aller misleiders” Qu,ran 3:54. En dat zou in de islam een goede eigenschap zijn? Satan weet heel goed wie en wat hij is, en aangezien hij het was die de Koran inspireerde, kon hij het niet nalaten over zichzelf op te gaan scheppen. Satan en Allah delen dus niet alleen de eigenschap de allerbeste misleiders te zijn, maar ook hun voorliefde voor een specifiek groep mensen die zij het liefst willen misleiden: De volgelingen van “Het Boek” de Joden en de christenen. De Bijbel waarschuwt dat Joden en christen het doelwit zijn van Satan. In de Koran staat dat Joden en christen het doelwit zijn van Allah. Jezus waarschuwde hier al voor: “Want er zullen vele valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden. Zie, ik heb het u voorzegd. Indien men dat tot u zegt: Zie, Hij is in de woestijn, gaat er niet heen: Zie Hij is in de binnenkamer, geloof het niet .” Matt.24:24-26

 12. Cultuur_Pessimix

  De cijfers liegen er niet om. Percentages voorstanders van radicale islam, sharia, aanslagen onder ‘gewone’ moslims in westerse landen: http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/4444310/2017/01/05/De-islam-is-ook-een-politieke-ideologie-die-geen-vrede-na-streeft.dhtml

 13. Peter Selie

  Politie in Nordrhein-Westfalen wil sollicitanten uit Noord-Afrika opleiden

  (Door: Andre Ott – Vertaling: E.J. Bron)

  De politie in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen wil heeft blijkbaar gebrek aan sollicitanten uit Noord-Afrika, die zouden kunnen zorgen voor inzicht in en contact tot immigranten uit de regio: onder de politieleerlingen zou zich nauwelijks iemand uit Noord-Afrika bevinden, zei de plaatsvervangende voorzitter van de afdeling Nordrhein-Westfalen van de Bond van Duitse Politieambtenaren (BDK), Oliver Huth, tegenover de “Frankfurter Rundschau”.

  Men zou ook te weinig weten hoe men de jongeren of de jonge mannen het best zou kunnen bereiken. “We staan nog helemaal aan het begin.” De jonge mannen zouden vaak uit patriarchale families met andere waardesystemen en andere normen komen. “We moeten er heel goed over nadenken hoe wij ze kunnen bereiken”, zei Huth.

  In ieder geval zou men veel meer aanwezig moeten zijn in vluchtelingenonderkomens. Velen zouden zich van delict naar delict voortbewegen, de politie zou hier op haar grenzen stuiten, zei Huth. Al sinds 2002 bestaan er in Nordrhein-Westfalen in de opleiding ongeveer tien werkcolleges, die zich zowel in de opleiding als de verdere ontwikkeling thematisch bezighouden met interculturele competentie. Ongeveer 10% van de 1.900 politieleerlingen heeft een migratieachtergrond.

  Bron:
  http://www.extremnews.com
  Door: Andre Ott

 14. CornelisHW

  PREDIKANT BEDANKT VOOR KERK WEGENS ISLAMSTANDPUNT

  Lang heb ik de kerk hier in Amsterdam gediend als predikant. Vandaag heb ik besloten het lidmaatschap van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op te zeggen. Ik was het al langer en in toenemende mate oneens met door de PKN ingenomen standpunten en nam daar vaak met schrik kennis van. De druppel die de emmer deed overlopen kwam door de kerkelijke leider scriba De Reuver, die kort geleden in Trouw stelde dat ‘de islam een godsdienst van vrede is’. Hij staat daarin niet alleen. Dit standpunt wordt al vele jaren ingenomen in de kring van de Raad van Kerken. Nu is blijkbaar de PKN ook om.

  Als theoloog en historicus heb ik mij verdiept in de islam. De Koran heb ik twee keer gelezen. Ook de hadith en de geschiedenis van de islam tot op heden heb ik bestudeerd. In mijn ogen is de islam een achterlijke, gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen en over heel de wereld.

  Kalifaten in Frankrijk
  Ik weiger mijn ogen te sluiten voor feiten die iedereen kan zien en weten. Bijna overal waar de islam zich manifesteert wordt terreur uitgeoefend. Islamitische gelovigen moorden ook elkaar uit. En dat in de naam van Allah. In het Midden-Oosten zijn na de Tweede Wereldoorlog miljoenen christenen vermoord of verdreven. Voor zover daar nog aanwezig worden zij als tweederangs burgers behandeld en mishandeld. In Frankrijk zijn islamitische steden en wijken ontstaan zonder buitenstaanders. De politie blijft daar weg. Het zijn feitelijk kalifaten. De mannen dragen er baarden en vrouwen zijn daar niet meer zichtbaar omdat die in de huizen zijn opgesloten. Niemand durft aangifte te doen van mishandeling en slavernij. In Duitsland en Zweden en Engeland gaat het dezelfde kant uit of is het al zover.

  Onze leiders in kerk en politiek hebben blijkbaar nog niet gelezen over de wijk Molenbeek in Brussel, waar jongetjes vanaf hun vijfde jaar al worden opgeleid in het haten van alles wat anders is, het meest de westerse cultuur, en in moordzucht. Instructie wordt gegeven door het leren onthoofden van speelgoedbeertjes, als oefening voor later. In de moskeeën wereldwijd wordt geleerd dat aan de sharia het hoogste gezag moet worden toegekend en dus niet aan de landelijke wetgeving.

  ‘Islamofobie’
  Ontkenners die ‘islamofobie’ roepen zijn er zat. Maar elk weldenkend mens is islamofoob. Deze angst is een goede raadgever omdat die op feiten is gebaseerd. De truc van zogenaamd verlichte mensen, ook wel politiek-correcte mensen genoemd (multiculturalisten, vele politici, journalisten, ook predikanten), is het aanbrengen van een scheiding tussen jihadisten en islam(-aanhangers). Deze scheiding is kunstmatig. Alle jihadisten komen uit hetzelfde nest, dat van de islam. Het gaat niet om individuen die de weg zijn kwijtgeraakt, ook als dat op zich genomen waar is, maar om mensen die in een gemeenschap door opvoeding of sociale besmetting voorbereid en geïnfecteerd zijn. Het gaat om een gemeenschap die onderdrukkers en moordenaars produceert.

  Het volgens artikel 1 van de Grondwet niet mogen discrimineren op grond van religie is een kolossale miskleun omdat in dit artikel voorbij wordt gegaan aan wat mensen onder het mom van hun religie nastreven en praktiseren.

  Moeder van het kwaad
  Met moslims heb ik genoeg gesproken. Via mijn werk ontmoette ik een moslim die beleed dat Allah barmhartig is (zie het begin van elke soera), maar stelde dat dit niet voor mij geldt, want ik was een ongelovige. Hij zou nooit een andere moslim doodsteken of verraden, maar het een goede daad vinden als hij mij zou ombrengen, liefst met een mes in de buik (zoals bij Theo van Gogh). Enkele maanden geleden vertrouwde een jonge vrouw met een hoofddoekje mij toe dat zij ‘gaan winnen, niet door ons te doden maar door te baren’. Ze voegde er aan toe: “Als wij eenmaal in de meerderheid zijn dragen alle vrouwen hier hoofddoekjes.” Uitgaande van de taqiyya misleiden imams en moslims de buitenwereld. Zoals recent in Denemarken is aangetoond wordt in de moskeeën iets anders verteld dan daarbuiten in de samenleving.

  Lang niet alle moslims doen mee aan onderdrukking, maar de hele islamgemeenschap is wel verantwoordelijk en schuldig voor zover men zich niet openlijk verzet tegen de sharia, tegen het onderdrukken van vrouwen en tegen het jihadisme, door met de moeder van al dit kwaad te breken.

  Opzegbrief PKN-kerk van ds. Cornelis H.W. van den Berg, oud-dominee te Amsterdam verstuurd 3 januari 2017

  1. Floris

   Mijn complimenten, Cornelis!

 15. Ruud562

  In de jaren dertig waren er ook velen die toen hun ogen sloten en een bepaalde ideologie omarmden! Helaas ja, de gevolgen hebben honderden miljoenen ondervonden! De geschiedenis herhaalt zich.

  1. van Urk

   Ruud562@ In de jaren dertig kon men toen ook niet geloven dat miljoenen vreedzame Duitsers bereid zouden zijn om geweld te gaan gebruiken.

 16. Ruud562

  Inderdaad Van Urk, inderdaad! En daarom stel ik dat de geschiedenis zich herhaalt.
  Nu worden realisten en andere boodschappers die het voorzien en ondanks het bewezen gelijk, ook geboycot, genegeerd en beschmipt, ja zelfs veroordeeld!

 17. Floris

  Scriba de Reuver is gewoon een schaapje in de grote politiek correcte kudde die met dit soort ondoordachte uitspraken hoopt de angel er uit te halen. Net als die naïeve paus.

  Het is zuiver wensdenken. Zeer goed vergelijkbaar met de appeasement-politiek in de jaren 30. Dit wensdenken is kansloos omdat de islam zich niet LAAT appeasen.

  Het wezen van de islam is immers, en dat is altijd zo geweest, om alle andere godsdiensten te vernietigen en alleen over te blijven. Dan pas kan er vrede zijn (volgens islam).

  “9:33.Hij is het, Die Zijn boodschapper met leiding en de ware godsdienst heeft gezonden om deze te doen zegevieren boven alle godsdiensten, ofschoon de afgodendienaren er afkerig van zijn.”

  Dat is dus geen religie van de vrede, maar een religie van de oorlog. Het is niet anders, beste mensen. Wegkijken gaat niets oplossen.

  1. Kodi

   + 1

 18. nienke

  Als er iemand nog steeds denkt dat de islam een vredelievende religie is dan wordt het echt tijd je te laten nakijken door een psychiater.
  Het is allang bewezen dat dit GEEN religie is maar een politieke ideologie.
  Het is een roversbende, leven in een waas van waanzin, totaal niet meegaan in deze tijd.
  Overal in de wereld waar zij zich vestigen heerst oorlog, zij overrompelen de echte bewoners van zo’n land en dwingen hun te leven volgens hun afschuwelijke cultuur.
  Zij horen niet in onze westerse wereld thuis.

  1. Floris

   @ Nienke:

   Het is wel een religie, want er staat een opperwezen centraal met alles wat daar “bij hoort”.

   Maar het is óók een politieke ideologie. En wetgever (sharia). Het is de combinatie van deze drie ingrediënten die de islam zo gevaarlijk maakt.

   En zo is het ook zeer bewust in elkaar geknutseld door Mohammed en z’n opvolgers. Deze schurken begrepen héél goed dat je mensen het beste tot willoze volgelingen en nietsontziende jihadisten kunt maken als je ze bang kunt maken voor een god en ze tegelijkertijd een vette worst voorhoudt (het paradijs) als ze gehoorzamen.

   Deze meest perfide constructie in de geschiedenis der mensheid verdient het niet om te worden gedekt door de vrijheid van godsdienst. De islam hoort inderdaad niet in het westen thuis.

 19. Bes Tolen

  De islam is altijd een wrede oorlogszuchtige godsdienst geweest. Die geschiedenis valt niet uit te vlakken. Zo begonnen zo geronnen? Nee dus. Het is gebleven. Moslims moeten het werk door Mo begonnen, doorzetten. Over de hele wereld voert de islam ook nu tientallen oorlogen.

 20. Bes Tolen

  Die Gustaaff maakt er maar een potje van. Alsof de PKN uit alleen maar CDA, CU en SGP kiezers bestaat. Er zijn trouwens kerken, die geen PKN zijn en juist de SGP voeden. De CU zou je Amerikaans beïnvloed kunnen noemen. Daar zitten ook nogal wat kiezers onder, die niet-PKN zijn.
  Veel politiek actieve PKN’ers en Rooms katholieken bij Groen Links (en eerdere fusiepartijen) en de PvdA kwamen voort uit marxistisch getinte organisaties, die wel officieel en van oorsprong christelijk waren en werden minister, staatssecretaris, Kamerlid. Ook bij mijn weten opvallend nogal wat met ontspoord seksueel gedrag. Wat vroeger juist door de kerken als zware zonde werd gezien. Daarbij wat nu nog algemeen wordt verworpen als misdaad zoals pedofilie.
  Het blijkt, dat hij, Gustaaff helemaal geen christen is. Of hij moet al zijn aangesloten bij een Amerikaanse kerk, bijvoorbeeld baptist zoals Clinton, die zo’n seksueel gedrag zou hebben gehad dat hij af te leiden was van wat op een bepaald moment politiek belangrijk was. In Nederland was vroeger de uitdrukking ”de Heer kent vreemde kostgangers”.

 21. NederNederlander

  Ik was totaal geen PVV fan, Maar naar alle Bedreigingen, Intimidatie, omdat Ik een andere mening deel en daar door als PVVer wordt uitgemaakt voor mijn mening.
  De vrijheid van meningsuiting is hierin de mond wordt gesnoerd, dan voor alles en vies wordt uitgemaakt, continu druppels olie op de kokende plaat gooien waardoor onze Moslim broeders er mee voor zorgt dat racisme wordt gevoed mijn tot inkeer gebracht heeft toch maar voor Wilders te gaan.
  Het word tijd dat er een flinke bezem door heel dat zooitje gaat!!
  Een Racist wordt niet geboren maar gemaakt en helaas ben Ik een van hun product die ze zelf geproduceerd hebben.
  Als je goed bij alle discussies bekijkt op Facebook dan zijn de negatieve reacties grotendeels van de moslim gemeenschap en dan nog zo grof mogelijk!!
  Dat noemen hun vrijheid van meningsuiting!!
  Zelfs Facebook doet hier aan mee om mensen die iets tegen deze mensen heeft om welke reden dan ook de mensen voor 30 dagen blokt als ze iets over moslims zeggen pure discriminatie van Facebook!!
  Het zal mijn dan ook niet verbazen dat het moslims zijn die bij Facebook werken die dit bewekstellen!!
  En ja ik weet dat is de jongeren gemeenschap die het nodig vinden om zo grof mogelijk mensen in discussies te beledigend en zo dat de goede moslims mensen hier van het slachtoffer van worden!!
  De jongeren zorgen hier voor dat er een oorlogje wordt uitgelokt.
  En dan nog durven stellen dat we alles over een kam scheren.
  Ze laten zelf zien dat ze lijnrecht tegen over de Nederlanders staan.
  En dan vinden ze het gek dat mensen zich zeer onveilig voelen.
  Want oei geef geen tegenspraak want de agressie rijst gelijk op.
  En wat is de Nederlandse bevolking toch racistisch en zouden geen tolerant volk.
  Nou ik geloof dat Nederland te tolerant is terwijl er continue olie op de kokende plaat word gegooid.
  Dat het lontje nog niet brand is zeer verwonderlijk maar vrees dat eendaags dat lontje begint vlam te vatten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.