Maurice de Hond voert groot anti-PVV-onderzoek uit: PVV’ers blijken overal ineens bang voor!

PVV’ers zijn nogal bange mensen, als je peiler Maurice de Hond mag geloven: bang voor de islam, bang voor terroristische aanslagen en bang voor ISIS. Stelletje bangerikken!

Marc de Hond – inderdaad, de zoon van – gaat binnenkort de Nederlandse theaters door met een show over angst, en speciaal voor die gelegenheid peilde zijn vader Maurice het Nederlandse volk om te zien waar onze landgenoten van verschillende politieke partijen nou zo bang voor waren.

Nou, schokkend misschien, maar het blijkt dus dat PVV’ers best wel bang zijn voor de islam, aanslagen, en alles wat daarmee samenhangt. En dat in hogere mate dan niet-PVV’ers:

Screenshot-2017-01-18-12.27.36

Het onderzoek lijkt verder neutraal, aangezien er ook vragen tussen zitten als “Ik ben bang om een handicap te krijgen” (VVD’ers zijn het bangst) of “Ik ben bang om een handicap te krijgen” (dan zijn CDA’ers het bangst), maar dat is het natuurlijk niet. Want waar zijn de vragen “Ik ben bang dat de EU instort”, “Ik ben bang dat Trump de wereld vernaggelt” en “Ik ben bang dat Rusland ons binnenvalt”? Dat zijn angsten die je heel vaak hoort de laatste tijd – met name bij D66/PvdA-achtige types – maar kennelijk niet hun weg hebben gevonden naar het angstonderzoek van Maurice de Hond.

Goh Maurice, hoe heeft dát nu weer kunnen gebeuren?

PVV-spindoctor Martin Bosma was er dan ook snel bij met het achterlaten van een reactie:

Die zit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

  1. jennifer

   Ha ha guustaaf dit heb jij uit de volkskrant. Ga eens een Duitse krant lezen en daar lees je het tegenovergestelde als wat hier beweerd wordt. Hij heeft zich helemaal niet de woede van de Duitsers op de hals gehaald. Dit is nu echt fakenieuws wat ze de Nederlanders graag willen laten geloven, gezien ze op n lijn zoals de PVV liggen. Informeer je eens uit meerdere hoeken inplaats van n krant die overjarig is en zo links als de pest.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, de politiek is er niet blij mee, lees: http://m.bild.de/politik/inland/alternative-fuer-deutschland/afd-hoecke-rede-49831268.bildMobile.html#remId=1484230651603661763. Aangezien ons land in de jaren ’40 kapotgemaakt is door de Nazi’s, zitten ook wij niet op dergelijke uitspraken te wachten.

    1. swetsnek

     Toen waren we tegen de duitsers ,nu zijn we met de duitsers ,dat maakt wel een enorm verschil.

  2. Leonidas

   ik ben bang dat Flater hier 100 wordt

   dat is pas angstig , niet dan beukman ?

   dus laten we dat vooral voorkomen !!

   1oo en dan dag in dag uit dan vreselijk domme gelul !!

  3. robmdw

   Tja, ook in Israel is men hier erg blij mee.

 1. jennifer

  Ik ga dit keer ook PVV stemmen Maurice de hond heeft mij niet gevraagd, maar kan hem zeggen dat ik niet zo snel ergens bang voor ben, maar weet wel wat ik niet wil voor Nederland meer, en dat is een groot verschil als de manier waarop hij dit onderzoek voert. Ik zie het zo als of hij de mensen de woorden in de mond legt. En dat bedoel ik dan voor iedereen, niet alleen voor PVV stemmers. Heb niets met peilingen en nog minder met dat waar mensen bang voor moeten zijn. Ben je bang dan doe er iets aan zodat je niet meer bang hoeft te zijn toch.

 2. zomaar

  tja als je bekijkt waar de moslim toe in staat is !, dan is het heel gezond om bang te zijn voor je eigen leven en dat van je naaste .

  je moet gek zijn om tegenwoordig daarvoor geen angst te hebben , het is niet gezond om je eigen broed uit naam van het christelijke geloof , of de linkse doctrine , te slachtofferen op het altaar van de islam !.

  dan ben je volgens mijn mening niet goed in je hoofd !!.

  1. jennifer

   Dat klopt daarom vind ik dit ook iets wat ik niet meer wil in Nederland, en dat is de Islam weg ermee .Het is niet goed en niet gezond voor de mensen in het christelijke Nederland.

 3. Wim

  Raar onderzoek 30% van de Nederlanders is veel meer in aantal dan 57% van de PVV stemmers.
  Het lijkt mij een uit de duim gezogen onderzoek.
  Ik lees trouwens dat 57% van de Nederlanders niet bang is dat de PVV de grootse wordt.
  Ik mis de vraag bent u bang voor links extremisme.
  Ik ben bang dat mijn pensioen verkwansel wordt in de EU,
  Ik ben bang voor de onderste steen.
  Ik ben bang dat ik kan fluiten naar die 1000 Euro.
  Ik ben bang dat ik tot mijn 70 jaar moet werken.
  Ik ben bang om in een verzorgingshuis te komen.
  IK ben bang dat links het voor het zeggen krijgt.
  Ik ben bang dat er veel politieke processen komen..
  Ik ben bang omdat politieke linkse moordenaar naar een paar jaar al vrij is.

  1. maarjuna

   Meen je dat werkelijk Wim? De helft van de PVV stemmers is volgens jouw berekening niet veel kleiner dan eenderde van de Nederlanders? Ik denk dat Maurice dan toch beter heeft gerekend.

 4. Wim

  Ik ben bang dat GGZ Guusje niet geestelijk ziek verklaart.

  1. Leonidas

   het schijnt ???
   dat bij het onderzoek “”GEEN HERSENLETSEL ” AANGETOOND KON WORDEN !
   zelfs met de laatste onderzoek methodes
   konden er geen hersencellen gevonden worden ,
   schijnt heel zelden voor te komen alleen bij EU-trollen
   die vroeger heel hard op de beton tegels onder het klimrek
   in de speeltuin zijn geflikkerd

   waarvan akte

   1. Pjotter

    Leonidas@ En weer bedankt, natte ogen, dag kan niet meer stuk.

 5. jowyajax

  Tja dat is ook een rooie linkse idioot Dit bewijst dat links een gevaarlijke beweging is kijk maar hoe ver ze gaan om hun wil op te leggen . Kijk naar Theo van gogh en Pim van Fortuyn zover gaat links om zijn macht te behouden.

 6. Wachteres

  De gewelddadige mentaliteit van linkxz komt steeds meer naar buiten:

  Opera star Andrea Bocelli backs out of singing at Trump’s inauguration after receiving death threats

  Blind tenor Bocelli announced he would not sing at this Friday’s celebration
  Widely reported it was because fan said they would boycott his concerts
  Revelation came as another singer, Jennifer Holliday, last night pulled out

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4120970/Opera-star-Andrea-Bocelli-backs-singing-Trump-s-inauguration-receiving-death-threats.html#ixzz4W9b3C0Pp
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  1. Wachteres

   Wegens moorddreigingen: Andrea Bocelli zegt optreden bij Trump´s installatie af

   Andrea Bocelli (foto) zal niet zingen tijdens de installatie van Donald Trump. De blinde Italiaanse operaster had daarvoor moorddreigingen ontvangen, bericht de “Daily Mail”.

   Volgens eerdere mediaberichten zou Bocelli het concert in Washington hebben afgezegd, omdat zijn “fans” hem met een boycot gedreigd hadden.

   Volgens informatie van de “Daily Mail” wilde de Italiaanse tenor echter tot het laatste moment aan zijn optreden vasthouden. Pas toen er waarschuwingen kwamen vanuit veiligheidskringen dat ze in het bezit zouden zijn van moorddreigingen tegen hem, heeft de operazanger besloten zijn deelname af te zeggen.

   1. Wachteres

    Wij zijn blijkbaar niet de enigen die reden hebben om “bang” te zijn.

    Ik begrijp steeds beter waarom politiekcorrect/links en de fundamentalistische islam het zo goed met elkaar kunnen vinden.

   2. toetssteen

    @Wachteres
    Wat een intrieste zooi. Radio/tv, het maakt niet uit, de rode brigade gilt:war,war, we want war. En dat verguisde rechts: we want peace/peace!

   3. jennifer

    Zo zie je maar waar de linkse democraten in Amerika tot in staat zijn. Het heet niet voor niets dat meestal politieke moorden van links komen. Wat een slechte verliezers zijn het toch. En dan een blinde man dreigen met moord. De slechte verliezers in Amerika schamen zich ook nergens voor, en durven zich dan nog democratisch te noemen.

  2. swetsnek

   Heeft hij het toch goed gezien hahahahahahaha

 7. toetssteen

  Ik ben bang om werkloos te worden 18/31….. Dus wat is de conclusie? Juist. Statistiek, mijn favoriet!
  Aan u de schone opdracht de input te ontdekken.

 8. Ritter

  Veel mensen die op de PVV stemmen zijn (terecht) bezorgd om wat er in Nederland gebeurt.

  Vooral op het gebied van de sluipende islamisering en massale (illegale) immigratie. Je ziet steeds meer wijken in Nederland ( Europa) waar autochtonen verdwijnen en worden vervangen door (vaak islamitische) immigranten. Wijken die vaak probleem wijken worden.

  Dat heeft niets met “bang” te maken maar met bezorgdheid met de richting die met de EU en de politieke elite het land is ingeslagen.

  Ook b.v met de bezuinigingen op de zorg gaat het de verkeerde kant op.

  Bloemlezing: PVV’ers motiveren hun stem

  Zeventien mensen vertellen aan Wierd Duk waarom ze PVV stemmen
  Hoe ze vrezen voor hun baan, door hun omgeving met de nek worden aangekeken

  Deze zeventien brieven, een selectie van meer dan vijftig brieven, zijn getuigenissen van Nederlanders, keurige gemiddelde burgers, nette belastingebetalers zonder strafblad, geen domme tokkies of extremistische racisten, maar uw buren, uw supermarktpersoneel, uw ziekenverzorger, uw vuilnisman, rij-instructeur, automonteur, politieagent, soldaat of metrobestuurder.

  Deze aan Wierd Duk gestuurde brieven zijn geschreven door mensen die samen de ruggengraat van dit land en deze maatschappij vormen, een ruggengraat die steeds verder onder druk komt te staan door een elite die weigert om diversiteit van gedachten en opvattingen net zo hartstochtelijk in de armen te sluiten als ze zeggen te doen met de diversiteit van culturen, rassen en religies.

  http://www.ad.nl/digitaal/bloemlezing-pvv-ers-motiveren-hun-stem~a1c7b37e/

  1. toetssteen

   @Ritter
   Men weet niet meer wie de burger is. Deze burger heeft door roeien en ruiten twee uni studies afgerond. Ik ben alzo een Übertokkie omdat ik het kruipkruip voor alles dat het verwaten feminisme van Meulenbelt niet accordeer. (ik ben een vreselijk mens zoals u begrijpt).
   Dat mijn zonen, allemaal universitair (gruwelijk bèta en dat is bij de spinnen af!!!) eender denken, dat is kleinburgerlijk domdenken.

   Ik haal maar weer de schouders op en hoop dat al die hallelujah zangers wakker worden voordat de Titanic naar de bodem gaat.

 9. Bes Tolen

  Blijkbaar zijn PVV’ers zich beter bewust wat er zich in de wereld afspeelt. Dat wisten we al. Volgens het onderzoek van De Hond duidelijk ook minder hypocriet. Dat wisten we ook al.

  1. Dam

   Precies.

 10. J.C.

  Is het angst of realisme? De PVV’ers, over wie Maurice de Hond het in dit onderzoek heeft, bevinden zich in goed gezelschap. Bewaking, pantservrije auto’s, omheinde huizen en wat al niet meer.

 11. Dam

  Wat een eenzijdig onderzoek zeg. Lachwekkend, dus als je bang voor slangen zou zijn enz. ben je een angstige domme tokkie? Wat een achterlijk niveau vragen zeg. Ik zou als ze mij zouden zijn gesteld dit keer niet mee hebben gedaan. Vreemd trouwens, want ik heb mij opgegeven en krijg nooit meer bericht. Hij zal ook wel onder druk gezet zijn bij Links, vanuit Soros, vergezocht, maar dat is het ook. Daar komt al die ellende en druk vandaan uiteindelijk. Maar 1 ding, Maurice houdt niet van Sylvanaatje en die twee racistische ladies die ze heeft aangetrokken. Hij kan beter nagaan, waar zij het geld van krijgt. WNt daar is hij bang van. En inderdaad wat Tim hierboven zegt er zijn belangrijker zaken te onderzoeken dan deze nietszeggende flut vragen.

  1. denktenk

   Bij dit soort ” onderzoek” kun je aan de vraagstelling al zien,
   wat de uitkomst moet worden en in opdracht van wie het is uitgevoerd.

   Nietszeggend dus.

 12. ErTussenIn

  Rechtse mensen zitten altijd als bange konijntjes op zolderkamertjes.

  1. Wachteres

   Dankzij de infiltratie van het linkse gedachtegoed zijn mannen niet meer in staat om vrouwen te verdedigen. Zie Keulen.

   Linkse mannen zijn verwijfde slapjanussen geworden.

   1. ErTussenIn

    Linkse mannen zijn the real killers 😉

  2. Leonidas

   of heel alleen
   boven een Shoarma zaak
   in de islam driehoek in Den Haag
   hele dagen ook in het weekend
   met een S-elite himmler brilletje op
   stukken te plempen hele dagen
   omdat zijn leven volledig niets maar dan ook niets
   waard is !
   dan zou ik pas bang worden .
   van de complete leegheid in iemands leven
   zuigen, zeiken, trekken, en zeuren
   ik zou er een eind aanmaken
   ik kan vanmiddag effe langstijden hoor Zakkos
   om het touw effe af te geven ??

   je roept maar

  3. swetsnek

   hahahahahahaahahahaahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahah o wacht ik heb in mijn broek gescheten brrrrrrrrrrr mijn laatste onderbroek was dat nou ja maar snel links worden dan hahahaahahahahahahahahahahahahahahahahaah ooooooo buikpijn .

 13. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=h1qlkIXja6U

  NEWS UPDATE MASSIVE GROUP OF BIKERS HEADED TO TRUMP INAUGURATION IN DC

  VIDEO: Tienduizenden “Bikers for Trump” – uit het heel land – op weg naar Washington om protesten bij de installatie van Donald Trump te verhinderen.

  1. robmdw

   Leuk filmpje, schaduw gezien? Niet echt in januari hoor, qua stand van de zon….

   1. Wachteres

    Natuurlijk, Rob ….

    1. Mar

     @Wachteres

     Google eens op bikers on their way.

     Google eens op Andrea Bocelli.

 14. Anna

  Velen die verschrikkelijk bang zijn voor hel en verdoemenis zijn niet bang voor islam,islamisering,Jihad, aanslagen, ISIS.

 15. Anna

  PVV’ers zijn niet bang ze bezitten een zeer goede toekomstvisie die alle anderen uit angst volledig missen.

 16. Ruud562

  Ja Bosma heeft keihard gescoord met zijn tweet! Ben benieuwd of de tere zieltjes der PvdA, GL, D66 dit wel aankunnen. Dat wel kunnen verwerken.

 17. EllyD19

  Ik voel me ook een PVV-er.
  Het enige waar ik bang voor ben is dat de radicale moslims hier de baas gaan spelen. Trump heeft volkomen gelijk, de EU heeft het vluchtelingenprobleem verkeerd aangepakt. Zwakke leiders.

 18. nick

  Beetje verkeerde interpretatie van de Hond.
  PVVers zijn niet bang in de contekst van ‘bang’ ze zijn juist realistisch. Zij zien duidelijker wat er gaande is en steken de kop niet in het zand. Dat zij kiezen voor de PVV, welke door het establishment uitgekotst wordt is een teken van moed en intelligentie!
  Het niet bang zijn wanneer je duidelijk kan zien wat er op je af komt is een beetje dom! Een mens heeft een ingebouwde sensor voor gevaar en hersenen om eea juist te zien. (Hoe dommer een (zoog)dier hoe minder angst ze kennen.)

  Mensen die op de PVV willen gaan stemmen zijn realisten die iets willen doen aan de complete neergang van ons land en zijn opgebouwde welvaart. Ik kan dat niet echt angstig en dom noemen, integendeel.

  1. Pjotter

   Nick@ Sorry ik had je bericht nog niet gelezen, je begrijp dat wij het eens zijn.

 19. Pjotter

  Dit kunnen we kort afdoen, PVV-ers zijn niet bang, zij komen met alle risico`s van dien vrijelijk voor hun mening en visie uit in tegenstelling tot zij die hen verafschuwen, dat zijn de bangerikken.

  Zich verschuilend achter christelijke normen CDA en CU of vals sentiment GL en het benoemen van feiten betittelen als bang.

 20. Wim Vreeswijk

  Een ding is zeker, ik Wim Vreeswijk, als overlevende van meerdere aanslagen Krasnapolski, Boekel en Kedichem, blokkades van gemeentehuizen ivm meerdere raadsinstallaties ben nergens meer bang voor.

 21. Cultuur_Pessimix

  Angst is een slechte raadgever, maar jarenlange agressieve (re-)acties van zgn links-liberalen in landen als Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden op mijn politieke opvattingen hebben me op zijn minst voorzichtig gemaakt met wat ik tegen wie zeg. Ik ben te vaak buitengesloten, voor nazi uitgemaakt, bedreigd met de dood (!) (uiteraard door een groep moslimjongeren), uitgescholden en zwart gemaakt. Is dit uit angst? In zekere zin wel. Tegelijkertijd is het ook een onvermogen dat wordt opgelegd door politiek correcte vertroebelden van geest en religieuze idioten die iedere vorm van tegenspraak hoe doordacht ook niet dulden. Noem het de links-liberale gedachtenpolitie in Noordwest Europa en het islamfascisme…. Gelukkig kan ik mijn politieke voorkeur laten gelden door te stemmen! Leve de democratie, leve Internet!

 22. Wim Vreeswijk

  Als je weer teveel (niet bange)knokkers gaat binnen halen omdat politie en justitie het in de 80-er en 90er jaren van de vorige eeuw, qua bescherming het totaal lieten afweten, waardoor er 3 doden (Fortuyn, van Gogh en Ir. Karel KLeijn) en 2 zwaargewonden vielen w.o. ikzelf en Wil Schuurman met Kedichem, loop je weer het risico dat je als politieke partij weer gecriminaliseerd wordt. Het is dus moeilijk om het goed te doen. Dat veel PVV-ers somberen over hun veiligheid hier in Nederland, vind ik niet verwonderlijk met de enorme immigratie van met name potentiële terroristen en juhadisten die hier massaal naar binnen kunnen komen vanwege de open grenzen politiek van Schengen. Dus D’Hont, het ligt allemaal veel genuanceerder dan een simpele enquete.

 23. swetsnek

  Benader de site is met een adblocker ,is wel lachen zegt al genoeg reclame freaks.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.