Nederland-slopend DENK promoot nog even haar plannetjes: 'voer een staatsburgerschapsdag in!'

Geen categoriejan 26 2017, 20:00
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is de gevaarlijkste partij van het land?
Alsof we normaal gesproken al niet genoeg te verduren hebben wat betreft de blogs, vlogs, posts en andere willekeurige, misselijkmakende praatjes van DENK, is het met de aankomende verkiezingen nu helaas elke dag wel raak. Er gaat geen etmaal voorbij of de lakeien van de Turkse sultan publiceren wel een bericht waarin één van hun destructieve programmapunten aan bod komt. Met vandaag in de aanbieding: het afschaffen van Koningsdag. Dat lichten ze even fijn toe in het volgende bericht met bijbehorende video:
Een video die overigens niet de moeite waard is om te bekijken: het is een kant-en-klare verklaring van hoe DENK Nederland nog eventjes van de kaart gaat pesten.
Het erge is echter dat ze dit in een onschuldig jasje hebben weten te verstoppen. Een islamistische wolf in schaapskleren, om het zo maar te zeggen. Voor het ongetrainde DENK-doelwit klinkt dit namelijk best nationalistisch: een dag waarop we vieren dat we Nederlands staatsburger zijn, wat zou je daar nou op tegen kunnen hebben? Dat is toch juist iets waarmee we integratie en nationale samenhorigheid bevorderen?
Nou, nee dus. Zo'n dag klinkt namelijk wel heel erg bekend in de oren, en het heet Koningsdag, wat dus allang bestaat. Het verschil zit hem natuurlijk in wat we precies vieren. Op die 'Nationale Dag van het Staatsburgerschap' - wat een gezellige, warme naam eigenlijk - mogen we puur blij zijn dat we een documentje hebben waarop staat we kennelijk staatsburgers van Nederland zijn. Oftewel, een dag die puur uitgaat van de band tussen een staat en haar burgers, wat tegenwoordig nogal vaak te betwisten valt. Het enige wat ons zou binden is de plek waar we wonen - er geboren zijn hoeft niet eens - en verder niets. Lekker steriel.
En dat terwijl we nu in april zoveel meer vieren. Nederlander zijn is namelijk niet enkel het bezitten van een papiertje. Het gaat om het delen van normen en waarden, een geschiedenis, een taal en vele gebruiken die Nederlanders nou juist zo Nederlands maken. Pas als je dát echt in de vingers hebt, ben je echt Nederlands en niet eerder.
Natuurlijk leidt dat tot een klein probleempje bij DENK, want laat hun aanhang nou net bestaan uit mensen die niet bepaald aan dat profiel voldoen. De vraag is of het erg is dat dat zo is: maakt het uit dat je nu eenmaal als iets geboren wordt? Maakt het uit dat je een echte Turk of een echte Syriër bent? Nee, dat maakt niets uit, zolang je je er maar van bewust bent dat dat bepaalde consequenties heeft. Als ik morgen zou verhuizen naar Jordanië zou ik misschien ooit Jordaans staatsburger kunnen worden, maar zou ik ooit écht een Jordaniër kunnen worden? Natuurlijk niet, want dat zit veel dieper dan in een documentje wat je voor de juiste prijs gemakkelijk kunt krijgen in sommige landen.
En laat je vooral niet wijsmaken dat zo'n nationale dag prima naast het huidige Koningsdag zou kunnen bestaan. Dat zou misschien een paar jaar kunnen, maar eenieder met verstand weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat die dag op dezelfde stapel als Zwarte Piet zou belanden: discriminerend, overbodig, etc. Ik zou dus zeggen: trap er niet in!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten