Nieuwe PvdA-leider Asscher is dead on arrival: ondernemers sturen ‘m weg met dikke onvoldoende

Dat kan nog wel eens een zéér kort bewind worden voor Lodewijk Asscher, als eindbaas van de PvdA. Nauwelijks benoemd, maar nu al met dikke rode cijfers in z’n rapport.

Afgelopen zaterdag was een heugelijke dag voor PvdA-man Lodewijk Asscher: het congres van zijn partij bekrachtigde de vice-premier als de nieuwe partijleider en lijsttrekker, en nu kan de man volle kracht vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart aanstaande. Op naar een geweldig resultaat met een fantastische leider, lijkt de PvdA te denken! Of toch niet?

Er zitten inderdaad nogal wat haken en ogen aan, zeker gezien het een publiek geheim is dat overal waar Asscher gaat hij een puinhoop achterlaat. Elsevier had daar in december een briljant stuk over: “Asschers spoor van mislukkingen: steeds net op tijd vertrokken,” schreef het opinieblad. Waarin een politieke loopbaan werd omschreven die bestond uit het uitspreken van mooie woorden, het slaan van de eerste heipalen en vervolgens wegrennen waardoor het huis instortte op zijn opvolgers.

Ondernemers in Nederland lijken nu ook eindelijk door te hebben dat het met Asscher altijd een hoop inspirerende woorden zijn, en vervolgens bakkenvol ellende. In een peiling van werkgeversorganisatie VNO-NCW gaven ze de vice-premier bijna de laagste score van het hele kabinet: een 4,8.

Het lijkt erop dat Nederland eindelijk wakker wordt en ziet wat voor een politieke brokkenmaker de voormalige rechterhand van Job Cohen eigenlijk is:

“Zorgelijker gesteld is het met de ministers Ronald Plasterk, Lodewijk Asscher en Ard van der Steur: niet alleen scoren ze allemaal onder de 5 maar ze halen ook nog eens een lager cijfer dan waar ze mee begonnen. Vooral de score van vicepresident Asscher valt op: waar hij in 2014 nog een hogere waardering kreeg dan Rutte, lijkt hij het nu helemaal verbruid te hebben bij ondernemers.

Naar het waarom is het niet lang zoeken. Op de open vraag naar welk onderdeel van het kabinetsbeleid ondernemers het minst aanspreekt, volgen vooral veel klachten over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid van minister Asscher. ‘Wat een draak! Zo maak je het voor ondernemers nog lastiger om te investeren in werkgelegenheid’, stelt een ondernemer. ‘Goed bedoeld, maar pakt averechts uit’, concludeert een ander. Iemand spreekt zelfs van een ‘monster in wolfskleren’. Een derde vindt deze wet ‘niet praktijkbestendig en zeer eenzijdig opgesteld’. Op deze manier ‘werkt het alleen maar nog meer flexibele arbeid in de hand.’”

VNO-NCW citeert verder kwade ondernemers die aan den lijve hebben ondervonden hoe Asschers desastreuze ZZP-beleid ervoor zorgde dat ZZP’ers de kosten van de crisis hebben moeten dragen, terwijl ook het MKB straal werd genegeerd waar en wanneer dat even kon.

Nee, Asscher komt ditmaal niet zomaar weg als politieke hemelbestormer. Na jarenlang te hebben weggerend voor z’n eigen politieke erfenis, heeft deze hem dan eindelijk ingehaald. Lodewijk Asscher is een zeer impopulaire minister en vice-premier, en de ondernemers zijn de eerste die de PvdA-bons weten te ontmaskeren voor wat hij is.

Ik zou zeggen: laten we hopen dat de rest van Nederland spoedig volgt, en voor 15 maart 2017 de naam ‘Asscher’ volledig is ingeburgerd als synoniem voor ‘epische mislukking’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Leonidas

  gohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
  Eindelijk
  de man die tot nu toe altijd “”NET “” weg was
  als de teringzooi bekend werd ,dan wel boven water kwam !!

  en dan daarna als er iets gevraagd werd over die bende ,

  de geweldige woorden altijd sprak :

  dat hebben WIJ ?????????????????? NIET GOED GEDAAN !!!

  KOMT DAAR DE OPMERKING,

  ONBETROUWBARE SCHELE PLEURIS JOOD VANDAAN ??

  p.s. is er misschien ook al een groep bezig om de meneer aan te klagen die ons er in 2005 ingeluisd heeft ??
  NA ONS 62.9 % NEE BIJ ”DE LEUGEN VAN LISSABON “”
  waardoor we nu in deze geweldige pleuriszooi zitten !!

  Die meneer , die van “”de balkenende “” norm, kocht contant een huis van 1 miljoen , misschien iemand die hem een bezoekje kan brengen ??

  of blijft dit stuk CDA vuil overal van verlost, ?????

 2. Top

  Daar heb je toch geen ondernemers voor nodig? Elk persoon met een IQ hoger dan 5 weet dat.
  Archer is een blaaskaak, zo gemaakt door de ‘gestaalde kaders’ van de PvdA. Want zo werkt dat. Veren in zijn reet proppen en als je dat doet, bij een narcistisch ingesteld persoon zoals Ascher, werpt dat ogenblikkelijk zijn vruchten af.
  Ook zijn schaamte, over wat zijn grootvader uiterst, in WW2 hangt als lood om zijn nek. “Ik wil beter zijn dan mijn opa’s” is zo duidelijk, in zijn moverende betogen.
  Maar Ascher wordt eens wakker, dan ben jij niet. Sterker gezegd, je bent nog erger. Het zijn nu niet alleen de Joden die je verraad maar het hele Nederlandse volk.

  1. Leonidas

   top hoezo ??

   reacties als deze mag je van mij ook 3 x plaatsen !

   en ze hebben geen tijd ook om hem te verwijderen ,

   dhr. Simon SS-elite , art. 31 Flater en van der galien

   zitten al dagen over mijn A4tje gebogen

   over DE WANDADEN VAN VLADIMIR PUTI SINDS 1991

   er is zelfs medische hulp aanwezig zag ik ??

   dooei

   1. Wim

    Op 21 november 2013 begonnen de Maidan-protesten in Oekraïne. De bevolking was woedend toen voormalig president Yanukovitch besloot meer toenadering te zoeken tot Rusland in plaats van de Europese Unie (EU). De aanvankelijk vreedzame protesten sloegen al snel om in geweld. Niemand kon toen weten dat Euromaidan het startsein zou worden voor een serie aan ingrijpende gebeurtenissen. Zo werd de regering van Yanukovich omver geworpen, de Krim hoort tegenwoordig bij Rusland en Oost-Oekraïne wordt verscheurd door een burgeroorlog. Westerse politici wijzen vaak met de beschuldigende vinger naar Rusland als aanstichter van de problemen in Oekraïne. Is dit echter terecht?

    Valse beloftes
    Het westen had er voor kunnen kiezen neutraal te blijven en op te treden als mediator. Helaas werd de keuze gemaakt om zich vrijwel onmiddellijk te scharen aan de zijde van de demonstranten. Politici zoals Hans van Baalen, Frans Timmermans en Guy Verhofstadt begaven zich openlijk onder de demonstranten. Hiermee gaven zij een signaal af dat Europa achter hen stond.

    Dit gevoel van grootschalige Europese solidariteit met Oekraïne bestaat niet. Er is niet eens sprake van een gemeenschappelijk buitenlands beleid. Ook winnen overal in Europa eurosceptische partijen aan populariteit. Verder zijn velen het er over eens dat de EU niet verder moet uitbreiden. Desalniettemin ontvangt Oekraïne financiële steun van de EU. Zo zijn een deel van de gasschulden bij Rusland afbetaald door de Europese belastingbetaler. Dat terwijl Oekraïne geen EU-lidstaat is.

    Veel Oekraïners maken een onfortuinlijke fout door te denken dat een EU-lidmaatschap een garantie is voor een beter leven. Zij zullen echter hetzelfde pad bewandelen als Roemenië en Bulgarije. Ze zullen worden uitgeknepen op de markten van de EU, door te werken voor armzalige lonen.

    Verder zal een EU-lidmaatschap gepaard gaan met enorme aantallen jonge Oekraïners die naar Noordwest-Europa verhuizen. De demografische opbouw van het land zal hierdoor verstoord worden evenals de beroepsbevolking. De Oekraïense economie, die momenteel al aan de rand van de afgrond staat, zal hierdoor nog harder getroffen worden.

    Het is nog maar de vraag of het afzetten van Yanukovich tot nu toe enige verandering heeft gebracht. De nieuwe regering lijkt grotendeels geïnstalleerd door de VS. Begin 2014 lekte er een telefoongesprek uit, waarin de Amerikaanse diplomaat Victoria Nuland discussieert met een medewerker van de Amerikaanse ambassade in Kiev. Nuland geeft doodleuk aan welke personen er in de nieuwe Oekraïense regering zullen komen. Zo mocht oud-bokser Vitaly Klitschko vooral niet in de regering komen. Bovendien gaf zij nogal grof aan niks te geven om het standpunt van de EU.

    Dit blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn m.b.t. Amerikaanse inmenging. Zo kreeg eind 2014 de Amerikaanse Natalia Yoresko een ministerspost toegewezen binnen het Oekraïense Ministerie van Financiën. De zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft een zeer invloedrijke positie verkregen bij een grote Oekraïense energiemaatschappij

    De situatie lijkt alleen maar te verergeren. Momenteel wordt Oekraïne bestuurd door Petro Porosjenko, een pro-Amerikaanse president. Porosjenko wil dat de NAVO Oekraïne voorziet van (zwaar) wapentuig ter waarde van miljarden. De VS vindt dit “geen verstandig idee”, omdat de situatie daardoor zou kunnen escaleren. Deze opmerking valt te betwijfelen. De VS evenals Europa hebben beiden enorme wapenindustrieën die van deze lucratieve deal zouden willen profiteren. Bovendien is het zeer opvallend dat Oekraïne juist nu een wapendeal wil sluiten, nu zij financiële steun ontvangen uit de EU en de VS. Draagt het westen nu financieel bij aan het conflict?

    Westerse agressie
    Uiteraard konden de Oekraïense opstandelingen rekenen op steun van het westen. Yanukovich moest en zou vertrekken, ten koste wat het kost. Oekraïne zou bevrijd moeten worden van Russische invloeden.

    Als reactie op de Maidan-protesten besloten de Russisch-gezinde inwoners van Oost-Oekraïne zelf de straat op te gaan. Ook daar sloegen de demonstraties om in geweld. Voor deze demonstranten en opstandelingen bestaat echter geen begrip. De term demonstrant wordt niet eens gebruikt. Het zijn separatisten onder controle van Moskou. De nieuwe regering in Oekraïne omschrijft ze zelfs als terroristen.

    Deze houding zien we ook terug bij politici. Begin 2014 schaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zich aan de zijde van de demonstranten. Verder sprak hij zich uit tegen de regering Yanukovich, die het vuur geopend zou hebben op zijn eigen burgers.

    Toen de opstanden in Oost-Oekraïne uitbraken veroordeelde Kerry dit meteen. Dit waren geen opstanden, dit was een daad van Russische agressie. Nu opeens is keihard optreden van het Oekraïense leger legitiem. Het “schieten op eigen burgers” argument komt niet eens meer ter sprake, dat terwijl er bijna dagelijks burgerslachtoffers vallen in Oost-Oekraïne.

    Kerry bekritiseerde ook de vermeende Russische betrokkenheid bij de opstanden in Oost-Oekraïne. Hierbij vergat hij even dat Europese evenals Amerikaanse politici betrokken waren bij de demonstraties op het Maidan-plein. Over de Russische invasie van de Krim zei Kerry het volgende:

    “Je valt niet zomaar een soevereine staat binnen op basis van valse voorwendselen om je eigen belangen te behartigen.”

    Ironisch genoeg waren deze valse voorwendselen precies de reden voor de invasie van Irak. Toen beweerden de Amerikanen dat Saddam Hoessein in bezit zou zijn van massavernietigingswapens. Deze wapens zijn nooit gevonden.

    De houding van het westen sluit overigens niet aan bij hun besluiten uit het verleden. Op 17 februari 2008 verklaarde Kosovo zich onafhankelijk van Servië. Ondanks de protesten van Servië kreeg Kosovo vrijwel onmiddellijk erkenning van de VS en West-Europese landen zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Als Kosovo recht heeft op onafhankelijkheid, waarom heeft Oost-Oekraïne dit dan niet?

    Continu moeten we op onze hoede zijn voor zgn. “Russische agressie”. Is dit echter terecht? Als we de feiten op tafel leggen is het begrijpelijk dat Rusland zich in het nauw gedreven voelt. Ten eerste wordt er een NAVO-flitsmacht permanent gestationeerd in de buurt van de West-Russische grens. Deze flitsmacht zal over enkele jaren uit maarliefst 30.000 soldaten bestaan.

    Meerdere landen werken momenteel mee aan een collectief verdedigingsmechanisme tegen raketaanvallen. Belangrijke regio’s hiervoor zijn Oost-Europa, de Middellandse Zee en de Grote Oceaan. Het verdedigingsmechanisme bestaat officieel om raketaanvallen uit Iran te kunnen onderscheppen. Iedereen die logisch nadenkt begrijpt echter dat dit raketschild om Rusland heen wordt gebouwd.

    Men moet niet vergeten dat de NAVO overal ter wereld basissen heeft. Een substantieel gedeelte van deze basissen bevinden zich rondom Rusland. Een lijn van basissen loopt vanaf Europa via Turkije naar het Midden-Oosten. In het Verre Oosten heeft de NAVO basissen in Zuid-Korea en Japan. De lijn wordt alleen onderbroken door China, die de NAVO niet op haar grondgebied toestaat.

    Wie deze factoren in acht neemt, begrijpt de houding van Rusland. De VS zou niet anders reageren wanneer zij in de schoenen van Rusland stonden. Denk hierbij aan de Cubacrisis, toen op een haar na een derde wereldoorlog voorkomen werd. Of stelt u zich eens voor dat Rusland een militaire alliantie met Mexico aan zou gaan. Zou de VS hier dan laconiek op reageren?

    Mensen die Rusland betichten van agressie zijn hypocriet en gaan gebukt onder selectieve verontwaardiging. Als er al sprake is van Russische agressie, dan is er net zo goed sprake van westerse agressie.

    1. Leonidas

     wim beetje , laat maar geweldig !!!!!!!!!!!!!!!!
     op wat kleine oneffenheden na

     voor 1000 % gelijk, heerlijk stuk ,
     ik heb dit gekkenhuis meegemaakt vanaf truc 1

     THE ORANGE REVOLUTION !!!
     DAARNA DE MAIDAN GEZIEN !! met de vredelievende protesters !!

     MAAR DIE WERDEN ALLEMAAL BETAALD, WHAHAHAHAHAAH

     mijn nichie is net zo lang geweest totdat ze een nieuwe I-pod
     bij elkaar geprotesteerd had, whahahaaha

     EN NIEMAND DIE WIL WETEN NATUURLIJK WIE DAT GELD GEDONEERD HEEFT ??? WHAHAHAHA

     daarna moesten de meesten naar huis , er moest gewerkt worden .

     waarna de gevechtstroepen binnen kwamen vanuit Livl en polen

     EN toen dat ook te lang duurde , stuurde Adolfa haar snipers ,
     betaald door de Conrad Adenauer stichting
     en loer allemaal maar even wie daar in het bestuur zit !!

     JA, VAN BAALEN, VERHOFSTAD EN OOK DIE SCHELE HEEL LELIJKE MEVR ASHTON HEBBEN BLOED AAN HUN HANDEN !! HEEL VEEL BLOED

     EN breek mij de bek niet open over de volgevreten Ome frans
     de huilebalk a.k.a de tranentrekkert

     geweldige uitleg , dank je wel

     VASILI ZAJTSEV

   2. Top

    Ik moet altijd een beetje lachen als ik je bijdragen lees.
    Maar je krijgt van mij bijna altijd gelijk! Alleen het heeft geen zin om apen klimmen te leren, het aanwijzen dat er een boom is, dat is meestal genoeg. En denk om je bloeddruk, de onderhavige verdienen deze inzet niet.
    Eet smakelijk en een fijne avond,

    1. Leonidas

     lachen whahaha nou dat mag ,
     ik schrijf zoals ik praat , en al zolang , dat het zinloos is
     om dat te veranderen whahahaah
     dus
     gelukkig zie ik mensen zoals jou hier, wim , suijkerbuijk , toetssteen
     peter selie wachteres ,
     en nog wat mensen met hersens , dus dank , dank, dank
     ( ik vergeet er uiteraard wel een paar , dus niet roepen en ikke dan )
     en
     Nee guust flater beukman , simon SS-elite , zakkos G a.k.a 189
     dan bedoel ik hersenlozen zoals jullie dus niet !!

     huggie

     1. Top

      Dit had onder uw bijdragen geplaatst moeten worden. Maar ik zit een Tabletje te leren en dat gaat nog niet helemaal zoals het hoort.
      Dus nogmaals,

      Ik moet altijd een beetje lachen als ik je bijdragen lees.
      Maar je krijgt van mij bijna altijd gelijk! Alleen het heeft geen zin om apen klimmen te leren, het aanwijzen dat er een boom is, dat is meestal genoeg. En denk om je bloeddruk, die flauwekultrollen, verdienen deze inzet niet.
      Eet smakelijk en een fijne avond,

     2. Leonidas

      ik begrijp het ,
      ook hier zit een redelijke digibeet aan de andere kant
      ik heb een keer of 8 per dag
      mijn Rusische hackster nodig ,
      dus nogmaals dank voor de steun

      en mijn bloeddruk whahahahaha
      die is al eeuwen meer dan perfect
      gelukkig wel
      en die gaat door die Eu betaalde trollen geen mm onhoog
      daar heb je een ontzettend lekker wijf voor nodig, whahahaha

      huggie

 3. Gustaafff

  “…zeer impopulaire minister en vice-premier, en de ondernemers…”

  Elke vicepremier in de historie van Nederland is impopulair, aangezien Nederlanders elke keer weer wat om te janken hebben. Het gezeur houdt echt nooit op.

  1. jennifer

   Over gezeur gesproken, jij weet er anders wel altijd raad mee om maar door te zeuren met je islam vrienden.

 4. Peter Selie

  Nieuwe PvdA-leider Asscher heeft totaal geen charisma, en zijn ideeën worden bijna nooit toe een goed einde gebracht, als de linkse draaideur adepten hem een geweldige vinden is het voor mij allang goed. Heb medelijden, Heer gun hun rust, Heer laat ze in vrede leven met het moslimtuig, Heer laat mij in vrede slapen onder uw bescherming en bescherm mij tegen dat linkse geleuter.

 5. jennifer

  Nou dat hebben die PVDA leden dan goed gedaan toch. Als Nederlander kan men blij zijn dat hij in dit geval zo is dan. Hopelijk wetend dat hij deze hele zooi partij in maart meetrekt in de afgrond dan, net zoals hun Nederland in de afgrond gewerkt hebben met hun beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.