Obama’s afscheidscadeau: gevluchte Cubanen in VS nu linea recta teruggestuurd naar Castro

De feeststemming die was ontstaan bij Cubanen na het overlijden van de communistische massamoordenaar Fidel Castro zal met deze maatregel van Obama als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Het leek eventjes de goede kant op te gaan in Cuba: Fidel Castro es muerto – Fidel is dood! Toen dat nieuws eind vorig jaar bekend werd, brak er een feest van jewelste uit in Cubaanse gemeenschappen over de hele wereld, maar natuurlijk vooral in de Verenigde Staten. Dat land stelde zich meer dan 50 jaar lang op als een veilige haven voor Cubanen die het authoritaire regime van Fidel, en inmiddels zijn broer Raúl, terecht wilden ontvluchten. Het is bekend hoe ernstig de mensenrechten op Cuba geschonden worden, en ergens anders heen vluchten dan naar de Verenigde Staten was nooit een realistische optie. Vandaar dat het geheel terecht is dat de VS deze mensen een nieuw, veilig en vooral vrij thuis aanbood.

Maar helaas: dat is allemaal veranderd when Barack Obama came to town. Hij maakte korte metten met het beleid dat er al sinds de communistische staatsgreep van Fidel op gericht is om zijn regime onderuit te halen. In plaats van een stimulans te bieden voor het omvormen van Cuba tot een degelijk democratisch en kapitalistisch land vond hij het wel welletjes en hief hij de sancties richting het land op. Gewoon, omdat het kan. En dat blijkt met het recente overlijden van opper-dictator Fidel Castro maar weer eens een enorme fout: zijn dood had eindelijk een ommekeer kunnen betekenen, maar aangezien de VS en Cuba nu beste vrienden zijn is daar eigenlijk geen reden meer toe.

En zo zullen Cubanen dus nog vele jaren moet lijden onder het mensonterende systeem dat communisme heet. Alsof dat echter nog niet erg genoeg is, heeft Obama welgeteld één week voor zijn aftreden besloten om hen nog eens even een flinke trap na te geven. Het is namelijk afgelopen met het bieden van een veilig thuis aan onderdrukten: Obama heeft per direct een document getekend dat hen dit ontzegt. Daarmee zullen ze op normale manier asiel moeten aanvragen, wat in Cuba natuurlijk niet bepaald de makkelijkste zaak van de wereld is. Doen ze dat niet, dan worden ze met zeer grote kans linea recta teruggestuurd naar de armen van broeder Raúl: wat er vervolgens met ze gebeurt is niet zo lastig in te denken.

Gelukkig komt er op zeer korte termijn een einde aan het bewind van de man die het voor Cubanen in Amerika én in Cuba de afgelopen acht jaar niet makkelijker heeft gemaakt. Helaas zijn er geen garanties dat het met Donald Trump beter zal worden, maar één ding is zeker: slechter kan het niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. jennifer

  Ja het zijn geen moslims he, anders was dit niet gebeurd nu. Amerika kan blij zijn dat deze islam vriend wat zelf een moslim is verdwijnt, anders was het nog veel slechter voor de wereld geworden als er weer n zogenaamde democraat aan het roer zou staan daar.

 2. Gustaafff

  Toen president Kennedy de sancties instelde, was Cuba nog een vazal van Chroetsjovs Rusland. Door het opheffen van de stokoude en achterhaalde sancties, heeft Obama de relaties met Cuba verbeterd. Trump zou hier in zijn ambtstermijn van kunnen profiteren.

  1. Leonidas

   ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   ???????? TROL ????????????? CUBA ????????? DENK HET NIET ??????????
   ????????????????? PUTINS TRICK ?????????????????????
   ?????????????????ALLEN VOOR MENSEN MET HERSENS ????????????????
   ??????????????? TROL ??????????? WEET NIKS ?????????????????
   ?????????????REAGEERT OP ALLES ?????????????? TROL ???????????
   ????????????? IEDERE TIK TELT ??????????????? DROPVETER ????
   ??????????? STOP MET REAGEREN OP DIT STUK TROLLEN VUIl ???
   ????????????? PAULUS ZOEKT TOILETREINIGER ??????????????????

 3. Ni28

  Het tijdperk Obama is gelukkig ten einde gekomen. Wat een rotstreken doet ie nog op de valreep. De Democraten zijn in aanzien sterk gedaald nu zij zo slechte verliezers blijken. Net als links in Europa en Nederland die Trump zijn invloed vreest. Onze NPO kan het niet laten en zendt op de dag van de inauguratie het fil All the president’s men uit. Wat toevallig!

  1. Gustaafff

   “Wat een rotstreken doet ie nog op de valreep.”

   – Gemartelde mensen die zonder enige vorm van proces vastzaten bevrijden uit Gitmo.
   – Geheel volgens het tweestatenoplossing-beleid in de VN zich van een stem onthouden. Terwijl hij het volste recht heeft Israël sancties op te leggen, voerde hij een pro-Israëlbeleid.
   – De NAVO aan de oostgrens versterken tegen de Russen.
   – In zijn laatste speeche niet uithalen naar Trump, terwijl Trump dat wel deed naar hem toe.
   – Vicepresident Biden onderscheiden.

   Ik ben het niet met je eens.

   1. Leonidas

    ??????????????????? HELAAS ????????????????????????????????
    ????????????????? WERD JE OOK HIER ???????????????????????
    ???????????????? NIETS GEVRAAGD ???????????????????????
    ????????????MAAR ZO LIJKT HET NET ???????????????????????
    ????????????????? OF JE NOG MEE MAG DOEN ?????????????????
    ????????????? WHAHAHAHAHA WAT EEN LOSER BEUKMAN ??????
    ????????????? TROLLIO ???????????????????????????????????

 4. Ome Ga

  Het IS reeds oorlog: de (derde wereld, of in het begin ‘slechts’ de burger-) oorlog vanuit Washington is w.s. een feit.
  De globalisten zien hun NWO links fascistische programma’s ten einde komen vanaf de 20e, wanneer m.i. de grootste, dapperste, productiefste (nu al!!!) president aller tijden gaat plaatsnemen (of liever; ACTIE ondernemen, bijna 24/7 want wow, wat werkt die man hard op ALLE fronten!).

  Hij is tevens de meest patriottische, minst ik-gerichte, meest recht-van-spreken hebbende, opbouwende, bemoedigende, meest intelligente strijder voor traditionele Christelijke, Constitutionele Waarden… en dat zint links helegaar niet natuurlijk!

  Kijk, luister, mediteer erover. Praat erover. Waarschuw mensen.
  Geef het door. E-mail je vrienden. Bereidt ze voor.
  Kunnen ze nooit zeggen; ‘Ich habe es Nicht Gewusst!’

  Het meest belangrijkste nieuws van de meest belangrijkste dagen van ons leven, over Het meest Belangrijkste en Machtigste Land van de Wereld (Orde), waar de meest sniekerige, valse, leugenachtige maar helaas (nog) machtigste moslim Hussein O. de baas is.

  Maar de dagen van Vals en Leugenachtig zijn geteld. Hoop ik.
  En ik hoop dat mijn vermoeden op het zeer spoedig uitbreken van een WO III onjuist is. Nog.

  https://www.youtube.com/watch?v=2kztbAbrodM&feature=em-uploademail

 5. Ome Ga

  Smerig stuk trol Beunhaas/Beuk/Simon/Huttuh/Guus… de zak doet ook weer een waardevol duitje in het zakje.

  Jaja. Eh. Duh; ‘Niet eens”.. burp maar geen enkel onderbouwend FEIT weer. Wanneer wordt die zak tabak, theemuts trol hier een keer uitgesodemieterd!?

  1. Leonidas

   VALSE HOOP DENK IK ??
   zelfs de baas geeft geen antwoord ,

   dus mijn moeder riep dan :

   MET HETZELFDE SOP OVERGOTEN !!!

   GEEN ANTWQOORD , 20 X VRAGEN , LEKKER WEGKRUIPEN !!

   deed livenstro al, dus ze hebben nooit anders gezien

   huggie

  2. ErTussenIn

   Volgens mij waren het toch allemaal feiten hoor, kun je toch allemaal natrekken.

 6. Ome Ga

  ErTussenIn, vrij weinig wat de linkse, ‘intellectuele’ land(NL-, Israel-, USA-)verraders beweren, is uit de juiste, onafhankelijke bronnen laat staan dat het feiten zijn!

  Fake, vullis, vuilnisbakkenras leugens en niet anders, bij herhaling, als maar weer, 24/7 jaar in jaar uit. Maarrrr, JULLIE verliezen, en beschamend ook. We schrijven geschiedenis. De linkse praatjesmakers zijn spoedig uitgeblust, hallelujah!

  1. ErTussenIn

   https://nos.nl/data/image/2017/01/12/345902/xxl.jpg

   Tot en met het laatste punt een feit… dussss.

 7. denktenk

  Wat een dom-gelul artikel.

  De Cubanen krijgen niet meer automatisch een permanente verblijfstatus.
  Ze worden nu behandelt als iedere normale asielzoeker en daar is NIETS mis mee.
  Ze zijn daar de economische gelukzoekers ook een beetje zat, net als wij nietwaar…?

 8. Seneca

  Bizar! Van een moslim die zo extreem links georiënteerd is, kan men toch niets anders verwachten? Ook heel vreemd dat terwijl dit topic gaat over VS en Cuba er een ongeleid projectiel op dit forum, Israël er bij haalt. Over fixatie dan wel Jodenhaat en weerzin tegen Israël gesproken.

  1. Gustaafff

   Daar is helemaal niets bizars aan, @seneca. Ik geef aan dat ik de “rotstreken” helemaal niet zo “rot” vindt. En nee, ik ben geen Israëlhater. Maar het overmatige geweld op Gaza, en de alsmaar verslechterende situatie aldaar, had elke politiek-correcte president naar de sancties doen grijpen.

   1. Noodluik

    Guus: al het ‘overmatige geweld’ en de almaar verslechterende situatie in Gaza hebben de ‘Palestijnen’ geheel en al aan zichzelf te wijten. Israel speelt daar geen rol in. Het is hun eigen schuld, net zoals in alle andere islamitische kutlanden waar het dezelfde puinhoop is. Overal waar de islam heerst is er rotzooi, stilstand, achteruitgang, schending van mensenrechten, vervuiling, armoede en onderdrukking.

    1. Gustaafff

     Klopt, @Noodluik. Maar op links denken ze daar anders over. Obama deed als linkse president weinig om Israël dwars te zitten.

     Merkwaardig is ook dat Koenders – toch een linkse man van een linkse partij vol antisemieten – alsook Rutte een buitengewoon “milde” houding aannemen ten opzichte van Israël.

     1. jennifer

      Zullen ze wel moeten, of snap jij het politieke spel wat er wordt gespeeld op wereld niveau nog altijd niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.