Onrust bij 50PLUS: voorzitter eruit gezet omdat hij een schoolreisje organiseerde voor zijn kleinkind. Met partijgeld

Geen categoriejan 19 2017, 8:14
Als voorzitter van een lokale afdeling van 50PLUS mag je blijkbaar niet eens schoolreisjes organiseren én declareren voor je eigen kleinkind. Triest hoor.
Het mooie van nieuwe politieke partijen is dat ze nog niet lid van de gevestigde macht zijn en daardoor nog niet hebben geleerd hoe ze hun machtspositie het beste kunnen misbruiken voor persoonlijk gewin. Het nadeel van nieuwe politieke partijen is dat ze dat heel vaak maar al te snel leren. de partij heeft de voorzitter van de afdeling Noord-Holland namelijk uit de partij gezet omdat hij een schoolreisje organiseerde. Voor zijn eigen kleinkind.

Nico de Vos zou zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling toen hij een schoolreisje naar het Binnenhof organiseerde om schoolkinderen te laten kennismaken met de parlementaire democratie. Het geld voor de bus die hij huurde, declareerde hij bij de partij.

Dat is natuurlijk al problematisch, maar het wordt nog erger, aldus de landelijke voorzitter Jan Nagel, als je bedenkt dat zijn eigen kleindochter meeging met de trip. Hij regelde het dus eigenlijk speciaal voor haar -- ongetwijfeld om even te laten zien hoe cool opa was en wat hij allemaal voor haar kon doen.
Helaas is dat natuurlijk niet netjes. Zeker een relatief kleine partij als 50PLUS heeft elke cent nodig voor de campagne. Zo'n club kan het zich niet veroorloven dat een quasi-coole opa lekker schoolreisjes organiseert én betaalt voor zijn kleindochter, hoeveel hij ook van haar houdt.
Graaiopa's zijn vast heel populair onder hun kleinkinderen, maar politieke partijen kunnen het zich niet veroorloven om dat soort idioterie te spekken. Heel vervelend voor De Vos dat hij nu uit de partij is gezet, maar het zou nog vervelender zijn voor 50Plus als andere afdelingsvoorzitters hetzelfde doen als hij en de partijkas in een mum van tijd legen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten