Opzouten, anti-semiet Abou Jahjah! Krant De Standaard ontslaat de geweldsverheerlijker als columnist

Hang de Nederlandse vlag uit! Hang de Israëlische vlag uit! Hang de Belgische vlag uit! Want het spel is uit voor de terrorismeverheerlijkende Belgmoslim Abou Jahjah.

We maakten vandaag melding van het feit dat VPRO-Zomergast, Bezige Bij-auteur, De Standaard-columnist en excuusmoslim voor heel België en omstreken zich in positieve termen had uitgelaten over de moord op vier Israëlische soldaten. Jahjah vond dat prachtig en prees de moordenaar uitvoerig voor zijn ‘verzetsdaad’. Hij vergeleek Israël nog maar eens met nazi-Duitsland en moedigde andere Palestijnse soldaten aan om soortgelijke (zelfmoord)aanvallen uit te voeren.

Voor één van de gevestigde media waar Abou Jahjah aan verbonden was, De Standaard, was dat echter de druppel en werd de serie-antisemiet nu eindelijk eens onceremonieel op straat gezet. Het is klaar met wekelijkse columns van de haatzaaier, zo oordeelde de hoofdredactie van de krant:

“Na drie jaar stopt De Standaard met de publicatie van de wekelijkse column van Dyab Abou Jahjah. In een post op Facebook legitimeert Dyab Abou Jahjah de aanslag in Jeruzalem waarbij vier soldaten stierven. Hij keurt Palestijns verzet ‘met alle noodzakelijke middelen’ goed. Daarmee plaatst hij zich buiten de grenzen van het publieke debat dat De Standaard op haar eigen platformen wil voeren.

Facebook is niet De Standaard. De vrijheid die een columnist daar heeft, is nog groter. Maar dit gaat om een fundamentele kwestie. Aan het brede debat zijn grenzen, en die liggen voor ons bij het ondersteunen van geweld zonder onderscheid.”

En dus kan Abou Jahjah per direct z’n biezen pakken. Dat is heel goed nieuws: Israël is één van de belangrijkste bondgenoten van Europa, maar belangrijker dan dat is gewoon dat je de moord op vier onschuldige mensen niet gaat zitten framen als een soort heroïsche daad. Dan ben je gewoon een mafklapper, en verdien je echt geen column bij een vooraanstaande krant.

Of om onze blijdschap te uiten door het medium van de dans:

Yeah! En nu hopen dat ook uitgeverij De Bezige Bij het contract dat ze met Abou Jahjah hebben zo snel mogelijk ontbinden. Mazzel tov!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Gustaafff

  Hahaha, daar staat ie dan.

  1. Peter Selie

   Begrijp het even niet, normaliter zijn deze haatdragende exotische figuren toch jouw vrienden, ach nee de laatste vriend die jij hebt is je moeder.

   1. Gustaafff

    Tjonge, wat een steekhoudend argument.

    1. Leonidas

     EN zelfs die twijfelt of ze haar eigen etterbak
     de zuigende kl…thommel geen d…dschop moet geven

     zou het doen mevrouw, liefst met je naaldhakken

 2. Ni28

  Er gebeurt toch nog iets positiefs als je het al niet meer verwacht. Onze NPO kan daar voorbeeld aan nemen. Vijanden moet je het woord ontnemen en geen podium bieden.

 3. C.oitus

  Het is niet te hopen dat dit mooie mens onder een vrachtwagen terecht komt.

  1. jennifer

   Waarom niet?

 4. Floris

  Benieuwd of de Bezige Bij ook z’n dwaling inziet.

  Ik denk het niet.

  1. van Urk

   Floris@ Die is daarmee nog bezig.

   1. Floris

    “De Nederlandse schrijver Marcel Möring schreef een brief aan zijn uitgeverij om te vragen waarom Abou Jahjah een contract kreeg: ‘Hij staat voor literaire noch inhoudelijke kwaliteit. Het is allemaal pseudomarxistische lulkoek (…). De man is onwelriekend, onsamenhangend, een paling in een emmer vol snot’, werd hij geciteerd in De Groene Amsterdammer.”

 5. Peter Selie

  Verder in het nieuws

  Laten we eens kijken wat we verder in de bookmarks van afgelopen week vonden:

  Het importeren van haat: 45 procent Turks/Marokkaanse moslims in Nederland ‘fundamentalistisch’. Maar dat mag de EU-pret natuurlijk niet drukken! Zo langzamerhand begint de gemiddelde ‘Gutmensch’ echter wel te realiseren dat een open samenleving, zoals die in Nederland, bepaalt niet combineert met de extremistisch gesloten religies van de door de EU geimporteerden. En NRC Checkt: Bewezen. Dat alles verloopt dus volgens plan – men probeert bewust wrijving te creëren voor het vestigen van de Federale EU, inclusief totalitaire inlichtingendiensten. Dat betekent echter wel dat we en masse onze reactie (vragen, teleurstelling, boosheid, frustratie, verwijten) moeten richten naar de juiste partijen: de eigen overheid en de EU. >>>> https://jdreport.com/strange-times-de-1e-week-van-2017/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.