Pech voor de nepnieuws-roepers: verhaal over €1000 voor tandenbleken asielzoekers is wél waar!

Daar staat de deugbrigade weer even goed voor paal!

Gisteren maakten we melding van het feit dat in de gemeente waar VNL-lijsttrekker Jan Roos woont afgelopen jaar een wel heel bijzonder beleid rondom de vergoeding van tandartskosten is gevoerd: asielzoekers konden het hele jaar bij de gemeente tot wel €1000 claimen voor tandheelkundige zorg. Dat kon gaan om reguliere controles (kosten: slechts €20), maar dat hoefde niet. Ze konden dat budget relatief vrij besteden, en zo was het ook mogelijk dat ze hun tanden zouden gaan bleken op kosten van de belastingbetaler. Alles mocht: zolang het maar niet meer dan €1000 was, en zolang het maar bij de tandarts kon plaatsvinden. Verder mocht je alles doen wat je maar wilde zolang je maar een ‘minimuminkomen’ had.

Direct na publicatie van dat stuk kwamen de meest idiote verwijten aan ons adres binnen, via verschillende social media-websites. We zouden ‘hoaxes’ aan het publiceren zijn, we zouden ‘nepnieuws’ faciliteren en bovenal zouden we bezig zijn met ‘ophitsen’. Bottom line was altijd: fatsoenlijke mensen geloven dit nieuws niet! Trap er niet in!

Maar wat blijkt nu? Het nieuws klopt wel degelijk. En nee, mij hoef je niet te geloven als je dat niet wil. Maar neem het dan in ieder geval aan van de gemeente Bergen, waar het in dit geval om draait:

Het beleid is bedoeld voor “ALLE inwoners” met een minimum-inkomen, en in die categorie bevinden zich behalve werklozen en bijstandsgerechtigden ook… asielzoekers! Aankomend jaar mogen die echter maar €500 euro besteden, maar het blijft een feit dat de informatie die wij gisteren publiceerden gewoon klopte, want de eerdergenoemde €1000 heeft gewoon gegolden. Morgen zal ook De Volkskrant – die ook probeerde aan te tonen dat Jan Roos uit z’n nek zou kletsen – een stukje humble pie eten en uitleggen dat de bewering klopt.

Dus iedereen die ons zonder te controleren beschuldigde van het publiceren van nep-nieuws: of jullie het nu leuk vinden of niet, in 2016 konden asielzoekers in de Gemeente Bergen tot €1000 uitgeven aan tandheelkundige zorg, waaronder het bleken van hun gebit. Dat is dus waar. Het klopte. Graag ontvangen wij nu jullie excuses! Die zullen wij gracieus accepteren, waarna we weer verder gaan met waar we goed in zijn: betrouwbare no-nonsense berichtgeving leveren over de zaken die Nederlanders dringend aangaan. Tabee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Gustaafff

  Waarom had Roos het dan gisteren slechts over asielzoekers? De gemeente geeft immers aan dat een ieder met een minimuminkomen hier recht op heeft?

  1. Wim

   Omdat het gekke werk is om iedere binnen loper hier 1000 tandartsen vergoeding per jaar te geven.

  2. Mar

   Waarom schreef Tim dan aan het eind:

   “Laten we hopen dat als al deze informatie klopt (en Jan Roos bezweert dat dit allemaal waar is) deze misstand snel gecorrigeerd wordt.

   Want het is echt niet te verkopen dat armlastige asielzoekers worden voorgetrokken op onze eigen kleinverdieners.

   Iedereen heeft recht op goede tandheelkundige zorg, en asielzoekers heus niet meer dan anderen.”

   1. Mar

    @Tim

    In de tweet geeft de gemeente Bergen aan dat alle minima hiervoor in aanmerking komen. Ook die minima die volgens Jan Roos zijn kies niet laat trekken.

    En voor je verder gaat, lees o.a. dit eens:

    https://mobile.twitter.com/SpaceKwest/status/819183188362854401/photo/1

    De discussie met Jan Roos is eveneens het lezen waard.

  3. Leonidas

   is mijn putin did it lijst al klaar

   linkse zakkenwasser

   het wordt tijd Flatertje, je tijd is om !!

   we praten niet meer met landverraders van zeer laag alooi

   doooeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

   tot zo effe verder zoeken

 2. jennifer

  Ben het zat dit soort dingen die door gemeentes de import nog in de kont geschoven worden. Ook voor de minima is dit geen must. Ze kunnen beter zorgen dat de mensen fantsoendelijk te eten hebben, dat is toch belangrijker als dit soort dingen.

 3. Ni28

  Als je op alle fronten dit soort meevallertjes krijgt kunt je beter arm zijn.

  1. Top

   mijn zuster is gescheiden en ex.manlief heeft een uitkering dus is er geen kans op alimentatie.

   Zij probeert nu al vier jaar, een bedrijf op te zetten, met een klein stukje uitkering, alles wat er verdient wordt, moet verantwoord zijn, elke punt en komma willen ze weten. Elke drie maanden moet ze opdraven bij een mevrouw van uitheemse afkomst, die haar ondervraagd alsof mijn zus een terroristische inslag heeft.

   Je kan inderdaad beter thuis blijven, want dat levert meer op.
   Triest maar waar.

 4. Mars020

  Van die 1000 euro kunnen ze beter een ticket kopen naar zandbakkiestan. Nog ff geduld mensen… Kan niet wachten op de verkiezingen in maart. Dan gaan we afrekenen met die slappe slinkse hufters.

  1. jennifer

   Als je de foto ziet, moet je al kotsen. Geen woord Nederlands spreken maar wel de weg naar het loket vinden schijnbaar rara hoe kan dat. Schijnbaar worden ze gelijk wegwijs gemaakt waar ze zich melden moeten, en waar ze kunnen beginnen om de burgers in Nederland leeg te trekken alles gratis voor hun toch.

   1. Mart

    Geef die pareltjes niet de schuld….de weggevers zijn je eigen landgenoten en jullie betalen er voor;Wie zijn hier de klootzakken?Mart Brasil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.