Politie Den Haag heeft er genoeg van en gaat politie-hatende reageerders opsporen

Bron: Flickr
Foto: Bron: Flickr

“Op naar de volgende,” schreef een reageerder onder een nieuwsartikel waar bericht werd dat een malloot de politieagent omver had gereden met zijn auto, waardoor de agent nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

De politie Den Haag heeft het helemaal gehad met volidioten die het fantastisch leuk vinden dat tokkies en kansenparels (dodelijk) geweld tegen politieagenten gebruiken. De gemeentelijke politie heeft laten weten dat internet-reageerders die het fantastisch vonden dat een politieagent letterlijk overreden werd: ze zullen opgespoord en berecht worden.

“Afhankelijk van de aard van de reactie kunnen er stappen volgen,” aldus een politiewoordvoerder. Daarbij verwijst hij onder meer naar een gek verheugd reageerde onder een artikel over een malloot die een politieagent overreden had. “Op naar de volgende” schreef meneer de (internet-) crimineel.

Dat soort wangedrag mag natuurlijk niet geaccepteerd worden. Ja, de vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen, maar oproepen tot geweld en verheerlijking van geweld valt niet onder dat grondrecht. Een schaap kan nog begrijpen dat de uitlating “op naar de volgende” dus in strijd met de wet is.

En ja, dat soort taalgebruik heeft effect in de echte wereld. De haat tegen ‘oom agent’ neemt steeds kwalijker vormen aan. Toen de agent in kwestie (per ongeluk, trouwens) overreden werd lag hij zwaargewond op straat. Ambulancebroeders en collega-agenten deden er alles aan om op straat zijn leven te redden, onder meer door hem te reanimeren. Toen tokkies en kansenparels dat zagen gingen ze los. In plaats van te helpen bekogelden ze de reddingswerkers met levensgevaarlijk vuurwerk. Ze probeerden de daad dus echt bij het woord te voegen: politieagenten moeten dood en zij deden hun best om dat voor elkaar te krijgen.

Wat mij betreft is geen straf te zwaar voor dit soort figuren — ja, zowel voor reageerders die roepen dat agenten dood moeten als mensen die dat daadwerkelijk voor elkaar proberen te krijgen. Een aanval op de politie is een aanval op de staat en daarmee een aanval tegen de hele Nederlandse samenleving. Als de daders een dubbel paspoort hebben moeten ze op het vliegtuig gezet worden, is dat niet zo, dan moeten ze voor enkele jaren achter slot en grendel verdwijnen. Oh, en op het moment dat ze iets doen moet de politie toestemming hebben om dodelijk geweld te gebruiken.

Wie niet horen wil moet maar voelen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Gaan ze de mensen die hier bepleiten om alle Nederlandse moslims in concentratiekampen op te sluiten danwel gedwongen te steriliseren ook oppakken?

  1.   

   Ze gaan wel de ontkenners van het import en Islam geweld oppakken, dat is wel een goede zaak.
   Die komen op het schavot aan de schandpaal en Sarko zorgt voor de verrotte tomaten.

   1.   

    Op een schavot worden mensen nooit aan de schandpaal gezet, Wim. Wat ben je toch een domme kerel.

    1.   

     Hoezo niet ,op het schavot kun je best aan de schandpaal wat ben je dom en bekrompen figuur.

   2.   

    Zo hoort het ook dat hebben ze in 45 ook gedaan met al die NSBers die de eigen burgers verraden hebben.

  2.   

   Nee, maar jou hopelijk wel sukkel.

  3.   

   Er zijn geen Nederlandse moslims, het zijn mensen die nooit Nederlander zullen zijn en dit zelf ook niet willen gezien hun dubbele paspoort. Nederland is een christelijk land en geen moslim land.

 2.   

  Helemaal mee eens de man die altijd een vooruitziende blik had en deze rotzooi al aan zag komen(de Heer Wilders) terwijl de rest sliep heeft al een keer voorgesteld ze door de knieën te schieten. Misschien wat ver ,maar ja de nood is groot. deze rellen hebben het niveau van een oorlog. Met rubberen kogels maar beginnen.

 3.   

  En wordt volksverlakker Rutte die democratische rechten volledig negeert en daardoor verantwoordelijk is voor het radicaliseren van Nederland ook opgepakt ?

  Overigens vind ik het wel schofterig dat er op deze wijze door sommigen wordt gereageerd op een zwaar gewonde hulpverlener.

 4.   

  Schandalig hoe een ernstig ongeluk wordt misbruikt voor politieke en racistische beschouwing door enkelen, die het noemen niet waatd zijn.

 5.   

  Deze mensen mag de politie van mij als boksbal gebruiken. Want anders worden zij toch niet gestraft zeker als zij een kleurtje hebben.

 6.   

  En nog maar weer een rectificatie:

  “Ambulancebroeders en collega-agenten deden er alles aan om op straat zijn leven te redden, onder meer door hem te reanimeren. Toen tokkies en kansenparels dat zagen gingen ze los. In plaats van te helpen bekogelden ze de reddingswerkers met levensgevaarlijk vuurwerk. Ze probeerden de daad dus echt bij het woord te voegen: politieagenten moeten dood en zij deden hun best om dat voor elkaar te krijgen.”

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3320391/Agenten-en-ambulancepersoneel-die-aangereden-politieman-Mario-hielpen-zijn-niet-bekogeld

  “DEN HAAG – Agenten en ambulancemensen die de aangereden politieman Mario hielpen tijdens de jaarwisseling op het Kaapseplein in Den Haag, zijn niet bekogeld met vuurwerk en flessen. Wel is de ME belaagd door omstanders. Dat meldt de politie.

  Politieman Mario werd aangereden op het Kaapseplein. Dat gebeurde niet met opzet. De automobiliste had ook niet gedronken. Collega’s en ambulancepersoneel verleenden eerste hulp. ‘Terwijl de hulpverlening aan de agent in volle gang was, werd het erg druk met omstanders op het Kaapseplein. Om voldoende ruimte te creëren voor de hulpdiensten en het onderzoek werd een ruime plaats delict afgezet’, schrijft de politie.

  De ME stond bij het afzetlint. ‘Zij werden bekogeld met stenen en vuurwerk. Het parate peloton heeft, uit zelfbescherming, de helmen en schilden gepakt. Er is geen ME-charge uitgevoerd,’ meldt de politie. ‘Uit onderzoek blijkt ook dat de agenten en het ambulancepersoneel, die hulp verleenden aan de zwaargewonde agent, niet gehinderd werden in hun werk.'”

  Maar het kan nog treuriger:

  NOS.nl meldt: Politie in de fout met bericht over aanval op reanimerende collega’s

  Nou nee hoor, Omroep West meldde al vrij snel dat de hulp biedende agenten niet werden bekogeld. De fout werd gemaakt door MSM en alles wat daaraan hangt, door klakkeloos overnemen van berichten zonder controleren.

  1.   

   Ja hoor het was niet zo erg allemaal, links kan rustig gaan slapen. Ze schijnen zelf meegeholpen hebben met reanimatie en die schoffies gaan nu een benefiet organiseren voor de agent.

 7.   

  Reageren kort nadat er weer eens iets ergs gebeurd is komt steeds/regelmatig voor zoals we allemaal weten. Leden van het kabinet of uit de kamer schreeuwen om het hardst dat dit allemaal niet mag en kan. Na enige tijd word het gesputter en gemor minder en minder en dan hoor of merk je nog maar heel weinig van wat er is voorgevallen. Reacties op o.a. Twitter of andere social media worden weer net zo makkelijk verwijderd en er word gezegd dat opmerkingen via deze media verkeerd begrepen zijn/of dat men het niet zo bedoeld heeft. Dan gaan we weer vol afwachting naar het/de volgende vreselijke moment/en.

  Je zou haast kunnen spreken van een Perpetuum mobile.

 8.   

  Politie Den Haag heeft er genoeg van en gaat politie-hatende reageerders opsporen. En dan? Gaat de professionele wijkagent een praatje met dit tuig maken, volkomen kansloze missie mijns inziens. Er zou véél meer moeten gebeuren om dit redeloze islamtuig met hun vergrote reukorgaan op de feiten te drukken.

 9.   

  http://regio.tpo.nl/2017/01/02/zeven-criminele-asielzoekers-aangehouden-in-weert/

  Zeven criminele asielzoekers aangehouden in Weert
  Vijf overlastveroorzakers spoorloos
  02-01-2017, 13:37 Tags: asielbeleid, vluchtelingen, weert

  De politie heeft tijdens de feestdagen in Weert zeven overlast veroorzakende asielzoekers aangehouden. Vier wegens strafbare feiten, drie wegens het overtreden van een noodbevel. Van hen zitten er twee in vreemdelingenbewaring.

  Van de 26 overlastveroorzakers in het azc zit er een in detentie. Vijf anderen zijn met onbekende bestemming vertrokken. De overige overlastgevers hielden zich redelijk aan het noodbevel, aldus de burgemeester. De procedure voor het verwijderen van enkelen van de 26 asielzoekers is versneld. Een aantal van hen wordt volgens de gemeente binnen veertien dagen het land uitgezet.

  Aaaach, wat zielug ….. RACISTEN!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!