Prachtig! Vertrek Sylvana Simons kost DENK één zetel

Sylvana Simons samen met haar DENK-partners. Facebook/DENK/Sylvana Simons.
Foto: Sylvana Simons samen met haar DENK-partners. Facebook/DENK/Sylvana Simons.

Bij DENK zullen ze nu wel (Turkse) tranen met tuiten huilen: uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt namelijk dat het vertrek van Sylvana Simons de partij in ieder geval één zetel kost.

Wekenlang stond DENK, de partij van Tunahan Kuzu, op drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Daar waren Kuzu en zijn mattie Selçuk Öztürk natuurlijk maar wat blij mee. Het betekende immers dat de top drie van de partij bij de verkiezingen, waar beide heren in staatn (de eerste op één, de tweede op drie) gewoon terug zouden keren in de Tweede Kamer.

Door het vertrek van Sylvana Simons is die voor hen mooie toekomstdroom in gruzelementen gegooid. In de meest recente peiling van De Hond staat DENK namelijk nog maar op twee zetels. Dat is dus een afname van één zetel of 33%. Steek die maar in je zak, Kuzu!

Met een beetje mazzel blijft DENK instorten. En nee, dat is niet geheel ondenkbaar. Sinds het vertrek van Simons krijgt de partij namelijk steeds minder aandacht in de pers. En ja, in Nederland staat (overwegend positieve) aandacht vrijwel zeker gelijk aan meer zetels. Minder aandacht is dan dus minder zetels.

De grote vraag is nu natuurlijk of Kuzu en Öztürk het tij nog kunnen keren? En zo ja, hoe gaan ze dat doen? Worden ze nóg feller en agressiever? Of begrijpen ze dat hun polariserende manier er juist voor zorgt dat ze alleen maar vijanden maken en nemen ze een beetje gas terug? Je hoopt het laatste, maar de heren kennende zal het ‘t eerste zijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

6 reacties

 1.   

  Hoezo prachtig? De erdoganknüffeläärs staan nog dan nog steeds op twee zetels. Dat zijn er twee teveel.

 2.   

  Prima, hopelijk heeft De Hondt gelijk.

  1.   

   hij zat hier heeeel alleeen kerstfeest te vierennnnnnnnnnn

   geef het op johhh, niemand meer die reageert

   mooi hee,

   mijn Oom vladimir, voor boef uitmaken

   en dan geen argumenten en bewijzen hebben

   ja, mijn jongen berouw komt na de zonde

   we hebben je lang genoeg gewaarschuwd,

   beuk , ak.a. art. 31. Epe, eerst papa effe

   doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

   1.   

    Poetin is een boef, ome bob. Kijk maar naar Syrië.

 3.   

  die niet-nederlanders van Denk zijn zich echt de pleuris geschrokken van de coupe van Syl. Zagen ze niet aankomen haha…Ze weten nu al dat ze dik verloren hebben en met de songefestival voorspelling van de Hond zit t ook niet echt goed. Hun doel is om Ned. naar de tering te helpen maar volgens mij hebben ze dat zelf niet eens goed door. Op naar de 1 zetel…laat die kuzu maar de tering worden gescholden voor een periode van 4 jaar.

 4.   

  Met name DENK heeft een achterban van niet-geïntegreerde allochtonen (en dat zijn er inmiddels heel wat!) die er in uit blinken dat ze zich niet door ‘kaaskoppen’ laten peilen. Dus dat kon toch nog wel uitdraaien op een verrassing…

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!