Premier Rutte laat weer zien hekel aan democratie te hebben: “Kans dat VVD gaat samenwerken met PVV, is nul”

vlcsnap-2017-01-15-13h04m19s48
Foto: Mark Rutte. Bron: Screenshot Buitenhof / VPRO.

Het is weer eens raak met premier Rutte die aantoont een extreme minachting te voelen voor alle Nederlanders. Ook al wordt de PVV straks bij de verkiezingen een hele grote partij, de VVD gaat hoe dan ook niet met Geert Wilders aan één tafel zitten. Lekker democratisch!

Democratie! Democratie is prachtig! Democratie is het beste systeem dat ooit bestaan heeft. Behalve… behalve als het natuurlijk eventjes niet zo goed uitkomt wat dat domme volk nu weer heeft aangekruist in het stemlokaal.

In een notendop is dat hoe links Nederland denkt over zelfbestuur door het volk, en die zienswijze is vandaag ook overgenomen door premier Rutte. De minister-president alsmede VVD-lijsttrekker mocht bij VPRO-programma Buitenhof aanschuiven en daar zeggen wat hij wil gaan doen na de Tweede Kamerverkiezingen.

Daar hoort in ieder geval één ding zeker niet bij: regeren met de PVV. Ook al wordt Geert Wilders met zijn partij straks de grootste bij de Tweede Kamerverkiezingen, Mark Rutte doet mee aan een cordon sanitair en dus zal er niet geregeerd worden met de PVV. Hij zegt het gewoon zonder zich te schamen: “De kans dat de VVD gaat samenwerken met de PVV, is nul.”

Kijk maar mee:

Dat is dan onze minister-president. Onze premier. Onze regeringsleider, en onze hoeder van onze nationale democratie. Staat gewoon zonder blikken of blozen te beweren dat hij van plan is om een partij die bij de Tweede Kamerverkiezingen straks héél groot gaat worden gewoon de deur te wijzen.

Gewoonweg treurig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Heb er naar gekeken, nou die neus van hem zou inmiddels aan de andere kant van de tafel terecht moeten komen, vind het bijna walgelijk hoe hij zelfs vandaag de zaken bij elkaar liegt, over het referendum en alles wat hij uitgalmde daar. Op een slinkse manier de kiezers van de PVV willen paaien, maar de partij zelf uitsluiten wil. Wie denkt hij dat hij is, dit soort arrogantie zou hem ook de kop moeten kosten op 15 maart. Bahh wat is politiek toch een smerig spel met dit soort glasjanussen.

  1.   

   Als Rutte 15 maart klappen krijgt zoals de peilingen nu uitwijzen , dan stapt hij op en gaat hij wat anders doen. Neemt Hennis of Zijlstra het over van hem. Zijn mening over het vormen van een kabinet is dus niet zo relevant. Zo moet je zijn uitspraken zien : HET KONIJN DAT IN DE KOPLAMPEN VAN DE AUTO KIJKT.

   Neemt niet weg dat na zijn opstappen PVV toch bij VVD en 50+ uitkomt.

 2.   

  Ja, als het een beetje meezit wordt straks ons groen-links-peutertje MP. Ik weet niet precies hoe het zit, maar als groen-links een lijstverbinding met de PVDA aangaat is de kans groot dat ze samen de grootste partij zijn, op de PVV na dan. Maar de PVV wordt buiten gesloten. De kans is m.i. dan groot dat een aantal mensen gaan radicaliseren. Ik sluit zelfs niet uit dat er militante stromingen gaan ontstaan in Nederland met alle gevolgen van dien. Als er iets gaat gebeuren op dat gebied dan moet men zich goed realiseren dat we dit te danken hebben aan de zogenaamde policor-partijen.

  1.   

   Als ze de grootste worden en dan uitgesloten worden, kan dit niet uitblijven dan toch. Begint er meer op te lijken dat ze dit zelfs willen dan. Je kan als land toch niet die partij die de meeste stemmen hebben gekregen aan de kant gaan gooien dan. Dan weet iedere Nederlander op dat moment dat Nederland geen Democratie meer is.

 3.   

  stel de PVV behaalt 35 zetels , wat zeggen wil dat een grootdeel op de PVV gestemd heeft , omdat deel te evenaarde moeten twee, drie partijen hun zetels (stemmers) bijeen schrapen om democratisch gelijk waardig te zijn , wil men een werkbare regering gaan vormen zijn er vier tot vijf partijen nodig , waarvan elke partij afzonderlijk hun stemmers binnen gehaald hebben, met hun eigen program en beloftes .

  en of dit dan weer democratisch is ?,betwijfel ik .

  1.   

   “wil men een werkbare regering gaan vormen zijn er vier tot vijf partijen nodig” beetje naïef om te veronderstellen dat de PVV gaat regeren, wel eens van het cordon sanitaire gehoord, ja toch zomaar? Heel veel reguurders houden zich bezig met het spelletje om als formateur te spelen ruimschoots voordat de werkelijke verkiezingsuitslagen bekend zijn. Sinds 1848 hebben deze lieden die zich volksvertegenwoordigers plachten te noemen het geweldig voor elkaar met en onder elkaar, Dhr. Wilders dreigt met zijn politieke ideeën en gedachtegoed roet in het eten te gooien van de beroepspolitici, nou neem maar één ding aan, dat laten deze ratten in het pak absoluut niet gebeuren, net zoals deze randdebiele deel van de bevolking die op Koningsdag met oranje hoedjes op en met vlaggetjes lopen te zwaaien naar de leden van het koningshuis. Dit soort mensen zijn voorbij het punt van rationeel denken en geloven nog in sprookjes.

 4.   

  Wat deze leugenbakkes ook zegt, hij doet het tegenovergestelde!
  Dus deze uitspraak is ook weer categorie lulpraat.
  Hoe zit het ook alweer met onze 1000 €?
  Of die onderste steen?

 5.   

  Zoals ik al eerder hier op DDS schreef is het mijn mening: Mark Rutte hangt zijn lot in de politiek aan die uitspraak, maar dat wil nog niet zeggen dat de VVD (zonder Mark Rutte) wel of niet met de PVV in 1 regering zal gaan deelnemen. Halbe Zijlstra sloot zeer recentelijk nog een coalitie tussen PVV en VVD niet uit.

  Als de heer Wilders consistent is zal de PVV niet met Mark Rutte, maar wel met de VVD in een regering gaan zitten, waarbij Mark Rutte dan geen deel van uitmaakt. Zou ook niet geloofwaardig zijn Mark Rutte en Buma hebben beiden jarenlang hard geroepen, dat de PVV weggelopen is bij de Catshuisbesprekingen in 2012, terwijl ze beiden heel goed wisten dat het CDA de veroorzaker van de breuk was. Grote leugenaars dus.

  Op 15 maart 2017 kan het Nederlandse volk kiezen voor vrijheid of strak in de teugels gehouden worden door D66, CDA, VVD, PvdA, SP en GL.

  Ik stem PVV.

  1.   

   Volgens de huidige peilingen haalt de PVV 20 tot 25% van de stemmen. Dat betekent dus dat 75 tot 80% niet op de PVV stemt. Die laatsten zijn dus de overgrote meerderheid.

 6.   

  Zei Rutte ook niet zoiets over de PvdA bij de vorige verkiezingscampagne?

  Werkte de democratie toen eigenlijk wel na de vorming van het huidige kabinet VVD en PvdA, conform de verkiezingsuitslag?

  Heeft Rutte eigenlijk gezegd dat de VVD sowieso niet met de PVV aan de onderhandelingstafel gaat zitten, want dan is er inderdaad sprake van meedoen aan cordon sanitaire.

 7.   

  Ach zo gaat pinokio met zijn nederlaag om zegt al genoeg over hem!! wie wilt er dan ook met zo zielenpiet gaan rutte regeren!!

 8.   

  Er is niks ondemocratisch aan het uitsluiten van partijen. Ook niet als een partij de grootste is. De grootste zijn is namelijk iets heel anders dan de meerderheid hebben. Met 35 zetels ben je misschien wel groter dan andere partijen, 35 zetels is bij lange na geen meerderheid. Het wel vaker voorgekomen dat de grootste partij in de oppositie belandde omdat ze geen meerderheid met coalitiepartijen wisten te halen.
  Het programma van de PVV wijkt dusdanig af van dat van andere partijen dat de kans groter is dat andere partijen sneller tot afspraken weten te komen.
  Wat uiteindelijk telt is een meerderheid, 76 zetels dus, niet wie de grootste is.

  1.   

   Inderdaad Nico dit is een realiteit.

  2.   

   Helder en duidelijk uitgelegd. Veel mensen willen dit maar niet snappen.

 9.   

  Lekker ondemocratisch denkend triest figuurtje,je zou maar in nederigland moeten wonen,en door dit figuur geleid worden.

 10.   

  De Media is hem gunstig gezind. De Telegraaf b.v kan men helemaal niet meer regeren op die VVD leugenaar, de reacties waren meestal dan ook negatief.

 11.   

  De arrogante met leugens en schijnafleidingen opererende Mark Rutte doet mij walgen en heeft mij gesterkt om op de PVV te stemmen.

 12.   

  Wat kan die man toch keihard liegen en bedriegen. Nog niet zo lang geleden zei hij letterlijk op zo’n zelfde vraag: ik sluit geen enkele partij uit. Rutte, wat kun jij diep zinken.

 13.   

  Het volk mag stemmen, maar na de verkiezingsuitslag begint het sturen, trekken en touwtrekken pas.

 14.   

  Als ik hem zo geloven, zou ik nog overwegen om op hem te stemmen. Maar dat risico durf ik niet te nemen. Vier jaar geleden zij hij hetzelfde over de PvdA.

 15.   

  http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-it-s-not-the-people-who-vote-that-count-it-s-the-people-who-count-the-votes-joseph-stalin-63-97-72.jpg

  Niet de mensen die stemmen bepalen een verkiezing. Maar de mensen die de stemmen tellen.

  -Joseph Stalin

  1.   

   Juist, en dat gebeurt hier ook. Dus welke democratie hebben wij?

 16.   

  Dit is wat ik bedoel dat het niet uitmaakt wie je kiest of niet kiest. Politici hebben eigen voorkeur met wie zij gaan en met wie niet. En dus maken zij het onderling uit door formaties te laten mislukken totdat zij hebben wat zij willen. De kiezer mag denken dat ie het uitmaakt maar in de representatieve democratie heeft de burger niets te vertellen. Dus heeft Wilders geen schijn van kans omdat de cordon sanitaire doorbroken kan worden pas als hij alleen mag regeren. Rutte heeft de Buitenhof uitgezeten met holle frases en leugens. Hij valt zogenaamd populisten niet af in tegendeel. Maar een goede populist of liever een echte populist spreekt over alle problemen en niet over een paar geselecteerde. En als je geen oplossing hebt voor een probleem dan loop je niet perse weg van de verantwoordelijkheid. Ook zo onzin. Rutte gaat niet met Wilders regeren maar Wilders met Rutte ook niet. Wel zal de VVD bereid zijn om dat te doen of zal wel moeten maar dan zonder Rutte die inmiddels voorzien zal zijn van een baantje in Brussel. Want daar heeft ie wel voor hard gewerkt.

  1.   

   Invloed willen hebben in Nederland kan alleen maar als je als collectief bereid bent op tot (harde) acties over te gaan. Aangezien de gemiddelde PVV-er in feite zeer passief is, zullen ze niet snel de barricade opgaan. Vooralsnog heeft de PVV nauwelijks invloed en moeten de PVV-ers nog verder met de kop onder water worden gedrukt om uiteindelijk tot een enorme flash back te komen. Ik hoop dat dit moment snel aanbreekt. Het is immers te gek voor woorden dat linkse idealisten hun zin willen doordrijven op kosten en over de rug van het PVV-volk. Actie, actie, actie……….!

 17.   

  Ach, als Rutte dan toch met de PVV gaat regeren, was het gewoon een foutje in zijn kansrekening. Volgende onderwerp AUB.

 18.   

  Als je een partij uitsluit sluit je ook al die kiezers uit. Met andere worden een PVV kiezer moet weten dat hij zijn stem voor niets uitbrengt. Het is onzin als Rutte zegt dat hij een partij uitsluit maar de kiezers van die partij niet. Dat is weer zo holle frase waar je niets aan hebt. En als je die kiezer toch tegemoet wilt gaan betekent het dat je aantal standpunten van de afgewezen partij moet overnemen. Waarom sluit je dan die partij uit? Allemaal geklets zonder inhoud.

 19.   

  [email protected] vandaar mijn commentaar over de overbodigheid van de kiezer als zodanig.

  1.   

   @Ni28

   En zo is het.

   Ruim van te voren worden splinterpartijen al ingezet om te kunnen gaan sturen.
   Dit is ook de reden, waarom men peilingen ook zo goed mogelijk wil kunnen uitvoeren en veel geld aan uitgegeven wordt.

   Het maakt dus niet uit wat we stemmen.

 20.   

  Als de reacties alhier, het AD, Elsevier en overige media muv Joop.nl de doorsnee is van.Nederland, dan komt Geert Wilders in het torentje of we krijgen een vechtkabinet bestaande uit 6 tot 8 partijen.

 21.   

  Plagiaat
  ———

  Wat een onvoorstelbare smerige leugenaar is het toch. Slechts twee voorbeelden:

  – Wilders heeft het Catshuisoverleg opgeblazen en is weggelopen.
  Nee “Pinocchio Rutte”, Verhagen van de partij van de grifo’s heeft het Catshuisoverleg opgeblazen omdat hij zijn beloften aan de PVV niet wenste waar te maken waarop Wilders niet anders kon dan opstappen.

  – Dank zij “ZIJN overeenkomst met de Turken” met hulp van Angela Merkel is in 1916 het aantal vluchtelingen zo drastisch teruggelopen.
  Nee “Pinocchio Rutte”, De “overeenkomst met Turkije werkt niet en heeft helemaal nog niet gewerkt.
  Over de enorme stroom landverhuizers die nu weer op gang komt vanuit Libië houdt Pinocchio Rutte natuurlijk wijselijk zijn mond.
  Het is met name aan het door de EU dictators geschoffeerde Hongarije te danken die de grens afsloot met een hek dat de stroom via de Balkan grotendeels onder controle is. Daarbij zijn natuurlijk de verschrikkelijke omstandigheden in Griekenland van de vele landverhuizers die daar vast zitten ook geen reclame voor anderen om het ook nog eens via de Balkanroute te proberen.

  “Pinocchio Rutte”, u bent een van de meest afzichtelijke demagogen die er bestaan.

 22.   

  Vond het wel grappig in de uitzending vanmorgen, iemand die rond het gebouw briefjes bij grote keien had neergelegd met de tekst: “Meneer Rutte, is dit de onderste steen?’

 23.   

  Rutte weet waarschijnlijk niet wat democratie betekent? Wilders is democratisch gekozen Rutte.
  Zo als dit schepsel zich gedraagt is werkelijk beneden alle peil, onfatsoenlijk, premier onwaardig, sluit een hele groep Nederlanders die PVV. stemmen uit, voor deze groep die het recht heeft hun eigen keuze te maken wil dit heerschap dus GEEN premier van worden mocht hij weer gekozen worden.
  Hetzelfde dus wat Wilders gezegd heeft minder marokkanen en hiervoor komt Wilders voor de rechter en deze leugenaar komt ermee weg.
  En deze afschuwelijke onbetrouwbare hoogdravende hypocriet wil weer premier worden maar niet van de Nederlanders die PVV. stemmen, sluit dus een hele groep uit.
  Het treiteren, dag in dag uit Wilders uitmaken voor alles wat lelijk is, het linkse adder gebroed is weer bezig een democratisch gekozen politicus ten gronde te richten omdat hij een ander mening heeft dan het linkse tuig.
  En alle politieke partijen doen geweldig mee met dit kinderachtig gedrag je kunt toch niet zeggen dat al deze politici zich als volwassenen gedragen.
  Goed voorbeeld voor de kinderen die ook last hebben van treiteren en pesten.
  Wordt er kots en kots misselijk van, stelletje onbenullen.

 24.   

  Wilders tweet : Correctie volgt op 15 maart ! En zo is het !

 25.   

  Wat een geweldig goed nieuws. Rutte deed een zeer heldere uitspraak waar hij niet meer onderuit kan. Nu kunnen we vaststellen dat alle grote partijen de PVV uitsluiten voor een coalitie.
  Nu staat definitief vast dat Wilders buitenspel staat. Dat is ook het allerbeste voor het land.
  We kunnen er nog een conclusie uit trekken: een stem op de PVV is een verloren stem.

  Een zeer verheugende ontwikkeling.

  1.   

   Klinkt goed, maar ik geloof Rutte niet echt. Laten we hopen dat VVD en PVV samen ver onder de 75 zetels blijven. Wanneer Rutten de grootste wordt en samen met Wilders de meederheid heeft, zal hij deze belofte makkelijk weer breken.

 26.   

  Rutte speelt hoog spel en dat is het gevolg van de verkiezingspolls, die een zwaar verlies voor de VVD aangeven. Of te wel Rutte heeft niets te verliezen. Immers bij een fors verlies is zijn rol uitgespeeld. Positieve betekenis kan Rutte wat zijn optreden als minister president niet worden toegekend. Wel zullen er mensen zijn, die beweren dat hij toch maar in staat was zijn ploeg helemaal de rit uit te laten dienen. Dit kan moeilijk als negatief worden gezien maar inhoudelijk is deze regering een ramp voor het land. Als geheel dan want er zijn een paar ministers en staatssecretarissen aan te wijzen die het gerekend de onvoldoende kwaliteit in de laatste decennia, het vrij goed tot goed hebben gedaan. Er was veel gestuntel, dat haar oplossing vond door de tolerantie van de uitgebreide club steunverleners aan dit kabinet en niet in een zakelijk verantwoorde duurzame oplossingen. Deze regering heeft de ontreddering bij heel veel mensen in het land vergroot. Dat is verschrikkelijk en dreigt blijvend te zijn. Het gevoel is dan ook bij velen dat het land in de nabije toekomst heel wat ellende kan overkomen. Dat de belangrijke problemen worden genegeerd, kan het land uiteindelijk niet anders dan grote ellende brengen.

 27.   

  Tsja, weinig verrassend. Hij moet dit zeggen, verkiezingstechnisch.

  We weten allemaal dat het een principeloze ballenpartij is, en dat ze zullen doen wat ze moeten doen. Ook als dat met PVV samenwerken betekent. Lacht Rutte zich tegen die tijd gewoon weer doorheen.

 28.   

  Ik was totaal geen PVV fan, Maar naar alle Bedreigingen, Intimidatie, omdat Ik een andere mening deel en daar door als PVVer wordt uitgemaakt voor mijn mening.
  De vrijheid van meningsuiting is hierin de mond wordt gesnoerd, dan voor alles en vies wordt uitgemaakt, continu druppels olie op de kokende plaat gooien waardoor onze Moslim broeders er mee voor zorgt dat racisme wordt gevoed mijn tot inkeer gebracht heeft toch maar voor Wilders te gaan.
  Het word tijd dat er een flinke bezem door heel dat zooitje gaat!!
  Een Racist wordt niet geboren maar gemaakt en helaas ben Ik een van hun product die ze zelf geproduceerd hebben.
  Als je goed bij alle discussies bekijkt op Facebook dan zijn de negatieve reacties grotendeels van de moslim gemeenschap en dan nog zo grof mogelijk!!
  Dat noemen hun vrijheid van meningsuiting!!
  Zelfs Facebook doet hier aan mee om mensen die iets tegen deze mensen heeft om welke reden dan ook de mensen voor 30 dagen blokt als ze iets over moslims zeggen pure discriminatie van Facebook!!
  Het zal mijn dan ook niet verbazen dat het moslims zijn die bij Facebook werken die dit bewekstellen!!
  En ja ik weet dat is de jongeren gemeenschap die het nodig vinden om zo grof mogelijk mensen in discussies te beledigend en zo dat de goede moslims mensen hier van het slachtoffer van worden!!
  De jongeren zorgen hier voor dat er een oorlogje wordt uitgelokt.
  En dan nog durven stellen dat we alles over een kam scheren.
  Ze laten zelf zien dat ze lijnrecht tegen over de Nederlanders staan.
  En dan vinden ze het gek dat mensen zich zeer onveilig voelen.
  Want oei geef geen tegenspraak want de agressie rijst gelijk op.
  En wat is de Nederlandse bevolking toch racistisch en zouden geen tolerant volk.
  Nou ik geloof dat Nederland te tolerant is terwijl er continue olie op de kokende plaat word gegooid.
  Dat het lontje nog niet brand is zeer verwonderlijk maar vrees dat eendaags dat lontje begint vlam te vatten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!