Sylvana’s walgelijke partij Artikel 1 “betreurt” het ontslag van terrorismevriendje Abou Jahjah

Is Artikel 1 wel een partij die zich écht hardmaakt voor verdraagzaamheid en tolerantie? Iemand die het vermoorden van Joden een goede zaak noemt, mag niet ontslagen worden. Aldus Sylvana’s partij, ja.

Sylvana Simons zegt zich hard te maken voor tolerantie, respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Dat zijn op zichzelf nastrevenswaardige waarden, maar het wordt een beetje… dubieus als je het vervolgens dan toch gaat opnemen voor types die zo’n beetje de antithese zijn van tolerantie, respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Case in point? De Belgisch-Libanese jodenhater Abu Jahjah, die onlangs twee dikke duimen omhoog gaf voor een terroristische aanslag op drie jonge Israëli’s door ze dood te rijden met een vrachtwagen.

Voor dat walgelijke denkbeeld kreeg de “intellectueel” ontslag: krant De Standaard wilde niet langer de columns afdrukken van deze jodenhatende haatzaaier. Net goed, natuurlijk. Terrorisme is terrorisme; altijd verschrikkelijk, en nimmer goed te praten.

Tenzij! Tenzij je natuurlijk bij Sylvana’s noodlijdende partijtje Artikel 1 zit. Dan is het allemaal schandalig dat je wordt onslagen voor het toejuichen van geweld. Op Facebook bleek dat namelijk weer eens, toen een reaguurder genaamt Paul Bijen gewoon op de man (of vrouw..) af vroeg wat nu het standpunt was van Artikel 1 over het ontslag van Abu Jahjah:

Jullie betreuren het als hij is ontslagen vanwege zijn mening “dat de bevrijding van Palestina ‘by any means necessary’ moet gebeuren”?

Het antwoord dat volgde was even glashelder als dat het een glasharde ondersteuning van terrorisme was:

goedbegrippaul

Even later orakelde Artikel 1 ook over het land waarin we leven “waarin ultra-nationalisten alles wat op rede en redelijkheid lijkt aanvallen“. Ook werd de bovenstaande mening nog even uitgelegd, namelijk dat je best terrorisme mag ondersteunen zolang je het maar giet in een vorm waarin je een nep-uitleg geeft over hoe zoiets zogenaamd juridisch gezien toegestaan is:

artikel1juridischtoegestaandhoor

Het moge duidelijk zijn: Artikel 1 en Sylvana Simons kiezen als puntje bij paaltje komt voor de kant van de terroristen en hun goedprater Abu Jahjah, en niet voor de kant van de onschuldige slachtoffers. Triest om te zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. jennifer

  Als ik iets hoop is het dat dit walgelijke figuur, simons volgende week al verleden tijd is.Dit verdiend Nederland niet dat zulke niets zeggende personen nog een stem gaan krijgen in dit land. Simons kan beter koffers gaan pakken en snel terug naar de rimboo waar ze vanaf komt. Misschien dat ze zich bij Bouterse in haar land van herkomst aan kan sluiten. Heeft de Nederlandse bevolking tenminste geen last meer van dit ziek persoon.

 2. RobinWould

  Vier Israëlische militairen.

 3. Dam

  Wat is het toch een walgelijke vrouw die Simons. Maar soms vraag ik mij wel eens af of ondanks haar rappe bekkie ze niet van alles betreft discriminatie door elkaar husselt. God, wat een beschaming voor Nederland. Dat moet verbinden en Nederland vertegenwoordigen. Shame yourself Sylvana !!!!!!!!!!!!!!

 4. Dam

  Onlangs zat ze weer bij Umberto. Zitten daar die Anja Meulenbelt en dat andere racistische vrouws persoon. En driftig ja knikkend op alles wat Sylvana zei.
  Kijk je dan op het FB van Meulenbelt, wat staat daar als antwoord op iemand die vroeg of zij ook in de Kamer kwam? Welnee joh, ben ik te oud en niet geschikt voor, ik sta als laatste op de lijst. Wat doet dat achterlijk racistische mens dan daar voor de TV? Ze werden naar voren geschoven die twee als plaats 2 en 3 in erste insantie. En als je het FB van Artikel1. bekijkt. Allemaal jonge kinderen, allemaal gekleurd. Ze zijn nog te stom om een verklaring te downloaden en te ondertekenen. Stikt van de vragen hoe het moet. Een niveau van lik me vestje. Maar ja er zijn veel gekleurde mensen, wat gewoon leuk en gezellig is, mits ze zich niet laten beinvloeden door figuren als Sylvana. Maar ja jongeren zijn gevoelig vor haar praatjes als ze niet lekker in hun vel zitten. Dus ach, ze zal wel ondertekende verklaring binnen krijgen, wellicht ook genoeg. Maar dan de Kamer in. Hahahaha het wordt een soap. Ze denkt met haar grote mond eventjes alles door haar aanwezigheid te kunnen veranderen. Ze heeft de ballen verstand van politiek. Het enigste waar ze over kan praten is discrimnatie, ze probeert uit elk elk dingetje wat iemand zegt discriminatie te halen. Je zou haast meelij met haar krijgen, ware het niet dat het een geslepen kreng van een vrouw is.

  1. Syntha

   Ja,Dam,

   Oogjes liegen niet….die vertellen altijd de waarheid.

   Jammer van haar uiterlijke schoonheid.

   1. Dam

    Dat ben ik helemaal met u eens. Deze vrouw is uiteraard geen verbindende factor en ook niet iemand die voor Nederland opkomt. Voor Nederland opkomen en dan klagen bij AL Jezeera? God nog aan toe. Totaal geschift om dat te doen natuurlijk. Teken dat ze alleen voor haar ego dit soort werk is gaan doen. Want ze voelt zich uiteraard geen Nederlandse. Zij voelt zich een zwarte vrouw. Dat zit van binnen en dat mag. Niks mis met gekleurde mensen, tenzij ze zich aggressief of ordinair zich gedragen, waar er helaas vandaag de dag teveel van zijn zoals we hebben kunnen zien in de media in binnen en buitenland. Alleen is zij zelf diep in haar hart niet gelukkig omdat ze zwart is en dat is jammer. Kijk als je tegen discrimineren bent, moet ze het niet in Nederland zoeken, maar in Arabie en Afrika. Daar is werk voor haar aan de winkel. En inderdaad, ze is een erg leuke vaak nog tamelijk jonge vrouw om te zien en zou een geweldig goed lopend schoonheids bedrijf kunnen gaan opzetten spéciaal voor zwarte mensen, dat zou pas apart zijn en leuk. Zoiets bestaat nog niet. Maar als zij zich zo egocentrisch en dubbel van moraal op blijft stellen zal ze op den duur verliezen en spuugt iedereen, ook in de showbizz haar uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.