The Donald doet weer 'Goede Trump, Slechte Trump': verdedigt Arabische christenen, roept vervolgens dat martelen werkt

Geen categoriejan 26 2017, 9:00
Donald Trump blijft zich dagelijks van zijn beste én slechtste kant laten zien.
Laten we beginnen met die goede kant: de nieuwe Amerikaanse president nam het gisteren op voor christenen in het Midden-Oosten. Hij zei luid en duidelijk dat hij hen wil helpen en ten koste van alles wil verdedigen. Dat is een bijzonder welkome beleidswijziging. Barack Obama trok zich het lot van die arme christenen namelijk totaal niet aan. ISIS was en is bezig met een genocide, maar Obama speelde liever golf dan dat hij daar iets aan deed.
Screen Shot 2017-01-26 at 10.55.22
Gelukkig dat er nu een Amerikaanse president is die deze christenen wél in bescherming wil nemen tegen radicaal-islamitische slachters. Het is een grove schande dat zijn voorganger dat niet deed én dat de linkse media daar niets van zeiden. Obama stelde ISIS in staat om een genocide te plegen op christenen, en geen journalitieke haan die daar naar kraaide.
Ook wat dat betreft is het contrast met Trump opvallend. De nieuwe president zei namelijk ook iets bijzonder negatiefs. Zo vertelde hij dat hij een voorstander is van waterboarden en andere marteltechnieken omdat dit volgens hem "werkt." Daar voegde hij aan toe dat je "vuur met vuur moet bestrijden." Een leuke opmerking hoor, maar ik denk dat de gemiddelde brandweerman daar toch net een beetje anders over denkt.
Trump legt uit dat je "vuur met vuur moet bestrijden." Een brandweerman zal daar heel anders over denken. Screenshot ABC News
Nou blijkt uit onderzoek natuurlijk helemaal niet dat het daadwerkelijk werkt. De wetenschap is op zijn best verdeeld en op zijn slechtste totaal onduidelijk erover. Trumps argument dat het "werkt" is dus vrij zwak.
Daar komt het volgende nog eens bij: zelfs als het zou werken is het nog altijd volstrekt immoreel om gevangenen te martelen. Nee, het gaat niet om wat terroristen verdienen -- ze verdienen het allerergste wat we ons maar kunnen voorstellen -- maar om de macht en verantwoordelijkheden die we de overheid willen geven én de normen en waarden waarvoor we willen staan. ISIS martelt gevangenen. Dat is één van de vele redenen waarom die terreurclub zo ongelooflijk kwaadaardig is. Als Amerika hetzelfde doet verliest ze in ieder geval tot op zekere hoogte de moral highground. Dat kan en mag niet gebeuren.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/824369073798660102_FnrFwsaZQosdlEVF.mp4"][/video]
De media en politiekcorrecte politici, activisten en bloggers (kijk maar even op Twitter) gaan helemaal los door Trumps uitspraken. In hun ogen is dit het definieve bewijs dat Trump Amerika terug naar de Middeleeuwen zal brengen als president. Ten eerste is dat natuurlijk flauwekul -- martelen is onethisch, zeker, maar je wordt er niet 'middeleeuws' door -- en ten tweede is dat ook nog eens achterlijk. In de 'middeleeuwen' werd Amerika immers bevolkt door indanenstammen. Als Amerika teruggaat naar die tijd gaan ze onder Trump dus bergen en bomen aanbidden.
Nou is het leuk dat politiekcorrect links ineens een moraal heeft gevonden, maar je vraagt je wel af waar al die schitterende normen en waarden waren toen Obama christenen op grote schaal liet afslachten in het Midden-Oosten? Dezelfde mensen die nu steen en been klagen over de mogelijke terugkeer van enkele marteltechnieken hebben jarenlang gezwegen over de genocide op christenen. En waarom? Puur en alleen omdat Obama hun man was. Jammer voor die duizenden arme christenen, maar hé, politieke spelletjes zijn véél belangrijker dan menselijke levens.
Blijkbaar verandert dat plotseling als het om een stel radicaal-islamitische terroristen gaan. Hún levens doen er wél toe. Gek is dat.
Afijn, politiekcorrect links kunnen we wat dit onderwerp betreft dus gewoon negeren, maar we moeten wel voor onszelf concluderen dat Trump wéér aantoont dat hij twee heel duidelijke gezichten heeft: Goede Trump en Slechte Trump. Als hij iets goeds doet doet hij het ook écht goed, maar als hij iets slechts doet vliegt hij ook echt op epische wijze uit de bocht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten