Thierry Baudet: "Het Centraal Planbureau (CPB) is de grootste verspreider van nepnieuws in Nederland"

Geen categoriejan 30 2017, 12:00
Ai, dat gaat het establishment niet prettig vinden!
De voorman van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, is gisteravond even heerlijk losgegaan op het Centraal Planbureau (CPB). Bij het NPO-radioprogramma Kwesties, met Rob Oudkerk en Marianne van den Anker, zei hij namelijk dat "het Centraal Planbureau de grootste verspreider van nepnieuws in Nederland is." Ja, dat deed hij recht in het gezicht van politiekcorrect links:
https://twitter.com/Kwesties_ntr/status/825789842248331264
En dat was niet de enige rake uitspraak van de Forum-lijsttrekker. Hij ging namelijk ook heerlijk los op het megalomane Europese project dat hij "extremistisch" noemde.
"Het is een extremistisch project," aldus Baudet, "dat datgene wat op zichzelf mooi zou kunnen zijn -- vrijhandel, reizen waar het mogelijk is -- doortrekt tot in z'n extreme, namelijk totale open grenzen, geen controles meer, alles delen, ook financieel. En dat is te veel. Het gaat veel te ver."
Vervolgens reageerde hij ook preventief op mensen die het daarmee eens zeggen te zijn, maar die roepen dat de EU dan dus 'hervormd' moet worden. Nou nee, zegt Baudet:

"Een heel belangrijk aspect van die Europese Unie is dat het niet te hervormen is. Dus we moeten eruit, net als de Britten, en dan gewoon handelsverdragen sluiten."

Dat klopt natuurlijk volledig, maar het is geweldig dat hij de moed en de directheid heeft om dat luid en duidelijk te zeggen op de radiozender van de NPO. Daar zijn ze immers helemaal niet gediend van dit soort rationele overwegingen. Tijdens het luisteren naar de uitzending kon ik dan ook niet aan de indruk ontkomen dat er nogal wat mensen achter de schermen waren die nagenoeg een hartaanval kregen, niet in de laatste plaats Jan Paternotte, de D66'er uit Amsterdam die net zo eurofiel is als Alexander Pechtold en die ook bij de uitzending was.
Lekker hoor, Thierry, pak ze maar aan! Dat kunnen die wegkijkers wel gebruiken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten