Totaal ongeloofwaardige Rutte wordt opeens weer 'hard' tegen kansenparels: 'Ga weg als het je hier niet bevalt!'

Geen categoriejan 23 2017, 10:00
Met de verkiezingen in aantocht laat Mark Rutte zich maar weer van zijn meest conservatieve kant zien. Jammer genoeg voor de premier weet de kiezer dat hij dit soort uitspraken zélf weer vergeet op het moment dat de verkiezingen erop zitten.
In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Mark Rutte zich maar weer eens van zijn meest rechtse kant zien. Of, beter gezegd: van zijn minst linkse kant. Kijk maar eens naar wat hij over zich misdragende kansenparels zegt:

Tegen mensen die van buiten komen en niet accep­teren dat het hier gaat zoals het gaat, zegt u: ga weg. Ook tegen Marokkanen en Turken die gewoon Nederlander zijn.

"Dat zeg ik tegen iedereen. Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!''

Ah ja, harde woorden hoor. Alleen wel een beetje jammer dat deze man als premier precies het tegenovergestelde doet. Hij zette de grenzen wagenwijd open voor allerhande gelukszoekers en weigert op te treden tegen kansenparels die zich misdragen en onze cultuur en waarden haten. Het enige wat er gebeurt met dat soort tuig is dat ze 'gedwongen' worden om een kopje thee te drinken met deze of gene politiekcorrecte ambtenaar. Voor de rest hoeven ze zich nergens zorgen over te maken.
En Rutte was nog lang niet klaar. Ook had hij het één en ander te zeggen over Qbuzz, het busbedrijf dat een islamitische man weigerde aan te nemen omdat hij vrouwen de hand niet wilde schudden. Ongelooflijk genoeg stelde het College van de Rechten van de Mens Qbuzz in het ongelijk. Rutte vindt dat volstrekt onzinnig, zegt hij nu:

"Dat vind ik echt een bizarre uitspraak! Qbuzz heeft natuurlijk volkomen gelijk. Het kan toch niet zijn dat een chauffeur zegt: ik weiger vrouwen de hand te schudden, omdat het niet past bij mijn geloof? Dat is precies waarom ik in opstand kom en heel veel mensen in opstand komen. Want de norm hier is dat je elkaars handen schudt.'"

Oh ja, wat komt Rutte in opstand zeg! Hij is al zes jaar premier, maar hij is echt nog aan het rebelleren.
Tegen wie dan precies? Tegen zichzelf? Hij heeft het al zes jaar -- anderhalve regeringstermijn -- voor het zeggen in ons land. Als hij iets aan dit soort zaken had willen doen had hij dat al lang geregeld kunnen hebben. Dat hij dat niet gedaan heeft bewijst dat deze uitspraken puur en alleen een theatervoorstelling zijn. Je moet wel een héél slecht geheugen hebben om daar in te trappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten