Trap er niet in! Immigratiekritische retoriek van VVD is puur een theatershow

Geen categoriejan 09 2017, 12:00
Vorig jaar stemde de VVD tegen een voorstel van de PVV om geen verblijfsvergunningen te verstrekken aan criminele asielzoekers.
Het is weer zover: de Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Oplettende kiezers weten wat er dan gebeurt: de VVD zal zichzelf weer als 'rechts' proberen neer te zetten en kritiek leveren op de zogenaamde rechtse houding van linkse partijen. De liberalen hopen daardoor niet alleen de grootste op rechts te blijven, maar de verkiezingen zelfs helemaal te winnen.
In het verleden heeft die strategie verschillende keren gewerkt. Sterker nog, het is de reden dat Mark Rutte zich zowel na de verkiezingen van 2010 als na die van 2012 premier van ons land mocht noemen. Voor hem was dat natuurlijk geweldig -- een kroon op zijn werk -- maar voor de rest van Nederland was het redelijk rampzalig. Kijk maar naar wat hij gedaan heeft in economisch én cultureel opzicht. Zelden hebben we zo'n nachtmerriepremier gehad.
Daarom is het belangrijk dat de (rechtse) kiezer dit keer door de praatjes van de VVD heenziet. Hoe? Door hem te confronteren met de feiten. Zoals het feit hieronder:
https://twitter.com/truusdemierr/status/817987204408549376
In de laatste maanden van vorig jaar kwam de PVV dus met een voorstel dat ervoor zou zorgen dat criminele asielzoekers geen verblijfsvergunning zouden krijgen. Linkse én rechtse kiezers konden dat voorstel ongetwijfeld steunen. Ook linkse kiezers hebben het immers wel gehad met criminele nepvluchtelingen die alleen maar naar ons land komen om zichzelf (al dan niet op illegale wijze) te verrijken.
Maar wie stemde er tegen? Nou, dat was dus onder meer de VVD. Jawel, de zogenaamde immigratiecritici van de nepliberale partij zagen niets in het voorstel van de PVV -- een voorstel dat onder kiezers zelf breed gesteund wordt.
Trap er dus niet in als de VVD nu ineens weer net doet alsof het een rechtse partij is. Dat is het niet. Daar heeft Mark Rutte in zijn eentje voor gezorgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten