Trieste linkse columnist wil weer eens rechtse mensen gevangenzetten: “Theodor Holman = crimineel!”

Daar hebben we de linkse groot-inquisiteur van rechtse meningen weer, Mihai Martoiu Ticu!

Alhoewel we leven in het tijdperk van Trump, Brexit en wellicht een verkiezingsoverwinning van Geert Wilders blijken sommige mensen er nog altijd moeite mee te hebben dat er op deze aardbol mensen rondlopen die er een mening op nahouden die rechtser is dan wat de gemiddelde grachtengordelbewoner uitkraamt.

Neem bijvoorbeeld Mihai Martoiu Ticu, die zichzelf “schuldig” noemt aan het verspreiden van info over “de vrije wil, drogredenaties, politiek en mensenrechten.” Schuldig? Beetje vreemd om jezelf zo de criminele hoek in te duwen, maar gelukkig blijkt Ticu dat niet voor zichzelf te houden. Zo meende de man – in zijn vrije tijd columnist bij de linkse publicaties TPO en Joop.nl – dat Parool-journalist Theodor Holman een crimineel is die levenslang (!) gevangenzet moet worden:

Mihai warmt hiermee een zeer oude fittie opnieuw op, en weet nog altijd niet zijn meerdere te erkennen in Theodor Holman die hier gewoon gelijk had. Deze doldwaze bewering voert namelijk terug tot 2014, toen het ging over een artikel waarin Holman uitlegde dat er vroeger bij hem thuis verschillend werd gedacht over martelen. Hij zette zijn eigen visie (er sterk tegen gekant) af tegen die van zijn moeder, en deed een poging een debat los te wikken over dat gevoelige thema. Lijkt me niets mis mee: discussies mogen gevoerd worden.

Maar niet als het aan meningshater Mihai ligt, die zelfs meer dan twee jaar na dato nog loopt te dreigen met een gevangenisstraf voor een columnist. We mogen wel stellen dat als het OM behoefte had gehad aan een vervolging van de Amsterdamse chroniquer Holman, hij inmiddels wel gedagvaard zou zijn. Dat is allemaal (en gelukkig) niet gebeurd, maar Joop-betweter Mihai blijft desondanks gewoon volhouden dat iemand een “crimineel” is door te beschrijven hoe diens ouders er wellicht minder verkwikkelijke denkbeelden op nahielden.

Linkse tolerantie in de praktijk. Maar hé, van de ietwat stalinistische “denker” Mihai Martoiu Ticu zijn we inmiddels niets anders meer gewend. Het is namelijk nog geen maand geleden dat hij Wilders-aanhangers wegzette met termen uit nazi-Duitsland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. werkloze generaal

  Over enkele maanden worden alle linkse galbekkies de mond gesnoerd. Sukkeltjes en onbenullen als Plasterk , Pechtold , Rutte , Klaver en last but not least kotskoppen Asscher @ Dijsselbloem verdwijnen voorgoed van het toneel.

  Daarna volgen Frankrijk Duitsland en Italie. We krijgen dus een betere wereld dit jaar.

 2. EllyD19

  Met verbazing lees ik de uitlatingen van die linkse mafkezen.
  Er moet wel een enorme kronkel in die hersenpan zitten die ervoor zorgt dat deze gedachten tot stand komen.

 3. Timo

  Ik word graag lid van het volkstribunaal die deze linkse sukkels en droef toeters gaan veroordelen en opsluiten in heropvoedingskampen. Langdurige behandeling van die zieke hersenen.

 4. nienke

  Niemand mag van hun een andere mening hebben dan de hunne anders ben je een fascist, racist, of uiters rechts.
  De islam is dodelijk maar het linkse tuig niet minder.
  Zij hebben een grote chaos gecrieerd van Europa en nu ze koekje van eigen deeg krijgen krijsen ze de heleboel bij elkaar om hun gelijk maar te krijgen, een ieder die anders denkt deugt niet ach wat zijn ze toch zielig.

 5. Peter Selie

  Alles wat een uur in de wind stinkt kan men toeschrijven als links gerelateerd ellende. net zoals de schijnheilige politica Femke Halsema.

  door Martien Pennings

  Femke Halsema, de achterbakse huichelaarster speelde samen met Tweede-Kamerlid Tara Singh Varma een vies spelletje voor het publiek:

  Het Tweede-Kamerlid Tara Singh Varma van GroenLinks wordt door Femke Halsema in een rolstoel afscheid de Tweede Kamer ingereden. Pers alom aanwezig. Zij verkondigt een dodelijk ziekte te hebben en binnen afzienbare tijd te zullen sterven. Heel dramatisch allemaal. Er wordt hartverscheurend afscheid van haar genomen. Minister Roger van Boxtel van Integratiebeleid noemde een belangrijke penning naar haar. Achteraf blijkt dat alles een leugen is. Singh Varma is helemaal niet ziek. Als deze geruchten de redactie van het TROS programma “Opgelicht” bereiken, gaan zij op onderzoek uit. En al gauw wordt het hun duidelijk dat Singh Varma inderdaad geen dodelijke ziekte heeft.

  Wel krijgt de TROS naar aanleiding van de uitzending brieven en e-mails van mensen die vroeger met Singh Varma te maken hadden gehad. En daaruit komt een ontluisterend beeld naar voren. Tara Singh Varma is bijna overal waar zij werkte, bij de ABN-AMRO, bij het ziekenfonds, bij een toneelgroep, bij het Grenada-comité ontslagen wegens verduistering van gelden. Dit ging bijna altijd gepaard met het valselijk beschuldigen van haar collega’s en/of het voorwenden van ziektes als ze verantwoording moest afleggen. Bovendien heeft ze over haar levensloop en haar diploma’s gelogen. Al deze gevallen waren gemeld bij verscheidene media en bij GroenLinks. Maar er is nooit iets mee gedaan en men liet Singh Varma liegend, bedriegend en stelend haar gang gaan. Totdat zij uiteindelijk door haar voorgewende ziekte haar eigen ondergang tekende. Ze moesten dat mens, Halsema en co opsluiten.

 6. jennifer

  Hem kunnen ze voor de veiligheid van Nederland dan maar beter snel op nemen in een inrichting ijkt mij. Wie is die malloot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.