Walgelijke Bataclan-aanslagpleger Salah Abdeslam heeft geen spijt: “Ik schaam me niet!”

De terrorist weigert nog steeds om te praten met politie en justitie, maar schrijft in een brief dat hij zich niet schaamt voor zijn daden.

De aanslagen in Parijs op 13 november 2015 schokten de wereld. De ISIS-terroristen lieten zich van hun meest wrede kant zien en maakten tientallen onschuldige slachtoffers. De enige overlevende aanslagpleger, Salah Abdeslam, was maandenlang op de vlucht voordat hij vorig jaar in België werd gepakt. Sindsdien heeft hij altijd geweigerd om te praten met politie of justitie. Dat is frustrerend, want de getuigenis van Abdeslam zou ons veel meer kunnen vertellen over de plannen van ISIS in Europa en de denkwijze van een terrorist.

Maar hoewel Abdeslam blijft zwijgen tegen zijn ondervragers, uit hij zich wel in schriftelijke correspondentie vanuit de gevangenis. De Franse krant Libération heeft een deel van die brieven gepubliceerd. Abdeslam heeft per brief contact met meerdere mensen: zo heeft een aantal katholieken hem brieven gestuurd om te vragen hoe hij in vredesnaam kan geloven dat God zo’n terreurdaad wil. Verbijsterend genoeg zijn er ook vrouwen die Abdeslam schrijven en met hem willen trouwen.

Aan één van die vrouwen schrijft Abdeslam dat ze geen bewondering moet hebben voor hem, maar alleen voor Allah. Wel vermeldt hij erbij dat hij zich absoluut niet schaamt voor wie hij is of wat hij heeft gedaan. Dat blijkt uit de gepubliceerde fragmenten in Libération. Het is eigenlijk te walgelijk voor woorden: Abdeslam is medeverantwoordelijk voor de tientallen doden bij de aanslagen in Parijs, maar hij lijkt totaal niet aangedaan. Het laat hem simpelweg koud dat er zoveel jongens en meisjes zijn afgeslacht. Zelfs nu hij in de gevangenis zit, kent hij geen enkele schaamte.

Het is bijna angstaanjagend om te lezen hoe emotieloos deze terrorist is, maar wel essentieel om de gedachtegang van ISIS-terroristen te begrijpen. Deze barbaren kennen geen enkele genade, geen enkel berouw. We moeten deze fanaten dan ook zo snel mogelijk stoppen voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. poldi

  Onbegrijpelijk dat ze geen waterboarding op dit weerzinwekkende momster hebben toegepast.
  Wie weet zal dat tien- tot hondertallen aan mensenlevens schelen.
  Er zal natuurlijk etisch en politiek correct gereutel op deze reactie volgen.

 2. toetssteen

  Taakstraf, anders radicaliseert hij…. Zet snel Joop modus off.

 3. Gustaafff

  Gekken hebben nooit spijt.

  1. Wim

   Even een tussendoortje Guus

   De eerste winstpakker is al binnen voor Nederland door Trump.

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/27430768/__Prijs_JSF-straaljager_gaat_omlaag__.html

   1. Gustaafff

    Ja, de man is al bezig met oorlogstuig, @wim.

 4. GrandM1961

  Tuurlijk schaamt hij zich niet, hij word op handen gedragen door de steunende moslim gemeenschappen en als held gezien. Dat achterlijk volk kan alleen maar op die manier iets proberen af te dwingen. Het zijn gewoon de grootste lafaarden op deze planeet, kinderen dwingen, vrouwen onderdrukken en dat allemaal in de naam van Allah. Deze ratten verstoppen zich graag met hun acties achter de koran, het meest achterlijke geloof dat er bestaat. En zodra je daar iets van vind moet er sharia gepleegd worden, door deze achterlijken.

 5. Adriaan

  Geen spijt? Dan levenslange eenzame opsluiting en we praten er niet meer over. Net voldoende voer door het luikje schuiven, zodat hij in leven blijft.

 6. Wachteres

  http://www.ad.nl/buitenland/nederlander-krijgt-levenslang-voor-horroraanval-op-britse-agenten~ade2867a/

  Nederlander krijgt levenslang voor horroraanval op Britse agenten

  Een in Afghanistan geboren Nederlander, Jamshid Piruz (35), is in Engeland veroordeeld tot een mogelijk levenslange gevangenisstraf wegens een brute aanval met een hamer op twee agenten. Britse media noemden de misdaad dit weekeinde ‘de hamer-aanval uit een horrorfilm’.

  Dezelfde gek die in Almere een vrouw heeft onthoofd, gaat nu tekeer in GB.

 7. Peter Selie

  Terrorist Salah Abdeslam was voor zijn geboorte al een islamofascistische embryo, de schaamte reeds voorbij, gewoon een gevalletje van prenatale indoctrinatie die door incest DNA doorgegeven werd in de baarmoeder van zo’n jihad-broedmachine.

 8. Ali Yas

  Paul: “Deze barbaren kennen geen enkele genade, geen enkel berouw. We moeten deze fanaten dan ook zo snel mogelijk stoppen voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten.”

  Ze doen gewoon wat ze is opgedragen, het zijn huurmoordenaars in opdracht van Mo en zijn trekpop Allah. Heb je daar moeite mee, doe dáár dan iets aan.

 9. kapitein

  gevalletje voor onze D666 ers, voltooid leven …… Mogen ze in dit geval best wel vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.