Wordt dit al de laatste dag van Artikel 1? De tijd tikt, en Sylvana heeft nog lang niet alle steunverklaringen!

Geen categoriejan 27 2017, 15:00
Wat zou Sylvana Simons op dit moment nou denken over haar beslissing om een splinterpartij van een splinterpartij op te richten?
Het is nog een paar uurtjes wachten totdat we het definitief weten, maar de kans is aanwezig dat vanavond de champagneflessen al openkunnen bij eenieder die de racismeschreeuwlelijken van Artikel 1 niet ziet zitten, en als we de laatste cijfers mogen geloven is dat zo ongeveer 99.9% van dit mooie land.
Terwijl andere nieuwe partijen als VNL en FvD namelijk al lang en breed konden mededelen dat ze het vereiste aantal ondersteuningsverklaringen binnen hadden, moet Sylvana "Racisme!" Simons nog heel andere berichten verspreiden. Haar partij zit in grote delen van het land namelijk nog ernstig verlegen om ondersteuningsverklaringen, waarvan er 30 in elk gebied nodig zijn om in maart overal mee te mogen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Ik zou zeggen, lees zelf mee en geniet:
Oftewel, het gaat hen nog niet bepaald voor de wind in regio's die niet in de Randstad liggen. "In andere kiesdistricten moeten we er nog hard aan trekken", dat klinkt aardig hoopvol voor iedereen die niet wil dat Nederland implodeert door eeuwig gezeur over racisme, discriminatie en politiegeweld - dingen die allemaal allang niet meer eigen zijn aan dit land, maar wat Simons ons nog maar al te graag aanpraat. Het mooie is echter dat met het wegtikken van de tijd vandaag de kans dat ze ook daadwerkelijk mag gaan staan praten in onze Tweede Kamer met de seconde kleiner wordt. Oké, niet dat ze wel genoeg stemmen zou krijgen als ze al op het stembiljet zou verschijnen in maart: volgens alle peilingen is de kans dat ze ook maar één miezerig zeteltje haalt gewoon nul.
Dat betekent echter niet dat het niet gewoon ontzettend vermakelijk zou zijn om dit wanproject van de vrouw die enkel verdeeldheid wil scheppen zo spoedig mogelijk afgeschoten te zien worden. Hoe eerder we van Artikel 1 en haar oprichters verlost zijn, hoe beter wat mij betreft. We hebben immers al een partij op het biljet die zo ongeveer even destructief is: ik heb het natuurlijk over de groep van Kuzu en Öztürk, waar het zelfs voor Sylvana te heet onder de voeten werd. Nee, dit zijn allebei absoluut geen partijen die wij terug willen zien in ons parlement, en het mooie is dat wij daar iets aan kunnen doen. Nóg mooier is dat je daar juist niets voor hoeft te doen, en daarom raad ik onze lezers uit Friesland, Drenthe, Zeeland en Overijssel ook van harte aan om vanmiddag het er lekker van te nemen, en vooral niét op weg te gaan richting het stadhuis!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten